» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
80 / 380
»»

MucuCat ::

Če bo kdo zasledil kako fajn akcijo za Mi band 2 se priporočam :)

Al pa če kdo ve kdaj bojo kaki prazniki al pa kaj podobnega, ko majo potem še dodatna znižanja.

matobeli ::

samo_b je izjavil:

Sedaj sem videl pri svojem Redmi 3 Pro, da baterija izgublja kapaciteto tudi ko je telefon ugasnjen, 30% v 14 urah. Ima kdo kakšen predlog, kjer ni potrebno odpreti telefona?

Najprej clean install official global stable, ali EU stable, najbolje da na oba naenkrat, pa za test ne nalagaj nobenih dodatnih aplikacij. Glede na to da si pisal o trgovinskem in china dev romu je tukaj najprej za iskat težave.

gregor ::

očitno prihaja mi5c

Xiaomi Mi 5C Gets China’s 3C Certification, Rumored to Launch in February
http://www.gizmochina.com/2017/01/24/xi...

5 x Xiaomi Mi5C Versions Receive Certification
http://www.gizchina.com/2017/01/25/5-x-...

robertko ::

MucuCat je izjavil:

Al pa če kdo ve kdaj bojo kaki prazniki al pa kaj podobnega, ko majo potem še dodatna znižanja.

https://www.giztop.com/gadgets/sport-ba...

Matej_K ::

gregor je izjavil:

očitno prihaja mi5c

Končno! Upam da bo mel NFC.

Je kdo predkratkim kupoval microSD kartico... Da je dovolj hitra, poceni, kje?
Pa velikost, kaj moram pazit, koliko Redmi 3S prenese?
... .. .

samo_b ::

matobeli je izjavil:

samo_b je izjavil:

Sedaj sem videl pri svojem Redmi 3 Pro, da baterija izgublja kapaciteto tudi ko je telefon ugasnjen, 30% v 14 urah. Ima kdo kakšen predlog, kjer ni potrebno odpreti telefona?

Najprej clean install official global stable, ali EU stable, najbolje da na oba naenkrat, pa za test ne nalagaj nobenih dodatnih aplikacij. Glede na to da si pisal o trgovinskem in china dev romu je tukaj najprej za iskat težave.

Bom, čakam na odobritev odklepa, zato imam trenutno China dev. Čudno je tole, ugasnjen telefon bi moral držati baterijo mesece. Bojim se da je neka hw težava. Moram pa še pogledat na drugega Redmija (od punce), če isto pada kapaciteta ko je ugasnjen. To bi bilo sploh čudno.

nofaith ::

Matej_K je izjavil:

gregor je izjavil:

očitno prihaja mi5c

Končno! Upam da bo mel NFC.

Je kdo predkratkim kupoval microSD kartico... Da je dovolj hitra, poceni, kje?
Pa velikost, kaj moram pazit, koliko Redmi 3S prenese?

Jaz sem si za mi maxa kupil od samsunga evo+ 64gb pa dela super, in je tudi relativno hitra.
https://www.mimovrste.com/pomnilniske-k...
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

matobeli ::

samo_b je izjavil:

Bom, čakam na odobritev odklepa, zato imam trenutno China dev.

Lahko tudi z Global stable probaš, za tega ne rabiš odklepat.

klinker ::

samo_b je izjavil:

Pokni nazaj na Miui 7.5. Ta 8ka je za kurac, vsaj na R3Pro. Moji je na 8ki zajebaval BT v avtu, selfie stick ji ni delal in baterija ji je skoraj dan manj trajala.
Zdaj sem ji dal nazaj na 7.5 in dela vse kot se zagre.

antonija ::

selfie stick ji ni delal
Od kdaj je pa to slabo??
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

knap ::

Hugo Barra joins Facebook as VP of virtual reality

http://www.androidcentral.com/hugo-barr...
http://www.gizmochina.com/2017/01/25/hu...

bye bye xiaomi, hello facebook ;)

SumTingWong ::

Kot kaže ne bo Xiaomi mi6 ... Vsaj ne se februarja.
Kar je logicno, ce drzi, da je Samsung pobral vse SD835.

