» »

Tesla 3

Tesla 3

Temo vidijo: vsi
««
42 / 180
»»

s1m0n ::

Model S je trd avto za vožnjo. Tako kot so športne izvedbe ostalih proizvajalcev. Nima glih pretiranega udobja na nepopolnih voziščih.

DamijanD ::

A nima S zračnega vzmetenja? Se to ne da nič prilagajati?

jernejl ::

in potem ti se nekdo prilepi sliko fabie in pravi, da si brez okusa, ce ti je tesla lepsa. Res faking neverjetno.

Saj si sam začel s tem, da je fabia smešna. Sprijazni se s tem, da je dizajn stvar okusa.
Tesla pač ni avtomatsko lepša, zato ker je dražja. Ali pa zato, ker si ti tako rekel.

Utk ::

Ne, ni lepša ker je dražja, niti ker sem jaz tako rekel, ampak ker pač je. Tist, ki je fabio sem not privlekel, itak nima vseh doma.

borisk ::

DamijanD je izjavil:

samo en update vstran... če verjameš.

jernejl ::

Ne, ni lepša ker je dražja, niti ker sem jaz tako rekel, ampak ker pač je.

Tako močnim argumentom se pa res ne moremo več zoperstavljati.

WarpedGone ::

DamijanD je izjavil:

Ima, standardna oprema, prilagaja se višina vožnje (oddaljenost od tal). 'Trdota' vzmetenja se ne prilagaja.
Zbogom in hvala za vse ribe

Unknown_001 ::

Utk je izjavil:

Ne, ni lepša ker je dražja, niti ker sem jaz tako rekel, ampak ker pač je. Tist, ki je fabio sem not privlekel, itak nima vseh doma.

Tebe itak ne moremo resno jemat ker kronično sovražiš vse kar ma razvoja aus Dojčland.

Res, ampak tokrat to nima veze s tem. Lahko bi kdo privlekel tudi i30, ma kaj i30, i20, ali pa toyoto corollo, chevy aveo ali podobno kanto, pa zato ne bi bila stvar nič drugačna. Razen tolk, da se za fabio tudi sami čehi zavedajo, da pač ni lepa, niti to ni bil nikoli njen namen (samo poglej jo, zaboga).

Potem si pa poglej novega Polota, če ti Fabia ne potegne. Mogoče Ibiza.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Men je pa Fabia lepa in sem jo tudi kupil in sem tudi zadovoljen z njo. Tko!

OrkAA ::

Whoops, men je tut Fabia lepsa od Tesle. Vsaj tista v RS izvedbi. :)

Ni pa za zanikat, da je Tesla, kot celoten paket, 10x bolj atraktiven avto.

BigWhale ::

Utk je izjavil:

Haha, ta forum je edini na svetu, kjer pride do primerjave fabie in tesle, in potem ti se nekdo prilepi sliko fabie in pravi, da si brez okusa, ce ti je tesla lepsa. Res faking neverjetno.

Noben ni primerjal Fabie in Tesle. Ti si spraseval po avtu za 20 jurjev, ki ima podobne lastnosti. Fabia jih ima, razen pospeska. Ce vzames drazjo Octavio dobis se kamere in ostale pizdarije zraven za max 30 jurjev. To je pa tudi vse. Model 3 ni iz neba poslan cudez ampak zgolj soliden avto srednjega razreda, ki pa ima kr zlo premium ceno. Ja, pa shiny LCD ima, ki odstopa od klasicnega designa notranjosti.

Ce tega ne razumes, ti pa ne morem pomagat.

Torej nima podobnih lastnosti. Sej to sem takoj napisal. Se octavia za 30 ne, kaj sele fabia.

s1m0n ::

Notranjost je nekje ranga Fabie res, da ima Tesla bolj preprosto, minimalistično notranjost.
Že M/S je nekje Octavie pa še pri tej je vožnja bolj udobna.

I will just leave this here...
https://www.mercedes-benz.si/content/sl...

IL_DIAVOLO ::

Mater, ta pa je res lepotec

IL_DIAVOLO je izjavil:

Best bang for buck v tem cenovnem segmentu. VAG-ovci so dandanes nekam dragi napram mercedesu.

OrkAA ::

Uh ja, sem se ze vozil s tistim, ki ima blizu 400 konjev. Glede na podatke bi morala met tesla 3 le malenkost slabsi pospesek 0-100. To je zagotovo nekaj kar ti narise nasmesek na obraz in je neprimerljivo s Fabio. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OrkAA ()

IL_DIAVOLO ::

Unknown_001 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Best bang for buck v tem cenovnem segmentu. VAG-ovci so dandanes nekam dragi napram mercedesu.

