Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
j4nm4n ::
Nadgraditi moram moj Redmi 4x, ker je star dve leti in se pozna na bateriji in ima razbito steklo.
Predvidevam da če kupim Mi A2 lite, ne bo šlo zaradi operacijskega sistema enostavno obnoviti iz backupa vseh nastavitev in aplikacij? Se mi zdi to MIUI fora, kaj pa preko Mi accounta?
Druga možnost bi vzel Mi8 lite ali pa dodal še nekaj zraven za Pocophone. Tu predvidevam da nebo težav.
Predvidevam da če kupim Mi A2 lite, ne bo šlo zaradi operacijskega sistema enostavno obnoviti iz backupa vseh nastavitev in aplikacij? Se mi zdi to MIUI fora, kaj pa preko Mi accounta?
Druga možnost bi vzel Mi8 lite ali pa dodal še nekaj zraven za Pocophone. Tu predvidevam da nebo težav.
Dimnik ::
Ok, ampak na ta način lahko čisto vsak strelja kar hoče. Ali ima kdo kakšno verodostojno referenco za tako trditev ?
Kar je mene osebno edino res zmotilo pri nadgradnji na MIUI 10.2 je zaenkrat samo prikaz stanje baterije (Battery indicator) - dati cifro v tisti majhen oval je zame velik fail - res ne razumem da ne morejo pustiti opcije s prikazom cifre (zunaj) in hkrati grafičnega prikaza. A res to nobenega ne moti ? Shame on you Xiaomi
Se popolnoma strinjam z napisanim....osebno ne opazim razlike v kameri
Odvisno, meni se bolj dopade številka v bateriji čeprav je manjša...
dope1337 ::
Eno kratko vprasanje. Vkolikor sem dosedaj zbrskal na netu, ima MIUI 10.x namesto treh navigacijskih gumbom na dnu ekrana, "gestures".
Ker sem si narocil pocota, ki ima doticen os, me zanima, ali obstaja stock nacin vsilitve navigacijskig gumbov? Ali je edini nacin rootanje in sprememba "nekega sys file-a" oz. dolpoteg aplikacije, ki ti omogoci le-to.
Pac ... Sem stara sola in so mi navigacijski gumbi bolj komfortni kot gesture.
Hvala ze vnaprej.
P.S. neki malega sem ze brskal okoli tega in nisem nasel "couch potatoe" nacina
Ker sem si narocil pocota, ki ima doticen os, me zanima, ali obstaja stock nacin vsilitve navigacijskig gumbov? Ali je edini nacin rootanje in sprememba "nekega sys file-a" oz. dolpoteg aplikacije, ki ti omogoci le-to.
Hvala ze vnaprej.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
-Albert Einstein
super, tnx
-Albert Einstein
-Albert Einstein
louser ::
Vsaj za A2 ti lahko zagotovim, da je po posodobitvi privzeto ostal prejšnji način rokovanja.
roberto1 ::
Eno kratko vprasanje. Vkolikor sem dosedaj zbrskal na netu, ima MIUI 10.x namesto treh navigacijskih gumbom na dnu ekrana, "gestures".
Hvala ze vnaprej.
Kretnje so zelo addictive. Sam sem mislil, da je to popolnoma bzv. ampak se ujamem da na vseh telefonih (tudi takšnih, ki kretenj nimajo) swajpam:)) Tako da, daj jim prilžnost, ko se navadiš je res super in za moje pojme predvsem veliko hitrejše navigiranje. Predvsem na telefonih, ki imajo high-end specse to res funkcionira brezhibno in brez delaya oz. zatikanja.
Someday never comes!
Tako je roberto, to heca tudi mene, ko vzamem drug telefon v roke in vlačim prst po ekranu
Generton ::
tureavanture ::
Odločam se za nakup Redmi Note 7 (ko pride global verzija), a hkrati sem zainteresiran tudi za Pocophone F1.
DOmnevam da bo cena Note 7 s 6GB rama/64GB cca 250-270€ (plus poštnina), Pocophone s 6GB rama/64GB pa lahko naročim takoj brez čakanja, za 290€ (plus poštnina).
Obenem ima Pocophone boljše karakteristike (CPU, GPU, 4k kamera), tista 48mp baterija v Redmi 7 naj bi bila fail, ker je v praksi 12mp. Tudi plastika namesto stekla na zadnji strani me ne moti, ker bi ga itak dal v zaščitni ovitek.
Kaj predlagate?
