» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
82 / 380
»»

next3steps ::

roberto1 je izjavil:

Točno tako. Mala verjetnost je, da bo to za kaj. Če že sklepam kompromis z nabavo kitajskega telefona (kar je že samo po sebi rizično), potem me težko kdo prepriča, da naredim še dodaten kilometer. Sploh če ni treba in je matematično zelo visoka verjetnost, da bom na slabšem.

Snapdragoni so pač trenutno najboljši, kombinacija SD in kitajskih telefonov s to ceno pa je nepremagljiva. Redmi 4, Note 3 in 4, Mi5 so brezvezno poceni in dajejo maksimalno razmerje med price/performance.

Exynos je zelo dober, ampak ga je uspel utilizirat oz. se dogovorit za uporabo med znanimi samo Meizu. In njihovi Exynos modeli so Top shit. Za Pro 5 in Pro 6 Plus dajem priporočilo kadarkoli. Pa še to je vse zaradi tega. ker se Meizu in Qualcomm ne marata.

To je nekako realnost, osebne preference pa so seveda čisto nekaj drugega!

Qualcomma ne mara niti Xiaomi, niti drugi. Še Samsung se (je?) nagibal k Mediateku za srednji razred. V testih so top Mediatek modeli, ki mimogrede spadajo v srednji razred, konkurenčni Snapdragonu. Tako ST,MT testih kot v GPU testih. To je dejstvo. Govora je o X20/25 in P20.

Glede Šaomija, imajo dovolj izkušenih inžinirov, ki vedo, kaj delajo. Samo zaradi ene napake, ki jo je imelo neko kitajsko podjetje - ko je prodiralo na globalen trg- posploševati, je že malce smešno. Ne samo to. Take težave je imel tudi Samsung. Pa niti ne takrat, ko je začel prodirati na trg, ampak že takrat, ko je bil na trgu stalnica.
Riziko kitajca? Ga ni, če kupiš tistega, ki se uradno preko uradnih kanalov prodaja v USA. Tam imaš tudi garancijo zagotovljeno. Enako, kot če bi kupil telefon iz njemačke ali pa VB.
Preveč je nekega špananja mišića in izkazovanja ljubezni do svoje priljubljene znamke.

>>Mediatek je ze dober po zmogljivosti, ampak GPU ni niti približno na nivoju
Za srednji razred je na nivoju.
Pregreva se pa po mojih informacijah X10 SoC in ne trenutno popularen P20 oziroma lansko leto X20/25.
Pregreval se je pa istotako SD 810 in SD 801.

Zgodovina sprememb…

roberto1 ::

Vidim da ne razumeš kaj ti govorimo:)) Kupuj MTK ali katerikoli drugi čipset, če hočeš imet težave. Mi bomo medtem na najboljšm čipsetu ki ga lahko dobiš za isti denar. Pa ni nobena ljubezen do znamke, bolj gre za tvojo nekritičnost do neke druge znamke.
Ampak ko boš sprobal kup teh telefonov, boš videl o čem govorimo. Pa pač milijoni ljudi po svetu so nekako prišli do istega zaključka. Med njimi tudi nekateri s 100x večje kredibilnostjo od nas tukaj vseh skupaj.
To so dejstva:)
Someday never comes!

Samson ::

Sej MTK tudi dela cemu je namenjen, a se res zal ne more kosati z SD.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Ne, Roberto. Na tem forumu si dolžan svoje trditve argumentirati.
Dejstvo je, da je SD boljši. Da je pa MTK krš, je pa idiotizem.
Sedaj pa argumenti, preden počim od smeha.

matobeli ::

Ti pa še povej čemu bi kupoval karkoli z MTK, če pa so telefonu v enakem rangu podobno cenovno uvrščeni, ne glede na MTK ali SD.

Edini razlog je mogoče ta da lahko v slo dobiš kitajce z MTK ki imajo garancijo. Ampak glede na to da se moraš kar pomatrat da dobiš vsaj približno spodoben telefon za spodobno ceno in da boljši kitajci ne crkujejo po tekočem traku, se pač to garancijo zanemari.