No ja.

Za dobrih 30k dobis recimo sportnega gti-ja. Pri mercedesu se pa pri 40k komaj zacne zares 8-) Za 30k dobis tisto res osnovno razlicico.

Odvisno kaj zelis...performance ali pa luksuz. Tudi seat cupra ponuja veliko za 30k, bistveno vec od mercedeza.

Professional Driver On A Closed Course | BMW Car Club of America

As I stood there--minding my reflection--it was clear that I was staring at the future. This car is a game-changer; it will be relatively attainable compared to its predecessors, and it was even able to satisfy the driving bias of an old-school BMW-lover like me. I really didn't want to like it, but I found little to complain about.

ST-inteligenzza to the rescue! Dejte hitr pojasnit temu zgubljenemu BMW-loverju, da se je fural v čipšit plastiki, ki niti pod razno ne more bit na novju benflov. Imposibru no!

hojnikb ::

Novelty wears off, quality not so much :)
#brezpodpisa

Če bi mene plačali, bi tud v isti rog trobil :)

So pa vsi rewievi po slogu pisanja sumljivo generični. Očitno so lastniki Tesel kloni :))

Zgodovina sprememb…

zanimivo da tudi se tudi prakticno ni reviewov tipa demuro, kjer tesla ne diha za vrat novinarju ;)
#brezpodpisa

šur, demuro ni demuro:

my point exactly. Tale review je menda edini taksen, kjer tesla ne diha za vrat. Se najdes kaksnega taksnega, ki ni od noname youtuberja ?
#brezpodpisa

M-XXXX ::

Ko je bila ravno debata o armaturi in volani.

my point exactly. Tale review je menda edini taksen, kjer tesla ne diha za vrat. Se najdes kaksnega taksnega, ki ni od noname youtuberja ?

tut jalopnik ti očitno ne paše več, in cela rajda drugih, že objavljenih tu in še ne objavljenih tu.

Idiotskim trolom pač nepljuvanje ne paše. Ste in boste ostali luzerji.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Tezaab ()

WarpedGone je izjavil:

tut jalopnik ti očitno ne paše več, in cela rajda drugih, že objavljenih tu in še ne objavljenih tu.

Idiotskim trolom pač nepljuvanje ne paše. Ste in boste ostali luzerji.

Nahhhh
It is just you.

luzjerji z $$$ v zepu. You know, ni treba dat lepga kosa zasluzka za kup beta pleha.

Smo pa veseli, da bos ti nas beta tester, da bomo mi dobili nekoc nekdaj nekaj, cemur se rece final verzija. You know, nekaj brez basic funkcij v beti ob launchu.
#brezpodpisa

kislo grozdje je kislo ja...

moje sožalje

whatever floats your boat.

Nekaj ze mors pocet, da si confirmas purchase. We all do it :)
#brezpodpisa

WarpedGone je izjavil:

kislo grozdje je kislo ja...

moje sožalje

Kontra.

Saj ne da včasih pridemo provocirat ker vas je zabavno brat? No to še ne pomeni, da se strinjamo kako oh in sploh so Tesle. To je kult in oz kultov se delamo norca. Glede na vso hvalo, bi ti avtomobili morali biti popolnost nato pa cela ironija, ko snameš rožnata očala.

Zgodovina sprememb…

#brezpodpisa

se delamo norca.

Pri tem ste tudi izjemno uspešni, čisto pravi norci, ja.

For example, if a person chooses option A instead of option B, they are likely to ignore or downplay the faults of option A while amplifying those of option B. Conversely, they are also likely to notice and amplify the advantages of option A and not notice or de-emphasize those of option B.

zdej pa reci ce se ne vidis tukaj noter.
#brezpodpisa

fabia

mas jutri v garazi za 1/4 cene ali mogoce cez leto, dve. Hmmm.

Jype pravi, da je kolo super stvar ;)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

frudi ::

Povsem pričakovano Tesla vedno bolj zaostaja za obljubljano hitrostjo proizvodnje Modela 3. Pravkar objavljene prodajne in proizvodne številke za Q4 (2425 proizvedenih, 1550 dostavljenih kupcem) zaostajajo celo za najbolj pesimističnimi pričakovanji analitikov. Napovedanih 5k vozil/teden pa so ponovno prestavili za eno četrtletje:

we expect to have a slightly more gradual ramp through Q1, likely ending the quarter at a weekly rate of about 2,500 Model 3 vehicles. We intend to achieve the 5,000 per week milestone by the end of Q2.

