Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
Spock83 ::
Niti ne. Je bila zraven še kolegica, ki je imela T-2 in en middle cost HTC. Ona je imela signal, Xiaomi pa ne.
RejZoR ::
LTE dela slabo na večini Xiaomijev. Sem testiral na isti lokaciji, H+ poln signal, 20/5, ko sem preklopil na LTE je takoj izginila 1 črtica in hitrosti so bile porazne, še 2/1 je komaj dosegalo.
Lepo furaš na H+ (3G), baterija ti zrdži dlje in ne mi rečt, da 20/5 oz celo mal več ni dost za mobilne potrebe. Kaj, boš streamal 4K video na ekranu velikosti 5 inčev? WHY!?
Lepo furaš na H+ (3G), baterija ti zrdži dlje in ne mi rečt, da 20/5 oz celo mal več ni dost za mobilne potrebe. Kaj, boš streamal 4K video na ekranu velikosti 5 inčev? WHY!?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
BlaY0 ::
Frekvenčna spektra za uplink v tem primeru se malenkost prekrivata.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
gregyk ::
Če je kak interesent, črn Note 4X padel na tla, razbito steklo, dela vse normalno - bo naprodaj, ko dobim drugega. Info na ZS.
roberto1 ::
LTE dela slabo na večini Xiaomijev. Sem testiral na isti lokaciji, H+ poln signal, 20/5, ko sem preklopil na LTE je takoj izginila 1 črtica in hitrosti so bile porazne, še 2/1 je komaj dosegalo.
Ne bi rekel, da kategorično LTE dela slabo na kitajskih telefonih ali Xiaomijih, glede na to da sem s tremi Xiaomiji brez B20 (Note 3, 3s, Note 4x) na LTE band 3 na Telemachu konstantno imel 45/25 prenosa.
Sedaj na slovenskem Moto Z z vsemi bandi dobim max 30/20.
Čist odvisn kje se nahajaš, kako operater pokriva tisto področje in s katerim LTE bandom.
Someday never comes!
B20 band. Tega praktično noben "ne ravno najnovejši" Xiaomi ne podpira. In ravno ta band pri nas precej uporabljajo. Nikjer nisem reku, da so kategorično slabi, dejansko so slabi zaradi tega. A boš šel zdej zarad menjave telefona menjal še operaterja, ker Telemach baje uporablja drug LTE band. Men je blo vseeno ker sem tud na full LTE capable telefonu fural H+ zarad baterije in boljšega sprejema in mi je bilo čist vseeno kako podpira LTE. Vseeno pa je vredno omenit, ker nekomu drugemu pač ni vseeno.
Dimnik ::
Rejzor pa kaj ti nam starim mačkom pišeš o xiaomi sceni....haha malo heca vmes
Seveda podpirajo b20 band tako novejši kot prejšnje verzije, ampak določeni modeli...
Seveda podpirajo b20 band tako novejši kot prejšnje verzije, ampak določeni modeli...
next3steps ::
Vi stari mački, ki ste za Xiaomi slišali komaj z Redmi serijo? Tale je pa bosa. 2012 here.
Edit: Oh pardon. Leto ali dve po izidu te naprave je že fural MIUI.
http://www.gsmarena.com/samsung_i5700_g...
Edit: Oh pardon. Leto ali dve po izidu te naprave je že fural MIUI.
http://www.gsmarena.com/samsung_i5700_g...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
Dimnik ::
Itak smo stari mački proti tem, ki se sedaj seznanjajo z xiaomi, haha pa če bi dobro prebral bi videl, da sem napisal zraven "malo heca"
Men je vseeno kakšne LTE bande podpira ker itaq namensko uporabljam H+. Tako da mi kratkomalo dol visi če imajo podporo ali ne.
lopov ::
Men je vseeno kakšne LTE bande podpira ker itaq namensko uporabljam H+. Tako da mi kratkomalo dol visi če imajo podporo ali ne.
Daj mi prosim zaupaj, kako fixiraš na H+.
Thx, b.
EDIT -- našel, nastavitve SIM, prednostnna omrežja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
gpandev19 ::
Eno vprašanje. MMse mi ne sprejema ali pošilja brez wifija. Imam xiaomi 4x. Je to posledica telemacha ali kaj drugega. LP
antonija ::
Imas prave podatke vpisane za svojega operaterja?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
scipascapa ::
pwn3rrr ::
Na Xiaomiju Redmi 2 bom verjetno moral menjati zvočnik, ker je prišel v stik s tekočino in ima sedaj res čuden zvok pri zvonenju, poslušanju glasbe,... telefon je bil kupljen leto in pol nazaj pri xiaomiforsale.
