Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
MxxW5 ::
Sem dobil svoj RN4. Telefon sam (hardver) izgleda uredu, še posebej za to ceno. Ampak tale MIUI je pa...katastrofa. Dejansko sem ene parkrat ostal brez besed. Kitajci so vzeli Android in iz njega pobrali najboljše stvari (cel notification sistem). Šele sedaj sem se zavedel, kako zelo sem se zanašal na obvestila na lockscreenu in taskbaru, saj jih tukaj preprosto - ni.
Lockscreen je (lepa) slika. To je to. Če češ videti kakršnakoli obvestila, moraš odkleniti telefon. Okej, saj se da nekaj čarati globoko v nastavitvah, ampak meni ni uspelo, da bi mi na lockscreenu npr. kazalo kdo mi je poslal mail in vsaj naslov maila. Budilke ne spusti na locksreen, vsaj googlove ne (svojo pač). Telefon zjutraj cinglja, če bi rad videl, kaj se sploh hudiča dogaja in ugasnil zadevo, moraš odkleniti telefon. Dobesedna komedija.
Taskbar je neuporaben, saj kaže baterijo, uro in signal. Bi rad videl, če si dobil sms/mail? Tough luck. V najboljšem primeru dobiš ikono aplikacije tja gor in rdečo številko na aplikacijo. Ikona maila (celo to, ali je eden ali jih je več) in vsebina le-tega v pull-down meniju? Sanja svinja kukuruz.
Močno upam, da se res da naložiti stock android na tole zadevo, drugače sem mrzel.
Lockscreen je (lepa) slika. To je to. Če češ videti kakršnakoli obvestila, moraš odkleniti telefon. Okej, saj se da nekaj čarati globoko v nastavitvah, ampak meni ni uspelo, da bi mi na lockscreenu npr. kazalo kdo mi je poslal mail in vsaj naslov maila. Budilke ne spusti na locksreen, vsaj googlove ne (svojo pač). Telefon zjutraj cinglja, če bi rad videl, kaj se sploh hudiča dogaja in ugasnil zadevo, moraš odkleniti telefon. Dobesedna komedija.
Taskbar je neuporaben, saj kaže baterijo, uro in signal. Bi rad videl, če si dobil sms/mail? Tough luck. V najboljšem primeru dobiš ikono aplikacije tja gor in rdečo številko na aplikacijo. Ikona maila (celo to, ali je eden ali jih je več) in vsebina le-tega v pull-down meniju? Sanja svinja kukuruz.
Močno upam, da se res da naložiti stock android na tole zadevo, drugače sem mrzel.
matobeli ::
Tudi v lock screenu se da naredit swipe down in se ti odprejo vsa obvestila, celo zadeve kot so GPS/wifi/svetilka, lahko spreminjaš brez da odkleneš telefon. Slike nimam ker se mi takoj odpre številčnica za pin tako da težko rečem ali je lepa ali ne, ponavadi ga pa itak odklepam direktno preko fingerprint in skoraj nimam interakcije z lockscreenom.
Taskbar je res zelo okrnjen, se ti pa izrišejo "..." zraven simbolčka za uro, kar pomeni da imaš neprebran notification in lučka začne modro blinkat. Potem narediš swipe down in vidiš obestila vseh aplikacij ki jih nisi prebral. Z klikom na "x" jih vse zbrišeš z swipe right pa posamezne.
Taskbar je res zelo okrnjen, se ti pa izrišejo "..." zraven simbolčka za uro, kar pomeni da imaš neprebran notification in lučka začne modro blinkat. Potem narediš swipe down in vidiš obestila vseh aplikacij ki jih nisi prebral. Z klikom na "x" jih vse zbrišeš z swipe right pa posamezne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Kar gremo dalje. Gmail se ne sinhronizira. Sploh. Če češ videti maile, moraš iti v aplikacijo in osvežiti. Dobesedni WTF.
noraguta ::
Men kaže vsebino maila ko potegnem notification dol. Pa dva gumba sta. Briši odgovori. Gmail se pa tudi synca.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
MIUI ima zelo rigorozno funkcijo šparanja z baterijo. Kar pomeni da pobije vse aplikacije in prepreči vse podatke v ozadju oziroma ko j etelefon v spanju.
