Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
TR52 ::
Zgleda da bo imel goldway redmi note 3 pro internatinal verzijo naslednji teden:
Wujek Kakaopred 2 dnevoma
Hello my friend! I see you don't have international (global) rom in your shop, here: https://www.aliexpress.com/store/produc... I need grey global rom, when will you have it ?
Odgovori
GOLDWAY HONGKONG
GOLDWAY HONGKONGpred 1 dnem
Hi,dear friend,we install global rom default.You mean no International Version (Special Editon) phone?Don't worry,we will sell international version phone next week
Wujek Kakaopred 2 dnevoma
Hello my friend! I see you don't have international (global) rom in your shop, here: https://www.aliexpress.com/store/produc... I need grey global rom, when will you have it ?
Odgovori
GOLDWAY HONGKONG
GOLDWAY HONGKONGpred 1 dnem
Hi,dear friend,we install global rom default.You mean no International Version (Special Editon) phone?Don't worry,we will sell international version phone next week
mimo ::
Imam Mi5 z MIUI 8 kupljen prek Topone.Super telefon za svojo ceno imam pa en problem, ko ga prikljucim na PC(windows 10) ga racunalnik ne zazana, sicer ga prepozna kot povezano napravo v device managerju. Najvrjetneje so problem driver-ji,ki jih pa ne najdem nikje. Ce je imel kdo podoben problem bi bi prosil ce lahko kako pomaga.
Hvala
Hvala
Samson ::
Najverjetneje ce potegnes navzdol po ekranu ko ga priklopis imas moznost spremembe na MTP ker je privzeto Charging only.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
Qushaak ::
Imam Mi5 z MIUI 8 kupljen prek Topone.Super telefon za svojo ceno imam pa en problem, ko ga prikljucim na PC(windows 10) ga racunalnik ne zazana, sicer ga prepozna kot povezano napravo v device managerju. Najvrjetneje so problem driver-ji,ki jih pa ne najdem nikje. Ce je imel kdo podoben problem bi bi prosil ce lahko kako pomaga.
Hvala
Dejansko mi ni jasno zakaj je treba pameten telefon sploh priklapljati na računalnik za pretok podatkov. Kontakti so v Google/Apple/Microsoft oblaku, podatki pa Dropbox/OneDrive/Google Drive/.... Vse se sinhronizira avtomatsko, če nisi "trmast" in "šaraš" z baterijo, ugašaanjem WiFi,....
Če pa že imaš pametni telefon ti mora pa tudi biti jasno, da proizvajalci programske opreme že vse vejo o tebi in nimaš kaj dosti več skrivat. V takem primeru se potem raje odločiš za večje lagodje in pustiš avtomatiki vse, ki ti je brezplačno na voljo v precej veliki meri.
Mene pa zanima a mislijo pri Xiaomi-ju še kaj novih modelov lansirati v srednjem in nižjem razredu in ne samo te flagship-e, ki so bili predstavljeni nedavno?
Ceprav se slisi cudno, a sigurno imajo kaj pripravljeno ze po moje. Tudi smesno da so ratali isti kot Samsung...Za vsak malce boljsi model telefona imajo "budget" 14 podobnih telefonov. Pa bodi pameten nazadnje, a ne?
roberto1 ::
Saj imaš v "srednjem razredu" Redmi Note 4 in Redmi Pro (150-230€), v "nižjem" pa 3s (130-150€). Mogoče še pride Redmi 4, ampak načeloma je to to.
Mogoče uleti še SD verzija Note 4, ampak bolj dvomim. Drugače pa 5" je 3s (ali 3pro) top, 5.5 pa še vedno Redmi 3 Pro (Če nisi fan MTK čipovja).
Za majhen budžet so ti telefoni čisto dovolj zmogljivi!
Mogoče uleti še SD verzija Note 4, ampak bolj dvomim. Drugače pa 5" je 3s (ali 3pro) top, 5.5 pa še vedno Redmi 3 Pro (Če nisi fan MTK čipovja).
Za majhen budžet so ti telefoni čisto dovolj zmogljivi!
Hvala
Dejansko mi ni jasno zakaj je treba pameten telefon sploh priklapljati na računalnik za pretok podatkov. Kontakti so v Google/Apple/Microsoft oblaku, podatki pa Dropbox/OneDrive/Google Drive/.... Vse se sinhronizira avtomatsko, če nisi "trmast" in "šaraš" z baterijo, ugašaanjem WiFi,....
