» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
83 / 380
»»

manniac ::

Jaz bi se osebno stegnil za mi5 ob kaksni akciji.

musicfreak ::

matobeli je izjavil:

Odvisno od tega pri katerem operaterju si. Telekom ima relativno dobro pokrito na drugih bandih, meni v mestu ni krize. Sploh pa ne ker je povsod Wifi. Telemach pa nima drugega kot 20, torej ni nobenega LTEja za RN4.

Trenutno mobitel, vendar grem kmalu na bob. Kaj to pomeni v praksi? Da mi bodo štekali videji oz. jih bo dolgo nalagalo? Strani verjetno odpira takoj, kake večje datoteke pa itak lahko preneseš pač na wifiju, ki dela z normalno hitrostjo, če sem prav razumel.

hobbit ::

broken/link je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Ali je res da recimo Redmi Note 4 ne deluje hitro prenos podatkov, kadar si na mobilnem omrežju, ker nima telefon band 20?

Da, z LTEjem so lahko težave, tako da če je to zate dealbraker, RedmiNote4 ni zate. V tem primeru pridejo v poštev samo international oz special verzije xiaomijev.

recimo za redmi 4 prime je na goldwayu zapisano:

> 4G: FDD LTE B3:1800/B1:2100/B7:2600MHz; TD LTE B38:2600/B39:1900/B40:2300/B41:2555-2655MHz;

In če si naročnik Telkoma, potem bo zadeva laufala, ker: http://www.telekom.si/pomoc-in-podpora/...

Drži?

Matej_K ::

ScottDJ_ je izjavil:

Jaz ciljam bolj na 5,5", ona pa bolj na 5" (ženske imajo rajše manjše). Gledal sem tudi note 3, ampak verjetno bom počakal na note 4x. za njo bi bil redmi 4 povsem dovolj :p budget je tam nekje do 180€ (skupaj z vsem)

Haha, you wish :-) malo heca :))

Jaz bom moji raje kupil 5,5. Je veliko manj za računalnikom, in ji bo bolj prišel telefon z večjim zaslonom. Pa itak imajo torbice in jih velikost potem ne moti toliko kot nas ko imamo telefone v žepih.
... .. .

broken/link ::

http://www.mobilna-telefonija.com/infor...

Telekom že uporablja obe LTE frekvenci, 800MHz po navadi izven mest. Kot primer si lahko pogledate zgoraj na zemljevidu bazno postajo Telekom L089 (Horjul, Lesno Brdo). Tako da ponavljam, da so *lahko* tudi pri mobitelu težave. Pri A1/bob in Telemachu pa je prevladujoča frekvenca 800, tako da je potem LTE na večini lokacij nedosegljiv.

V praksi to pomeni, da lovi maximum 3G. Tako da če ste imeli do sedaj telefon, ki ni podpiral LTE-ja, bo delalo enako hitro kot je do sedaj. Zatorej če je LTE pogoj za nakup se vam splača poiskat/naročit international verzijo z b20 bandom.

Če se komu da lahko naredi seznam xiaomi telefonov, ki imajo b20 band. jih ni veliko :)

edit:
z glave vem za
redmi note 3 pro international
redmi 3s prime international

Zgodovina sprememb…

WildChild ::

Ali si kdo lasti Xiaomi mi5 s?

Izgleda kar dobra stvar. Samo če bo trajalo 7 mesecev (kolikor so približno za mi 5) preden releasajo kernel source code bo bolj žalostno kar se tiče custom developanja...
in da mood

broken/link ::

po moje boš hitreje tu našel odgovor: Xiaomi mi5, mi5s, mi5 plus

Zgodovina sprememb…

next3steps ::

hobbit je izjavil:

broken/link je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Ali je res da recimo Redmi Note 4 ne deluje hitro prenos podatkov, kadar si na mobilnem omrežju, ker nima telefon band 20?