Ali pa ne, ker jo lahko vklopiš ali izklopiš. Lahko tudi nastaviš izjemo za vsako aplikacijo posebej.
Tudi meni normalno synca gmail, Hangouts...
Ali pa ne, ker jo lahko vklopiš ali izklopiš. Lahko tudi nastaviš izjemo za vsako aplikacijo posebej.
Tudi meni normalno synca gmail, Hangouts...
Evo, mi je uspelo sinhronizirati gmail. Sedaj se sinhronizira, pa tudi pokaže na lockscreenu, ampak brez vsebine maila (npr. naslova). Le-tega ni niti v pull-down meniju. Piše 1 mail, ali nekaj podobnega. Komedija se seveda nadaljuje. Človek bi mislil, da ko pride mail, se prižge notification light in to je to. Ne, prižge cel ekran. Tudi sredi noči. Enako velja za karkoli, kar se zgodi v telefonu, ko je v stand-byju. Na prvi pogled cel sistem deluje takole. Ne prikaže ničesar in v ozadju ubije vse aplikacije, če pa mu to z muko preprečiš, potem pa za vsakič prižiga cel ekran. Si nastavil sinhroniziranje SMSov (SMS- backup&restore) ob treh zjutraj, tako kot jaz in imaš telefon na nočni omarici? Telefon bo takrat - svetil.
Če si nastavil push bo pač push. Notification pa upravljaš za vsak app posebej. Kot povsod drugje na lock screenu pa za mail dobiš pošiljatelja in subject
Master_Yoda ::
Saj nerabis uporabljati MIUI na RN4 ce ti ni vsec. Kolikor vem je official LineageOS na voljo, pa se miljon drugih.
Moj ekran ostane ugasnjen ko dobim email, oglasi se zvok (ali pa ne) in začne utripati lučka, na pull down meniju je Ime, subject in email naslov. Imam tudi en špil ki daje obvestila, ampak čisto noben ne prižge ekrana.
Hvala vsem za nasvete. Se opravičujem za rant. Na telefon bom že inštaliral nek alternativen rom (upam, da zadeve niso preveč buggy in da ne bom pri tem uničil telefona ;)), ampak človeka (no, mene) res popade sveta jeza, ko vidi, kako so Kitajci vzeli dober sistem in ga dobesedno uničili.
Evo, zdaj mi je uspelo, da ne prižiga ekrana (Settings->Lock Screen&Password->Wake lock screen for notifications->Off), še vedno pa ne prižge lučke, na lock screenu in v pulldown meniju pa piše le "1 new message" in pošiljatelj.
Evo, zdaj mi je uspelo, da ne prižiga ekrana (Settings->Lock Screen&Password->Wake lock screen for notifications->Off), še vedno pa ne prižge lučke, na lock screenu in v pulldown meniju pa piše le "1 new message" in pošiljatelj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MxxW5 ()
Kater app to uporabljaš, gmail?
Če je to iz googlovega mesenđerja je mogoče potem problem v programju.
Daj še preveri na tej strani če imaš sploh zadnjo verzijo SWja. Včasih kakšni trgovci dajo nek svoj popacan rom gor. http://en.miui.com/download-309.html#468
Pa pojdi v "Settings->Notification" tam imaš možnost nastavit kaj ti prikazuje v taskbaru, vključno z ikoncami aplikacij.
Če je to iz googlovega mesenđerja je mogoče potem problem v programju.
Daj še preveri na tej strani če imaš sploh zadnjo verzijo SWja. Včasih kakšni trgovci dajo nek svoj popacan rom gor. http://en.miui.com/download-309.html#468
Pa pojdi v "Settings->Notification" tam imaš možnost nastavit kaj ti prikazuje v taskbaru, vključno z ikoncami aplikacij.
Zgodovina sprememb…
Kakšna obvestila se ti bodo izpisovala pa imaš na Nastavitve->Obvestila->Obvestila aplikacij, lahko nastavljaš ful parametrov, kaj bo privzeto vklopljeno pa je verjetno stvar proizvajalca programa. Jaz nisem nič tikal, pa vse laufa.