Sranje ... Zdej pa ne vem za kater mobitel nej bom hyped.

knap ::

bo pa marca, kje si prebral da xiaomi ne dobi 835
to je bilo napisano za LG, da ne more dobit
za xiaomi jaz še nisem zasledil te novice...

LP

SumTingWong ::

http://www.gsmarena.com/xiaomi_will_be_...

"Plus, if Samsung is indeed hoarding the supply of Qualcomm's new Snapdragon 835 chips, it would definitely make sense to push the Mi 6 back a bit, so it doesn't end up with an inferior Snapdragon 821."

Po nekje 2 tedih uporabe lahko rečem, da je Mi5 vrhunski telefon.

Plus:
- Build quality je zelo dober
- kamera je odlična (glede na vse telefone, ki sem jih imel do zdaj ima mi5 daaaaaleč najboljšo kamero. Slike imajo polno detailov)
- miui mi je zelo všeč (kar nekaj dodanih uporabnih funkcij)
- battery life je dober (2dni z vsaj 5h screen on time)
- vse deluje zelo hitro
- izjemno kompakten

minus:
- če hočem poslušati glasbo preko slušalk se glasba prekine po 20s (sem na mm build tako, da mogoče je že rešeno na nougat ampak bom počakal na miui9 in potem updejtal)
- telefon bi lahko bil debelejši za boljši grip in imel 4000mah baterijo

Mimogrede za vse, ki imate root dostop je servicely (od Francisco Franco, ki je eden izmed najboljših developerjev na xda) zelo priročen. lahko blokiraš google play services in podobne zadeve, ki povzročajo wakelocke, da ne delujejo v ozadju in s tem prihraniš kar nekaj baterije.

Dimnik ::

To glede predvajanja glasbe imaš nekje nastavitve, da se po določenem času ustavi.....meni predvaja brez prekinitev...sem se par dni nazaj malo igral z nastavitvami pa sem zasledil tole za časovno predvajanje. Isto naprimer naraščajoče zvonenje...ampak sedaj bi si rad vklopil to funkcijo in nemorem ugotovit kje se vključi.....

Dimnik je izjavil:

To glede predvajanja glasbe imaš nekje nastavitve, da se po določenem času ustavi.....meni predvaja brez prekinitev...sem se par dni nazaj malo igral z nastavitvami pa sem zasledil tole za časovno predvajanje. Isto naprimer naraščajoče zvonenje...ampak sedaj bi si rad vklopil to funkcijo in nemorem ugotovit kje se vključi.....

Verjetno misliš sleep timer v music appu? je izklopljen pa se predvajanje vseeno izklopi po nekaj sekundah ko izklopim zaslon. Kot, da music player ne more delovati v ozadju (nič ga nisem blokiral). Sem pa zasledil, da se več xiaomi uporabnikov pritožuje glede tega. Ampak, če tebi dela so verjetno zrihtali na nougat :)

Dimnik ::

Pojdi v nastavitvah pod dovoljenja in mu omogoči delovanje ko je ekran ugasnjen....tam pri bateriji v nastavitvah poglej če imaš izklopljeno miui varčevanje, ker mogoče ti ga miui ustavlja

Spock83 ::

MucuCat je izjavil:

Nabavil sem na giztop za 20usd.

Dimnik je izjavil:

Pojdi v nastavitvah pod dovoljenja in mu omogoči delovanje ko je ekran ugasnjen....tam pri bateriji v nastavitvah poglej če imaš izklopljeno miui varčevanje, ker mogoče ti ga miui ustavlja

Mam izklopljeno varčevanje za music app (no restrictions), battery saver je na off, ma dovoljenje za dostop do storage.

Spock83 je izjavil:

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MucuCat ()

Spock83 ::

Zanimivo, da ni Mi Max na aliexpresu?

Tinaamalaa ::

MucuCat je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Mam izklopljeno varčevanje za music app (no restrictions), battery saver je na off, ma dovoljenje za dostop do storage.

Spock83 je izjavil:

Hvala

Si zaklenil music app v RAM? Swipe down, da dobi kljucavnico?
Ce to ne pomaga pa bi moralo, da izklopis miui optimisations v dev. options :)

Tinaamalaa je izjavil:

Si zaklenil music app v RAM? Swipe down, da dobi kljucavnico?
Ce to ne pomaga pa bi moralo, da izklopis miui optimisations v dev. options :)

Miui optimization imam izklopljen. music app (in vsi ostali programi, ki jih redno uporabljam) je zaklenjen v ram.

next3steps ::

Spock83 je izjavil:

Zanimivo, da ni Mi Max na aliexpresu?