Da, z LTEjem so lahko težave, tako da če je to zate dealbraker, RedmiNote4 ni zate. V tem primeru pridejo v poštev samo international oz special verzije xiaomijev.

recimo za redmi 4 prime je na goldwayu zapisano:

> 4G: FDD LTE B3:1800/B1:2100/B7:2600MHz; TD LTE B38:2600/B39:1900/B40:2300/B41:2555-2655MHz;

In če si naročnik Telkoma, potem bo zadeva laufala, ker: http://www.telekom.si/pomoc-in-podpora/...

Drži?

Potem mu je možnost tudi Telemach in gostovanje na Telekomovem omrežju.

balluf ::

Tinaamalaa je izjavil:

To je bolj slabo steklo, druga opcija... Zacne hitro odstopat + slabi coating ima in se težje cisti
Nillkin H+Pro steklo kupi...

Ali si na njihovi strani kupil ali na ali... katero pošto si izbral?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: balluf ()

roberto1 ::

Glede LTE in 3G je takole. Pravkar sem zagnal Speedtest na Telemachu na dveh različnih Note-ih. Prvi je kitajski brez LTE Banda 20, drugi je Special Edition z LTE podporo.
Kitajski je nameril, 5.55mbps download in 1.95 Upload
Special Edition je nameril 5.43 download in 4.74 upload.

Se pravi, v uploadu samo je razlika. To velja samo za Telemach, drugih operaterjev nisem testiral.
Meni osebno je namerilo že tudi 10mbps in nikoli nisem nevemkako pogrešal višje hitrosti.
Ne velja pa, da ne moreš gledat videev ali kaj podobnega, kot je nekdo zgoraj vprašal.
Someday never comes!

Goody ::

Se splača v tem denarnem rangu (140€ na firmo) kupiti kaj drugega kot tole:

https://www.mimovrste.com/pametni-telef...

Dimnik ::

roberto1 je izjavil:

Glede LTE in 3G je takole. Pravkar sem zagnal Speedtest na Telemachu na dveh različnih Note-ih. Prvi je kitajski brez LTE Banda 20, drugi je Special Edition z LTE podporo.

Se pravi, v uploadu samo je razlika. To velja samo za Telemach, drugih operaterjev nisem testiral.
Meni osebno je namerilo že tudi 10mbps in nikoli nisem nevemkako pogrešal višje hitrosti.
Ne velja pa, da ne moreš gledat videev ali kaj podobnega, kot je nekdo zgoraj vprašal.

Na telemach H+ ima mi5 15.11 download, 3.05 upload in note3 kitajski 15,18 download, 2,33 upload

Čist možno. Odvisno od aparata in kje se nahajaš. V Mb imamo celi teden izpade interneta, tako da je možno, da je tudi kaj s tem povezano.

Dimnik je izjavil:

roberto1 je izjavil:

Na telemach H+ ima mi5 15.11 download, 3.05 upload in note3 kitajski 15,18 download, 2,33 upload
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

Pa imaš ti vklopljen lte na note? Ker razlika bi morala bit..

Jap!

note 3 lte

note 3 lte

Dimnik je izjavil:

Pa imaš ti vklopljen lte na note? Ker razlika bi morala bit..
Someday never comes!

matobeli ::

Bolj tkole bi moral bit:
R4P

interesantno....do 10 prileze, dalje pa nope:) Poizkusil oba slota. Krivim Telemach na moji lokaciji:) Bom kateri drugi dan poizkusil.

note 3 lte

note 3 lte

Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

brlo ::

Hojla!

Kje ste kej kupil steklo za Xiaomi Redmi 3 Pro?
Fajn je da ne bi bil glih najslabše kvalitete.

Tole kaj vredno?
http://www.ebay.co.uk/itm/Glasfolie-fur...

flameir ::

brlo je izjavil:

Hojla!

Kje ste kej kupil steklo za Xiaomi Redmi 3 Pro?
Fajn je da ne bi bil glih najslabše kvalitete.

Tole kaj vredno?
http://www.ebay.co.uk/itm/Glasfolie-fur...

https://www.aliexpress.com/store/produc...

kupi točno tega, preverjeno zelo kvalitetno steklo, sem za kolega naročil že dvakrat.
na splošno vedno išči za nillkin steklo - dokaj poceni in zelo kvalitetna stekla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flameir ()

Če kdo išće Leeco, efox ima precejšnje znižanje za Le Max 2 s SD820 in LE S3 s SD 652.
Sicer še nikoli nisem uporabljal te znamke, ampak za cca 140€ SD 652 ne zveni slabo:)
Someday never comes!