Jaz zamerim MTKju ker še vedno ni nikjer v rangu SD kar se tiče porabe in posledično trajanja baterije. A GPS jim že deluje ali jim še vedno deluje polovično pa še to če si dol z neta potegneš podatke?

Trenutno je SD vs MTK podobno kot Intel vs AMD. Nekaterim je morda dovolj AMD, ampak vsi vemo da je Intel precej boljši.

Jaz pravim, da MTK ni krš in da niti od Šaomija lastni SoCi niso pričakovani kot krš. Vi trdite nasprotno brez argumentov in tlačite v to temo neke nebuloze.
Dokler se ne potrudite malce bolj, ostajajo moje trditve kot pravilne.

broken/link ::

next3steps je izjavil:

ravno obratno. še vedno nas nisi prepričal. tako da dokler nas ne boš, ostajajo naše trditve pravilne. conundrum :)

Tinaamalaa ::

Saj nihce ne pravi, da je krs...
gre se samo za to, da v tem cenovnem razponu dobis tudi SD... torej, ne vem zakaj bi kupil MTK, ce je SD boljsi...
Na youtubu ze npr. RN3 proti RN4 z x20 pa vidis, da ga RN3 nese. pa je to kao midrange vs high end.

musicfreak ::

Ima kdo tukaj Xiaomi Redmi Note 4? Bom ga naročil danes ali jutri, ker mi je črna verzija res trenutno najlepši telefon na trgu.
Recenzije so odlične glede na ceno. Malo me skrbi edino glede kamere.

Preden se še bolj osmešiš - če se bolje počutiš - v tvojem vesolju imaš prav:))

Nikoli ni nobeden trdil, da je karkoli krš. Ampak je slabše. Dejstvo, point, kokrkol. Tako je.

Lahko se še dalje tukaj smešiš in trosiš neumnosti, kar pač ne spremeni dejstev.

O argumentih pa...smo ti jih tukaj nanizali cel kup.

Tudi če gre za slepo obsedenost z underdogi - super. I get it. Mainstream oz.to kar večina uporablja je boring. Zato je tisto, kar jaz zagovarjam isto dobro ali boljše. No, ni. Žal. Čez 2,3,4 leta mogoče, who knows. Mogoče bo čez nekaj let MTK to kar je danes QC. Ampak nismo še tam. Da verjameš v njih je super. Tudi jaz. Ampak ne toliko, da bi si želel telefona z njihovim čipsetom:)))

next3steps je izjavil:

Jaz pravim, da MTK ni krš in da niti od Šaomija lastni SoCi niso pričakovani kot krš. Vi trdite nasprotno brez argumentov in tlačite v to temo neke nebuloze.
Someday never comes!

facepalm ::

@roberto1 si pa dejansko uporabljal telefon z MTK chipsetom? Je razlika res tako zelo opazna?
Jaz sem se teh chipsetov izogibal zgolj zaradi tega, ker niso objavljali sourcea in je bil zato rom in kernel development zeelo okrnjen. Nimam pa v spominu, da bi se kdo pritozeval nad slabim performanceom.

Sedaj, ko nimam vec casa, da bi se igral in iscem le stable zadevo, me ne briga kdo proizvaja chipset, ki ga bom imel v telefonu.

