» »

Android Marshmallow 6.0 na napravah XPERIA v Sloveniji

Android Marshmallow 6.0 na napravah XPERIA v Sloveniji

sonyfan4ever ::

Pozdravljeni, a je kdo seznanjen z informacijo kdaj bi pripadniki starejše Z-serije za XPERIO dobili najnovejšo nadgradnjo iz različice Lollipop na Marshmallow v Sloveniji ?

Sodeč po preverjenih informacijah, nekateri modeli kot so Z5, Z5 Compact in Z5 Premium pa tudi Z3+, so že bili nadgrajeni v drugih evropskih državah, pa tudi drugod po svetu.

Sony Mobile Communications zaenkrat ne navaja kdaj bodo starejše naprave dobile Marshmallow, le da naj bi kmalu.

Če kdo pozna kakšen zanesljivejši vir informacij, naj prosim posreduje povezavo do spletne strani z novicami.

Hvala in lep večer želim.

wini ::

Na z5 je že. Namesti PC companion in ti ponudi update, v slo je že par tednov na razpolago. Za ostale naprave nisem seznanjen.

matobeli ::

sonyfan4ever je izjavil:

Pozdravljeni, a je kdo seznanjen z informacijo kdaj bi pripadniki starejše Z-serije za XPERIO dobili najnovejšo nadgradnjo iz različice Lollipop na Marshmallow v Sloveniji ?


Nikoli. Ni v planu.

sonyfan4ever ::

Zdravo, glede serije Z5 sem že bil obveščen za update na Marshmallow, mojemu prijatelju se je posodobil Z5 včeraj oz. nekaj dni nazaj, čakam edino še za serijo Z3 in Z3 Compact da jo posodobijo na najnovejši Android.

Včasih so čakalne dobe za posodobitve Android smešno dolge in zahtevajo veliko mero strpnosti.

Hvala za odgovor, drugače držim pesti da bo vsaj do maja ali junija Slovenija že na vrsti za nadgradnjo starejših naprav XPERIA.

shadeX ::

Zakaj pa tako vneto potrebuješ Marshmallow?

sonyfan4ever ::

Zakaj potrebujem Marshmallow ? Razlog je samo en, dokler napravo ki šteje že par let odkar je bila prvič vržena iz tovarne na svetovni trg, podpirajo s pomočjo najnovejših storitev in programske opreme, je prav da dobi najnovejšo nadgradnjo in s tem izboljša uporabniško izkušnjo in omeji povečano porabo baterije ki je prišla samo z najnovejšim popravkom Lollipopa 5.1.1 , o drugih rečeh tu se ne pritožujem, samo o baterijski porabi ki bi morala bit normalna in ne povečana, osvetlitev je na minimumu, prav tako nastavitve so take da se nobeni podatki v ozadju ne pošiljajo ali posodabljajo. Nekateri tudi hvalijo kako je poraba baterije boljša na Lollipopu kot na Kitkatu, čeprav je model Z3 Compact bil isto proizveden v večih izdajah po svetu in mu niso dodali nobenih strojnih izboljšav ali česa podobnega. Za par let staro napravo je vse O.K. a poraba baterije ne bi smela bit povečana kljub pravilnim nastavitvam in vklopljenemu načinu STAMINA cel čas, oz. s priporočenimi nasveti za zmanjšanje porabe. Prepričal sem se tudi da za povečano porabo baterije na mobitelu ne stoji pokvarjena programska oprema ali aplikacija ki bi bila nekompatibilna in s tem ogrožala stabilnost.

Mobitel je bil popravljen samo enkrat na servisu in sicer zaradi pomanjkljivo sestavljene matične plošče, dobil sem zato drugo, a tudi pred tem je občasno poraba baterije skakala navzgor namesto da bi držala eno raven, iskreno sem hvaležen da zaradi STAMIN-e lahko mobitel brez karkšne koli uporabe drži čez tri dni in več a obenem sem mnenja da se je poraba baterije čez čas nekoliko povečala brez znanega razloga.