DOmnevam da bo cena Note 7 s 6GB rama/64GB cca 250-270€ (plus poštnina), Pocophone s 6GB rama/64GB pa lahko naročim takoj brez čakanja, za 290€ (plus poštnina).
Obenem ima Pocophone boljše karakteristike (CPU, GPU, 4k kamera), tista 48mp baterija v Redmi 7 naj bi bila fail, ker je v praksi 12mp. Tudi plastika namesto stekla na zadnji strani me ne moti, ker bi ga itak dal v zaščitni ovitek.
Kaj predlagate?
antonija ::
Ma kso kakšno izkušnjo s Mi A2 Lite. Ne vem, men zgleda super :)Jaz sem vzel Redmi 6 pro ki je hardwaresko isti kot A2 lite, pa glede HW nimam pripomb. SW se mi pa EU MIUI ROM bolj dopade od googlovega, ker je gor malo manj google smeti.
Poznam pa lastnike A2 lite in so zadovoljni. Vsi smo relativno nezahtevni uporabniki.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
tureavanture je izjavil:
Odločam se za nakup Redmi Note 7 (ko pride global verzija), a hkrati sem zainteresiran tudi za Pocophone F1.
Kaj predlagate?
Tista kamera ni nič fail, ker je kar lepo 48MPxl. Se ga pa za tako cemo ne splača kupovati. Prodajna cena na kitajskem je 155eur.
-valvoline- ::
Naslednji mesec pride redmi note 7 pro sd675 ter po dolgem casu spet meizu y 4000mah tudi sd sd675
https://www.gsmarena.com/meizu_m9_note-...
https://www.gsmarena.com/meizu_m9_note-...
@tureavanture
Ce bos pocota vzel, poberi link od Ale123 iz italijanskega skladisca aliexpressa par postov visje. Jz sm v pet/sob narocil za 276€ (s postnino vred) in je ze na poti.
Ce bos pocota vzel, poberi link od Ale123 iz italijanskega skladisca aliexpressa par postov visje. Jz sm v pet/sob narocil za 276€ (s postnino vred) in je ze na poti.
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Stari maček ::
Interpolated 48 Mpxl -https://techtablets.com/2019/01/redmi-n...
Po videnem res nima smisla kupovat sedmice zaradi kamere. Katastrofa je to.
mirkuma ::
Ma kso kakšno izkušnjo s Mi A2 Lite. Ne vem, men zgleda super :)
Zelo dober telefon, sploh za ta denar, dela smooth, kamera je za ceno vec kot solidna, baterija pa zdrzi zelo dolgo, sploh glede na danasnje smarthphone standarde.
Iz prve roke? Ga imaš? Pie update je naredil precejšnjo škodo (WiFi težave, zvok/kvaliteta klica...) temu res OK P/P telefonu (ko je bil še na 8.1 je špilal 1A).
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
SumTingWong ::
Ali je pri non-global Xiaomijih treba 15 dni cakat na odklep bootloaderja?
Bolj tocno, gre se za Mi8.
Bolj tocno, gre se za Mi8.
antonija ::
Jaz sem za redmi 6 pro (global takrat ni obstajal) cakal 1 mesec (720 ur). Nekateri so pisali o 2 mesecih cakanja.
Se pa cakalna doba sproti prilagaja, tako da ce imas sreco lahko odklenes v parih dneh, lahko pa cakas 1 mesec ali vec.
Se pa cakalna doba sproti prilagaja, tako da ce imas sreco lahko odklenes v parih dneh, lahko pa cakas 1 mesec ali vec.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
tureavanture je izjavil:
Kaj predlagate?
Toliko res nebi dal za note7, za pocota 290+ poštnina je predrago...jaz sem vzel mesec dni starega mi8 za 260e, kupljen v slo z 2 leti garancije.