3 months maybe, 6 months definitely!

Roke gor, kdor verjame, da bodo pa tokrat res dosegli 5k vozil/teden takrat, ko napovedujejo? Imho tega cilja sploh ne bodo dosegli v 2018.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

kow ::

Drzi - zaostali so za pricakovanji. Pri modelu 3, in imeli rekordne rezultate pri X in S.
Ce bi ugibal, bi rekel da bo Februarja model 3 ze najbolj prodajan elektricni avtomobil v ZDA in bo Bolt na 2. mestu.

Ko potegnes crto, je najbolj pomemben podatek koliko denarja so pokurili v Q4.

Rekordna prodaja X in S je bila predvsem na račun globoko znižanih modelov iz zaloge, kar jim bo še dodatno oklestilo že tako mizerno maržo. Proizvodnjo obeh modelov so v Q4 celo upočasnili. To se jasno vidi iz proizvodnih in prodajnih številk - prodali so jih skupaj 6k več, kot so jih naredili. Modele iz zaloge pa prodajajo debelo znižane, v primerjavi z modeli izdelanimi po naročilu (tudi do po več $10k pod redno ceno).

bambam20 ::

WarpedGone je izjavil:

it was even able to satisfy the driving bias of an old-school BMW-lover like me. +

Ta je imel v mislih old-school kar pomeni old as shit.

Bolt je bil na drugem mestu že decembra lani:
1. Tesla Model S: dec: 4975 (2017: 27.060)
2. GM Bolt: dec: 3227 (2017: 23.297)

Drzi - zaostali so za pricakovanji

Ne, zaostali so za napovedmi katere morajo podat ker so delniška družba. Precej lažje je gobcat kot postavlat fabriko iz nule.

frudi:
kar jim bo še dodatno oklestilo že tako mizerno maržo

Pravi stručko, ki ne zna seštevat, še manj pa brat.

WarpedGone je izjavil:

kar jim bo še dodatno oklestilo že tako mizerno maržo

Še tista 'bruto' marža, ki si jo Tesla izmišlja povsem po svoje, jim je že v prejšnjem kvartalu padla za 9 odstotnih točk. Pa ta njihova izmišljena cifra še sploh ne vključuje stroškov, ki jih drugi proizvajalci štejejo v svojo definicijo bruto marže (recimo na prvem mestu razvojne stroške). Po enakih kriterijih, kot jih uporabljajo drugi proizvajalci, je Teslina bruto marža tam okrog 10%. Oz. je bila, pred padcem v Q3'17.

WarpedGone je izjavil:

Ne, zaostali so za napovedmi katere morajo podat ker so delniška družba. Precej lažje je gobcat kot postavlat fabriko iz nule.

Ah, uboga Tesla, da mora igrati po istih pravilih, kot ostale delniške družbe. Kako nepošteno.

Imaš pa prav ja, Musku gre precej bolje od rok gobcanje, kot pa postavljanje fabrik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frudi ()

Igračkanje v mrazu:

bambam20 ::

WarpedGone je izjavil:

Igračkanje v mrazu:

Kakšnem mrazu? 0 stopinj ni noben mraz.

Tip reče:" se bom peljal z normalno visoko hitrostjo." Pelje se pa podpovrečnih 68 mph oz. 111 km/H.

111 km/h spploh ni visoka hitrost.

Normalna hitrost je 130 km/h.

Pa celoten čas, tudi ko ima "kao " gretje vklopljeno ima bundo zaprto.

Jap. Pozimi je normalno, da imaš gretje izklopljeno.

Pa luči je imel prižgane in radio je igral. Zanimivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Mene bolj zanima, kaj je popilo 9% baterije med tem, ko je bil v mestu. Namreč, ko pride v mesto, mu kaže 59%, ko štarta proti domu, pa 50%. Prevozil pa je v tem vmesnem času kvečjemu 4 milje.

itak, laže.
patetiki jedni ...

BigWhale ::

bambam20 je izjavil:

111 km/h spploh ni visoka hitrost.

To je za obvoznico povsem ok hitrost. V bistvu je peljal se prehitro. :)

bambam20 je izjavil:

Pa celoten čas, tudi ko ima "kao " gretje vklopljeno ima bundo zaprto.

Drgac mam pa tud jaz gretje vklopljeno in obleceno bundo v mrzlem avto. Nevem, zakaj bi blo to cudn, sej se ne segreje v treh sekundah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()
««
42 / 180
»»