Moj prejsnji telefon je imel x86 atom chipset (asus ze551ml).
V real life testih (zagon aplikacij, browsing..) je bil hitrejsi od sd810. Le baterija ni bila to to. Benchmarki pa itak ne pokazejo vsega.
Sedaj imam Mi5 s sd820, pa ne opazim razlike v performanceu (ne igram igric).
Ce ne igras igric, je vecina chipsetov ok. Le rama naj bo dovolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Več kot si misliš:). OD M3, M3 Note, MX5, MX6, RN4, Redmi Pro, Umi Diamond.....Tisti, ki me poznajo, vedo da gre skozi moje roke ogromno telefonov. Recimo temu - malce devianten hobby:)

Performance wise sta X20 in X25 čisto vredu. Grafika sucks. ne vem ali je to optimizacija OS-a, ampak ko se mi kljub temu, da ne laufajo nobene aplikacije, pojavlja stuttering pri browsanju, lahko pop****m.
Edina igrica, ki sem jo kdajkoli igral na telefonu je bila Hayday. Ne preveč zahtevna zadeva, nič nenadnih scen in premikov (krave prestavljaš) se je vsake toliko časa za moment zadeva ustavila. Spet lahko pop****. Na SD801, ki je bil kao full problematičen in je star zdaj skoraj 3 leta, zadeva deluje v 0. In seveda na vseh SD 6-kah (Ta mali ima R3s s 430 - danes preverim kako je tam s Haydayem::)
To je zdaj user experience - pozabimo na benchmarke.

O bateriji ne bi izgubljal besed, ker so mi samo Snapdragoni bili sposobni poganjat telefon več kot 2 dni. Vsi Meizuti z izjemo M3 serije so umrli isti dan ali pa sem imel zjutraj par %. Potem pa po drugi strani vzameš Redmi Note 3 ali Redmi 3/s/4, ki ti v brutalnem scenariju z vklopljenimi podatki drži telefon pokonci 48ur (in bi še preživel 3 noč). Mi5, ki je kao Top-shit z 820, je vzdržal polna dva dni moje običajne uporabe.

O tem, da me je M3 lani v Sloveniji v Gmaps na dopust pa avtocesti vozil po gozdu, sploh ne bom izgubljal besed.
O zadnjem telefonu na spisku z MTK čipsetom zgoraj, skoraj ni vredno govoriti, ker še teh 100€ kar stane, je 90€ preveč. Ampak to je bolj Umi-ijev problem, kot problem MTk-ja. In prav UMI je nekako njihov "first choice" za nove flagshipe v stilu X27. Perfektno:)

Tako da, ne govorim tja v tri dni. Benchmarki sicer povedo nekaj zgodbe, ampak ne cele zgodbe. In bojim se, da večina folka tule čita benchmarke, potem pa smo vsi doktorji.
Še enkrat - če hočeš imet težave - kupi telefon z MTK čipsetom. Mogoče imaš srečo in dobiš gold specimen:). Mogoče bodo P35, X27 in X30 vse spremenili.

Če pa hočeš imet preverjeno in zanesljivo varianto, pa kupi SD, Exynos ali pa mogoče Kirin serijo 9.
Ker, nazadnje ko sem imel veselje uporabljat 2 tedna p9Lite sem bil kar razočaran. 650 je podoben kompromis kot MTK-jevi izdelki. Stuttering opaziš na dnevni bazi, pa je zaradi vzhajajočega slovesa Huaweia cenjen precej visoko (UI je pa zelo vešečn). Ampak to je že osnovna debata, zaradi katere imajo topici kot je ta - toliko prometa:)

facepalm je izjavil:

@roberto1 si pa dejansko uporabljal telefon z MTK chipsetom? Je razlika res tako zelo opazna?
Jaz sem se teh chipsetov izogibal zgolj zaradi tega, ker niso objavljali sourcea in je bil zato rom in kernel development zeelo okrnjen. Nimam pa v spominu, da bi se kdo pritozeval nad slabim performanceom.

Sedaj, ko nimam vec casa, da bi se igral in iscem le stable zadevo, me ne briga kdo proizvaja chipset, ki ga bom imel v telefonu.

V real life testih (zagon aplikacij, browsing..) je bil hitrejsi od sd810. Le baterija ni bila to to. Benchmarki pa itak ne pokazejo vsega.
Someday never comes!