Malo višje imaš link za pocota iz italije za slabih 280 z poštnino oz prek topcashback dobiš še 6% vrnjeno
Nice ::
Zivijo, prvic komentiram na Slo-tech, sem namrec nov uporabnik :) nevem ce je to vprasanje ze kdo objavil, zanima me ce kdo ve kdaj naj bi na SLO trg prisel mi mix 3, zaenkrat ga najdem le na spletni strani mobileshop, sam pa bi rad, da telefon kupim od kaksne bolj priznane firme (a.k.a. mimovrste, enaA, bigbang itd). Hvala :)
lonewolf_ ::
Mene zanima, ali se splača nabavit MI 8 Pro napram MI 8? Ne vidim razlike, razen, da ima pro bralnik odtisov pod ekranom pa 400mah slabšo baterijo... pa dražji je.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
flameir ::
Zivijo, prvic komentiram na Slo-tech, sem namrec nov uporabnik :) nevem ce je to vprasanje ze kdo objavil, zanima me ce kdo ve kdaj naj bi na SLO trg prisel mi mix 3, zaenkrat ga najdem le na spletni strani mobileshop, sam pa bi rad, da telefon kupim od kaksne bolj priznane firme (a.k.a. mimovrste, enaA, bigbang itd). Hvala :)
Kaj je drugače, če kupiš na mobileshop? Sicer pa maš danes akcijo za 420€ na GearBestu.
Sam priporočam, da snemaš, ko boš odpiral paket.
Kaj je drugače, če kupiš na mobileshop? Sicer pa maš danes akcijo za 420€ na GearBestu.
Sam priporočam, da snemaš, ko boš odpiral paket.
Pošiljanje pa konec februarja.....
Stari maček je izjavil:
To lahko spiše samo nekdo, ki nima pojma. Če se gremo Redmi Note 7 proti Pocophone , je Poco superioren, a tudi vsaj 100 eur dražji.
Note 7 je v svojem cenovnem razredu superioren
Tudi Poco je v svojem razredu superioren.
Višje sta nato iPhone on Google Pixel, v samem vrhu pa trenutno Huawei Mate 20 Pro.
Nihče nima pojma. Najbolje, da povprašaš uradnega prodajalca v Celju.
Ali pa poklicev na MiShop, ki jih uvaža.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
Redmi X bo kmalu predstavljen z in-display čitalcom prstnih odtisov.
Me zanima, ali bo Mix 4 sledil trendu brezgumbnih celozaslonskih mobilcev.
Me zanima, ali bo Mix 4 sledil trendu brezgumbnih celozaslonskih mobilcev.
kanarin ::
Stari maček je izjavil:
Če se ne motim je ta konkretni tester na koncu izjavil, da se mu je overall kamere celo bolšja na Redmi Note 5 ?!? Kakorkoli, kamera na RN7 očitno (žal) ni nek presežek. Cena takega telefona z le povprečno kamero pa je trenutno kar precej pretirana. Čakamo kaj bo prinesel RN7 Pro...
klinker ::
Stari maček je izjavil:
Če se ne motim je ta konkretni tester na koncu izjavil, da se mu je overall kamere celo bolšja na Redmi Note 5 ?!? Kakorkoli, kamera na RN7 očitno (žal) ni nek presežek. Cena takega telefona z le povprečno kamero pa je trenutno kar precej pretirana. Čakamo kaj bo prinesel RN7 Pro...
Sej Redmi serija nikoli ni imela kaj prida kamere. Te Mpx-e pa samo razni l(o)userji gledajo, ker pomeni samo st. na papirju in ni noben pokazatelj dejanske kvalitete fotkica.
Razumemo, kako ta senzor deluje in v praksi dobiš ven 12MPx fotko , ki zajame bistveno več svetlobe. V svojem razredu (155eur) ima torej aparat vrhunske fotografije.
Moraš pa tudi vedeti, da običajni smrtni ki ne vedo, kaj naredi fotko najbližje realnosti.
Tukaj boš v kratkem ugotovil to, kar pravim sam
Tako da to, kar je tebi dobra fotka, je lahko včasih zgolj povprečna fotka.
Moraš pa tudi vedeti, da običajni smrtni ki ne vedo, kaj naredi fotko najbližje realnosti.
Tukaj boš v kratkem ugotovil to, kar pravim sam
Tako da to, kar je tebi dobra fotka, je lahko včasih zgolj povprečna fotka.
Zgodovina sprememb…
gtaman ::
Ma kso kakšno izkušnjo s Mi A2 Lite. Ne vem, men zgleda super :)
Zelo dober telefon, sploh za ta denar, dela smooth, kamera je za ceno vec kot solidna, baterija pa zdrzi zelo dolgo, sploh glede na danasnje smarthphone standarde.
Iz prve roke? Ga imaš? Pie update je naredil precejšnjo škodo (WiFi težave, zvok/kvaliteta klica...) temu res OK P/P telefonu (ko je bil še na 8.1 je špilal 1A).
Kaj ni po defaultu gor 8.1. Pač ne bom posodobu na 9.0 če je to res tako usodno
lonewolf_ ::
Anyone?