Kaj mi priporočate, naj naročim zvočnik npr. z ebaya in ga sam zamenjam (če seveda ni preveč zakomplicirano) ali ga je bolje poslati na servis, če sploh obstaja kakšen v Slo za Xiaomije in približno koliko stane takšno popravilo?
Kaj mi priporočate, naj naročim zvočnik npr. z ebaya in ga sam zamenjam (če seveda ni preveč zakomplicirano) ali ga je bolje poslati na servis, če sploh obstaja kakšen v Slo za Xiaomije in približno koliko stane takšno popravilo?
Besna Glista ::
Prejšnji teden sem moji menjal ekran na RN3 in je zadeva dejansko izi pizi, zvočnik kar sam pade ven, ko odpreš telefon ;)
okica11 ::
Po parih dneh uporabe note 4 int sem zelo zadovoljen... z vsem razen ZELO pogrešam ročne nastavitve kamere. Če se tako počuti še kak lastnik lepo vabljen sem: http://en.miui.com/thread-675388-1-1.ht...
ivanuscha ::
No, tudi kamera ni ravno biser. Predvsem zvok pri videu je povsem zanič, ker forsira zraven voice canceling. Obstaja pa dober fix, ampak je potrebno kar nekaj časa ter potrpežljivosti - unlock boot loader, root...
Mare3 ::
Kje se trenutno najbolj splača kupiti Xiaomi tlefone pa da je sigurno brez carine in dodatnega davka? Honorbuy mogoče?
Mare3 ::
Pošiljanje preko DHL? Zagotovo ni davkanin carine?
V čem se razlikujeta ta dva: Rn 4pro in Rn 4X? Oba verzija z 3gb RAM-a.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare3 ()
Excavator ::
Na RN3P(kenzo) imam instaliran latest RR.(Ressurection remix)
Ponavadi se pri okoli 30% baterije telefon ugasne sam, in takoj ko priklopim kabel skoči nazaj na prejšnjo velikost.
Je to os-issue?
Preiskusil sem že latest stable nightly rr, latest weekly rr, latest lineage in povsod je enako.
Ob flashanju delam po postopku: miuifimware -> custom rom -> gapps -> supersu
Prosim za hitro pomoč.
Ponavadi se pri okoli 30% baterije telefon ugasne sam, in takoj ko priklopim kabel skoči nazaj na prejšnjo velikost.
Je to os-issue?
Preiskusil sem že latest stable nightly rr, latest weekly rr, latest lineage in povsod je enako.
Ob flashanju delam po postopku: miuifimware -> custom rom -> gapps -> supersu
Prosim za hitro pomoč.
buttcrack ::
MIUI me odganja, ker imam raje ta stock android feel.
Inštaliraš stock launcher. Zadeva rešena.
Zgodovina sprememb…
Samael ::
Pošiljanje preko DHL? Zagotovo ni davkanin carine?
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...
Oglej si procesor, zaslon ...
Samael != Samuel
Kateri ROM? Jaz pravim da na MIUI ROM inštaliraš stock laucher. Tako imaš MIUI ROM z vsemi priteklinami, look and feel je pa pa malo bolj stock.
Kar se tiče zaklepanja bootloaderja... odvisno kako flešaš zadevo. Če daš gor official stable MIUI, se zadeva zna zaklenit, če boš delal to prek MiFlash-a. Če imaš stock bootloader, ki si ga odklenil s kodo pridobljeno s strani MI-ja, potem se ne bi smel.
Kar se tiče zaklepanja bootloaderja... odvisno kako flešaš zadevo. Če daš gor official stable MIUI, se zadeva zna zaklenit, če boš delal to prek MiFlash-a. Če imaš stock bootloader, ki si ga odklenil s kodo pridobljeno s strani MI-ja, potem se ne bi smel.
Če ne veš točno za kaj gre in hočeš biti "on the safe side" glede zaklepanja bootloaderja, potem daj gor enega iz MIUI devel "serije".
Zgodovina sprememb…
Flashnil sem ponavadi po fastboot-u preko twrpja.
Zanima me, če flash offical miui os-ja locka bootloader, namreč to sem že nekje bral.
Zanima me, če flash offical miui os-ja locka bootloader, namreč to sem že nekje bral.
poker93 ::
Pri lg g4 sem imel funkcijo, da sem podrsal po zaklenjenemu zaslonu in se mi je prikazala ura. Je pri Redmi note 4x kakšna podobna funkcija ?
klinker ::
Ja očitno dva posta višje nisi prebral kar sem ti napisal. Pa ne štekam, kako po fastboot-u preko twrp-ja??? Ali flashas prek fastboot-a ali pa prek twrpja. To kar si ti napisal nima zveze z ničemer.
Stock je srot. Nova launcher je prava stvar.
Za tiste ki bi radi nova feel ja. Za tiste ki bi pa radi stock feel je pa stock...