Čeprav je Marshmallow opremljen samo z načinom Doze, lahko pa njegova izdaja bistveno izboljša izkušnjo z baterijo na tej XPERII.

Roko na srce, nikoli nisem očital nič slabega temu modelu, samo grajam Google da ne krpa pomanjkljivosti tam kjer so resnično potrebne in težave se ne skrivajo v operaterju ali proizvajalcu pač pa snovalcu sistema Android, to je samo Google in noben drug, firma Sony je kriva samo takrat ko ne upošteva priporočil za nemoteno vzdrževanje naprav XPERIA za podaljšano obdobje uporabe po dveh letih od končne proizvodnje. Ni samo Sony ta ki izdaja posodobitve sistema pozno, isto umazano igro igrajo tudi drugi večji proizvajalci mobilnih naprav. Na tem področju izstopa samo še Nexus znamka, ta vedno dobi prva posodobitve, ostali pa sledijo malo kasneje, nekateri pa sploh ne sledijo. Imam tudi podatek da razvijalski predogled za prihajajoči sistem Android N je na voljo tudi za ne-Nexusove naprave, dober primer je Sony XPERIA Z3, tukaj si ga lahko že namestimo, seveda ne po vsem svetu, omejitev je regijska.

S tem sem odgovoril na zgoraj omenjeno vprašanje glede potrebe po Marshmallow inačici, zaenkrat je potrebna, naprava sicer deluje odlično a tisto z baterijo se drugače mogoče ne bo dalo rešiti. V preteklosti sem vedno če je bila za porabo kriva kaka aplikacija, njo tudi fizično zbrisal s telefona, Facebook in ostale povezane krame nimam nikakor gor, je najbolj potratna.

Veliko minusov je že letelo tudi na Doze, ki dovoljuje šparanje z energijo samo takrat ko naprava miruje in je nimamo v žepih, povsem se strinjam da dajo nazaj način STAMINA, to so tudi naredili na japonskih modelih zelo hitro, v kratkem naj bi bila STAMINA na vseh globalno dostopnih napravah, z izjemo nekaterih samo še starejših, ki nadgradnje ne bojo dobile.

V primeru da težavo nekako uspem rešit brez sistemske nadgradnje, bom še bolj srečen, poskusil sem tudi naredit povrnitev sistema za Lollipop nazaj na tovarniške nastavitve, pa ni prijelo.

Servis pa ga dvakrat ne bo dobil, že enkrat sem si rekel da je bilo dovolj brskanja po mobitelu, odlično so opravili svoje poslanstvo. Flashanje ROM-a preko Xperifirm in Flashtool se mi je vedno zdela boljša ideja namesto čakanja da zadeva zastara preveč. Bom sproti spremljal porabo naprej in videl kateri so ukrepi ki so potrebni, popravljal sistema ne bom, razen v sili.

Hvala.;)

Zgodovina sprememb…

sonyfan4ever ::

Nekateri ne razumete dejstva da nimamo vsi možnosti ko lahko brez tegob kupimo telefon z baterijo 3.000 ali 4.000 mA/h brez pomislekov, da nimamo take službe ki bi to omogočalo. Malo se treba zamislit, neki živijo izpod praga revščine tukaj, na Obali pa situacija ni nič boljša. Boljša opcija je Powerbank, tega lahko že dobim za neko zgledno ceno, tu se ne pritožujem za nakup nikakor. Karkoli moti telefon, ni baterija, pač pa sistem ni uravnovešen, kot tudi ni nikoli bil.:)

Zapravljal pa za nov telefon 600 ali 700 € ne bom nikoli, nisem tak materialist, vem kaj je v življenju pomembnejše in se tega držim kot pribito. Dovolj jasno zdaj ? Upam.8-)

Zgodovina sprememb…

sonyfan4ever ::

STAMINA način nima nobene konkurence, tukaj pravilno ga uporabljam a grafikon na telefonu izpisuje čudne podatke o porabi za govorne klice 48 % (tudi ko jih ne opravljam), o zaslonu 13 %, ki je na najmanjši vrednosti (15s) pred izklopom in o mobilnem radiu za SIM celico 10 %, ostalo pa zanemarljivo nizko. Se pravi Google ni uravnovesil nekaterih algoritmov za uporabo baterije, tipično. Grafikon ne laže, vrednosti tudi ne. To je najpogostejši programski hrošč za Android, s tem pa še ni konca sveta. Sem se sprijaznil s tem in bom počakal na novejši sistem in si vzel Powerbank. Sem praktičen in brez veze ne bom težil.:)

Mavrik ::

1.) Tisti podatki so brezveze.

