» »

Kaj delajo na 4662?

Kaj delajo na 4662?

Phoebus ::

Ze miljonkrat je bilo predebaritano, kako se vklopi na raznih routerjih/firewallih 4662 port forwarding in da imas brez tega LowID, ampak ze nekaj casa se mi postavlja zanimivo vprasanje, na katerega ne najdem odgovora:

kaj delajo oni na tem portu? Vsi vemo, da port ni potreben za funkcionalnost in da se brez njega da vse realizirat, ampak kaj dejansko oni delajo tam gor? Gledajo kaj imamo na masini? Kaksen server stoji na nasi strani na tem portu?

Saj veste, kaj mislim, ne? Torej, kaksne podatke nam vlecejo iz nasih masin?

noraguta ::

kaj delajo oni na tem portu? Vsi vemo, da port ni potreben za funkcionalnost in da se brez njega da vse realizirat, ampak kaj dejansko oni delajo tam gor?

jaz ne vem, razvetli me.itak je to samo default client port.Stem rabremenis server.

vecinoma se pa prenasajo tu podatki o clientih na mrezi. kdo kaj ponja kdo kaj hoce. etc ...

http://www.emule-project.net/faq/id.htm

je vse lepo razlozeno. ce te pa daje paranoja. pa vzem source dol, pa ga analiziraj.

SasoS ::

"Oni" nič ne delajo na tem portu. Poglej...če hočeš ti od nekoga nekaj prenašat se moraš ti prilopit nanj ali pa on nate. Ako imata oba zaprt port 4662 (pač, default port od mule) in sta za firewallom potem ne moreš ne ti ne on nič prenašat ker se ne da vspostavit povezave (nekako tako kot bi bil v firmi s telefonsko centralo [firewall] ki ti dovoljuje samo da kličeš ven...kako bi potem priklical kolega ki dela v firmi v sosednji stavbi če je on na istem?!). Ko port odpreš lahko leechaš tudi od folka ki ga ima zaprtega (spet isti primer...če ti kličeš kolega ti tudi on lahko kaj pove ane, kdo se kam priklopi nima veze v katero smer podatki tečejo), s tem dobiš več sourcov in posledično večjo hitrost. Vidiš...vse samo za tvoje dobro.

alesrosina ::

Zdej ne uporabljam emule, ampak tud outgoing promet se da z firewallom blokirat .... tko da ce ti nisi za firewallom, on pa je ne bo slo dljanje. Morta bit obadva izven firewalla oz. odprt ta port.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Emule/Siol modem-router težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
62055 (2019) Ursus

Pomoc pri nastavitvi routerja za eMule ...

Oddelek: Omrežja in internet
442054 (1846) CaqKa
»

Router para živce->MULA

51200 (980) CaqKa
»

Router D-Link DI-604 in eMule LowID

91874 (1721) matias
»

moja emula ma zorro masko