Če pa že imaš pametni telefon ti mora pa tudi biti jasno, da proizvajalci programske opreme že vse vejo o tebi in nimaš kaj dosti več skrivat. V takem primeru se potem raje odločiš za večje lagodje in pustiš avtomatiki vse, ki ti je brezplačno na voljo v precej veliki meri.
Mene pa zanima a mislijo pri Xiaomi-ju še kaj novih modelov lansirati v srednjem in nižjem razredu in ne samo te flagship-e, ki so bili predstavljeni nedavno?
Someday never comes!
mimo ::
Na sd kartici prejsnjega telefona imam 5gb glasbe in slik ki se mi jih res neda vlacit po raznih cloudih in podobno. Osebno mislim da je velik bolj prirocno vse skupaj prenesti prek racunalnika na telefon sploh tako kolicino datotek.
Pa hvala lepa :)
Pa hvala lepa :)
Hvala
Qushaak ::
Pustiš čez noč in je. :) Itak je telefon v štrom vštekan. Vsak dan pa tudi ne dodajaš/spreminjaš gore podatkov.
miko22 ::
Zadnje ugotovitve "znanstvenikov" so da z današnjimi telefoni ni najbolj zdravo za baterijo, če jo polnimo celo noč. Nikoli ne izpraznit, nikoli ne dokonca napolnit.
Če to drži pa ne vem. Načeloma mi dol visi, ker tak vsako leto menjam telefon, baterija pa tudi zdrži toliko, ne glede kako delaš z njo.
Če to drži pa ne vem. Načeloma mi dol visi, ker tak vsako leto menjam telefon, baterija pa tudi zdrži toliko, ne glede kako delaš z njo.
antonija ::
V ta namen naj bi telefoni imeli vezja za polnjenje baterije, ki bi skrbela da se nikoli ne napolni do konca, da se ne polni prehitro ali prepocasi, da naboj ne curlja cez baterijo ko je telefon priklopljen na strom... Ampak sklepam da je odvisno od proizvajalca koliko od tega implementira in kako.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Boštjan2016 ::
Nova zahteva za vstavitev slo v global rom.
http://en.miui.com/thread-399541-1-1.ht...
Prosim za čimvečjo podporo!
Mare3 ::
Zadnje ugotovitve "znanstvenikov" so da z današnjimi telefoni ni najbolj zdravo za baterijo, če jo polnimo celo noč. Nikoli ne izpraznit, nikoli ne dokonca napolnit.
Litij-ionske baterije imajo v ta namen battery protection board ki preprečuje ravno to kar si napisal tako ad brez skrbi mislili so tudi na to da se na izprazni do konca in da se ne prenapolni.
Boštjan2016 je izjavil:
Nova zahteva za vstavitev slo v global rom.
Nedefiniran thread, hehe. O cem je beseda?
Boštjan2016 ::
scipascapa je izjavil:
kako oddam podporo?
odpreš stran navedeno v linku
če si že član foruma samo napišeš svoj komentar
če nisi se moraš prej še včlaniti
dragana ::
Kako bi utišal presunljivi obvestilni zvok o poslanem SMS-ju, brez rootanja telefona (če je rootan lahko datoteko z zvokom preimenuješ in potem ne cinglja več) oz. kako rootat telefon brez instalacije TWRP-ja?
Redmi 3 pro, zadnji international developer rom
Redmi 3 pro, zadnji international developer rom
Tinaamalaa ::
Uporabis drug app za SMSe?
Drugace dev rom lahko rootas brez namestitve TWRP, razen ce mas custom verzijo, tam ne vem ce gre..
Drugace dev rom lahko rootas brez namestitve TWRP, razen ce mas custom verzijo, tam ne vem ce gre..
Tud TWRPja ni treba flashat na telefon, lahko samo zbootas vanj preko fastboota, recovery na telefonu pa je ob naslednjem bootu spet tovarniski.
Drugace je pa nekje v options moznost da ne piska ko posljes SMS? V SMS aplikaciji odpri settings (pri meni long press na levi gumb pod ekranom) in tam je opcija da izklopis sound notification za poslane SMSje. Meni je tud slo na zivce :)
Drugace je pa nekje v options moznost da ne piska ko posljes SMS? V SMS aplikaciji odpri settings (pri meni long press na levi gumb pod ekranom) in tam je opcija da izklopis sound notification za poslane SMSje. Meni je tud slo na zivce :)
kumer ::
Xiaomi Mi Mix Gets Teardown Treatment
http://www.gizmochina.com/2016/11/02/xi...
