» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
193 / 381
»»

kanarin ::

Sam sicer ne razumem najbolje v čem je velika dodana vrednost oz poanta ,da se na vrhu zaslona (in to samo deloma) pridobi (samo) cca pol cm zaslona, v zameno pa dobiš to (bodimo iskreni) grdo "izrezo" oz "notch" (ki je na enih telefonih večja, drugje pa manjša). Očitno kakrkoli , kar si izmisli Apple (pa zanemarimo dejstvo, da je dejansko kdo drug prvi to pogruntal oz predstavil) avtomatsko postane trend in predmet posnemanja - čeprav je še tako bedasto ? iPhone nimajo ne FM radio, ne običajnega vhoda za slušalke in ne slota za microSD - na srečo vsaj to večina (še) ne posnema....

GRT ::

gregor je izjavil:

...
kar pa se tiče notched display, mene ne moti
ali ni to fiksno, torej se se ne da izklopit
ni del samega led, oled... ekrana?

Pri Huaweiu P20pro se da izklopit oziroma obarvat zgornjo vrstico skoraj sorazmerno z spodnjo.
Tudi sam sem bil pred nakupom skeptičen toda ko ga dejansko imaš šele vidiš da sploh ni slaba zadeva.
Itak pa imajo spet največ pripomb tisti ki telefona s notch displayem sploh še niso uporabljali oziroma imeli v rokah vsaj malo več kot 10 minut.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GRT ()

Seveda potem pa izbris!

Pa kdo je temi TROLU dal dovoljenje izbrisa?!!!
antonija in boris mu ga pa verjeten vlečeta vsak večer?!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: antonija ()

Dimnik ::

Štein je postal moderator ali kako lahko briše poste....samo vprašam

tryhard ::

MrStein je izjavil:

facepalm je izjavil:

miui po defaultu zre zelo malo baterije.

Ja, ker vse pobije. Potem pa imaš vprašanja "Zakaj mi ta program ne deluje?"
Če bi to bil nek standard, in bi se programi lahko prilagodili, bi bilo drugače. Tak pa... plusi in minusi...

facepalm je izjavil:

rn5 ima uraden oreo 8.1, a1 ga nima.

Android One ima starejši OS kot "navaden" Android ? WTF?

Je bil leta in leta pri Androidu standard, da se aplikacija sama odloči, kdaj rabi đus. Zaključek te svinjarije je bil tak, da aplikacije ne vedo, kdaj rabijo đus, ker so ga po njihovo vedno.

kanarin je izjavil:

Mene zanima kaj menite o t.i. "notched display" - a je komu to dejansko všeč oz ga vsaj ne moti (preveč) ? Očitno je to postal trend (pa sploh ne samo pri flagship modelih). V bistvu mene osebno zadeva niti ne bi motilo - če je v samem OS možnost, da se to zadevo "izklopi" (pri črnem ohišju da se seveda obarva zgorni del v črno). To sem videl pri nekem drugem modelu oz proizvajalcu, samo se ne spomnem katerem. Upam da (bo) MIUI (10?) to omogoča(l).

Drugače pa me zanima - v čem bi bil ta MI 8 bolj flaghip oz boljša izbira od recimo Mi Mix2s ? Predvidevam namreč ,da bo stal več.

Se navadiš. Je pa to zgolj prehodno obdobje. Vivo Apex je pokazal, kako se zadevam streže. Pred tem Mi Mix 1. Še pred tem Sharp.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tryhard ()

zmelkoow ::

LP!
Na Aliexpress Xiaomi Mi Store sem naročil črnega Redmi note 5. Sedaj je že več kot tri dni v "processing" stanju. Na vprašanje, kdaj bo poslan, sem dobil nek generičen odgovor. Koliko časa ponavadi traja, da pošljejo?

zk_eu ::

Dosti Xiaomi telefonov imate tudi na Mimovrste, vključno z Redmi Note 5A, hkrati pa imate 2 leti garancije na telefone, ki jo uveljavljate v Sloveniji. Do 8. 6. 2018 imate 10% popust.

Ravno včeraj sem dvignil Xiaomi Mi A1 in zanj plačal z 10% popustom slabih 171 EUR. Bolano kaj dobiš za ta denar :/. In kar je najbolj pomembno. Telefon ima stock Android gor in zagotovljene posodobitve do Android P.

Edina hiba tega telefona je mogoče fotoaparat. Telefon nima stabilizatorja fotografij, zato je ob površnosti kakšna slika lahko bolj razmazana, če nisi pazljiv. Zame sicer čisto zadostuje glede na to, da skoraj nič ne slikam, pa še tisto (kar slikam) navadno zunaj.