Mene zanima, ali se splača nabavit MI 8 Pro napram MI 8? Ne vidim razlike, razen, da ima pro bralnik odtisov pod ekranom pa 400mah slabšo baterijo... pa dražji je.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Stari maček ::
Stari maček je izjavil:
To lahko spiše samo nekdo, ki nima pojma. Če se gremo Redmi Note 7 proti Pocophone , je Poco superioren, a tudi vsaj 100 eur dražji.
Višje sta nato iPhone on Google Pixel, v samem vrhu pa trenutno Huawei Mate 20 Pro.
Kaj se ti norca sam iz sebe delaš, da kljub primerjalnemu testu, ki je lepo pokazal, da je kamera v Note5 boljša, še kar trdiš nasprotno?
Stari maček je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Kaj se ti norca sam iz sebe delaš, da kljub primerjalnemu testu, ki je lepo pokazal, da je kamera v Note5 boljša, še kar trdiš nasprotno?
jaz ti pa lahko pri lepim sto testov, kjer tisti, ki se dejansko ukvarjajo fotografijo govorijo nasprotno.
Nek link s kar neke strani ni argument.
Sploh ne pri nekom, ki nima pojma kako dotičen senzor deluje.
Bog ne daj, da bi kdo od vas prepoznal post-processing
MrStein ::
jaz ti pa lahko pri lepim sto testov, kjer tisti, ki se dejansko ukvarjajo fotografijo govorijo nasprotno.
No prilepi.
In če gre za video (medij brez možnosti iskanja), podaj še čas, kjer reče tisto, kar trdiš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Kaj trdim?
Da 7 zajame več svetlobe?
Da je 5 polna over processinga?
Da je nepoznavalcem boljša njim lepša fotografija ?
Da je tisti tvoj test poln kakca in je irelevanten?
Da ne razumete, kakšne prednosti prinaša ta senzor?
Daj se odloči, nisem enciklopedija namenjena samo zate.
Da 7 zajame več svetlobe?
Da je 5 polna over processinga?
Da je nepoznavalcem boljša njim lepša fotografija ?
Da je tisti tvoj test poln kakca in je irelevanten?
Da ne razumete, kakšne prednosti prinaša ta senzor?
Daj se odloči, nisem enciklopedija namenjena samo zate.
MrStein ::
Aha, torej ne moreš en vir prilepit. Sem skoraj vnaprej uganil. Skoraj....
Motiti se je človeško.
Sem ga že. Sedaj se samo odloči kaj od naštetega te zanima.
Da nisi ti ravno ta kljukec?
https://slo-tech.com/novice/t738407#crta
Da nisi ti ravno ta kljukec?
https://slo-tech.com/novice/t738407#crta
Zgodovina sprememb…
tureavanture ::
Test kamere Pocophone F1 vs Redmi Note 7
Meni zmaga Pocophone. Pri temnih fotografijah je svetloba malenkost boljša pri Redmiju, pa tudi barve so bolj izrazite.
Pri videu pa pri Redmiju prihaja zaradi te dodatne svetlobe že do popačenja in šuma.
Meni zmaga Pocophone. Pri temnih fotografijah je svetloba malenkost boljša pri Redmiju, pa tudi barve so bolj izrazite.
Pri videu pa pri Redmiju prihaja zaradi te dodatne svetlobe že do popačenja in šuma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tureavanture ()
bmwwww ::
Ah ja... A uporablja doma kdo to zadevo?
€ 16,55 27%OFF | In Stock Xiaomi Mi Universal Smart Remote Controller Home Appliances WIFI+IR Switch 360 Degree Smart for Air Conditioner TV
https://s.click.aliexpress.com/e/SNlslyy
€ 16,55 27%OFF | In Stock Xiaomi Mi Universal Smart Remote Controller Home Appliances WIFI+IR Switch 360 Degree Smart for Air Conditioner TV
https://s.click.aliexpress.com/e/SNlslyy
facepalm ::
tureavanture je izjavil:
Test kamere Pocophone F1 vs Redmi Note 7
Mene zanima ce prekosi Mi A2, kateri ima enak 12mpx senzor kakor poco/mi8 + 20mpx za zajem "ekstra" svetlobe.
Meni osebno, so bile slike pri Mi A2 zelo vsec.
Sven2 ::
Se zanima kdo za nakup Mi6 6/128gb? Ohranjen kot nov, vedno nosen v ovitku z zascitnim steklom, star leto in pol, crne barve.