» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
58 / 380
»»

roberto1 ::

Umrl je do konca?, se pravi ni nobene reakcije od telefona, nobene lučke,reakcije, tudi ko ga poizkušaš napolnit, ali če ga priklopiš na komp?
Si ga poizkušal bootnit ali v recovery ali v fastboot?

mjaa je izjavil:

Vidim da je bilo sicer že nekaj govora o garanciji pa me vseeno zanima, če je že kdo konkretno uveljavljal garancijo pri Top-One?
Meni je dobra dva tedna nazaj nenadoma umrl štiri mesece star Redmi 3 Pro. Pisal sem Top-One na aliju, kaj je za naredit. Po nekaj dneh dobil odgovor, naj posnamem video in pošljem link. Sem to naredil in v tem času poslal še dva maila, vendar že dva tedna nobenega odgovora.

Toliko o garanciji in odnosu Top-One...
Someday never comes!

peglezn ::

Miami-T je izjavil:

Jaz sem vzel hrapavo varianto tega ovitka in sem z njim zadovoljen. Nikoli nisem bil fan silikonskih ali gumijastih ovitkov, tako da sem se odločil za tega. Ima tudi malo roba okoli, tako da če telefon položiš z ekranom na mizo se ekran mize ne dotika.

Kot vidim sedaj obstaja tudi 2. generacija tega ovitka. Jaz imam 1.

a te k majo pikce nej bi bli hrapavi? to pa nism vedu ko sm naročau
mam isti ovitk črne barve(brez pikic - 1gen), lahko potrdim da telefon zgleda lepše v ovitku kot brez :)

mjaa ::

Tako je ja.

Zelo podobno temu kar opisujejo v temu topicu
http://en.miui.com/thread-257639-1-1.ht...

V bistvu sem priklopil nekaj nanj na USB OTG kakor že velikokrat prej. OTG kabel je 100% OK, ker je vedno prej delal in še vedno dela, tako tudi naprava. In v tistem momentu je telefon umrl. Ne boota se v noben mode, ne kaže da bi se polnil, LED ne sveti, vendar ob polnenju rata topel na zadnji strani v zgornji polovici.

Definitivno hardwareski problem, so verjetno šparali na kakšnem polyfuseu.

roberto1 je izjavil:

Umrl je do konca?, se pravi ni nobene reakcije od telefona, nobene lučke,reakcije, tudi ko ga poizkušaš napolnit, ali če ga priklopiš na komp?
Si ga poizkušal bootnit ali v recovery ali v fastboot?

KTr1sk ::

Tinaamalaa je izjavil:

Jaz imam Kenzota...
Prozoren 3mm TPU ovitek + Nillkin H++ steklo

Imam se dva druga, ki pa prevec povecata zunanje dimenzijem...

si zraven telefona naročila TPU ovitek, ali posebej,ker še vedno iščem ...hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Miami-T ::

peglezn je izjavil:

... a te k majo pikce nej bi bli hrapavi? ...

Ja. Ovitki s pikicami so opisani kot "matte" oziroma "frosted" in so hrapavi.

matobeli ::

Jaz sem za R3s ponesreči naročil frosted ovitek, črn. Ogaben je, kot da bi bil posut z bleščicami, navaden črn bi bil lepši, hrapav pa tudi ni bistveno bolj kot sama barva.
Zadnje čase raje furam kar en "rugged" ohišje.

stara mama ::

Kako, da ti bleščice niso všeč :)

thed0g195 ::

matobeli je izjavil:

Jaz sem za R3s ponesreči naročil frosted ovitek, črn. Ogaben je, kot da bi bil posut z bleščicami, navaden črn bi bil lepši, hrapav pa tudi ni bistveno bolj kot sama barva.
Zadnje čase raje furam kar en "rugged" ohišje.

Menjas za istega crnega z alija, ko ni hrapav ? Da ne cakam 3 tedne, je pa nov.