Ostali specsi glede na price/performance za povprečnega uporabnika pa vrh glave. Niti malo cenen na otip. Avtonomije baterije pa nora. 2h onscreena in 18 ur mi jo je pobralo komaj 30% (ne igram iger).

Skratka, kapo dol Xiaomi. Jaz sem navdušen, še posebej pa, da lahko dobim stock Android.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zk_eu ()

gregor ::

Čas je za xiaomi novosti:

Xiaomi Mi 8 Is Official: Snapdragon 845 Powerhouse With a Highly Rated Dual Camera Setup
https://www.gizmochina.com/2018/05/31/x...

The 64 GB, 128 GB and 256 GB of the Xiaomi Mi 8 are respectively priced at 2,699 Yuan (~$421), 2,999 Yuan (~$468) and 3,299 Yuan (~$515). The pre-orders of the phone have started from today in China. Its shipment will begin from June 5.

_____

Xiaomi Announces MIUI 10 With AI, Full Screen Optimizations, & Innovative Recent Apps Menu
https://www.gizmochina.com/2018/05/31/x...

_____

Xiaomi Mi 8, Mi 8 Explorer Edition & Mi 8 SE Officially Launched with Under-Display Fingerprint Scanner
https://www.gizchina.com/2018/05/31/xia...

The Xiaomi Mi 8 Explorer Edition will be available for 3699 Yuan, around $577.60.

There's no info about pricing at the time of writing but the Xiaomi Mi 8 SE is expected to cost around $300.

ontampreko ::

Kako hitro padajo cene xiomijev ima kdo kaksen pregled tako na hitro? Vzel bi note 5 64gb, ampak v Sloveniji, ker imam vseeno rad garancijo, ki jo lahko uveljavljam brez posiljanja v tujino. Na mishop in enaa je 250€, skoda da ga nimajo v mimovrste zaradi popusta 10% na xiaomije.

Glede na to da je telefon letosnji model, kaksnih cudezev v bliznji prohodnosti z padcem cene verjetno ni za pricakovati?

Lep dan ;)

kumer ::

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition comes with an in-display fingerprint sensor and transparent back
https://www.androidcentral.com/xiaomi-m...

knap ::

torej trije novi tel:

MI 8
MI 8 SE
MI 8 EE (explorer edition)

kateri ima po vašem mnenju najboljše razmerje med ceno iz tem kar punuja (vgrajene komponente)?

LP

mi 8 ali mi 8 SE
mi EE, za čitalec pod ekranom in 3d prepoznavo obraza ne dam toliko več $$$

kratko in jedernato:
Xiaomi announces Mi 8 flagship phone, transparent Explorer Edition, and smaller SE model
https://www.theverge.com/2018/5/31/1741...

The Mi 8 is priced from 2,699 yuan (~$421) in China, with the Explorer Edition starting from 3,699 yuan ($577) and the SE available for 1,799 yuan ($281). As ever from Xiaomi, these prices are extremely competitive.

SumTingWong ::

Jaz pa ravno obratno, Mi8 EE mi je zelo mikaven. Še prve reviewe počakam, sploh s strani LinusTechTips in TechTablets.

zmelkoow je izjavil:

LP!
Na Aliexpress Xiaomi Mi Store sem naročil črnega Redmi note 5. Sedaj je že več kot tri dni v "processing" stanju. Na vprašanje, kdaj bo poslan, sem dobil nek generičen odgovor. Koliko časa ponavadi traja, da pošljejo?

Pošiljajo v pon, tor in petek, verjetno.ga bodo v petek odposlali. Spremljaj pa sporočila od prodajalca, ker boš dobil dhl sledilno, ampak tista deluje, ko bo šel telefon iz anglije za slo, ti bo pa poslal v sporočilu sledilno od ups, ki je do anglije...
Jaz sem rn5 naročil pri goldway prejšnjo nedeljo in mi ga danes dostavi dhl okrog 14 ure...

SumTingWong je izjavil:

Jaz pa ravno obratno, Mi8 EE mi je zelo mikaven. Še prve reviewe počakam, sploh s strani LinusTechTips in TechTablets.

ali ste ti dve strani tako dobri pri ocenjevanju, priznam da še nisem slišal za njih
LP

SumTingWong ::

LinusTechTips je ogromen channel in mislim da kredibilen. TechTablets se dela na slovesu, ampak reviwa tablice in mobitele, tudi druge kitajske gadgete. Zacel je s poceni zadevami, zdaj pa vse zivo.