MrStein ::

Ej, kje si bil pred mesecem, ko sem kupoval Redmi Pro??? :P
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lel. Toliko telefonov je dal skozi svoje roke pa še vedno ne ve, da Chrome in njegovi derivati na X20/25 ne uporabljajo tisti dve najmočnejši jedri. Od tu sledi slab perfomans med brskanjem. Alternativni browser uporablja vsa jedra.

facepalm je izjavil:

MTK ne objavlja source kode, Vernee pa jo.

Zgodovina sprememb…

In kateri browser uporabljam sem napisal kje natančno??? In ali niso te stvari zato, da se prilagajajo nam in našim navadam in in obratno????
Se pravi, če hočem brezhibno izkušnjo, se moram prilagodit chipsetu? Interesantno in nedvomno zmagovita zmagovita poslovna naravnanost.
3much5me----pusti. Res, postaja "embarrassing".

Nisem nič napisal, zato ker hočem imet prav. Gre za common knowledge in izkušnje. Nič ti nočem. Res.
Bodi srečen s katerokoli napravo in naj ti bo dovolj, da jo ti z veseljem uporabljaš.
Da pa boš lahko ljudi, ki se nekaj malega (ampak res nekaj malega) spoznajo prepričeval, pa bo potrebno malo več kot prebrat nekaj revjujev in benchmarkov.
Podcenjevanje ljudi, ki jih ne poznaš, te tudi ne bo pripeljalo daleč v življenju.
Mic drop.

next3steps je izjavil:

Lel. Toliko telefonov je dal skozi svoje roke pa še vedno ne ve, da Chrome in njegovi derivati na X20/25 ne uporabljajo tisti dve najmočnejši jedri. Od tu sledi slab perfomans med brskanjem. Alternativni browser uporablja vsa jedra.

facepalm je izjavil:

MTK ne objavlja source kode, Vernee pa jo.
Someday never comes!

scipascapa ::

ajde roberto1: za mojo mati enega zlatega redmija 3/4 do 120€, nakažem ti, naročiš, urediš slo android + 5% za tvoj trud, si za? :D

Hahahaha.....Z veseljem bi ti pomagal, ampak saj veš kako je s tem. Če si sam naročiš, si sam odgovoren za to. Jaz sem že velikokrat "pomagal" ljudem, potem pa sem bil jaz kriv, če kaj ni delalo.
Ali pa sem bil proizvajalec tega telefona in me je folk smatral za osebno odgovornega ter me gnjavil. Tega se ne grem več. Za familijo in prijatle še mogoče.
Če pa dobim kakšen aparat te vrste, pa te kontaktiram bp. Imaš pa na bolhi zmeraj kak tak aparat. Second hand ni tako napak kupovat, če prej preveriš vse.

scipascapa je izjavil:

ajde roberto1: za mojo mati enega zlatega redmija 3/4 do 120€, nakažem ti, naročiš, urediš slo android + 5% za tvoj trud, si za? :D
Someday never comes!

scipascapa ::

se ne mudi, enega tvojega mi prodaj pa je :P

flameir ::

Po nakupu cca 10ih naprav za kolega se je zdaj prvič zgodila okvara, in sicer pri najstarejšem aparatu. Gre za Redmi Note 3 prve izdaje, kupljen decembra 2015 pri honorbuyu.

Zelo zanimiva in hkrati moteča okvara pri telefonu je nedelovanje toucha na dveh delih zaslona, in sicer cca 0,5cm^2 desno zgoraj ter prav tako cca 0,5sm^2 pri črki o in k, ki ne delata, če je npr. odprata tipkovnica. Sem naredil clean install pa ne pomaga. Sedaj me zanima, kaj lahko s telefonom naredimo, enkrat sem v tej temi zasledil, da obstaja nek servis v slo. Kakšna je cena? Se potem verjetno boljj splača kar doma zamenjati ekran, ali?

Hvala za pomoč.

