Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
mikromiki ::
nene bom javil, itak, veš da ni problema. mah sem površen, saj si napisal. torej kaj meniš o tem- je to 8 ur ok?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikromiki ()
Dimnik ::
Seveda, to je super, jaz mam okrog 11-12ur na note3, ponavadi imajo telefoni okrog 5-6ur, tukaj smo v prednosti, ker imajo naše baterije večje kapacite...
ledd ::
Sam imam Xiaomi Mi Max 32/3GB. Pri meni je rezultat z programom za merjenje baterije PC Mark: work 2.0 battery Life 6ur 55minut. To je ob predpostavki da imam nastavljeno maksimalno svetilnost(brightnes) in vklopljen imam wi-fi, kar se mi zdi zelo malo. Baterija je 4850mAh. Mi lahko še kdo pove, kakšne rezultate imate ostali?
vilonja ::
Seveda, to je super, jaz mam okrog 11-12ur na note3, ponavadi imajo telefoni okrog 5-6ur, tukaj smo v prednosti, ker imajo naše baterije večje kapacite...
No prosim zaupaj nam to skrivnost, kako lahko prideš na 12 ur.
Ja imam redmi note 3 pro, ampak na 12 ur SOT pa v 4ih mesecih še nikoli nisem prišel.
Edino če si ves čas na flightmodu ter svetlost zaslona na najnižje nastavljeno, ne vem kako prideš do takih rezultatov.
Tja do 7-8 ur SOT je normalno.
Tako da ne takih traparij po forumu trosit, ti bodo ljudje še verjeli.
Haha traparije trosiš ti, daj mi mail pa ti pošljem screenshot, nevem prilepit na forum iz telefona... Kot sem napisal, baterija drži dva dni redne uporabe in 11- 12ur sota, pa se lahko ti na glavo postaviš
Trenutno imam 9ur in 20min in še 18% baterije....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
Vredu saj ti verjamem. Ni treba lepiti screenshotov. Samo zaželjeno je, da poveš kaj je zate redna uporaba?
Wifi in mobilni podatki prižgani? Brskanje, facebook, youtube, branje, igranje iger?
Ker namreč za nekoga je redna uporaba drugačna od tvoje.
Največji porabnik je namreč zaslon, zato tu lahko tudi poveš kako svetlost imaš naštimano? Sam imam avtomatsko svetlost do konca naštimano.
Saj nič ne pravim, sam osebno še nikoli nisem čez 10 ur prišel, sem pa na xiaomi weekly romu.
Wifi in mobilni podatki prižgani? Brskanje, facebook, youtube, branje, igranje iger?
Ker namreč za nekoga je redna uporaba drugačna od tvoje.
Največji porabnik je namreč zaslon, zato tu lahko tudi poveš kako svetlost imaš naštimano? Sam imam avtomatsko svetlost do konca naštimano.
Saj nič ne pravim, sam osebno še nikoli nisem čez 10 ur prišel, sem pa na xiaomi weekly romu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilonja ()
Imam weekly eu 16.11.3, svetilnost imam avtomatsko na polovici, ker sem ponoči tudi na telefonu pa imam na ročno na četrt ali malo manj, wifi nonstop prižgan, vmes tudi podatkovna, drugače pa nekje do tri ure igric, maili, forumi, watsap in malo klicev....evo to je to, sem pa kupil še enega rn3proprime, samo zaradi baterije in 5,5ekrana, nisem vzel mi5 zaradi vzdržljivost baterije....
Aja pa youtube je tudi na spisku
Aja pa youtube je tudi na spisku
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
grašek ::
Ja verjetno pri svetlosti pride do te razlike pri sot. Namreč jaz imam auto brightnes do konca. No evo pa smo razčistili. Bom enkrat tudi sam probal do polovice pa lahko potem poročam.
Te informacije so namreč ključne, ker sam SOT nič ne pove.
Redmi note 3 PRO verzija ima 2gb rama, RN3 PRO Prime pa 3gb rama.
Te informacije so namreč ključne, ker sam SOT nič ne pove.
V čem je razlika med Redmi 3S in Redmi 3S Prime?
Namreč ta je navaden, večina reviewov pa je za Redmi 3S Prime.
V čem je sploh razlika?
In glede Redmi Note 3 PRO bi naj imel 3GB rama (navaden NE-Pro verzija pa 2GB)
Tukaj je PRO verzija, ampak vseeno piše 2GB rama??