Je pa res da je ravno SMS aplikacija precej invazivna. Ne moreš je zares ugasnit, in če pošlješ iz imenika direktno sms bo vedno MIUI app odprlo.
Je pa aplikacija enako dobra kot googlova. Sem prišel iz nexusa v MIUI in sem najprej želel uporabljat čimveč googlovih aplikacij, potem sem pa videl da so nekateri stock ubistvu zelo podobni, pa še delajo bolje
Je pa res da je ravno SMS aplikacija precej invazivna. Ne moreš je zares ugasnit, in če pošlješ iz imenika direktno sms bo vedno MIUI app odprlo.
Je pa aplikacija enako dobra kot googlova. Sem prišel iz nexusa v MIUI in sem najprej želel uporabljat čimveč googlovih aplikacij, potem sem pa videl da so nekateri stock ubistvu zelo podobni, pa še delajo bolje
Devetko daj gor. Je bil pa tudi nen miui čuden na začetku. Ampak sevda res vse nastavit, razen drakonskega pobijanja aplikacij v ozadju.
Tudi če daš:
"Način varčevanja z energijo->Izključeno-MIUI ne bo omejil aktivnosti v ozadju"?
BTW, uporabljam slovenščino ker upam da s tem podpiram trud slovenskih prostovoljcev ki so naredili prevod
"Način varčevanja z energijo->Izključeno-MIUI ne bo omejil aktivnosti v ozadju"?
BTW, uporabljam slovenščino ker upam da s tem podpiram trud slovenskih prostovoljcev ki so naredili prevod
noraguta: Devetka je že gor.
matobeli: ti uporabljaš MIUI aplikacijo za mail? Na hitro sem videl, da ne podpira push.
matobeli: ti uporabljaš MIUI aplikacijo za mail? Na hitro sem videl, da ne podpira push.
Ne, google gmail app uporabljam in MIUI za SMS in Google Hangouts za google talk. Vse troje deluje normalno
SMS app je celo tako narejen da lahko že v obvestilu odgovoriš.
Glede na to da syncaš smsje. Če ti ni odveč se povezat z MIUI accountom ti lahko MIUI avtomatsko to synca. Jaz sicer nimam tega vklopljenega ker je en špijun na mojem telefonu čist dovolj.
SMS app je celo tako narejen da lahko že v obvestilu odgovoriš.
Glede na to da syncaš smsje. Če ti ni odveč se povezat z MIUI accountom ti lahko MIUI avtomatsko to synca. Jaz sicer nimam tega vklopljenega ker je en špijun na mojem telefonu čist dovolj.
Zgodovina sprememb…
Version: 8.1.18 je miui 9 tista tvoja je prejšna verzija miui.
matobeli: mail se sedaj synca. Izklopil sem MIUI optimization in memory optimization v Dev settings. Ni pa popolno, ker ne prižiga lučke in ne piše vsebine maila (vsaj naslov) v notification.
Vem, da ima MI račun to možnost. Morebiti preizkusim.
Vem, da ima MI račun to možnost. Morebiti preizkusim.
Dimnik ::
noraguta: Devetka je že gor.
En nasvet, najprej zelo dobro preštudiraj telefon in njegove možnosti, nastavitve itd...
Potem pa kritiziraj...od vsega naštetega, kar si ti omenjal dela, se da nastavit vse
Če ti je to prvi xiaomi, boš seveda rabil nekaj časa, da to ugotoviš.
Ah, ni toliko res, sistema ne rabiš prčkat da dela (razen izjeme za ubijanje aplikacij). Očitno je bilo nekaj prčkanja. Če bi bilo vse stock deluje vse OK
Zgodovina sprememb…
Kaj ne...za vsako aplikacijo lahko posebej nastavi opozorila...npr na zaklenjenem zaslonu, plavajoča obvestila, samo ikona, led lučka, itd...
Če samo inštaliraš aplikacije imajo privzeto nastavljeno tisto kar rabiš. Torej gmail ima pri meni privzeto okljukano vse od možnosti, razen ene (da se da na vrh seznama).