Btw, kake mate kaj izkusnje s tempered glassi iz alija ? Sem narocil enega pod 1EUR znj kot prej za razne telefone, pa opazam da se ekran na dotik cudno obnasa, ko se telefon polni. Slabo zaznava dotik, drsanje prepozna kot stisk itd. Tega brez stekla nisem opazil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: thed0g195 ()

Kater design ovitka pa imaš?

Ali to?

Ima mogoče kdo tole? Kako izgleda v resnici?

Če pa koga zanima kakšna bolj "rugged" varjanta, imam spodnjega. Dobro zaščiti ampak tista nogica je bolj uboga. Pa nimajo črnega, barve so precej čudnih odtenkov.

P.S. Meni se najcenejše steklo še ni razbilo, touch prime normalno.

skodars ::

Zdravo,

jaz imam takšnega doma, ki ga ne potrebujem:
Za redmi 3pro:
http://www.ebay.co.uk/itm/112101850924?...
Sem naročil narobnega. Sem pa dobil sedaj pravega in mi je zelo všeč.

LP

matobeli je izjavil:

Kater design ovitka pa imaš?

Isti ko tvoj, samo ne hrapavi, torej gladki "simple style" :

Za Redmi3/3S. Ma kolega One Plus One s sandstone black obcutkom na zadnji strani, pa mi je vsec ta filing. Cetudi so blescice :P Te pa da ne cakam 3 tedne spet, ti pa si tudi napisal, da ti je bolj vsec ne-hrapavi, pa je win-win za oba.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

se je že kdo opogumil in naročil redmi 4?

Tinaamalaa ::

Meni ni vsec crni bezel...
Nekaj podobnega Redmi 3S,...nic posebnega.

Crni bezel je skor nuja da se kupi gray varijanta, ki je celi crn spredaj. IMHO je tudi polozaj zvocnikov na robu slabse kot zadaj, saj se v pri uporabi v lezecem polozaju prej pokrije z dlanjo/prsti.

Zgodovina sprememb…

HDvideo ::

Se je še kdo srečal s tem problemom?
Je kar precej annoying zadeva, ki se pojavlja tudi pri osveževanju timelina.
Nekaj je nekaj, nič ni nič!

j3rn3jk ::

Naročil bom Redmi 4Pro, kateri rom mi naj naložijo? kaj priporočate?

traktor ::

Sam sem kar global naročil, mam sedaj mi 3 pa je super global rom + redni popravki.

robertko ::

traktor je izjavil:

Sam sem kar global naročil, mam sedaj mi 3 pa je super global rom + redni popravki.

Global za Redmi 4 Prime še ni, ali?

traktor ::

So dali na izbito offical global ali EU sam bi bilo za počakat kak teden.

nofaith ::

Če rabi kdo flip cover od nillkina za mi maxa sive barve ga oddam, kontaktirajte na zs. Jaz ga prav nič ne uporabljam in išče novega lastnika :)
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

pukyplay ::

Zdravo,
razmišljam da bi naročil xiaomi note 4 prime,ga je kdo ze testiral?
Je najbolj ugodna varianta Aliexpress top one + dhL zaradi carine a kaj drugega?

Hvala :)

Zaradi ugodne cene in predvsem zaradi davka, ki ga pri TOP z DHL ne plačaš. Gre za preizkušeno zadevo, zato go 4 it!

pukyplay je izjavil:

Zdravo,
razmišljam da bi naročil xiaomi note 4 prime,ga je kdo ze testiral?
Je najbolj ugodna varianta Aliexpress top one + dhL zaradi carine a kaj drugega?

Hvala :)
Someday never comes!

vilonja ::

En malo bolj konkreten review za redmi 4:

Imam pa eno vprašanje. Imam na voljo iphona 5s 64gb zelo lepo ohranjenega, verjetno bom le baterijo po več kot dveh letih zamenjal za 50 eur.