Proof of concept v masovni količini. Še vedno pa jih je premalo.

balluf ::

Rabim pomoč, da se ne bom zaj..., kaj ste še zraven kupili : "silicon clear film" ali "silicon glas film" ali "pu case glass"

Hvala.

To je bolj slabo steklo, druga opcija... Zacne hitro odstopat + slabi coating ima in se težje cisti
Nillkin H+Pro steklo kupi...

Mi lahko zaupaš konkretno kje za ta telefon ?

hvala

Jaz sem na nillkin.org...

Hvala

Boštjan2016 ::

Če kdo uporablja Mi Band 2 in bi rad da bi apl. Mi fit imela tudi slovenski jezik jo lahko dobi na:
https://mega.nz/#!vZVnQIiC!USUNXKg_amv_fTvaaP058gtHkLx_xPn8xDV0EefrfRs
Najprej odstrani trenutno verzijo ki jo imaš, razzipaj datoteko in namesti normalno.
Slovensko zna samo če imaš jezik sistema na fonu nastavljen na slo!
Napake so seveda prisotne...

nofaith ::

Boštjan2016 je izjavil:

Če kdo uporablja Mi Band 2 in bi rad da bi apl. Mi fit imela tudi slovenski jezik jo lahko dobi na:
https://mega.nz/#!vZVnQIiC!USUNXKg_amv_fTvaaP058gtHkLx_xPn8xDV0EefrfRs
Najprej odstrani trenutno verzijo ki jo imaš, razzipaj datoteko in namesti normalno.
Slovensko zna samo če imaš jezik sistema na fonu nastavljen na slo!
Napake so seveda prisotne...

a če to zbrišem, pa naložim slovensko, bojo podatki ostali. Sej so na mi računu če prav razumem. Z veseljem podpiram take stvari :)
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

Boštjan2016 ::

ja

buttcrack ::

Hvala B2016!!!

specing ::

Zdravo,
Kje se dandanes najceneje dobi Xiaomi redmi 3? (ido https://download.lineageos.org/ido ). Kako težko ga je odklenit za cyanogenmod/lineageos?

roberto1 ::

Honorbuy še ima nek stock, ampak stane te isto ali več kot Redmi 4, ki je v vseh pogledih boljši telefon.
Odklepanje je tako kot pri vseh Xiaomijih. Najprej odklep bootloaderja, inštaliranje twrp recovery in potem custom rom.

specing je izjavil:

Zdravo,
Kje se dandanes najceneje dobi Xiaomi redmi 3? (ido https://download.lineageos.org/ido ). Kako težko ga je odklenit za cyanogenmod/lineageos?
Someday never comes!

111111111111 ::

Naročil bom Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime Special Edition International Version z dodatnim glass filmom.

Zanima me sledeče:
- glass film, je za nalepit na zaslon?
- mi lahko kdo priporoča kakšen ovitek za omenjeni telefon (kaka guma okoli, da če ženi pade na tla vsaj približno ostane živ)?

Predvidevam, da je to tampered glass. Verjetno kakšne brilijantne kvalitete ne moreš pričakovat.
Z ovitki je kr problem. Na aliexpress išči s keywords "redmi note 3 pro 152mm" ali "Special edition"

Kolikor je Note 3 Pro SE super zaradi odsotnosti pisank, LTE Banda 20, Global roma po defaultu in EU polnilca, je pa nabava dodatkov pravi nightmare:)

111111111111 je izjavil:

Naročil bom Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime Special Edition International Version z dodatnim glass filmom.

Zanima me sledeče:
- glass film, je za nalepit na zaslon?
- mi lahko kdo priporoča kakšen ovitek za omenjeni telefon (kaka guma okoli, da če ženi pade na tla vsaj približno ostane živ)?
Someday never comes!