Zgodovina sprememb…
Ja očitno dva posta višje nisi prebral kar sem ti napisal. Pa ne štekam, kako po fastboot-u preko twrp-ja??? Ali flashas prek fastboot-a ali pa prek twrpja. To kar si ti napisal nima zveze z ničemer.
Stock je srot. Nova launcher je prava stvar.
Za tiste ki bi radi nova feel ja. Za tiste ki bi pa radi stock feel je pa stock...
Mislim tako, da flasham najprej recovery(twrp) in nato z twrp-jem flasham custom os.
Aja. Fora je, da če je stock se pravi čisto nič customiziran, potem ima na sistemski particiji tudi image recoveryja. Ob vsakem bootu sistem preveri ali je checksum recovery particije enak checksumu tega imageja, in če ni ga povozi oziroma pofleša. TWRP pa ima med drugim tudi to funkcijo, da preveri, če sistem vsebuje tako boot skripto ki izvaja ta recovery check, in če jo najde, jo disabla. Zato je vedno pametno, da po vsakem flešu sistema najprej preventivno še enkrat bootneš v TWRP, drugače obstaja možnost da ti ga sistem ob bootu pofleša s svojim stock recoveryjem in moraš potem vsakič znova nameščati oziroma flešati TWRP. Ko ti je enkrat jasna ta filozofija in poznaš vse variante oziroma procese flešanja na Androidu potem te takšne reči ne presenetijo več in vedno preventivno poskrbiš za to, da se ti ne dogaja vsakokratno prepisovanje TWRP-ja.
Torej če prav razumem, če flashnem global stable v fastbootu(mi tool), bootam v recovery, tam flasham supersu in to je to?
thed0g195 ::
Ce koga zanima gray Redmi 3S Prime 3/32 International z band 20, ohranjen kot nov - PM.
Torej če prav razumem, če flashnem global stable v fastbootu(mi tool), bootam v recovery, tam flasham supersu in to je to?
Ko flashas iz fastboota, flashas komplet vse z recoveryjem vred. Se pravi po flashu ne boš imel več TWRPja. Po vsej verjetnosti se ti bo tudi bootloader zaklenil, če ga nisi odklenil s kodo pridobljeno od MIja.
antonija ::
Pomojem vsakic sproti flashne TWRP po navodilih iz xiaomi eu.
Ce je TWRP gor flashnen potem ne rabis vec fastboota, samo telefon rebootas v recovery mode in naredis update.
Ce pa TWRP ni flashnen in ga pozenes samo z "fastboot boot" ukazom, potem je pa treba za vsak update najprej v fastboot da lahko prides do TWRPja s katerim naredis update.
@BlaY0 pa pise o fastboot flashu, za katerega pa rabis malo drugacen image in ki ti prepise _vse_ na telefonu, vkljucno z recoveryjem. V tem primeru pa nikoli ne rpides do TWRPja, celoten flash izvedes preko PCja.
Ce je TWRP gor flashnen potem ne rabis vec fastboota, samo telefon rebootas v recovery mode in naredis update.
Ce pa TWRP ni flashnen in ga pozenes samo z "fastboot boot" ukazom, potem je pa treba za vsak update najprej v fastboot da lahko prides do TWRPja s katerim naredis update.
@BlaY0 pa pise o fastboot flashu, za katerega pa rabis malo drugacen image in ki ti prepise _vse_ na telefonu, vkljucno z recoveryjem. V tem primeru pa nikoli ne rpides do TWRPja, celoten flash izvedes preko PCja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
-valvoline- ::
Kak je z narocanjem prek goldwayja? Si oproscen placila dajatev al kako gre to? Kak je postopek narocanja da se izognes placilu?
Kaj je po vasem boljsa izbira, ali mi max z sd820 ali mi max2 z sd625?
https://www.aliexpress.com/store/produc...
Tole pa je prakticno zastojn :v
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
vrossi46 ::
-valvoline- je izjavil:
Kak je z narocanjem prek goldwayja? Si oproscen placila dajatev al kako gre to? Kak je postopek narocanja da se izognes placilu?
Jaz sem si črnega naročil pred kratkim,ga dobil prejšnji teden, in dal vse skupaj 160€.
Samo DHL izbereš in kodo pod komentar za zastonj ovitek in steklo in to je to.
Lp
Samael ::
Mi pa ni jasno zakaj Redmi 4 prime (pro) po več kot po leta še vedno tako drži ceno, oz. je marsikje dražjih (170 - 220usd) kot pol leta oz. več nazaj (150 - 170usd).
Xiaomi Redmi 4 Pro Prime 3GB RAM 32GB cca 210 do 225usd
Xiaomi Redmi 4 Pro Prime 3GB RAM 32GB cca 210 do 225usd