Miami-T ::

matobeli je izjavil:

...
Cenovno so pa nekje:
R4 120€
R4 Prime 150€
R4 Note 180€ (jutri izide, cena je zgolj špekulacija)
Mi5 200€

Kje lahko dobim Mi5 za to ceno?

Ga ni, niti malo rabljenega.....na goldway je najcenejši 230e plus 11usd poštnina

Miami-T ::

Tudi sam sem sem gledal na vseh znanih lokacijah in najnižje, kar sem videl, je malo pod 250 EUR s poštnino. Zato tudi sprašujem, ker za 200 EUR ga kupim takoj.

manniac ::

Pocakat bos mogu na kaksno akcijo, za novo leto je bil 215 eur s poštnino recimo.

Na bolhi imaš za 220e malo rabljen z steklom nilkin

kumer ::

Xiaomi Redmi 4A Review: Light, Compact & Super Affordable
https://www.gizmochina.com/2017/02/08/x...

111111111111 ::

manniac je izjavil:

Pocakat bos mogu na kaksno akcijo, za novo leto je bil 215 eur s poštnino recimo.

Ki so ga pobrali v nekaj urah. :)

Mi5 pod 250€ boš težko kje našel, razen mogoče 2nd hand. Je pa na Goldway trenutno med 32 in 64gb samo par€ razlike.
Someday never comes!

MucuCat ::

111111111111 je izjavil:

manniac je izjavil:

Ki so ga pobrali v nekaj urah. :)

Cel tedn je bil za 210€ + 10€ postnine

111111111111 ::

Ni bilo cel teden. Akcija je bila en dan za 3/32GB 208$ + poštnina, pa je bil v nekaj urah na razpolago samo še model 4/64GB.

Telefon je bil več kot en teden po tej ceni, ampak sta bila dva linka in različni ceni

Buggy ::

Sedaj ze lahko pricakujem telefon s kitajske v cca 10-ih dneh? Je konec praznikov tam in ni vec zamud?
Sinu je danes po sistemskem update-u crknil Lenovo A5000. Ni vec nacina, da bi se ybudil od mrtvih in iscem nekaj na hitro pa za okol 150€.

Tale R4 Prime 150€ je verjetno, edino kar se trenutno splaca vzet. Kje bo najhitreje prisel na goldwayu ali eFoxu?
Hvala...ce pa ima kdo kaksnega za prodat, bo pa se boljse, ce je crn pa se enkrat tolk ;)

Ja prazniki so končani.....mislim, da je kakšen dan ali dva razlike med omenjenima trgovinama...z efox sem ponavadi dobil 11-14dni....goldway pa 12dan....

kanarin ::

Moji boljši polovici pa je crknil SGS3. Zdaj pa se odločam me Redmi 3/4 modeli (res jih je cel kup). Trenutne cene na Goldway so kot vidim od 104 € (Redmi 4A) do nekje 189 € (Redmi Note 4 Prime). a je kje še kaj bolj poceni trenutno ? Kolebam še tudi tudi med 5 in 5,5 inčnim zaslonom. Ker nimam še nobenih izkušenj z Xiaomi telefoni kaj bi svetovali za dokaj nezahtevno uporabo (pomembni so kvečjemu surfanje po webu in kamera). A ima Mi5 res toliko boljšo kamero, da se upraviči svojo ceno (če ostalo dejananko ni tako pomembno) ? Če bi se odločal med Redmi 4 Pro Prime in Redmi Note 3 (cena je tam tam) - ali večji zaslon odtehta novejši model ?

Za še glede teh Bunde opcij me zanima kaj pomenijo - predvsem Standrad, SiliconClearFilm in SiliconGlassFilm - kaj vi ponavadi izberete oz kaj je smiselno? Kako se obnese Redmi ekran brez nobene zaščite - kako je občutljiv na praske ? Navajeni na Gorilla Glas...