Neka druga aplikacija ima samo "značko".
Parim drugim aplikacijam pa sem moral prepovedati par stvari ker ne želim da težijo.
Parim drugim aplikacijam pa sem moral prepovedati par stvari ker ne želim da težijo.
Telefon (RN4) sem kupil iz štirih razlogov:
- rabil sem nov telefon in tale je bil res poceni
- hočem ugotoviti, ali res ni zastonj kosila ("there's no free lunch"). Tale telefon se prodaja za 130 EUR, kar je po moji grobi oceni nekako pol ceneje od podobnega telefona znamk, ki se prodajajo pri nas. Ena fora mora biti. Ali več njih. Prvo sem že nekako zavohal: telefon je brez Gorilla glassa (čeprav ima menda neko svojo zaščitno tehnologijo) in menda brez omembe vrednih strukturnih ojačitev. Kot sem na hitro pregledal reddit/Xiaomi, je telefon res zelo občutljiv.
- rad bi spet malo preizkušal različne rome
- zanimalo me je, kak je MIUI
Po mojem se bom lotil tretje točke ASAP. Kolikor sem na hitro prebral, je treba pisati Xiaomiju in prositi za odklep bootloaderja. Čudno, prečudno.
- hočem ugotoviti, ali res ni zastonj kosila ("there's no free lunch"). Tale telefon se prodaja za 130 EUR, kar je po moji grobi oceni nekako pol ceneje od podobnega telefona znamk, ki se prodajajo pri nas. Ena fora mora biti. Ali več njih. Prvo sem že nekako zavohal: telefon je brez Gorilla glassa (čeprav ima menda neko svojo zaščitno tehnologijo) in menda brez omembe vrednih strukturnih ojačitev. Kot sem na hitro pregledal reddit/Xiaomi, je telefon res zelo občutljiv.
Po mojem se bom lotil tretje točke ASAP. Kolikor sem na hitro prebral, je treba pisati Xiaomiju in prositi za odklep bootloaderja. Čudno, prečudno.
Če samo inštaliraš aplikacije imajo privzeto nastavljeno tisto kar rabiš. Torej gmail ima pri meni privzeto okljukano vse od možnosti, razen ene (da se da na vrh seznama).
Matobeli vse jasno...imam tri xiaomije pri hiši, ampak pravim, da ima možnosti ogromno za vsako aplikacijo posebej
Naprimer lahko izklopi zvok kamere samo v aplikaciji...pri samsungu tega ni, moraš izklopit zvok za celoten sistem, npr lahko določiš čas osvetlitve tipk, tega na samsungu ni...itd
Kaj ne...za vsako aplikacijo lahko posebej nastavi opozorila...npr na zaklenjenem zaslonu, plavajoča obvestila, samo ikona, led lučka, itd...
Konkretno imam za Gmail v System>Notifications&Status bar>App Notifications prižgano vse. Od lučke, vibriranja, zvoka...itd. Dela zvok. Lučka in vibracije ne (v sami aplikaciji je vse prižgano). Prav tako ne prikazuje naslova maila v notifikacijah, kar sem že povedal. Morebiti sem kaj zgrešil, ne vem. To je tudi posledica tega, ker ima zadeva nastavitve razmetane po celem sistemu.
Glede občutlkivosti je šipa kot šipa, če pade na rob prej ali slej zacveti. Tudi gorila glass. Na htc desire eye sem stolkel šipo še prej kot na rn4.
MxxW5:
Čudno? Se strinjam. To da ti proizvajalec da vsa orodja za odklep in flash drugih romov (v "razvijalske namene") in od tebe zahteva samo to da se registriraš, ker se vseeno gre za varnostni poseg v telefon, je res čudno.
Imam R4pro in ne RN4, ampak ni ravno hudo občutljiv. Alu frame, "2.5D" steklo... benda in warpa se manj kot konkurenca v tem razredu. Mogoče je Note kaj drugačen.
