» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
35 / 381
»»

klinker ::

Za uradne rome ne rabis PCja. Nalozis na fon in fleshnes z update appom.

roberto1 ::

Qualcomm driverje si inštaliral. Če ti v fastbootu ne prepozna naprave s črkami in številkami, potem definitivno ni inštaliranih driverjev.
Someday never comes!

To že drži, ampak če se ne motim nima uradnega roma na telefonu, rad pa bi ga inštaliral, zato MiFlash.
Iz neuradnega roma na uradnega je Miflash s fastboot romom edini način. Tule so vsi koraki.
Kljub temu, da izgleda zapleteno, niti ni tako. Ko enkrat inštaliraš Qualcomm driverje, ni več težav s katerimkoli Qualcomm based Xiaomijem. Flashal uspešno vsaj 10x.

Lp

klinker je izjavil:

Za uradne rome ne rabis PCja. Nalozis na fon in fleshnes z update appom.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

Se pravi update app na custom MIUI ne dela z uradnimi romi?! A preprosto ne dela al lahko kaj brikne?
Nisem vedu, pa moram zdaj en dan na r3pro od moje dat nazaj uradni 7.5 za testirat klincev selfie stick, ker ji od posodobitve na 8ko ne dela. Samo sem stestiral une dneve ene 7-8 romov, pa ne vem tocno kje je zacel kiksat.
Jebemti unega ki si je zmislu te palce...mi moja vsak dan skace po glavi? ;(( :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Mare3 ::

Najlažje se rešiš problemda ji to smešno palco skriješ in razložiš da izgleda smešno z njo in da je bolje da je nima več.

Najverjetneje boš dobil obvestilo "can't verify device" kar nekako makes sense, brickne pa ne vem če ga, ampak ne bi poizkušal:))))
Enostavno cukni 7.5 fastboot rom, priklopi telefon in ga vrži v fastboot ter flašni 7-ko z MiFlash. To bo zagotovo delovalo. Bricknit skoraj ne moreš nič, če delaš po navodilih in imaš driverje na 64-bitnih Windows.

Lp

klinker je izjavil:

Se pravi update app na custom MIUI ne dela z uradnimi romi?! A preprosto ne dela al lahko kaj brikne?
Nisem vedu, pa moram zdaj en dan na r3pro od moje dat nazaj uradni 7.5 za testirat klincev selfie stick, ker ji od posodobitve na 8ko ne dela. Samo sem stestiral une dneve ene 7-8 romov, pa ne vem tocno kje je zacel kiksat.
Jebemti unega ki si je zmislu te palce...mi moja vsak dan skace po glavi? ;(( :))
Someday never comes!

matobeli ::

roberto1 je izjavil:

Qualcomm driverje si inštaliral. Če ti v fastbootu ne prepozna naprave s črkami in številkami, potem definitivno ni inštaliranih driverjev.

Se mi je zdelo da bo to ta stvar. A ima kdo še vedno .zip teh driverjev doma? Povezava iz xiaomitips je polomljena. Kar na slepo iz čudnih strani pa tudi ne bi vlekel.

Če ne drugače, si inštaliraj prosim MiPC Suite, tam so Qualcomm driverji integrirani! In potem poizkusi "fastboot devices" v adb promptu! Mora ti zaznat napravo v fastboot načinu!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

kumer ::

Xiaomi Air 12 review
http://www.techradar.com/reviews/pc-mac...

Xiaomi Mi 5S Specs Sheet Leaks on AnTuTu, Confirms SD 821
http://www.gizmochina.com/2016/09/12/xi...

Xiaomi MI5s might ditch home button
http://www.gizchina.com/2016/09/14/xiao...

Samo kot opozorilo: Pri flashanju Redmi 3s mi je vrnilo error "not enough storage is available to process this command 0x80070008"

Naj bi bil problem v stari verziji MiFlash-a (link na izbeixiaomi je na starega)

STARO VERZIJO NE UPORABLJAT

Zdej se bom očitno začel zanimat za drug tutorial -how to unbrick.

lp

dokler prideš v fastboot lahko z zadnjo verzijo postopek enostavno ponoviš. Meni je isto vrglo ven error (mislim da can not verify device al nekaj podobnega), pa sem poizkusil z drugo verzijo in potem dodatno s "flash all" in ni bilo težav. Če ni kaj crknilo pri telefonu, ga lahko zmeraj nazaj zbudiš.

lp

matobeli je izjavil:

Samo kot opozorilo: Pri flashanju Redmi 3s mi je vrnilo error "not enough storage is available to process this command 0x80070008"