Odločitev med 5" in 5.5" je vedno ključna. Po mojih izkušnjah so ženske bolj dojemljive za večje telefone:))), tako da ali z Redmi Note 3 ali Redmi 4 ne moreš zgrešit. Note 3 s SD 650 je mogoče za odtenek hitrejši od SD 625, ampak v "day2day use" se to ne opazi. Mogoče ima Redmi 4 malo boljši fotkač, ampak noben Redmi telefon nima super duper fotkača (mogoče je še najboljši na Redmi Pro). Če ti foto ni top prioriteta, potem nima smisla posečt po mi5 in plačat 250EUR, ker so ob dobri svetlobi tako na Redmi seriji, kot na Mi seriji slike zadovoljive, ob slabši svetlobi pa noben ne blesti (kot večina budžet telefonov)

Redmi 4A in regularni 4 sta res poceni, ampak za tak basic čisto dovolj, če ne pričakuješ svetovnega rekorda. Bummer je edino, ker je 4A samo v gold in rose gold:)

Splača se mogoče razmislit in izbrat 32gb model, ker prostora hitro zmanjka na 16gb verziji. Sicer imaš sd card slot, ampak če uporabljaš oba sima, 16gb hitro napolniš.

Bundle imaš spodaj razložene, kaj kateri pomeni. Splača se mogoče vzet kak case za prvo silo, ker naročilo posebej zna trajat, medtem pa lahko že telefon razbiješ.
Tudi steklo je pametno nabavit, ker ti telefoni nimajo neke hude zaščite. To kar dobiš poleg v bundlu pa ni ravno prva liga. Za Redmi 3/S, Note 3 so vsekakor Nillkin stekla
najboljša, na Redmi 4 pa tukaj poročajo, da se ne prilega vredu zaradi bolj ukrivljenega roba. Ni pa tako, da bi se zaslon s prve full popraskal. Jaz sem imel več mesecev Redmi 3 brez zaščite in je bil zaslon kot nov. Pač res, da se trudim in pazim na telefone, jih pa zmeraj nosim v žepu.

Če boš slučajno izbral Note 3 ali 3S international verzijo (ki ima LTE band 20 in evropski polnilec) vedi, da je ta Note malce večji in ne pašejo ovitki od kitajskega Notea. Na 3s po mojih izkušnjah ni take razlike (nam doma paše silikonski etui na oba).

kanarin je izjavil:

Moji boljši polovici pa je crknil SGS3. Zdaj pa se odločam me Redmi 3/4 modeli (res jih je cel kup). Trenutne cene na Goldway so kot vidim od 104 EUR (Redmi 4A) do nekje 189 EUR (Redmi Note 4 Prime). a je kje še kaj bolj poceni trenutno ? Kolebam še tudi tudi med 5 in 5,5 inčnim zaslonom. Ker nimam še nobenih izkušenj z Xiaomi telefoni kaj bi svetovali za dokaj nezahtevno uporabo (pomembni so kvečjemu surfanje po webu in kamera). A ima Mi5 res toliko boljšo kamero, da se upraviči svojo ceno (če ostalo dejananko ni tako pomembno) ? Če bi se odločal med Redmi 4 Pro Prime in Redmi Note 3 (cena je tam tam) - ali večji zaslon odtehta novejši model ?

Za še glede teh Bunde opcij me zanima kaj pomenijo - predvsem Standrad, SiliconClearFilm in SiliconGlassFilm - kaj vi ponavadi izberete oz kaj je smiselno? Kako se obnese Redmi ekran brez nobene zaščite - kako je občutljiv na praske ? Navajeni na Gorilla Glas...
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

kanarin ::

Res hvala za vse te informacije, samo glede Bundle mi (kljub temu da sem natančno prebral celoton opis) še vedno ni jasno kaj je razlika med med opcijo "Add SiliconClearFilm" (oz "No brand Super Clear Film") in "Add SiliconGlassFilm" (oz "No brand Glass Film"). V ceni pa je 9 € razlike. V obeh primerih pa je kot razumem zraven še prozorni silikonski ovitek ("No brand Silicon Case"). Dodatnih 3 € za prvi bundle mi seveda ni težko dodati, za še dodatnih 9 € pa ne vem če je smiselno. Za Nilkin stekla sem že slišal, ampak ker s temi telefoni še nimam izkušenj me zanima kaj je smisleno izbrati za "za prvo silo".