Dimnik ::

Ekran dobiš za cirka 25e dobre kvalitete, sem zamenjal na rn3 pro, seveda se ti splača doma zamenjat oz kakšen kolega, ker na teh servisih te nategnejo dvakrat, najprej pri ceni ekrana in potem še pri delu. Samo moraš pazit, da lepo odpneš zadnji pokrov in ga potem odstraniš...in ko sestavljaš nazaj, da tilepo vse okrog zaskoči nazaj, nič na silo, ker ti bo drugače zgornje steklo šlo, če boš kaj na silo pritiskal skup...

Dimnik ::

Če ima slučajno.zaščitno steklo gor, probajta najprej to odstranit, kako bo brez....

flameir je izjavil:

Po nakupu cca 10ih naprav za kolega se je zdaj prvič zgodila okvara, in sicer pri najstarejšem aparatu. Gre za Redmi Note 3 prve izdaje, kupljen decembra 2015 pri honorbuyu.

Zelo zanimiva in hkrati moteča okvara pri telefonu je nedelovanje toucha na dveh delih zaslona, in sicer cca 0,5cm^2 desno zgoraj ter prav tako cca 0,5sm^2 pri črki o in k, ki ne delata, če je npr. odprata tipkovnica. Sem naredil clean install pa ne pomaga. Sedaj me zanima, kaj lahko s telefonom naredimo, enkrat sem v tej temi zasledil, da obstaja nek servis v slo. Kakšna je cena? Se potem verjetno boljj splača kar doma zamenjati ekran, ali?

Hvala za pomoč.

Odpreš, popraviš zrahljan konektor, zapreš. //Stara iPhone fora.

Also, Šaomi je po Kitajskem začel srati s posiljenimi reklamami. Prizadeti so mobilniki in televizije.
Ni še ravno jasno, ali je tole posiljevanje začasno za Leto petelina ali pa je dolgoročna strategija.

Zgodovina sprememb…

primozzzz ::

flameir je izjavil:

Sedaj me zanima, kaj lahko s telefonom naredimo, enkrat sem v tej temi zasledil, da obstaja nek servis v slo. Kakšna je cena? Se potem verjetno boljj splača kar doma zamenjati ekran, ali?

Hvala za pomoč.

Obstaja, vprašaj na mailˇˇ

http://www.elkotex.si/

=)
NI PODPISA

MrStein ::

No ja, sem včeraj primerjal GPS na SD, MTK in Exynos.
MTK je pokazal prav na par metrov, oba druga pa daleč stran, na drugo stran ulice (krepko čez 10 metrov). Za nameček, tisti obroč, ki označuje točnost, je tudi bil daleč od prave pozicije.
Tako da ni za posploševat.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

111111111111 ::

Sicer ni xiaomi amapk elephone, ampak glede na to da ima MTK procesor me zanima ali se splača nakup za 185€ 4gb/32gb.

;-) ::

Ravno sem pred naročilom redni note 4 pro prime mrk...Vse mi je 64gb/3gb ekran bi lah bil tud 5" me nebi motilo...kaj priporocte preden se zaje*** od xiaomija seveda.

upostevjte
32gb rom mi je premalo
cimbolja kamera
vsaj 3gb ram

MucuCat ::

;-) je izjavil:

Ravno sem pred naročilom redni note 4 pro prime mrk...Vse mi je 64gb/3gb ekran bi lah bil tud 5" me nebi motilo...kaj priporocte preden se zaje*** od xiaomija seveda.

upostevjte
32gb rom mi je premalo
cimbolja kamera
vsaj 3gb ram

Mi5 ali pa mi5s.

Predvidevam da gledaš budžet do 200€. Če je temu tako, potem ti s Xiaomijem ob 64gb ostaneta samo Redmi Pro in Note 4, oba z Mediatekom, kar mogoče ni totalni turn off.
Redmi 4 ima največ 32gb.
64gb mi5 te stane preko 250€, tako da to potem tudi ne pride v poštev.
Razen če boš počakal na Note 4 s Snapdragonom, ki se bo najbrž kmalu pojavil. V Indiji na Flipkartu je cena za 64gb preračunano 180€ in je "coming soon"
Je pa vprašanje koliko si bodo ostali nabili ceno vsaj na začetku.