Zdaj pa ali naj telefon prodam in kupim redmi 4 ali naj ga obdržim?
Uporabnica ga bo uporabljala samo za klice in smse, fotkanje, kdaj pa kdak kakšen sportracker, zelo občasno brskanje, v glavnem nič posebnega.

stara mama ::

vilonja je izjavil:

Uporabnica ga bo uporabljala samo za klice in smse, fotkanje, kdaj pa kdak kakšen sportracker, zelo občasno brskanje, v glavnem nič posebnega.

+ facebook + instagram + snapchat + photo editor + ena gora slik in selfijev ki zasedejo cel pomnilnik + ....
Jap, rabi vredu telefon ker nikol ne ostane samo pri klicih in smsih.

Moja si kupla nek nižji razred samsung telefona češ: Ta je lep in jaz itak ne rabim dosti, pa res je bedarija dat 200EUR+ za telefon.
No, že od par mesecev lastništva naprej pizdi kako ji šteka in kako je baterija hitro prazna.
Da bi naredil factory reset in dal gor kak drug rom pa niti slučajno....

Jap, Xiaomi bi vseeno moral zadostovat, vsaj na papirju.
Kar se tiče tega, če je telefon dovolj dober je pa vse odvisno od uporabnika in načina uporabe.
Sam še z nexusom iz 2011 čisto dobro shajam razen tega, da je začel nekaj ugašat občasno, zato spremljam to temo, da mogoče počasi zamenjam

Zgodovina sprememb…

klinker ::

vilonja je izjavil:

En malo bolj konkreten review za redmi 4:

Imam pa eno vprašanje. Imam na voljo iphona 5s 64gb zelo lepo ohranjenega, verjetno bom le baterijo po več kot dveh letih zamenjal za 50 eur.

Zdaj pa ali naj telefon prodam in kupim redmi 4 ali naj ga obdržim?

Ce moja necakinja popolnoma shaja s 5S, ki je selfie&social frik, bo tudi tvoja kolegica.
Imamo doma tudi R3Pro, pa bi vseeno raje 5S priporocal.

Tale 4A mene mika, samo odkrito priznam nimam jajc kupiti s Kitajske zaradi garancijskih pogojev. Ko pravite, kaj ti bo garancija? Kaj se res čisto nič ne kvarijo, ali kaj?
Veste, kolobocije pošiljanje na Kitajsko in čakati ko en tele več kot 1 mesec, mi ni. Seveda v worst case scenariju.

Enaa dobi kaj? Gledam Elkotex, Redmi 4 ima na ceniku samo je absolutno predrag.

antonija ::

Kopujes telefon za 1/4 do 1/3 cene modelov ki se prodajajo v EU. Zelo verjetno bos notri dobil boljsi HW, kar se MIUIja tice lahko povem da se mi zdi bolje izdelan kot Sonyjev spftware in veliko boljsi od starih Samsungovih ROMov, brez problemov odklenes bootloader, nalozis root, itd.
Kar se mene tice je filozofije takih nakupov da za majhen denar kupis telefon ki bo zdrzal leto ali dve, potem pa vrzes stran in kupi novega. Ce vmes kaj crkne kupis novega, pa si se zmeraj zapravil manj kot za zahodnjaske telefone, ves cas imas pa vrhunski HW in cisto spodoben ROM, ki je (vsaj zame) boljsi od zahodnjaskih, z manj bugi, z vec update-i, itd.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

To je pač tako, da se mora vsak sam odločit, če mu to sede. Moje izkušnje z obilico kitajskih telefonov so zelo dobre. Kvari se vsa elektronika, verjetno pa kitajski nič manj in več, kot to kar kupujemo pri nas. O reševanju garancije naših serviserjev ne bi izgubljal preveč besed, ker smo to že xkrat obdelali.

Kitajski telefoni (ne seveda vse znamke) so odlična alternativa, če si malo naveličan teh pri nas dosegljivih zadev in predvsem če opaziš, da prodajajo sranje od telefonov za relativno velik denar. Da si za 100€ lahko kupiš zelo soliden telefon, je seveda nočna mora za naše prodajalce.