@roberto1: Redmi 4 še nima lineageos podpore. Prav tako imam samo dve zahteve 1) dober fotoaparat 2) lineageos/cyanogenmod

Še to: mogoče kdo ve, kje bi dobil matte folijo za čez zaslon? (tudi za redmi1S)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: specing ()

Jap..mi je popolnom jasno, samo je to kr star model in je zato zelo težko dobavljiv, oziroma ni več dobavljiv:)
Fotkači pri Redmi seriji niso ravno nek presežek, tako da upam da ne boš razočaran:)

Drugače, Redmi 3s ima tudi podporo, prav tako kot mi4c in mi5. Mi4c je sicer isto starejša zadeva, ampak je zelo dobro delovala s Cyanogen, ko sem ga imel sam.
Mi5 bi znal bit kr zanimiv, sploh zaradi zelo ugodne cene in definitivno veliko boljšega fotkača kot Redmi serija.

specing je izjavil:

@roberto1: Redmi 4 še nima lineageos podpore. Prav tako imam samo dve zahteve 1) dober fotoaparat 2) lineageos/cyanogenmod

Še to: mogoče kdo ve, kje bi dobil matte folijo za čez zaslon? (tudi za redmi1S)
Someday never comes!

Imam Redmi1S in je fotoaparat za moje pojme (nisem profesionalni fotograf) zelo dober. Kar se pa tiče Mi5: kolikor se (ne) spoznam na fotoaparate, se mi ne zdi vredno plačati 2x več za 3 dodatne megapixle (23% več).

ni vse v pixlih...

111111111111 ::

roberto1 je izjavil:

Kolikor je Note 3 Pro SE super zaradi odsotnosti pisank, LTE Banda 20, Global roma po defaultu in EU polnilca, je pa nabava dodatkov pravi nightmare:)

Kaj, kaj? Naj bi deloval na si.mobilu, ker je international? kaj ni zraven EU polnilec? SAj se hudič meda polni preko micro USB?

popster ::

Odklepanje je tako kot pri vseh Xiaomijih. Najprej odklep bootloaderja, inštaliranje twrp recovery in potem custom rom.

Redmi 1s in redmi 2s ni potrebno odklenit bootloaderja, samo falshsa twrp v download mode ce se spomnem prav, potem je xiaomi uvedel neko zascito

@popster tako je, redmi1S sem samo rebootal v fastboot in prenesel nov "boot paket".

Sem vedel, da ne bi smel uporabit besede "odsotnost":))))

Gremo še enkrat:
Kolikor je Note 3 Pro SE super zaradi angleškega pakiranja, vključenega LTE Banda 20, Global roma po defaultu in vključenega EU polnilca, je pa nabava dodatkov pravi nightmare:)

:)))))

111111111111 je izjavil:

roberto1 je izjavil:

Kaj, kaj? Naj bi deloval na si.mobilu, ker je international? kaj ni zraven EU polnilec? SAj se hudič meda polni preko micro USB?

Včasih Xiaomi ni zaklepal BL, od začetka 2016 pa imajo vsi modeli zaklenjen BL in bo za katerikoli custom rom (tudi xiaomi.eu) potrebno najprej odklenit bootloader.
Za flašanje Miui verzij to ni potrebno.

popster je izjavil:

Redmi 1s in redmi 2s ni potrebno odklenit bootloaderja, samo falshsa twrp v download mode ce se spomnem prav, potem je xiaomi uvedel neko zascito
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

kolk se vam zdi miband 2 kaj uporaben?

Miami-T ::

Jaz sem ga nabavil zgolj zato, da mi v službi ne zvoni telefon, band pa me z vibriranjem opozarja na klice in sporočila. Je pa res, da sem si tako skrajšal vzdržljivost baterije, saj je bluetooth vedno prižgan.

Kot naprava je super, baterija je meni, ki sem ga uporabljal kot uro, držala res 30 dni. Seveda se to zmanjša, če uporabljaš bt povezavo z vsemi opozorili, monitoring spanca itd. Drugače je proti konkurenčnim napravam zelo poceni. Tudi "lift wrist to view" deluje 9/10. Če to potrebuješ, potem nimaš kaj zgrešit.
Someday never comes!

kaj pa HRM?

kolk sem testiral dela vredu. Ne vem kaj te konkretno zanima?

buttcrack je izjavil:

kaj pa HRM?
Someday never comes!
««
80 / 380
»»