Naj bi bil problem v stari verziji MiFlash-a (link na izbeixiaomi je na starega)

STARO VERZIJO NE UPORABLJAT

Zdej se bom očitno začel zanimat za drug tutorial -how to unbrick.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

kodar ::

Tudi meni je za RN3Pro ob namestitvi MiPCsuite posodabljal gonilnike (mob sem imel ta cas priklopljen na PC), vendar mi je na Win10 64 bit pred tem brez tezav s CMD preveril odklenjen BL (seveda moras zagnati CMD v mapi z razpakiranim MiFlash.

roberto1 je izjavil:

Če ne drugače, si inštaliraj prosim MiPC Suite, tam so Qualcomm driverji integrirani! In potem poizkusi "fastboot devices" v adb promptu! Mora ti zaznat napravo v fastboot načinu!

knap ::

če to drži, slaba novica:

Analyst Says Don't Expect SD652 Variant of Xiaomi Redmi Note 4
http://www.gizmochina.com/2016/09/13/an...

___

More on The Under-glass Fingerprint Scanner of Xiaomi Mi 5s
http://www.gizmochina.com/2016/09/14/gl...

MucuCat ::

ni z MiPCSuite najlažje flashat? http://en.miui.com/thread-153268-1-1.ht...

danes ali jutri dobim telefon in se mi zdi kr zakompliciran postopek z miflash (za začetek niti ne najdem zadnje verzije)..

Jap, ampak meni ni šlo iz 7.5 na 8 prehod z MiPcsuite. Ne vem sicer kakšna je natančna mehanika odzadaj, ampak striktno uporabljam MIflash na enem računalniku, ki ima vse potrebne driverje in adb system wide, tako da ni nikoli dodatne zafrkancije s tem.
Se pa da z MiPcsuite inštalirat uradni rom.

MucuCat je izjavil:

danes ali jutri dobim telefon in se mi zdi kr zakompliciran postopek z miflash (za začetek niti ne najdem zadnje verzije)..
Someday never comes!

MucuCat je izjavil:

Meni MiPC Suite sploh ne poveže telefona. Pravi naj ga najprej updejtam. Kar pa ni mogoče na tem klinčevem trgovinskem ROMu.

Sem ga pa z tisto napako ko zmanjka spomina Soft Bricknil oziroma se je zataknil v boot loop-u z samo MI znakom. Bom po tem vodiču poizkušal popravit http://en.miui.com/thread-277276-1-1.ht...

p.s. XIAOMI Flash Tool (MiFlash) 20160830

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Glej ki vcasih zna boot trajat tudi do 10min in ni receno da je softbrickan. Ce se pa po 10min ne zbudi, je pa softbrickan, ja.

Tako je. To seveda velja če je flashanje uspešno:)). Če ne, je pa samo potrebno postopek ponovit in popravit kaj manjka (driverji, zadnja verzija miflash, "flash all" opcija...).
Meni se je že nekajkrat zgodilo, da mu ni ustrezala twrp verzija in se ni pobral dalje od mi znaka. Ampak brez panike. Vse se da rešit, nič ni katastrofalno razen če je crknila zadeva (kar se seveda tudi lahko zgodi).

klinker je izjavil:

Glej ki vcasih zna boot trajat tudi do 10min in ni receno da je softbrickan. Ce se pa po 10min ne zbudi, je pa softbrickan, ja.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Je bil kar lepo softbrickan, ampak po vodiču iz tiste strani se je vseeno lepo pobral.

Skratka, hvala vsem za pomoč. Trenutno lepo laufa Global stable, sicer za moj model še ni MIUI8, je pa obljubljen kmalu.

Imam pa en vprašanje glede MIUI7. Je sploh možno dobit locale za slovenijo? Ne jezika, zgolj da bi bila za nastavit slovenija kot država v kateri sem?

Zanimivo da manjkajo tudi večje države, kot so UK...

zzbil ::

www.xiaomidevice.com/xiaomi-mi-note-2-4...
Kaj pravite o tem telefonu, v primerjavi z samsung galaxy s7, huawei p9 in OP3?

na mojem 3s je bilo identično z locale, najprej sem nastavil menda španijo, potem pa raje dal gor eu rom. Manj zafrkancije s temi zadevami.
Drugače pa super da si zrihtal, razen tega da ne moreš nastavit države, bi moral bit global ok. Verjetno bo kmalu 8-ka zunaj.

lp

matobeli je izjavil:

Je bil kar lepo softbrickan, ampak po vodiču iz tiste strani se je vseeno lepo pobral.