So nekatere stvari, ki jih je treba upoštevat. Manjko ali odsotnost garancije, slo jezik pogojno, LTE bandi pogojno, ampak to je za mene osebno vse sprejemljivo. Tudi rom si poflašam sam, če je potrebno.
Na koncu je samo vprašanje če se ti da. Če bi rad imel telefon "out of the box", potem kupiš kaj pa vem - Huawei P9LIte ali Honor 5c ali pa Samsung A3....pri nas in je zadeva rešena. No hassle.
Če pa bi rad imel za skoraj enak denar zelo dober telefon, pa si za podoben denar kupiš npr. Mi5, si ga poflašaš in imaš flagship telefon za manj kot 300€. Ali pa kakšnega Redmija, Meizu-ta, Umi-ja, Nubio......
Perspektiva in preference!

p.s.

za ilustracijo, dva tedna imam na probi telefon iz leta 2014!! - namreč ZTE Nubia Z7Max. Zadeva je bizarno dobra, ima 5.5" FHD, SD 801, 2gb rama, 32gb spomina, 2x sim slot + 1x sd card slot (se pravi 3 sloti skupaj), NFC.....stane pa cca 110€. Pri nas to znese za telefon na tipke!

scipascapa je izjavil:

Tale 4A mene mika, samo odkrito priznam nimam jajc kupiti s Kitajske zaradi garancijskih pogojev. Ko pravite, kaj ti bo garancija? Kaj se res čisto nič ne kvarijo, ali kaj?
Veste, kolobocije pošiljanje na Kitajsko in čakati ko en tele več kot 1 mesec, mi ni. Seveda v worst case scenariju.

Enaa dobi kaj? Gledam Elkotex, Redmi 4 ima na ceniku samo je absolutno predrag.
Someday never comes!

j3rn3jk ::

Ima kdo kakšno informacijo kdaj pride global rom za Redmi 4 pro?

roberto1: jaz z veseljem kupim, pa pošljem nekomu da mi pofleša in ga častim 10€? se kdo javi :)

zte nubia z7max kje za 110€? :)

scipascapa je izjavil:

roberto1: jaz z veseljem kupim, pa pošljem nekomu da mi pofleša in ga častim 10€? se kdo javi :)

zte nubia z7max kje za 110€? :)

Efox flash sale. Sedaj je 104 iz Kitajske in 135 iz EU, jaz sem jo takrat za 89 +15€ nabavil (V bistvu je prišlo 104 skupaj zdaj ko gledam nazaj:))):

Če imaš Xiaomi-ja ti ga bo poflešam na kar hočeš. Edini pogoj je, da zaprosiš za odklep Bootloaderja na tvoj MI account (jaz jih imam sicer enih 5, ampak so nonstop v uporabi):)))) Drugače je to najmanjši problem!
Someday never comes!

mikromiki ::

Živjo,
a je tudi komu od vas na tej strani http://www.mi.com/verify/#imei_en javljalo, da IMEI ne obstaja? A je to... znak za fake slučajno? Redmi 3s 3/32, kupljeno pri TopOne.

mikromiki je izjavil:

Živjo,
a je tudi komu od vas na tej strani http://www.mi.com/verify/#imei_en javljalo, da IMEI ne obstaja? A je to... znak za fake slučajno? Redmi 3s 3/32, kupljeno pri TopOne.

Preverit moraš na kitajski strani tam dela ni fake.
Povezava do kitajske strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: HDvideo ()

kako pa vpisat tiste čudne simbolčke iz captche?

ok, samo me captcha zeza k je v grabljicah.. :)

sem probal copy pa je kot slika ne tekst.. tako da nevem..