Sam imam trenutno Galaxy A5 2016, kot gledam je design ohišja pri Redmi 4 seriji kar podoben (tu mislim prevsem na 2.5D steklo in bolj oglate robove), medtem ko pri Redmi 3 seriji so vidno drugačni predvsem robovi (nekako Iphone 6/7). Kaj od teh dveh bolj sede v roko ?

Sicer ko gledam in primerjam Antutu score z mojim A5 2016 (41.000) se ne morem načudit temu, da več kot polovico cenejši telefoni dajejo toliko boljše rezultate (61.000 Redmi 4 Prime in celo 78.000 Note 3 pro !). Sam sem ta Galaxy model vedno imel za zgornji mid-range (vsaj po ceni sodeč).

Za prvo silo dobiš, vsaj pri Redmi 4, eno navadno plastično folijo že zraven. Pomojem to Goldway da zraven, ker zgleda čist generičen.

Vsak € ki ga potrošiš na tistih bundlih rajš vloži v dobro steklo in lep ovitek. Moj ovitek je potreboval samo dober teden več od telefona.

Glede ohišja absolutno R4. Sicer je bolj "spolzek" od R3, ampak je narejen veliko bolj premium, pa že R3 sploh ni slab. Sedeta pa oba lepo v roko, ni nekih razlik.

Tinaamalaa ::

Nillkin.org - tu kupi...posiljajo zgleda iz rusije, dobis v dobrem tednu :)
Jaz sem za RN3 najprej kupila eno steklo za okrog 5€+ tpu clear case, pa je zacelo odstopat po parih dnevih..pa ocistit sploh ni slo, ker je bil olephobic coating samo na dolocenih mestih...
Mimogrede, moj rn3 doseze 90.000 na antutu :D
Imamo pa doma A7 2016...sta nekje tu tu...samo rn3 ma boljsi CPU...zgledata pa skoraj enako, ker imamo oba v gold.

bsslo ::

Mojemu Redmi 3 se je na ekranu pojavila rumena elipsa (lisa), ki je najbolj vidna pri belem ozadju. Težko rečem, da je to zaradi kakšnega padca, vseeno pa me zanima dvoje:
- ali imate informacije ali se lahko ta lisa še bolj razširi?
- ali se je kdo že lotil menjave ekrana na tem telefonu? Na youtube sem že našel vodič za menjavo, vendar koliko to dejansko drži, ko enkrat nazaj skupaj sestaviš?

balluf ::

Tinaamalaa je izjavil:

Jaz sem za RN3 najprej kupila eno steklo za okrog 5€+ tpu clear case, pa je zacelo odstopat po parih dnevih..pa ocistit sploh ni slo, ker je bil olephobic coating samo na dolocenih mestih...
Imamo pa doma A7 2016...sta nekje tu tu...samo rn3 ma boljsi CPU...zgledata pa skoraj enako, ker imamo oba v gold.

Za Redmi 4 pro/prime ga jim je zmanjkalo, ali so ti na ali....original oz. Pri kateremu kupiti?

Samson ::

bsslo je izjavil:

Mojemu Redmi 3 se je na ekranu pojavila rumena elipsa (lisa), ki je najbolj vidna pri belem ozadju. Težko rečem, da je to zaradi kakšnega padca, vseeno pa me zanima dvoje:
- ali imate informacije ali se lahko ta lisa še bolj razširi?
- ali se je kdo že lotil menjave ekrana na tem telefonu? Na youtube sem že našel vodič za menjavo, vendar koliko to dejansko drži, ko enkrat nazaj skupaj sestaviš?