Vedno bolj dirty cheap je ZUK Z2 (od 179€ naprej + poštnina). Ima Snapdragon 820 in 5" FHD (4gb/64). Je pa interface malce manj posrečen kot pri Xiaomiju, slo jezika ni, lahko si flašneš indijski rom, ki je skoraj stock Android. V prihodu je Nougat.....dela pa precej dobro, čeprav zaradi softwarea ni največja zmaga out of the box.

Preveri.

;-) je izjavil:

upostevjte
32gb rom mi je premalo
cimbolja kamera
vsaj 3gb ram
Someday never comes!

knap ::

Xiaomi Redmi Note 4X Officially Teased as Coming Soon, Likely on February 16
http://www.gizmochina.com/2017/02/05/xi...

Xiaomi Redmi Note 4X to be officially unveiled this Valentine's Day
http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_no...

--------

poleg zgoraj omenjenih procesorjev bo sedaj še xiaomi imel svoje, me prav zanima kako se bodo obnesli napram SD, MTK itd...

Xiaomi's Pinecone Processor Details Emerge: Higher Version using 10nm Process
http://www.gizmochina.com/2017/02/05/xi...

Xiaomi's Pinecone SoC will compete with Snapdragon 808 chipset
http://www.gizchina.com/2017/02/05/xiao...

knap ::

Redmi Note 4X Spotted on TENAA with Snapdragon 625
http://www.gizmochina.com/2017/02/06/re...

favorites ::

Pozdravljeni,

Kupujem nov telefon in bi potreboval kakšen manjši nasvet. Prebral sem približno zadnji 10 strani te teme (nebom lagal, vse se mi ne da :) ). Uglavnem tehnologija napreduje tako hitro da je težko slediti na vseh področjih. Za xiaomi sem že slišal da se da za razmeroma ugoden denar dobiti v redu telefon. Tudi po tistih "specifikacijah" telefonov in krajših opisih je težko prebrati kaj je uporabno. Tako kot pri računalnikih ni pomemben samo procesor ali pa takt delovanja le tega ampak še veliko drugega. Tako da tudi pri telefonu verjetno za slike niso samo pixli ;)

Uglavnem sedaj sem bil nekaj let lastnik Samsungove S5 ki pa splošno sploh ni bil slab telefon. Pred nekaj dnevi mi je odpovedal zaslon. Glede na stanje baterije itd pa nima smisla menjati.

Sedaj pa razmišlam o nakupu telefona za nekje 200-300eur ( z vsemi stroški dostave itd). Velikost zaslona 5˝ (oz 5,15˝ glede na podane telefone). Splošna uporaba telefona, vredu kamera itd. Igric pa ne igram kaj dosti.
Glede na mnenja uporabnikov oz prebrano bi rekel da je najbolje kupiti kar Xiaomi Mi5.
Mi zna kdo povedati kaj je toliko boljšega na verziji Xiaomi Mi5S katera je nekej 50eur dražja, izgleda pa tako kot da bi imela slabšo kamero.

Hvala za vso pomoč in lep pozdrav

Tole pa ne zgleda slabo:
Redmi Note 4x
653, curved, qc....

http://blog.grossoshop.net/xiaomi-redmi...
Someday never comes!

vrossi46 ::

Kakj naj bi pomenilo curved,ker po sliki se mi ne zdi nič curved,ali?

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_...

To je verjetno mešano z ugibanji/dezinformacijami, ampak 08.bo kmalu:)))
Someday never comes!

Vanadium ::

Škoda da ne dajo poleg teh note telefonov isti stylus (S-Pen) kakor ga ima galaxy note. Drgač so pa specifikacije kar super.

Miami-T ::

vrossi46 je izjavil:

Po navadi je pri tem mišljen zaobljen rob stekla in ne celotno steklo (slika na sredini).