2.) Stamina načina v Marshmallowu več ni, je v celoti zamenjan z Doze.
The truth is rarely pure and never simple.

BladE_ ::

Stamina bo kmalu nazaj...

Sony Mobile and Japanese operator NTT docomo have released an Android Marshmallow update that sees the return of the STAMINA mode, as expected. The battery-saving mode was axed when Marshmallow first arrived, as Google's native Doze feature does something very similar.


Now that Japanese models have STAMINA mode back, it is only a matter of time before we see it introduced to global models. Indeed, Sony recently confirmed that STAMINA mode is due to make a return in Xperia devices running Marshmallow later in the year.


http://www.xperiablog.net/2016/04/19/st...

BTW @sonyfan4ever... Si pomislil, da je za slabšo vzdržljivost krivec starost/iztrošenost baterije ali to pač ni mogoče? :D Sicer pa X Z ne bo dobila uradne nadgradnje na MM...
Akcija - Reakcija

sonyfan4ever ::

Seveda bo nazaj, hehehe... Firma ni neumna da bi svoje uporabnike kar tako zahinavila.:)

Nekateri modeli linije Z starejši od Z2 posodobitev pač ne bodo dobili ker so po njhovem mnenju prestari oz. ne zadovoljujejo kriterijev za novejši sistem Marshmallow, tipično mlatenje slame na trgu promoviranja in oglaševanja. Moj prijatelj ima tudi Z1 Compact ki po vsej verjetnosti bo ostal na Lollipopu samo zato ker je trg ali proizvajalec vpeljal omejitve. Drugače je on še kako sposoben kandidat za Marshmallow. Umazane igre igrajo vsi večji proizvajalci tehnologije, to ni odkrivanje tople vode, pač pa fragmentiranje trga potrošnika v prid zaslužka.

Zgodovina sprememb…

sonyfan4ever ::

Sem pa več kot zadovoljen uporabnik svoje XPERIE in je ne mislim kar tako dat naprej saj sem jo kupil lani, zato baterija ne more kar tako zastarat čez niti manj kot pet mesecev.

Razlog je v programskem hrošču, ta je prisoten že kar nekaj časa na večini novejših Androidov. Dejstvo.

Se pa strinjam da večina izdelkov ki jih kupujemo, ne gre skozi tako stroge kriterije nadzora za preprečevanje pokvarljivosti, nič novega tukaj. Če bi bili bolje in strožje pregledani, bi večina takoj frčala v kanto za smeti ali na odpad za elektroniko. Trg tega ne skriva, preprečuje pa tudi ne.

Zgodovina sprememb…

sonyfan4ever ::

Če niso sposobni odpraviti programskih hroščev sistema Android, potem je čas da prevetrijo svojo razvijalsko ekipo in najamejo koga ki je res sposoben in ki je končal ta prave šole ne pa uvažat delovno silo z namenom krčenja stroškov. Naj se Google malo zamisli nad svojim početjem pa bo napak manj.:D

Mogoče je pa tudi velika napaka v tem da programsko opremo Android razvijajo samo v Ameriki, naj tudi Evropa malo doprinese k njegovem razvoju, ne pa samo Švedska ki posebej za Sony razvija opremo za modele XPERIA. Več razvijalskih oddelkov bo zmanjšalo nestabilnosti sistema in okrepilo zadovoljstvo končnega potrošnika.:D

Zgodovina sprememb…

Scorpia ::