Raje njima prisluhnem kot pa AndroidAuthority in channelom kot so oni. "Too biased".

Poglej si malo kanala, znata ti bit zanimiva.

radmannsdorf ::

Linus je zakon! Prav tako kot Xiaomi! :)

ok, hvala za info.

[Album] Unboxing of the New Beast Mi 8! Admire the HD Photos Here!
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewth...

[Xiaomi] MIUI 10 Powered by AI, Mi8/ SE, Mi TV4, Mi VR Standalone and Mi Band3 Released!
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewth...

ontampreko je izjavil:

Kako hitro padajo cene xiomijev ima kdo kaksen pregled tako na hitro? Vzel bi note 5 64gb, ampak v Sloveniji, ker imam vseeno rad garancijo, ki jo lahko uveljavljam brez posiljanja v tujino. Na mishop in enaa je 250€, skoda da ga nimajo v mimovrste zaradi popusta 10% na xiaomije.

Glede na to da je telefon letosnji model, kaksnih cudezev v bliznji prohodnosti z padcem cene verjetno ni za pricakovati?

Lep dan ;)

Predlagam , da spremljaš to temo - kjer Tomson redno zalaga z raznimi popusti oz kuponi...

kanarin je izjavil:

ontampreko je izjavil:

Lep dan ;)

Predlagam , da spremljaš to temo - kjer Tomson redno zalaga z raznimi popusti oz kuponi...

Drugače sam osebno za tak denar rajši dam 50 € manj , pa čeprav na račun (bolj zanesljive in lažje uveljajoče) garancije. Stvar osebne preference. Mene tudi mika ta RN5 - še posebej ko bo cena padla (prej ali slej bo) pod 150 €.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanarin ()

kanarin je izjavil:

ontampreko je izjavil:

Lep dan ;)

kanarin je izjavil:

ontampreko je izjavil:

Lep dan ;)

Drugače sam osebno za tak denar rajši dam 50 € manj , pa čeprav na račun (bolj zanesljive in lažje uveljajoče) garancije. Stvar osebne preference. Mene tudi mika ta RN5 - še posebej ko bo cena padla (prej ali slej bo) pod 150 €.

Hvala bom spremljal ;) Drugače pa cca 150€ še dam prek interneta iz tujine, za več se mi pa ne da igrati loterije xD Tako da čakam kak dober popust, optimistično seveda.

facepalm ::

sej je ze bil pod 150eur, 3/32gb model.

če že kupim naj bo vsaj za par let tako, da rajši 4/64gb model :) nexus 5 mi tik-taka že 4 leto

facepalm je izjavil:

sej je ze bil pod 150eur, 3/32gb model.

Govor je bil o 4/64GB modelu. Kot vidim so trenutne cene (na GB) take: 163 € za 3/32GB in 198 € za 4/64GB. Kar občutno preveč za moje pojme (glede na to da se je pred kratkim dalo nabaviti Redmi 5 plus za 120 €). Kot piše Tomson v drugi temi, trenutno kakšnih posebnih kod oz popustov ni za te modele, ampak prej ali slej ziher bodo, še posebej zaradi nenormalno hitrega tempa predstavljanja novih modelov s strani Xiaomija (mislim, da je glede tega postal kar svetovni rekorder).

Ne se bat. Samsung je svoj čas predstavil letno bistveno več modelov.

ja. mislim da jih je eno leto samsung predstavil čez 60. bolano..

edi123 ::

Kak hitro pridejo aparati v mishop.si od uradne predstavitve v povprecju?

Mi 8 je dalec best buy aparat za tak denar ce bo res.

Če se ti mudi, lahko preveriš pri naših uradnih prodajalcih, pri italijanskih in pri avstrijskih. V vseh teh državah je Xiaomi tudi uradno prisoten.

Tomson ::

Hmm... Xiaomi Mi8 bo imel pa kar ceno, vsaj v štartu, le manj zmogljiva, manjša verzija bo kar ok cena ...

Xiaomi Mi8 SE = 270€
Xiaomi Mi8 = 400€
Xiaomi Mi8 EE = 535€
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Ales ::

Če misliš prav na Mi8, je v primerjavi s konkurenco in z Xiaomi Mix 2S, to zelo dobra cena, a ni? Super AMOLED in 6,2"...

Edino Mi8 EE je dražji, a to je glede na novo tehnologijo pričakovano. Še vedno se mi zdi to precej, precej ceneje od konkurence, tudi za slednjega.