Xiaomi Redmi 4(th) of November Launch
Xiaomi Redmi 4 To Launch on November 4, Sales Commencing November 8
http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-redmi...
torej zelo kmalu bo predstavljen novi redmi 4, cena bi naj bila 105 usd + provizija za posrednike + poštnina ...CCA 150 USD?
LP
Xiaomi Redmi 4(th) of November Launch
Xiaomi Redmi 4 To Launch on November 4, Sales Commencing November 8
http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-redmi...
torej zelo kmalu bo predstavljen novi redmi 4, cena bi naj bila 105 usd + provizija za posrednike + poštnina ...CCA 150 USD?
LP
mikromiki ::
To je to, zadeva ti deluje na LTE 800,..
Naj povem še, da imam trenutno nameščeno zadnjo verzijo weekly Xiaomi.eu ROM-a s Slovenskim jezikom.
Upam, da sem vsaj malo pomagal tistim, ki se še niso odločili za nakup in tako vrnil nekaj koristnih informacij, ki sem jih prebral v tej in podobnih temah na ST.
hvala za napisano!
jaz se tudi odločam za to international varjanto redmi s3 prime z band20. zanima me, ali je to, da dela zadeva na band20 zaradi drugačne antene.., ali je softwer? glede na to, da dela band20, če prav razumem na 'Xiaomi.eu ROM-u s Slovenskim jezikom' je verjetno drugačna antena in bi/bo delalo tudi z vsemi posodobitvami/rootanji...?
hvala.
Miami-T ::
Kolikor sem jaz uspel prebrati, bi rekel, da so LTE povezave odvisne od strojne opreme. Meni je povezava B20 delala prej na Global Beta ROM-u in tudi sedaj na rootanem Xiaomi.eu
buttcrack ::
Tinaamalaa je izjavil:
Uporabis drug app za SMSe?
kako?
na moji dev china 6.10.13 imas pod permissions;
Mene je najbolj motilo to, da je DPI po defaultu nastavljen previsoko (485) in je vse na veliko...Zdaj sem zmanjsala s easy DPI changerjom, za to pa rabis root plus za prenasanje direktno na microSD, ostalo ne rabim.
by the way, sprobala sem skoraj vse custom ROMe za Nougat, pa zaenkrat se ne deluje vse kot bi moglo...priporocam zaenkrat, da ostanete na uradnih ROMih ali EU unoffical...
Od vseh, edino na CM 13 deluje vse kot mora ter Factory ROM of qualcomma.
Mene je najbolj motilo to, da je DPI po defaultu nastavljen previsoko (485) in je vse na veliko...Zdaj sem zmanjsala s easy DPI changerjom, za to pa rabis root plus za prenasanje direktno na microSD, ostalo ne rabim.
by the way, sprobala sem skoraj vse custom ROMe za Nougat, pa zaenkrat se ne deluje vse kot bi moglo...priporocam zaenkrat, da ostanete na uradnih ROMih ali EU unoffical...
Od vseh, edino na CM 13 deluje vse kot mora ter Factory ROM of qualcomma.
thed0g195 ::
Danes dobil telefon, Redmi 3S 3GB RAM, gray barve, iz Goldway trgovine. Poslali so 24.10., 31.10 je prisel v Pariz, danes 2.11. sem ga dobil na dom, torej 9 dni.
Ni bilo dodatnih stroskov, torej njihova trditev za pri izbiri postnine "sellers shipping method" za 15EUR drzi. Koncna cena je bila tako 135EUR telefon + 15EUR postnina = 150EUR
Zraven je EU charger, torej nobenih cudnih konverterjev. Prilozili so se folijo za display (ne tempered), ceprav sem izbral paket brez vsega, kaj je tudi lepa gesta.
Test band 20 (ceprav verjetno dela kot je probal Miami_T) in telefon bom se porihtal cez naslednje dni, hotel sem samo javit, da je Goldway legit seller in se IMHO splaca trenutno bolj kot Top One, ce boste kaj kupovali.
Ni bilo dodatnih stroskov, torej njihova trditev za pri izbiri postnine "sellers shipping method" za 15EUR drzi. Koncna cena je bila tako 135EUR telefon + 15EUR postnina = 150EUR
Zraven je EU charger, torej nobenih cudnih konverterjev. Prilozili so se folijo za display (ne tempered), ceprav sem izbral paket brez vsega, kaj je tudi lepa gesta.
Test band 20 (ceprav verjetno dela kot je probal Miami_T) in telefon bom se porihtal cez naslednje dni, hotel sem samo javit, da je Goldway legit seller in se IMHO splaca trenutno bolj kot Top One, ce boste kaj kupovali.