Dober ze tolikokrat povedano, zakaj velike firme ne dajejo update. Lep primer je nexus5, ki pridno dobiva update.
Logiko ki jo imajo Samsung, Sony, Htc, Lg, se jim ne zdi smisleno dodajat zadnji android na 1,5 let staro napravo. Ampak kupi novo, pa se to pri vecini dobis star android.
Resnica je drugacna, da ostali proizvajalci,sploh Samsung ima ogromno mobitelov v ponudbi in nimajo casa ali dovolj programerjev, da bi za vsako napravo dali update. Prej bi rekel, da jim je prevelik strosek imeti toliko programerjev. In to vse zaradi posranega launcherja in dodatnih funkcij, le da se bojo razlikovali med seboj oziroma izumljali toplo vodo.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

yayo ::

piškec, kako Z3 brez Stamine žre baterijo...;((

blackbfm ::

Lep primer je nexus5, ki pridno dobiva update.


Ko pa odpres temo o nexusu pa vsi jamrajo o napakah in bugih. Ampak vazn da pise da pod about kaze zadnjo verzijo.

sonyfan4ever ::

Strinjam se s tabo Scorpia, zaradi take logike, vsi nastradamo, kupovat pa vsako leto en nov model ki pride toliko kot rabljeno vozilo, je čista bedarija, raje vzameš vozilo.

Po njihovem karkšna koli sprememba statusa quo, ne pride v poštev, zato pa igrajo to podlo igro s potrošniki, kajti vsaka spremeba nekaj stane, tudi proizvajalca. Če bi se vsi držali načel Googlovega izdanja posodobitev in nadgradenj vsak mesec, pa bi blo drugače, dejstvo. Ne marajo sprememb, elita podla.

Lahko samo upam da bom ta mesec prejel tisto kar bi moralo bit že aprila prejeto, pa ni bilo, build no. za Z3 Compact (D5803) 23.5.A.070 oz. Marshmallow 6.0 .:)

Zgodovina sprememb…

sonyfan4ever ::

In dokler firme podatkov dejansko ne objavijo, kot SONY to z zadovoljstvom dela, prenosov tudi ne bo, razvijalski način pa naj bo zadnja opcija če ne...:)

svecka ::

Ah dajte no, še sam Google ne podpira svojih uradnih naprav. Nexus 4 je obstal na Android 5.1. Toliko o politiki...njim je važno le, da da kupiš novo android napravo vsako leto ali dve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

noraguta ::

Saj med k in m ni neke revolucije.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

sonyfan4ever ::

Firma je podatke vseeno objavila na njihovi uradni strani, datumsko je pa nadgradnja navedena kot 26. april 2016. Za jih po tazadnji. In še vedno mobitel vztraja pri Androidu Lollipop da je najnovejši, O.K. do 7. maja jim dam čas. Upam da majo dovolj pameti da spravijo ven še verzijo OTA in Xperia Companion.:)

lovro535v2 ::

svecka je izjavil:

Ah dajte no, še sam Google ne podpira svojih uradnih naprav. Nexus 4 je obstal na Android 5.1. Toliko o politiki...njim je važno le, da da kupiš novo android napravo vsako leto ali dve.

Nexus 4 je star že 4 leta in so ga podpirali vse do lanskega leta čeprav so rekli da ga bojo samo dve leti. Nexus 4 je imel jelly bean kitkat in še lolipop medtem ko samsungi ali pa drugi dobijo samo dva updata bolj kot ne.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

Invictus ::

AOSP za Xperie že obstaja.

GA lahko zdownloadaš in naložiš.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

sonyfan4ever ::

Saj si ga tudi bom, dovolj sem čakal za eno lumparijo. Flashaš in ciao baby.:D

BigFoot ::

Sam sem v soboto dobil update na 6.0 za Z3C kupljeno pri Telekomu.
Zaenkrat ne morem rečt da je ne vem kakšen hud napredek... mi je bil tudi 5.1 že čisto fajn sistem.
Je pa res da se nisem še full ukvarjal z detajli.

Glede porabe baterije pa še ne morem soditi.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

sonyfan4ever ::

Super, pol se vidi da gre, ko bi le še bilo na napravah brez vezave tako. Pa zaenkrat tega občutka nimam.