Kak zaj?? :|
Redmi note 3 PRO verzija ima 2gb rama, RN3 PRO Prime pa 3gb rama.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilonja ()
Probaj pa poročaj, samo če imaš na max svetilnost ti ni presvetlo, meni je moteče, razen na soncu tam dam na več kot pol..
Ne, avtomatska svetilnost do konca mi ni presvetla. Telefona v temi skoraj nikoli ne uporabljam, sem veliko v svetlih prostorih ali zunaj.
thed0g195 ::
SumTingWong ::
Dobri ste. Samsung S6 user here (za zdaj) with 3,5h SOT
Imam kar veliko zeljo po Xiaomi spet. Ampak ... Nekako vsakemu od teh, ki so prisli, nekaj manjka. Samo baterija je pa top.
Mi5 se vedno najbolj privlacen.
Imam kar veliko zeljo po Xiaomi spet. Ampak ... Nekako vsakemu od teh, ki so prisli, nekaj manjka. Samo baterija je pa top.
Mi5 se vedno najbolj privlacen.
Haha traparije trosiš ti, daj mi mail pa ti pošljem screenshot, nevem prilepit na forum iz telefona... Kot sem napisal, baterija drži dva dni redne uporabe in 11- 12ur sota, pa se lahko ti na glavo postaviš
Screenshot?
Ti ne bereš? Sem napisal da ne znam z telefonom prilepit screena na forum, daj kontakt pa ti ga pošljem trenutno imam 11% in čez 10ur sot, sicer ti je pa tinaamala enga prilepila....
primozzzz ::
Glede baterije, mi zdrzi do 2 dni...Moj telefon je veliko v uporabi.. Vec ali manj klici, maili, viber.. Zvecer vcasih kaksna mal bolj zahtevna igra.. Imam root + Greenify..
P.s samo nasvet probajte Greenify :)
P.s samo nasvet probajte Greenify :)
NI PODPISA
Tinaamalaa ::
Na automatsko imam glede na razpolozljivo svetlobo...
Imam pa Radon 3.0.1, kjer potem lahko nastavis se extra za baterijo zen i|o scheduler pa cpu clusterja na darkness gov, itd...
Plus v xposed amplify,greenify,powernap
Jaz imam na interactive cpu gov ter i|o scheduler fiops za performance
Imam pa Radon 3.0.1, kjer potem lahko nastavis se extra za baterijo zen i|o scheduler pa cpu clusterja na darkness gov, itd...
Plus v xposed amplify,greenify,powernap
Jaz imam na interactive cpu gov ter i|o scheduler fiops za performance
Android 9,5, andoid sistem pa 7,9 na redmi note 3pro prime, SOT imam okrog 11ur, baterija drži dva dni redne uporabe...koliko imate SOT na redmi3, ali 3s?
evo, še za redmi 3: SOT 7h44m pri 29% baterije (aha še to, svetilnost na 1/3, fiksna).
android system 18%, android 11%.
tale redmi 3s v primerjavi z redmi 3 je malo bolj 'požrešen' ja(?). če bodo rešli tale 'battery drain' v naslednjih posodobitvah(?) bo pa kar kul.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikromiki ()
Živjo,
a je tudi komu od vas na tej strani http://www.mi.com/verify/#imei_en javljalo, da IMEI ne obstaja? A je to... znak za fake slučajno? Redmi 3s 3/32, kupljeno pri TopOne.
Preverit moraš na kitajski strani tam dela ni fake.
Povezava do kitajske strani.
evo mi je uspelo :) tenks za tole z googlom!
rezultata:
This is a red cell phone 3S 32GB classic dark gray 32GB
Receiving Area: Beijing, Beijing
Ordering time: 2016-10-28 18:26:04
zgleda da ni fake ;)
Boštjan2016 ::
Global tedenski je preveden tako kot je treba- cel!
Razmišljanja napišite tu:
MIUI v slovenskem jeziku
MIUI v slovenskem jeziku
.. nevem, samo če prav razumem tale sistem, če maš baterijo pri 20 minutah še 100% (ali npr. 99%) pol npr. ni švoh :)
MucuCat ::
Boštjan2016 je izjavil:
Global tedenski je preveden tako kot je treba- cel!
MIUI v slovenskem jeziku
Hvala!!!!!
Bomo lahko narocevali xiaomije se za starejse sorodnike :D
scipascapa ::
mikromiki:
1% pokuri v 24 minutah....