Zgodovina sprememb…

V google prevajalniku nastavi jezik na kitajski in vključi rokopis potem vsak znak posebej preriši in potem skopiraj v captcho.

u, fora. samo če mi pa to rata :) bom probal ko bom bolj zbran ;) hvala HDvideo
kako imate kaj izkušnje z baterijo redmi 3s 3/32, jaz imam od ponedeljka sedaj telefon, se mi zdi, vsaj v primerjavi z redmijem 3 od žene, da mi baterijo hitro kuri.. miui 8 global beta 6.10.13

Jaz polnim 3s 3/32 na 6-7 dni, ampak nisem nek power user. Imam pa googlov bug z battery drainom, kjer mi android system zre 30% baterije, za njim pa se android z 10% baterije. App, ki pa vsake 15 minut prizge wifi ali pa podatkovno povezavo za updatat podatke iz senzorjev v hisi, pa kuri 1%. Poslusanje muzike preko BT (slusalke v sluzbi in radio v avtu) pa pride nekje do 3-4% ponavadi. Brez tega buga bi pomojem lahko filal 1x na 10 dni :)

Aja, imam pa EU ROM (zadnji stable), tudi na Global sem imel isti bug.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

tole 6-7 dni je good. meni android system 35,7%, android 8,8%..

Kar je odlocno prevec. Ce prav berem po internetih je v zadnjih verzijah androida slo nekja narobe, in se telefon skoraj nikoli vec ne spravi v deep sleep, posledicno sistem pridno kuri baterijo.

Sicer najdes polno nasvetov o izklopu 1001 appa ki je znan kot pozresen za baterijo, sam kaj ko nimam nobenega takega instaliranega. Tudi na vanilla EU ROMu brez dodatnih appov je sistem kuril prvec baterije. Baje da se z wakelock detectorji da pogruntat kaj je tisto kar prepreci da gre telefon v deep sleep, samo se se nisem spravil k temu, ker, kot pravis, 6-7 dni je good :)

Dimnik ::

Android 9,5, andoid sistem pa 7,9 na redmi note 3pro prime, SOT imam okrog 11ur, baterija drži dva dni redne uporabe...koliko imate SOT na redmi3, ali 3s?

.. sori za glupo vprašanje, sem malo nov- kako pa sot preveriš (kaj to sploh je)?

Screen On Time.

Upma da zazenes nek benchmark app ki kuri zaslon na polno. Nisem probaval, ker mi je bolj interesanten standby time, kot pa SOT. Ce rabim stalno prizgan ekrat se bom vsedel pred PC ali pa pred TV, odvisno od potreb.

screen-on-time

Tam kjer ti piše procent uporabnosti ekrana klikni na napis ekran, sot je čaš delovanja ekrana

aha.. Time on 3h59m38s (36% battery used by the display ..) a toj to? Svetlost ekrana mam pa na nekje 1/3 nastavljeno..

Nevem no, meni je bolj pomembno kako dolgo sem lahko na telefonu, kot pa da je sedem dni v standbay.... Potem ne rabim telefona, je za okras.....

Mikromiki, ja to je to, pred polnjenjem baterije poglej koliko boš imel čas, pa javi, ker me zanima...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Ale123 dogovorjeno! Samo to najbrž baterijo najprej skoraj čisto spraznim ane?
no SOT je 3h59m38s baterija je pa še 54%, če ta info tudi kaj pomaga

Zgodovina sprememb…

Ja okvirno, se pravi ob taki uporabi, boš imel nekje malo čez 8 ur...ok ni ti treba javlat...

Dimnik je izjavil:

Nevem no, meni je bolj pomembno kako dolgo sem lahko na telefonu, kot pa da je sedem dni v standbay.... Potem ne rabim telefona, je za okras.....
Vidis, jaz pa rabim telefon za to kar je telefon, pa hocem da je cimdlje na razpolago za nujne primere (kaj poiskat, biti na voljo za klic, imeti pri roki GPS, karkoli) brez da mi vsak dan tezi da se hoce polnit.
««
58 / 380
»»