Upajmo da bojo dali tudi tam kaj novega gor. Maj je že tu, konec hecanja z uporabniki, čas za se zbudit iz te nočne more ignoriranja.

Zgodovina sprememb…

BladE_ ::

Pa kje imaš problem? Uporabiš Flashtool in si zadevo sam naložiš? Aja lažje je jokat po forumih "kdaj bo, kdaj bo"...
Akcija - Reakcija

Mavrik ::

BigFoot je izjavil:

Sam sem v soboto dobil update na 6.0 za Z3C kupljeno pri Telekomu..


Glavna stvar 6.0 so itak nova dovoljenja, kjer lahko končno Facebooku izklopiš šarjenje po tvojih SMSih in kontaktih. Isto za vse ostale aplikacije.
The truth is rarely pure and never simple.

sonyfan4ever ::

Noben tle nič ne joka v bistvu, samo povem dejstva, sm pa mnenja da bom k'r flashal sistem in poslal hudiču proizvajalca. Tako bi moral že zdavnaj nazaj, hvala za svežo dozo modrosti.:D

sonyfan4ever ::

Včeraj sm probal nadgradit svojo XPERIO na novejšo gradnjo 6.0 (23.5.A.0.570_R2D) preko Flashtoola in nekaj časa je delovalo odlično potem pa je Flashtool zaštopal pri funkciji system.sin in tako je bilo več ur predno sm se odločil da iz te moke ne bo kruha in sm ga iztaknil iz USB-ja, saj je bil sistem že sesut. Problem je bil seveda v novejši inačici Flashtoola ki ne deluje na vseh modelih, zato sm jo podgradil. Ampak PC Companion se ne more povezat s sklopljenim telefonom, tako kot tudi ne more prepoznati povezave preko USB, čeprav sm probal popravit sistem na prejšnje stanje, podobno kot pri Flashtoolu, paketa za firmware ne moreš uspešno poslati na napravo ki je sistemsko mrtva ali pa lahko jo samo vklopiš kot obtežilnik za papir.

Tisti ki zatrjujejo da PC Companion lahko odpravi to težavo hitro in povrne telefon v normalno stanje z dostopom do Androida, se boste morali bolje razgledati, tudi Xperia Companion ne pomaga nič dosti, servisi pa tudi nimajo vedno zadosti informacij kako lahko zaobideš omejitev proizvajalca. Omejitev je tu sistemska, nič nima s strojno opremo veze.

Se pravi če ne bom uspešen pri dostopu v sistem preko popravila na PC Companionu, bo šla XPERIA na še en obisk serviserju. Tu ni dvoma da so samo oni tisti ki ga lahko odrešijo muk in pojasnijo zakaj so te omejitve naprave sploh potrebne.

Lep vikend vsem.

Zgodovina sprememb…

r3dkv1c4 ::

Original software je poln bloatware-a , ki žre baterijo v ozadju.

Rootat telefon in poštimat vse manualno, bo takoj polovico boljše.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

ales85 ::

Jaz nimam taksnih izkusenj (da bi bil potreben root). Odstranis cesar ne rabis in onemogocis cesar ne mores odstraniti in je problem resen.

wini ::

Sej bi rootal, ampak nebi rad izgubil garancije ... dokler ne bo roota z zakjenjenim boot loaderjem ostajam na stock :)

Mavrik ::

r3dkv1c4 je izjavil:

Original software je poln bloatware-a , ki žre baterijo v ozadju.

Rootat telefon in poštimat vse manualno, bo takoj polovico boljše.


Lahko našteješ par stvari?