Ah nic se sekirat...Meni je to ratalo na MI4c in redmi 3s. Zgornji levi kot a ne? :)
Zadeva se pojavi zarad battery draina, saj se ocitno tam najbolj greje. Vsaj na mojima dvema je na tem mest, mogoce zaradi tega ker ga nosim na pasu v toslcu.
Zdej tamali sem dal mi4c in ima za ozadje pojoco travico ki je zelene barve in moram priznat da ji je lisa skoraj zginila. Se sicer se malce vidi ampak moras malce bolj pogledat.
Tadrug mi je pa se vedno lisast, a sem kupil drugega ker mene to moti. Ce se bo se na tem tadrugmu 3s pojavilo, ali bom zamenjal telefone za kaj druzga kot xiaomi al pa nacin nosenja telefona.
Kaj je vzrok batt draina se nisem ugotovil zal. Edina fora ki dela, ko ga staknem od polnica ga rebootnem. Pa se updater service sem onemogocil ker itak na eu romu nima funkcije.
Ce pa se kdo ima probleme se priporocam za resitev.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Samson ()

Probaj dat gor global, meni na 3s nič ne draina. Mi pa je pred zadnjim popravkom.

balluf je izjavil:

Tinaamalaa je izjavil:

Jaz sem za RN3 najprej kupila eno steklo za okrog 5EUR+ tpu clear case, pa je zacelo odstopat po parih dnevih..pa ocistit sploh ni slo, ker je bil olephobic coating samo na dolocenih mestih...

Za Redmi 4 pro/prime ga jim je zmanjkalo, ali so ti na ali....original oz. Pri kateremu kupiti?

Jaz kupujem tukaj, pride hitro in z sledilno številko ter original

case as gift) for Xiaomi Redmi Note 3 Tempered Glass Nillkin Amazing H H Pro Screen Protector For Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime
http://s.aliexpress.com/FVz2iIZ3
(from AliExpress Android)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

waters ::

Živjo!

Danes ali jutri bi vzel Redmi 4 3gb + 32 gb. Lahko počakam tudi kak dan. Mi lahko kdo pomaga, kaj je kje ugodno? Tako varianto, da bo angleška, lahko pa da se zamenja rom na SLO. Kaj priporočate? Mora biti poslano: Seller's Shipping Method?

Pa če loh kak link.

LP

http://www.efox-shop.com/versandkostenf...

Original Xiaomi Redmi 4 Pro Prime Mobile Phone Snapdragon 625 Octa Core CPU 5.0" 1920x1080 FHD 3GB RAM 32GB ROM 13MP Camera MIUI
http://s.aliexpress.com/VfeMRFjy
(from AliExpress Android)

http://www.grossoshop.net/index.php?rou...

Zgodovina sprememb…

Ale123 Lagerbestand:Ausverkauft, Žal. Hvala za trud. LP

Imaš še dva linka...na grossoshop imaš dve leti garancije in lahko uporabiš kodo za 6e popusta...

Evo tule pa zlatega na zalogi

http://www.efox-shop.com/xiaomi-redmi-4...

Zgodovina sprememb…

Malce cvikam carine. Prvi link ( http://www.efox-shop.com ) je pošiljal iz nemčije brez carine in stroškov pošiljanja. Kako je za slednjega efoxa iz Hongkonga. LP

Vsi na linkih pošiljajo brez carine..... Pri efox izbereš sf germany expres

Če slučajno kdo kaj flaša Xiaomije, mogoče zanimiv heads-up. Xiaomi je nekaj spet poostril zadeve, tako da lahko potrdim, da EDL več ne deluje na Mi5, po uradni verziji 7.3. Konkretno ti poizkus flašanja uradnega roma na zaklenjenem bootloaderju na Mi5 brickne napravo. Z lepim opozorilom "catastrophic failure" v Mi Flash. Nakar ne deluje več "deep flash" kabel.
Se pravi, če ne gre menjat Global Roma na Developer verzijo (na zaklenjenem bootloaderju), v updaterju, z EDL več ne bo šlo. Gre s kitajskim MiPCSuite, kot je razloženo na tem linku. Prav tako je dodan rdeč napis "unlock bootloader" pod Mi logotom, ko se naprava prvič zažene po odklepu booltloaderja.
Če bo kdo slučajno zgubljal živce, danes sem porabil dve uri za ta debakl, da sem mi5 spravil na eu.rom.
Someday never comes!
««
83 / 380
»»