Če bi uspeli take cene obdržati v dejanskih fizičnih trgovinah znotraj EU, z DDV vred, bi naredili kar večjo revolucijo na trgu.

Tomson ::

True, true, sicer pa bo cena v nekaj mesecih še sigurno nekoliko padla ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

scipascapa ::

zk_eu: si vzel tega?

https://www.mimovrste.com/mobilni-telef...

so mu dvignili ceno? 200 - 20 = 180EUR

Zgodovina sprememb…

Ales je izjavil:

Če misliš prav na Mi8, je v primerjavi s konkurenco in z Xiaomi Mix 2S, to zelo dobra cena, a ni? Super AMOLED in 6,2"...

Edino Mi8 EE je dražji, a to je glede na novo tehnologijo pričakovano. Še vedno se mi zdi to precej, precej ceneje od konkurence, tudi za slednjega.

Če bi uspeli take cene obdržati v dejanskih fizičnih trgovinah znotraj EU, z DDV vred, bi naredili kar večjo revolucijo na trgu.

Nah. Prištej še 10% zraven za EU.
Kar se tiče EE ima kar dobro zastavljenu ceno napram Apexu, kjer fingerprint deluje zgolj na točno določenem delu zaslonu, priEE pa na celotni spodnji tretjini

jero_no1 ::

Prosil bi za nasvet - katerega se bolj splača vzet in zakaj: Mi A1 (5X) ali Redmi 5 Plus?

jero, beri malo višje ali prejšno stran, mislim da je točno to nekdo opisoval.

jero_no1 je izjavil:

Prosil bi za nasvet - katerega se bolj splača vzet in zakaj: Mi A1 (5X) ali Redmi 5 Plus?

Redmi Note 5. Drugače je bilo o tem že mnogo napisanega, malo preveri starejše poste. Na kratko - Mi A1 ima stock Android (naj bi deloval bolj tekoče, hitrejši updejti, daljša podpora za OS,..) in boljšo kamero, je malo manjši in opazno tanjši, ima pa precej slabši "screen to body ratio" (ima pač klasični design ekrana). Enoličnega odgovora na vprašanje "kaj se bolj splača" pa ni - ker vsaj ima drugačne preference. Če nekdo postavi tako vprašanje, mora zraven ovezno dodati vsaj še podatek, kaj so mu (največje) prioritete pri telefonu.

@kanarin
Še enkrat si preberi kaj sprašuje!
Zakaj spet delaš zbrko in mešaš jabolka in hruške.

Podpora s strani Googla za Android One telefone je krajša od podpore Xiaomija za njihov lasten MIUI.

jero_no1 ::

Mogoče sta mi še nmajbolj pomembna baterija in kamera, ostal niti ne.
Hvala.

Matevz96 ::

tryhard je izjavil:

Ales je izjavil:

Nah. Prištej še 10% zraven za EU.
Kar se tiče EE ima kar dobro zastavljenu ceno napram Apexu, kjer fingerprint deluje zgolj na točno določenem delu zaslonu, priEE pa na celotni spodnji tretjini

Če se bo mi8 v jeseni v fizični trgovini dobilo za 450 € bo zagotovo moj :D
#hooldthedoor

umetnic ::

MI8 SE bi znal bit smiselna alternativa RN5. Za vse, ki želijo manjši telefon.
Sicer bo 20-30% dražji, a temu primerno procesorsko 'močnejši' in celo z AMOLED zaslonom!
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Da, mislim da bo ravno MI8 SE najbolj zanimiv večini (seveda predvsem zaradi cene). In da bo res kmalu glavna dilema MI8 SE ali RN5 (no, morebiti pa bo troboj z MI A2 - če bo seveda na voljo). MI8 SE je občutno manjši, tanjši in lažji, resda z malenkost manjšim ekranom, ampak po mojem ravno pravim. Amoled zaslon je seveda velika prednost, ok,tukaj je tudi malo hitrejši chipset, kamera je verjetno tudi boljša, vendar po drugi strani dobiš "notch", ni običajnega izhoda za slušalke, ni FM, ni microSD slota (!)... ali to samo mene izrazito spominja na jabolčne naprave ?

gorazdkop ::

MI8 EE mi je pa dal misliti :)
Kdaj se začne prodajat? Kako hitro in koliko začnejo padat cene takim telefonom (če sploh)

kanarin je izjavil:

Da, mislim da bo ravno MI8 SE najbolj zanimiv večini (seveda predvsem zaradi cene). In da bo res kmalu glavna dilema MI8 SE ali RN5 (no, morebiti pa bo troboj z MI A2 - če bo seveda na voljo). MI8 SE je občutno manjši, tanjši in lažji, resda z malenkost manjšim ekranom, ampak po mojem ravno pravim. Amoled zaslon je seveda velika prednost, ok,tukaj je tudi malo hitrejši chipset, kamera je verjetno tudi boljša, vendar po drugi strani dobiš "notch", ni običajnega izhoda za slušalke, ni FM, ni microSD slota (!)... ali to samo mene izrazito spominja na jabolčne naprave ?