(Ker na Z5 Compact sem pregledal vse pa ni nič kar bi laufalo v ozadju oz. povzročalo WakeLocke. Večino stvari se je tudi komot odstranilo.)
The truth is rarely pure and never simple.

matobeli ::

Vse stvari pa se da vsaj disablat če ne zbrisat, z izjemo tiste tečne soyjeve aplikacija "what's new-nekaj takega?"
Original software kvečjemu zelo spodobno opravlja funkcijo šparanja z baterijo (Stamina, ki pa je baje ni več na novih)

sonyfan4ever ::

Stamina ni pozabljena, vrača se kmalu z novejšim varnostnim popravkom, takim kot ga imajo Japonci, kmalu ga dobijo vsi.:)

sonyfan4ever ::

Danes sm dobil nazaj svojo nadgrajeno XPERIO in rezultat je samo odličnost, pohvale servisni ekipi iz Toptime-a, vse so poštimali meni kot vedno. Niso pa vedli za nobene omejitve naprave ki jih je vpeljal proizvajalec, žal. Ampak važno da vse dela kot bi moralo.:D

Marshmallow je ful hiter sistem, na njega se sicer ni lahko privadit na začetku, ima kup takih in drugih dovoljenj za potrdit, podobno kot od Windowsa 7 dalje za potrjevanje sprememb sistema in dostopa do njega, a do zdaj me nič ni razočaralo, celo bolj vesel sm zdaj ko je gor Marshmallow na krovu, kajti prej je bilo res težko gledat tiste velike porabe ekrana in še česa na Lollipopu, Marshmallow je hitrejši in natančnejši v marsičem. Ko Sony nekaj nardi za prav, nardi za prav, kljub občasni vidni kratkovidnosti do svojih privržencev.

Zgodovina sprememb…

Thunder wave ::

Na Si.mobilu pa še kar ni sledi o updatu na Marshmallow.

Invictus ::

Za Evropo Sony še ni izdal updata. Vsaj jaz ga nisem našel.

Zaenkrat Avstralija in Južna Amerika.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Thunder wave ::

Na XperiFirm se da pogledat, kje je bil lal Firmware izdan. In je bil Marshmallow že po mnogo državah Evrope, tudi na Mobitelu med drugim (govorim za Z2, ki ga imam). Central Europe 3 (to je za Simobil) pa še kar vztraja na Lollipop.

sonyfan4ever ::

Seveda se da tam pogledat, večina podatkov od Sonyja k nam, t.j. v javnost ponavadi niti ne pride, to vem iz lastnih izkušenj in tegob. Za tiste ki Simobil uporabljate, počakajte še malo, mogoče boste tudi Marshmallow dobili kmalu, probat ni greh.:)

Mavrik ::

No evo, danes se je pojavil na Z5 seriji update Marshmallowa na 6.0.1 / April ki pripelje nazaj Stamina mode.

(Link, verzija 32.2.A.0.224)
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Thunder wave ::

Na simobilu in Z2 pa se še kar čaka na Marshmallow. ;(

joker16_7 ::

Pozdravljeni!

Že morda kakšne informacije kdaj dobimo 6-ko na M4 Aqua?

LP
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

R1710 ::

Prepozno, zdaj bi že morali finalno testirat android 7, če bi bil interes.

joker16_7 ::

To pomeni, da kljub obljubljeni 6-ki le-te ne bo?! :O
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

R1710 ::

Tega nisem napisal. V vednost, trenutno je Nougat blizu finalne verzije.

Pravijo, da pride soon.

Ampak, da jim v 15 mesecih ni uspelo skupaj spravit njihovega bloatwara in driverjev, svaka čast sony. Poden od firme.

Thunder wave ::

M4 je pač midranger in zato tudi tako dolgo traja, da dobi update. Nekateri drugi proizvajalci takih telefonov sploh ne posodobiti, Sony si zasluži credit vsaj za to.
Drugače pa na Marshmallow-u ni neke revolucije v primerjavi z Lollipopom. Par novih funkcij, drugačen handling dovoljenj, ponovljen launcher in aplikacija za kamero pa je to to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android 6 zgolj na odstotku naprav (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5319249 (13896) Vajenc
»

Simobil Silvester - katerega

Oddelek: Mobilne tehnologije
213823 (2507) gusto
»

SONY ali SAMSUNG

Oddelek: Mobilne tehnologije
51077 (953) jnovak
»

Prihaja Android 6.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5323578 (20108) MrStein
»

Android 5.0 Lollipop (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15636334 (27838) deja

Več podobnih tem