Samael ::

Tako je. Tudi R4 pro napr. ima curved robove stekla, kar na oko ni nekaj opazno, se pa opazi pri screen protectorjih, ki so za R4 pro obicajno malce krajsi, ne segajo povsem do robov, ker se ob robovih ne dajo zviti/prilagoditi minimalno, na videz prakticno neopazno zaobljenemu zaslonu.

vrossi46 je izjavil:

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_...

http://www.androidauthority.com/what-is...
Pomeni to.

kodar ::

Redmi Note 3 PRO (SD) - frekvence

Kje/kako bi lahko preveril katere 3G in LTE frekvence ima moj RN3 Pro fizično vgrajene?
Na splentih straneh je najti različne informacije predvsem za LTE.
Potrebujem zaradi uporabe v tujini (izven EU).

Hvala

lp

Običajni Note 3 Pro

2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1700/1900/2100MHz
4G: FDD LTE B5:850/B8:900/B4:1700/B3:1800/B1:2100/B7:2600MHz TD LTE B38:2600/B39:1900/B40:2300/B41:2555-2655MHz

Special Edition Note 3 Pro

3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
4G: FDD LTE B5:850/B8:900/B4:1700/B3:1800/B1:2100/B7:2600/B2:1900/B20:800/B28:700MHz TD LTE B40:2300MHz

lp

kodar je izjavil:

Kje/kako bi lahko preveril katere 3G in LTE frekvence ima moj RN3 Pro fizično vgrajene?

Hvala
Someday never comes!

kodar ::

Kakšna je pa razlika med FDD LTE in TD LTE?
Vidim npr., da ima prvi TD LTEB39:1900 drug pa FDD LTE B2:1900.

Kako pa lahko preverim kateri model imam običajni ali special?

roberto1 je izjavil:

lp

Običajni Note 3 Pro

3G: WCDMA 850/900/1700/1900/2100MHz
4G: FDD LTE B5:850/B8:900/B4:1700/B3:1800/B1:2100/B7:2600MHz TD LTE B38:2600/B39:1900/B40:2300/B41:2555-2655MHz

Special Edition Note 3 Pro

3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
4G: FDD LTE B5:850/B8:900/B4:1700/B3:1800/B1:2100/B7:2600/B2:1900/B20:800/B28:700MHz TD LTE B40:2300MHz

lp

kodar je izjavil:

Hvala

Nisem sicer niti približno strokovnjak za te zadeve, ampak kolikor je meni poznano so TD LTE frekvence, ki jih uporabljajo na Kitajskem.
Tukaj je bolj strokovno vse skupaj razloženo

Za drugo je sila enostavno in bo najbolj očitno takole. Če imaš kitajske pisanke na škatli, je običajna kitajska verzija: če sprašuješ katero imaš, potem je verjetno ta.
Special edition je brez pisank, z evropskim polnilcem....
Tukaj je lepo vidna razlika med vsemi tremi Note verzijami!
Someday never comes!

ScottDJ_ ::

Pozdravljeni!

Imam vprašanje. Z punco bi si rada kupila nove telefone. Baje da so Xiaomi kar dobri telefoni. In mi je prišlo na uho, da je roberto1 najboljši kar se tega tiče.

Rad bi, da dela kot mora, da leti ko urca.

Kaj mi priporočate?

Lp

Redmi 4 za budget varjanto, Redmi 4 Prime za malo boljšo varjanto (enak kot Redmi 4, z boljšim procem in več spomina/rama ter višjo resolucijo displaya), Redmi Note 4 za 5.5" ekran (jutri pride nov model ven).
Mi5 je še malo cenovno višje, je boljši, ampak ima malenkost slabšo baterijo.

Jaz sem zase in za mojo vzel Redmi 4 Prime. Lahko bi preživel (predvsem ona) tudi z švohnejšim Redmi 4. Je pa Redmi 4 serija res lepo narejena, precej dobiš za teh 150€, oziroma nekaj manj če vzameš švohnejšo verzijo.