Če je vse kot mora bit je pa zgleda nekaj narobe. Če ne pomaga samo reinstal aplikacije bo pomagal master reset. Tečno, ampak jebat ga. Nekdo mora najebat da imamo ostali lahko delujoče
Ale123:
Se strinjam, možnosti je ful, za manj vešče uporabnike celo preveč. Ampak če se ne tika nič in dovoli vse kar app zahteva bi moralo bit vse OK.
Čudno? Se strinjam. To da ti proizvajalec da vsa orodja za odklep in flash drugih romov (v "razvijalske namene") in od tebe zahteva samo to da se registriraš, ker se vseeno gre za varnostni poseg v telefon, je res čudno.
Imam R4pro in ne RN4, ampak ni ravno hudo občutljiv. Alu frame, "2.5D" steklo... benda in warpa se manj kot konkurenca v tem razredu. Mogoče je Note kaj drugačen.
Če je vse kot mora bit je pa zgleda nekaj narobe. Če ne pomaga samo reinstal aplikacije bo pomagal master reset. Tečno, ampak jebat ga. Nekdo mora najebat da imamo ostali lahko delujoče
Ale123:
Se strinjam, možnosti je ful, za manj vešče uporabnike celo preveč. Ampak če se ne tika nič in dovoli vse kar app zahteva bi moralo bit vse OK.
facepalm ::
Mxxw5 si siguren, da nima gorilla glassa?
Meni je 2x v roku 5min padel na beton iz visine cca 1.5m in je telefon se vedno brez praske:)
Glede tvojih tezav pa ti povem, da se da vse nastaviti. Res so nastavitve cudno razporejene, ampak po enotedenski uporabi ti bo jasno kje imas kaj.
Mene moti le to, da nimajo licence za aptX codec. In mi ga se ni uspelo portat v miui.
Meni je 2x v roku 5min padel na beton iz visine cca 1.5m in je telefon se vedno brez praske:)
Glede tvojih tezav pa ti povem, da se da vse nastaviti. Res so nastavitve cudno razporejene, ampak po enotedenski uporabi ti bo jasno kje imas kaj.
Mene moti le to, da nimajo licence za aptX codec. In mi ga se ni uspelo portat v miui.
thramos ::
Telefon (RN4) sem kupil iz štirih razlogov:
Meni je že parkrat cepnil po asfaltu, po ploščicah iz 1,5m, pa je preživel. Tako da, tok, tok, čisto iz porcelana ni.
MIUI ima svoje prednosti in minuse, jaz sem se po kakšnem mesecu na temle ravnokar vrnil na MIUI.
Vesel bom, če zadeva res ni tako občutljiva, kot pravijo na Redditu. Itak je precej odvisno od tega, kam in kako zadeva pade.
thramos: kaj je bil problem pri tistem romu? Tudi splošno me zanima, kakšne so slabosti prehoda na npr. LineageOS, če ima kdo kakšne izkušnje. Neuradnih romov že dolgo nisem nalagal (od HTC Desire naprej), menda je Google nekaj zaostril svojo politiko do takega početja ("uncertified device").
thramos: kaj je bil problem pri tistem romu? Tudi splošno me zanima, kakšne so slabosti prehoda na npr. LineageOS, če ima kdo kakšne izkušnje. Neuradnih romov že dolgo nisem nalagal (od HTC Desire naprej), menda je Google nekaj zaostril svojo politiko do takega početja ("uncertified device").
Glavni? Nima slow motion kamere. Ostalo je delalo. Tudi poraba baterije je bila primerljiva z MIUI (beta LineageOS izpred par mescev je bil bistveno slabši).
Ja, najbolj. K3 Note mi je padal iz vseh možnih višin na različne površine, pa ga je premagal 20 cm padec na stopnice.
Itak je precej odvisno od tega, kam in kako zadeva pade.
Ja, najbolj. K3 Note mi je padal iz vseh možnih višin na različne površine, pa ga je premagal 20 cm padec na stopnice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Glavni? Nima slow motion kamere. Ostalo je delalo. Tudi poraba baterije je bila primerljiva z MIUI (beta LineageOS izpred par mescev je bil bistveno slabši).
Bom probal še jaz tega potem (kamera me ne moti). Si imel kakšne težave z rootanjem in flashanjem?