Skratka, hvala vsem za pomoč. Trenutno lepo laufa Global stable, sicer za moj model še ni MIUI8, je pa obljubljen kmalu.

Imam pa en vprašanje glede MIUI7. Je sploh možno dobit locale za slovenijo? Ne jezika, zgolj da bi bila za nastavit slovenija kot država v kateri sem?

Zanimivo da manjkajo tudi večje države, kot so UK...

Glede na to, da ga še ni uradno zunaj, je težko reči. Mi Note Pro je bil vredu, malo prevelik za moj okus, ampak drugače pa vredu. Fotkač je bil ok, rama in spomina preveč:)), le baterija ni neki presežek, kar je tudi normalno glede na qhd zaslon in sd 810 ter 3000mah.
2 bi znal bit kr mrcina:)))

zzbil je izjavil:

www.xiaomidevice.com/xiaomi-mi-note-2-4...
Kaj pravite o tem telefonu, v primerjavi z samsung galaxy s7, huawei p9 in OP3?
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

amazingtpp ::

Zanima me če bi kdo vedel kako nadgraditi Xiaomi Redmi Note 2 na Miui 8. Probal sem z recovery modom vendar pa mi je izpisalo da instaliranje ni uspelo (spodnja slika).

Probal sem tudi za miflashom vendar mi tudi ni šlo.
Ve kdo kako ga bi nadgradil?

Lp

Lahko napišeš kaj je šlo narobe pri postopku z MIFlash?

amazingtpp je izjavil:

Zanima me če bi kdo vedel kako nadgraditi Xiaomi Redmi Note 2 na Miui 8. Probal sem z recovery modom vendar pa mi je izpisalo da instaliranje ni uspelo (spodnja slika).

Probal sem tudi za miflashom vendar mi tudi ni šlo.
Ve kdo kako ga bi nadgradil?

Lp
Someday never comes!

Ravnal sem se po tem videu

ok, kje se je ustavilo? Ti je pravilno prepoznalo napravo kot v videu? Kakšen error je vrgel ven MIflash?
To so stvari, ki jih moramo vedeti, da ti lahko bolje in pravilno pomagamo!

lp
Someday never comes!

Vse je šlo dobro, saj se je tudi na Miflašu izpisalo da je ˝vse v redu˝, potem pa ko sem ponovno zagnal telefon pa se je normalno zagnal tako kot vedno.Odločil pa sem se tudi da ga ne bom nadgradil z miflašom, ampak bom pogledal še za kako drugo rešitev.

MucuCat ::

Dobil redmi 3s in dal stable global gor. Sledil sem navodilom na izberixiaomi.com ter uporabil miflash, ki ga je nekdo priporočal nekaj postov nazaj (hvala).

Telefon deluje odlično! Zelo zadovoljen.

knap ::

mislim da ta test še ni bil omenjen tukaj:

Xiaomi Redmi Note 4 review: Another budget winner
http://www.androidcentral.com/xiaomi-re...

Redmi Note 4 Bottom line

The Redmi Note 4 is a pretty good smartphone for its price. It's a capable performer and a decent snapper, but there's nothing exceptional about it. Except the price of course.

If you're in India, you'd not get this variant, mind you. Due to an ongoing legal tussle with Ericsson, Xiaomi cannot sell MediaTek-based devices in India. So, like in the past, Xiaomi will come out with a Qualcomm-based Redmi Note 4 for the Indian market. Hence, there is also a chance, Xiaomi only launches one variant of the same which would then most likely be the 3GB variant, or so we hope.

tole sedaj ne razumem. Ne more se zagnat nazaj v staro verzijo, če si ga pravilno flašal z novo. Miflash prepiše rom. Nekaj tukaj ne "štima". Če se telefon ne bi bootnil - ok - se zgodi. Tole pa je skoraj neverjetno!

lp

amazingtpp je izjavil:

Vse je šlo dobro, saj se je tudi na Miflašu izpisalo da je ˝vse v redu˝, potem pa ko sem ponovno zagnal telefon pa se je normalno zagnal tako kot vedno.Odločil pa sem se tudi da ga ne bom nadgradil z miflašom, ampak bom pogledal še za kako drugo rešitev.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

Svoj Redmi Note 2 verjetno nisem pravilno flašal (prejšnji odgovori) zaradi tega se mi ni nadgradil na Miui 8.
Mi ve kdo svetovati kako ga naj flašam oziroma ndagradim?

Dej link do ROMa ki si ga flashal. Pa napiši katero številko ROMa imaš zdejle gor.