še dober mesec nazaj je 1% zdržal 40-45 minut....slabo v glavnem :(
1% pokuri v 24 minutah....
še dober mesec nazaj je 1% zdržal 40-45 minut....slabo v glavnem :(
Glede wakelockov gres na xda in poisces BetterBatteryStats in instaliras. Pred spanjem rebootas telefon in ga pustis cez noc. Zjutraj v aplikaciji pod alarms pogledas kaj je kurlo batererijo. Gres na play store in instalis DisableServices. Gres v app in disablas top porabnike, ki so bili prikazani v BetterBatteryStats. Reseno :)
Note: ne mores disablat vsega ker nekateri servisi vplivajo na delovanje aplikacij ali core sistema. Ce nisi vesc uporabnik googlas kere service lahk disablas za GooglePlayServices in jih disablas z aplikacijo DisableServices.
Note: ne mores disablat vsega ker nekateri servisi vplivajo na delovanje aplikacij ali core sistema. Ce nisi vesc uporabnik googlas kere service lahk disablas za GooglePlayServices in jih disablas z aplikacijo DisableServices.
gregor ::
Xiaomi Mi Mix review--This is what the future of smartphones looks like
http://arstechnica.com/gadgets/2016/11/...
Xiaomi Mi Mix review: A gorgeous concept phone come to life
https://www.cnet.com/products/xiaomi-mi...
bi pa naj prišel še mi mix mini..., če bi bil brez keramike bi to bilo odlično; manj lomljivo, večje količine, bolj poceni...
LP
http://arstechnica.com/gadgets/2016/11/...
Xiaomi Mi Mix review: A gorgeous concept phone come to life
https://www.cnet.com/products/xiaomi-mi...
bi pa naj prišel še mi mix mini..., če bi bil brez keramike bi to bilo odlično; manj lomljivo, večje količine, bolj poceni...
LP
Glede wakelockov gres na xda in poisces BetterBatteryStats in instaliras. Pred spanjem rebootas telefon in ga pustis cez noc. Zjutraj v aplikaciji pod alarms pogledas kaj je kurlo batererijo. Gres na play store in instalis DisableServices. Gres v app in disablas top porabnike, ki so bili prikazani v BetterBatteryStats. Reseno :)
Na koncu si pa napsihiran clovek, ki vsake pol ure odpira BBS in se obremenjuje z wakelocki (govorim iz izkusenj). Dokler ti telefon res cudno ne pozira baterije, da je SOT le nekaj ur, vse skupaj ni vredno zapravljenega casa in zivcev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: thed0g195 ()
Na koncu si pa napsihiran clovek, ki vsake pol ure odpira BBS in se obremenjuje z wakelocki (govorim iz izkusenj). Dokler ti telefon res cudno ne pozira baterije, da je SOT le nekaj ur, vse skupaj ni vredno zapravljenega casa in zivcev.
To sem delal par let nazaj :)
Zdaj pa ko dobim telefon, dam gor stock debloated rom pa wakelocke zrihtam in to je to.
Sem mislil redmi 4 prime narocit pa nevem zakaj me je tisti crni border okrog ekrana odvrnil (verjetno ker sem pricakoval, da je ekran do roba). Sem na bolhi dobil galaxy s5 z zlomljenim steklom in poskodovanim ohisjem. Sem narocil stekli in ohisje na aliexpress za 10€ tako da zamenjam in bo kot nov.
peglezn ::
Android 9,5, andoid sistem pa 7,9 na redmi note 3pro prime, SOT imam okrog 11ur, baterija drži dva dni redne uporabe...koliko imate SOT na redmi3, ali 3s?
evo, še za redmi 3: SOT 7h44m pri 29% baterije (aha še to, svetilnost na 1/3, fiksna).
android system 18%, android 11%.
tale redmi 3s v primerjavi z redmi 3 je malo bolj 'požrešen' ja(?). če bodo rešli tale 'battery drain' v naslednjih posodobitvah(?) bo pa kar kul.
jah nevem če je, svetlost maš recmo naštimano na manj kot je default.
pa tud SOT je dost težko primerjat - ker je razlika če sam tipkaš sporočila pa web cel dan al pa recmo igraš igrce cel dan
gregor ::
schpn ::
Je kdo kupoval prek Topmall China? Al je lahko zaplet s carino? Večji kot če se naroči recimo preko Goldwaya?