Aja, ali si kaj pregledal, ali je bila na neuradnem romu play store certified ali not certified?
Zgodovina sprememb…
Ni blo težav, greš po navodilih (počakaš 72 ur :)), namestiš TWRP in ROM. Namestil sem si še custom kernel, da lahko izbiraš CPU Guvernr.
Težave so bile, ko sem enkrat s TWRP naredil backup vsega, pa nato restore ni delal. Pa nazadnje TWRP ni več hotel flashat, zato sem moral na stock z MIUI flash tool. Amapk to je po mojem vse neodvisno od ROMa.
Certified ali not certified? Nimam pojma. Če pa ima kaj povezava s SafetyNet, načeloma telefon postane unsafe že ko odkleneš bootloader. Ker nobena aplikacija s tem (še) ni imela težav, se s tem nisem ukvarjal.
Težave so bile, ko sem enkrat s TWRP naredil backup vsega, pa nato restore ni delal. Pa nazadnje TWRP ni več hotel flashat, zato sem moral na stock z MIUI flash tool. Amapk to je po mojem vse neodvisno od ROMa.
Certified ali not certified? Nimam pojma. Če pa ima kaj povezava s SafetyNet, načeloma telefon postane unsafe že ko odkleneš bootloader. Ker nobena aplikacija s tem (še) ni imela težav, se s tem nisem ukvarjal.
Aja, pa na ta ROM sem šel, ker je bil takrat edini res delujoči z Oreo. Zdaj jih je cel kup.
Marko8 ::
Tudi če daš:
Hvala lepa, sem en od teh dveh ki se ukvarjava s to zadevo in sem res hvaležen ker se je končno pojavil nekdo, ki je opazil ves naš trud.
Še enkrat hvala lepa. :)
radmannsdorf ::
EU MIUI je pri meni rešil marsikatero težavo, tako da ga zdaj ne zamenjam za drug OS.
https://xiaomi.eu/community/threads/8-1...
Drugače pa glede tega da ti Xiaomi mora dovoliti odklep bootloaderja, super reč, ker ti garancija NE prekine. Kdo ima to od konkurence? Ti od znanih in velikih firm sigurno ne.
https://xiaomi.eu/community/threads/8-1...
Drugače pa glede tega da ti Xiaomi mora dovoliti odklep bootloaderja, super reč, ker ti garancija NE prekine. Kdo ima to od konkurence? Ti od znanih in velikih firm sigurno ne.
gregor ::
Xiaomi Redmi 5 recenzija: novi privlacni format srednje klase
http://www.racunalo.com/xiaomi-redmi-5-...
Xiaomi Redmi 5 plus recenzija: fullscreen dobitna kombinacija
Xiaomi Redmi 5 plus recenzija: fullscreen dobitna kombinacija
epecar:
Sem prekrižaril cel net glede tega Gorilla Glassa na RN4 in soglasno mnenje je, da ga nima. Ima pa eno podobno tehnologijo, tako da se opraska približno enako, kot če bi imel GG.
Ampak menda je problem drugje: v debelini samega stekla, ki je tanjše kot pri drugih telefonih. Ne vem, če to velja za RN4, vsekakor je veljalo za RN3 (0:47):
Sem prekrižaril cel net glede tega Gorilla Glassa na RN4 in soglasno mnenje je, da ga nima. Ima pa eno podobno tehnologijo, tako da se opraska približno enako, kot če bi imel GG.
Ampak menda je problem drugje: v debelini samega stekla, ki je tanjše kot pri drugih telefonih. Ne vem, če to velja za RN4, vsekakor je veljalo za RN3 (0:47):
Zgodovina sprememb…
facepalm ::
Vazno da je "dovolj" trpezno. Za to ceno je ok.
GG verjetno ni zato, da so privarcevali pri izdelavi. Jaz sem ostal pozitivno presenecen kako je rn4x prezivel dva zaporedna padca na beton. Verjamem, da je padel na ekran, ker bi se sicer poznala kaksna poskodba na ohisju.
Skratka, ce bi kupoval sub 150eur oz tudi sub 200eur, bi spet vzel note4(x).