Evo link za rom: bigota.d.miui.com/V8.0.1.0.LHMMIDG/miui_HMNote2Global_V8.0.1.0.LHMMIDG_e88d21e2a2_5.0.zip
Pa še stran: http://en.miui.com/download-274.html

A zdej se ti spoh boota telefon? Če ti boota, katero verzijo MIUIja maš gor?

Zdaj mam miui 7

Zgodovina sprememb…

MIUI 7.x.x.x.x? Preko Mi suite si že probal kaj updejtat?

A so po neuspelem flashu tvoji podatki ostali v telefonu?

MaticKregar ::

Tale telefon bi naročil, pa me zanima, če je ok?
http://www.enaa.com/oddelki/telefonija/...

Ni treba se nič ukvarjati z romi? Vem, da ni slo jezika, ampak angleški je? To, da ni Slo, me nič ne moti. Prosim za čimprejšni odg., ker ga danes naročim. Rabim za darilo!

Itak da je ok. Cena ni najugodnejša, ampak jebi ga. Za 100% info pokliči na enaa in jih vprašaj kakšn ROM gor. Verjetno je "Global" kar pomeni da ti ni treba nič šarit. Angleščino imajo pa vse različice. V primeru da je gor China rom manjkajo google aplikacije, kar zna bit sitno. Se da naložit ampak ni pa out of the box.

In ker je to kitajski telefon mu manjka en spekter 4g omrežja ki je v sloveniji v uporabi. Če se ne motim na telemachu sploh ne bo deloval 4g, na ostalih pa je to odvisno od bazne enote katera pokriva uporabnikov okoliš. Mesta niso problem, bolj je težava v ruralnih območjih.

Kakšne google aplikacije? Telefon je za punco, bo 4g delal na simobilu oz mobitelu?

Misliš, da je global? Ker preveč nebi šaril po njemu, ker garancije ni več potem...

Vse kar normalno nalagaš preko googleplay China ROM nima, ker zaradi politike nima sploh google play trgovine (to je tista trgovina iz katere nalagaš vse aplikacije).

Ima pa svojo trgovino, če so ti všeč kitajske pismenke.

Poklič na enaa, jaz zgolj predvidevam da ima Global ROM.

Glede LTE pa bi raje rekel da ne kot ja. Meni v Kranju lovi H+, kar je HSDPA+. Glede na to da bo telefon za darilo, predvidevam da uporabnik sploh ne bo ugotovil da manjka LTE.

V temi kater kitajski telefon se je oglasil nekdo ki je nabavil ta telefon. Magari ga vprašaj kako točno je z tem modelom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

On ga ni kupil preko ena a. Lte ni nujno, da bo. Ampak, da je global bi bilo kul, drugače pa kako se naloži drug rom na te telefone potem?

LTE bo ko bo, Lj, MB bi skor moral bit, ostalo pa bolj ne. Itak je pa že H+ tolk hiter da za normalno uporabo sploh ne potrebuješ LTE. Za ROM poglej malo višje po tej temi, ali na portalu izberixiaomi.com

Najprej pa vprašaj na enaa. Če zdejle naročiš je čist isto kot če zjutraj.

Ok, hvala za pomoč. Upam, da na ena a vejo, kateri rom je gor...

robertko ::

Če bi slučajno koga zanimalo:
Xiaomi Redmi 3S 3/32 verzija v gold/gray/silver barvi,
do nedelje s kuponom je cena -15 Eur na Grossoshop.net

mailer ::

Ne vem kaj tako norite za telefoni, čez dober mesec je black friday, kjer bodo popusti vsaj 25%.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

thramos ::

kumer ::

Redmi 3, imam us polnilec z adapterjem, vse bolj bogo zgleda, adapter odstopa ipd...
kateri eu polnilec priporočate, da je kvaliteten in da paše na redmi 3
hvala
LP

antonija ::

Sej se vsi polnijo preko USBja? Katerikoli drugi polnilec vzemi, jih je kot listja in trave.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kumer je izjavil:

Redmi 3, imam us polnilec z adapterjem, vse bolj bogo zgleda, adapter odstopa ipd...
kateri eu polnilec priporočate, da je kvaliteten in da paše na redmi 3
hvala
LP

Tist adapter je res za odstrel.
Meni so kul BlitzWolf.

Je pa xiaomi USB kabel dost dober.

buttcrack ::

robertko je izjavil:

Če bi slučajno koga zanimalo:
Xiaomi Redmi 3S 3/32 verzija v gold/gray/silver barvi,
do nedelje s kuponom je cena -15 Eur na Grossoshop.net

215€ vs 164$???