Niso to balkanci. Oni se zavedajo, da ce se izkaze kaj za nateg, je to konec, game over, aus und vorbei in vsa leta grajenja znamke gre fuc.
RN3 je posebej model z novimi bandi, ki je 2mm vecji.
> ker potem moja logika pravi da bi tudi vsi ostali preprodajalci raje prodajali take telefone, saj vedo da gredo v usa, eu, ru ipd
Torej ti lahko ta ista logika pove, zakaj so zdaj zaceli polagat pozornost na to, ter obstajajo modeli s podporo vec bandov.
Porocam ko dobim telefon, ker vem katera bazna v okolici je 800mhz (vedno povezan nanjo), torej ce se bo telefon povezal tja, je to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: thed0g195 ()
scipascapa je izjavil:
torej bo redmi 4 boljši od 3s?
Ja, full HD resolucija, 3S je samo HD, novejsi procesor A53 2GHz proti 1.4GHz.
bo pa baterija zdrzala manj casa.
buttcrack ::
Tinaamalaa je izjavil:
na moji dev china 6.10.13 imas pod permissions;
Mene je najbolj motilo to, da je DPI po defaultu nastavljen previsoko (485) in je vse na veliko...
global dev rom tega žal nima, ko pa sem se zajebaval rootat s TWRP pa mi je vedno končal v loopu :(
na kolk pa si spremenila DPI?
nofaith ::
Z rootom mi je uspelo to iz miui ja naredit. mam 6x8 ikons na zacetnem zaslonu pa 325dpijov. zdaj je mi max veliko bolj uporaben.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
Kaksen grid za ikone je bil pa pred spremembo dpi-ja? Isto 6x8?
klinker ::
Kaksen grid za ikone je bil pa pred spremembo dpi-ja? Isto 6x8?
Ce se ne motim je default 5x6
Meni je na vseh fonih previsok dpi in tudi zato vedno rootam, da lahko zmanjsam dpi.
No, novejsi Nexusi imajo to pod developer nastavitvah in root zdaj zato ni vec obvezen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
nofaith ::
treba je bilo posebaj spremenit grid. ko sem spremenil dpi so se samo pomanjšale ikone. default je pa 4x6 ali pa 4x5 s tem da imaš lahko v čisto spodnji vrstici 5 ikon.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
YesPeace ::
pozdravljni,
kupil sem nov redmi s3 16gb 3rama.MIUI 8. in takoj naletel na problem, in sicer telefon nima signala... ne ujame ga nikakor! sim kartico lepo zazna. sem jo tudi zamenjal z drugo in tudi druga simkartica ne ujame signala... se je kdo že mogoče srečal z tem problemom? in kako ga je rešil?
Lp,
kupil sem nov redmi s3 16gb 3rama.MIUI 8. in takoj naletel na problem, in sicer telefon nima signala... ne ujame ga nikakor! sim kartico lepo zazna. sem jo tudi zamenjal z drugo in tudi druga simkartica ne ujame signala... se je kdo že mogoče srečal z tem problemom? in kako ga je rešil?
Lp,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: YesPeace ()
Probaj flashat modem v26.zip v twrp. Sem zasledil da se se najbolje obnese. Baje je se v29 ver. modema tudi mozno dobit. Probaj, mogoce pomaga. Btw...preveri da ni kje slucajno omogocen letalski nacin in ali je izbran rocno operater.
Redmi 3s 16GB in 3GB RAMa? Kje si pa to dobil?
YesPeace ::
vilonja ::
http://hd.mi.com/y/11021d/index.html?11...
Live stream, ne dela vredu (vsaj meni), ker odšteva 6 ur do začeka, torej po našem času, po njihovem se je pa že začelo, ne vem zakaj to dela.
Pa itak je vse v kitajščini.
Drugače pa tako kot so predvidevali: 2.5D steklo, fullHD, 5", build quality mi izgleda zelo vredu.
Morate pa spremeniti čas na računalniku po njihovem, drugače noče predvajati.
Live stream, ne dela vredu (vsaj meni), ker odšteva 6 ur do začeka, torej po našem času, po njihovem se je pa že začelo, ne vem zakaj to dela.
Drugače pa tako kot so predvidevali: 2.5D steklo, fullHD, 5", build quality mi izgleda zelo vredu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilonja ()
vilonja ::
http://hd.mi.com/y/11021d/index.html?11...
Sem malo prehitro sklepal, ocitno le ni fullHD zaslon:)