GG verjetno ni zato, da so privarcevali pri izdelavi. Jaz sem ostal pozitivno presenecen kako je rn4x prezivel dva zaporedna padca na beton. Verjamem, da je padel na ekran, ker bi se sicer poznala kaksna poskodba na ohisju.
Skratka, ce bi kupoval sub 150eur oz tudi sub 200eur, bi spet vzel note4(x).
Sem imel Redmi 3s in imam sedaj redmi 4pro. Serija 4 je občutno kvalitetneje narejena, skoraj se ne upogiba ob zmernem pritisku, plastičnih delov je manj tudi torzijsko je veliko bolj stabilen kot 3. Če prav vem ima RN4 podobno ohišje kot R4, torej bi moralo bit podobno.
Orias ::
Jaz sem včeraj dobil redmija 5 plus. Prvi vtisi so vredu. Vendar sem že naletel na en problem. Na zaslonu je skoz "pop up" okno, da uporabljam neuradni ROM. Namestil sem si samo aplikacije, ki jih uporabljam, registriral mi account in nič druga. Rootal ali nalagal kakšnega custom ROMa nisem. Vse kar jih poznam in ki uporabljajo xiaomije, so mi priporočili developer različico ROMa ali ROM iz xiaomi.eu. Sam se bolj nagibam h namestitvi slednjega. Kolikor vem bi mogel najprej odklenit bootloader, ker je zaklenjen in potem bi šele lahko namestil developer rom ali iz xiaomi.eu ? V primeru če odklenem bootloader, je potem možno, da ga tudi zaklenem ?
Jirzy ::
Ce namestis Global Stable, ne rabis nic rootat, odklepad bootloaderjev ipd. Samo preneses update package v telefonov flash, gres pod settings->software updates->Install from package ali nekaj v tem smislu. Pobrskaj, kje dobis update package za R5+.
Mimogrede, na R4P sem ravno dobil update na MIUI 9.2.3.0. Se nalaga
Mimogrede, na R4P sem ravno dobil update na MIUI 9.2.3.0. Se nalaga
roberto1 ::
Jaz sem včeraj dobil redmija 5 plus. Prvi vtisi so vredu. Vendar sem že naletel na en problem. Na zaslonu je skoz "pop up" okno, da uporabljam neuradni ROM. Namestil sem si samo aplikacije, ki jih uporabljam, registriral mi account in nič druga. Rootal ali nalagal kakšnega custom ROMa nisem. Vse kar jih poznam in ki uporabljajo xiaomije, so mi priporočili developer različico ROMa ali ROM iz xiaomi.eu. Sam se bolj nagibam h namestitvi slednjega. Kolikor vem bi mogel najprej odklenit bootloader, ker je zaklenjen in potem bi šele lahko namestil developer rom ali iz xiaomi.eu ? V primeru če odklenem bootloader, je potem možno, da ga tudi zaklenem ?
Problem je ta, ker imaš neuradni rom, na katerem ne moreš odklenit bootloaderja za xiaomi.eu rom. Prav tako neuradnega roma ne moreš preko updaterja na telefonu updatat na uradni rom.
Po mojih izkušnjah ti preostaneta 2 varianti:
1) Flašanje uradnega China roma preko kitajskega MiPcSuite in odklepanje bootloaderja ter čakanje 72ur in potem namestitev twrp in eu roma
2) edl flašanje China roma v Miflash in potem odklepanje boootloaderja....
Zadnje čase imam osebno 100% "success rate" z Miflash, čeprav ne razumem besede kitajsko:)))))
Edl pa ne vem kolikor je na novejših napravah enablan/disablan.
Kolikor vidim, še ni Global roma za 5 Plus, je pa izdaja verjetno zelo blizu. Zato moraš iti preko uradnega roma do eu roma.
Bootloader sicer lahko zakleneš kasneje, ampak ni potrebno, saj boš na uradnem romu brez težav dobival ota update, na xiaomi.eu romu pa itak.
Someday never comes!
Jirzy ::
GLobal stable. Preveri rocno. Meni je naslo update, ko sem Oriasu pisal reply, pa sem sel pod System Updates pogledat kaj tocno tam pise.