Cenovno so pa nekje:
R4 120€
R4 Prime 150€
R4 Note 180€ (jutri izide, cena je zgolj špekulacija)
Mi5 200€

matobeli ima point. Čisto odvisno koliko screen ciljaš. Če 5", potem Redmi 4 Prime (3/32). Če ti je bolj všeč nekaj vmes med 5 in 5.5" (se pravi format S6/S7, G5....) potem mi5.
Mogoče celo Redmi Note 3 Pro ni napak, ker vprašanje, kdaj bosta Redmi Note 4 in 4X s Snapdragon na voljo.
Je kar nekaj faktorjev, ki so pomembni. Če iščeš soliden performance in odlično baterijo, potem so R4 in Note3/4/x najboljši izbor. Če bi rad malo boljšo kamero in nasplošno malo bolj premium izdelek ter boljši performance, potem mi5. Ali pa če ti je bolj všeč metal build tudi mi5s. Tu seveda cena gre navzgor.
Je pa na Goldwayu trenutno mi5 64gb 250EUR s poštnino, kar je kr dober deal. Nisi pa napisal kolko imaš budžeta!

ScottDJ_ je izjavil:

Pozdravljeni!

Imam vprašanje. Z punco bi si rada kupila nove telefone. Baje da so Xiaomi kar dobri telefoni. In mi je prišlo na uho, da je roberto1 najboljši kar se tega tiče.

Kaj mi priporočate?

Lp
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

musicfreak ::

Ali je res da recimo Redmi Note 4 ne deluje hitro prenos podatkov, kadar si na mobilnem omrežju, ker nima telefon band 20?

Odvisno od tega pri katerem operaterju si. Telekom ima relativno dobro pokrito na drugih bandih, meni v mestu ni krize. Sploh pa ne ker je povsod Wifi. Telemach pa nima drugega kot 20, torej ni nobenega LTEja za RN4.

Samael ::

ScottDJ_ je izjavil:

Pozdravljeni!

O ja, Xiaomi so super zadevce, vendar roberta1 ne dobiš za budget ceno :(

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

broken/link ::

musicfreak je izjavil:

Ali je res da recimo Redmi Note 4 ne deluje hitro prenos podatkov, kadar si na mobilnem omrežju, ker nima telefon band 20?

Da, z LTEjem so lahko težave, tako da če je to zate dealbraker, RedmiNote4 ni zate. V tem primeru pridejo v poštev samo international oz special verzije xiaomijev.

ScottDJ_ ::

roberto1 je izjavil:

matobeli ima point. Čisto odvisno koliko screen ciljaš. Če 5", potem Redmi 4 Prime (3/32). Če ti je bolj všeč nekaj vmes med 5 in 5.5" (se pravi format S6/S7, G5....) potem mi5.
Mogoče celo Redmi Note 3 Pro ni napak, ker vprašanje, kdaj bosta Redmi Note 4 in 4X s Snapdragon na voljo.
Je kar nekaj faktorjev, ki so pomembni. Če iščeš soliden performance in odlično baterijo, potem so R4 in Note3/4/x najboljši izbor. Če bi rad malo boljšo kamero in nasplošno malo bolj premium izdelek ter boljši performance, potem mi5. Ali pa če ti je bolj všeč metal build tudi mi5s. Tu seveda cena gre navzgor.
Je pa na Goldwayu trenutno mi5 64gb 250EUR s poštnino, kar je kr dober deal. Nisi pa napisal kolko imaš budžeta!

ScottDJ_ je izjavil:

Pozdravljeni!

Kaj mi priporočate?

Lp

Jaz ciljam bolj na 5,5", ona pa bolj na 5" (ženske imajo rajše manjše). Gledal sem tudi note 3, ampak verjetno bom počakal na note 4x. za njo bi bil redmi 4 povsem dovolj :p budget je tam nekje do 180€ (skupaj z vsem)
««
82 / 380
»»