Tako ali tako bom naročil Xiaomi Redmi 4 prime in da vidim to čudo ;)
roberto1 ::
Če z zapletom misliš to, da boš plačal 22% davek in 5€ za postopek, potem da:)
Top One, Goldway (posebej označeni izdelki), Efox in Grossoshop so prodajalci, pri katerih plačaš toliko, kot te stane telefon ob prevzemu.
Top One, Goldway (posebej označeni izdelki), Efox in Grossoshop so prodajalci, pri katerih plačaš toliko, kot te stane telefon ob prevzemu.
Je kdo kupoval prek Topmall China? Al je lahko zaplet s carino? Večji kot če se naroči recimo preko Goldwaya?
Someday never comes!
Kako posebej označeni izdelki?
Je kaj važno kateri tip poštnine se izbere? Da ni carine recimo? Ker ima izbiro Goldway ali Free via Aliexpress oz. Seller's Shiping metod (to ne vem kaj naj si sicer pod to predstavljam) za 16.13€.
DHL se mi zdi da odpade.
Zanima me predvsem ta telefon Xiaomi 4 Prime. Ne bi sedaj neke alternative ko sem se odločil :)
antonija ::
EU Express: option is Seller Shipping Method no need pay tax, Normally, you can receive your parcel average 7-15 days, very faster!!Direkten text iz strani ki si jo linkal.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Tinaamalaa ::
Pa vseeno premisli preden kupis, ker ta varjanta morda ne dobi custom podpore, se pravi samo MIUI, brez AOSP ali CM podpore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tinaamalaa ()
Tinaamalaa je izjavil:
Pa vseeno premisli preden kupis, ker ta varjanta morda ne dobi custom podpore, se pravi samo MIUI, brez AOSP ali CM podpore.
Ne vem če me to moti. Ker če dela vse kot mora ne bi zdej dajal gor CMja. Pomoje bom reskiral pa da vidim.
Ne morem kej več čakat ker sem trenutno nazaj na Nokii 9300 in par stvari s teh časov na njej ne dela ;)
Trenutno mi je najpomembnejša baterija in Android 6...
roberto1 ::
Ne moreš vseh izdelkov na Goldwayu kupit z "seller shipping method". Pod karakteristikami je posebej omenjeno, če velja ta eu varianta brez dajatev.
Če tega ni v opisu, potem tega izdelka ne moreš kupiti s tem "aranžmajem".
Če tega ni v opisu, potem tega izdelka ne moreš kupiti s tem "aranžmajem".
Kako posebej označeni izdelki?
Je kaj važno kateri tip poštnine se izbere? Da ni carine recimo? Ker ima izbiro Goldway ali Free via Aliexpress oz. Seller's Shiping metod (to ne vem kaj naj si sicer pod to predstavljam) za 16.13€.
DHL se mi zdi da odpade.
Zanima me predvsem ta telefon Xiaomi 4 Prime. Ne bi sedaj neke alternative ko sem se odločil :)
Someday never comes!
scipascapa ::
ne razumem, da XIAOMI ni uradno prisoten v Evropi, ko ima 400 mio trg, medtem ko HUAWEI je.
j3rn3jk ::
Sem naročil Redmi 4 pro pri OneTop z dhl poštnino, so me pa presenetili s dodatnim stroškom $30 kao oddaljenih območij, k sreči sem lahko spremenil naslov na večje mesto, kjer dodatnega stroška ni.
Infusion ::
A je Xiaomi Note 3 Pro Prime še vedno overall najboljši telefon tja do 220€ ali je v zadnjih dveh mesecih prišlo kaj boljšega za ta denar?
bojsi ::
A je Redmi 3S (32gb) še smiselno nabavljat glede na to, da Redmi 4 Pro stane isto, ampak še nima Global roma?
Telefon bo za tinejdžerko, tako da bi rad nekaj z OTA supportom in da je vsaj english UI in seveda Play Store.
Rad bi, da bi zadevo že pri Top One porihtali, tako da ji telefon samo predam in konec :)
Telefon bo za tinejdžerko, tako da bi rad nekaj z OTA supportom in da je vsaj english UI in seveda Play Store.
Rad bi, da bi zadevo že pri Top One porihtali, tako da ji telefon samo predam in konec :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bojsi ()
Master_Yoda ::
Torej ce prav razumem zadnje poste glede baterije manj zere CM13 rom napram MIUI ? Pa je ze kdo pribal CM14.1 na kenozotu je ze dovolj stabilen ?