Moj mi note3 tudi nima običajnega izhoda za slušalke, saj dobiš zraven adapter, radia nima prav tako nima redmi note5, če ga potrebuješ si potegneš aplikacijo dol....to da pa spominjajo na jabolko pa tudi mene moti...
Kamera boljša na mi note3 v slabši svetlobi in pri normalni svetlobi bolj vidiš detajle če povečaš sliko, imam oba in sem na hitro primerjal

dexterboy ::

Telefon, ki nama slota za SD kartico, ni telefon. Da ga moram tedensko priklapljat na kabel pa vleči dol stvari... no way, Hose :)
Zakaj pa ne dam skozi oblačne storitve? Ker so to moje informacije in ne tuje.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Telefonov z možnostjo uporabe kartic kmalu ne bo več. Zakaj ne bom več razlagal, ker to že vsi vedo. Prej ali slej boš, če ne drugače prisiljen v uporabo oblakov in šele potem boš spregledal. Kar se tiče zasebnosti je pa drugo vprašanje.

AgiZ ::

dexterboy je izjavil:

Telefon, ki nama slota za SD kartico, ni telefon. Da ga moram tedensko priklapljat na kabel pa vleči dol stvari... no way, Hose :)
Zakaj pa ne dam skozi oblačne storitve? Ker so to moje informacije in ne tuje.

Poglej SyncThing in SyncTrayzor (windows klient). Syncanje med dvema (ali več) napravama preko lokalne mreže in/ali interneta (wifi, kabel). Varno, enostavno in brez oblačnih storitev.
Sam recimo že kako leto nisem priklopil svojega telefona na računalnik.

Imam pa 32GB telefon, pa vsake toliko spucam preko računalnika pa je mir.

@GRT tudi ti poskusi moj(a) link(a) ;)
Oblake, ki pa niso pod mojo kontrolo pa se poskušam na daleč ogibati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgiZ ()

scipascapa ::

imaš še Airdroid.

dexterboy ::

@GRT; zakaj bi bil PRISILJEN v uporabo, nečesa, kar NE ŽELIM. Kako bi se ti počutil, če bi ti en rekel, da POSEKSAJ 60-letno snežilko? Bi se kar lotil ali bi se temu uprl?
Pa nočem nikogar žaliti, da ne bo zamere...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

AgiZ ::

@DexterBoy
Žal je usmeritev vseh podjetij vedno bolj v oblake, tako da že sedaj s pridom uporabljaš oblačne storitve, če uporabljaš katerikoli pametni telefon. Če upariš moj prejšnji stavek s tvojo primerjavo pa pride ven dosti neprijetna slika ;)
Dodatni razlog (poleg tistih, ki jih ponavadi navajate) je pa tudi precej logičen: proizvajalci telefonov ne vejo kako SD kartico dajete v telefone. Lahko da so katastrofalno počasne, kar vpliva na hitrost aplikacij/podatkov, ki se zaganjajo s kartice. In potem ko je vse počasno zaradi SD kartice so krivi telefoni, ki so "počasni". Če proizvajalci ne dajo podpore za SD teh težav in neupravičenega kreganja zaradi "počasnega telefona" ni.

dexterboy je izjavil:

@GRT; zakaj bi bil PRISILJEN v uporabo, nečesa, kar NE ŽELIM. Kako bi se ti počutil, če bi ti en rekel, da POSEKSAJ 60-letno snežilko? Bi se kar lotil ali bi se temu uprl?
Pa nočem nikogar žaliti, da ne bo zamere...

No sedaj si povedal vse. Koliko si star? :|
Kako pa veš, da jaz nisem star 70 let in bi z veseljem "poseksal" tisto 60 letno snežilko.
Ko boš star 60-70 let ti bo ŽAL za vsako 60 letno "snežilko", ki je nisi "poseksal":P tako da pazi kaj govoriš.
Se vidi da si še mladinec, ki nima pojma kaj govori in nima izkušenj. No saj te bo izučilo z leti in na področju telefonije in na področju "seksa";)
««
193 / 381
»»