Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
lopov ::
Imam "problem" s prikazom koledarjev. Na telefonu sta 2 računa -- google in microsoft.
Google vsebuje stike, a nobenega koledarja. Microsoft je vezan na outlook z maili in koledarjem, konkretno gre za Office365 račun.
Vgrajeni koledar v nastavitvah "prepozna" vse koledarske račune, a prikaže le vsebino google koledarja (za kontrolo sem vklopil praznike, drugih dogodkov ali rojstnih dni ni).
Outlook znotraj programa prikaže koledar tako da vsebina obstaja, le "vgrajeni" koledar je kljub kljukici v nastavitvah ne prikaže.
Ideja, kako dobiti te podatke v vgrajeni koledar? Sinhronizacija preko google računa ne pride v upoštev.
Google vsebuje stike, a nobenega koledarja. Microsoft je vezan na outlook z maili in koledarjem, konkretno gre za Office365 račun.
Vgrajeni koledar v nastavitvah "prepozna" vse koledarske račune, a prikaže le vsebino google koledarja (za kontrolo sem vklopil praznike, drugih dogodkov ali rojstnih dni ni).
Outlook znotraj programa prikaže koledar tako da vsebina obstaja, le "vgrajeni" koledar je kljub kljukici v nastavitvah ne prikaže.
Ideja, kako dobiti te podatke v vgrajeni koledar? Sinhronizacija preko google računa ne pride v upoštev.
Scaramouche ::
Koda je tista, ki sem jo napisal. Napišeš jo prodajalcu preden zaključiš nakup - https://dl.xda-developers.com/4/1/7/4/9...
Ne deluje
Ne dostava s kitajske se ne splača, ker lahko čakaš potem 1 mesec, namesto 1 teden. Prišteti še moraš zraven carino (22% cene nakupa) in carinske stroške (~7EUR) - poglej bolj točno temo o Carini za pravi izračun.
ok cool, kaj pa z tisto zaščito, a moraš eno izbrat ali dobiš bundle treh kupaj?
Scaramouche je izjavil:
Kodo vneseš v polje "Message to seller"!
To ni koda za popust ali kaj podobnega :)
Samo če vzamem iz španije ne dobim zaščite Pu case kot opcijo, samo prevleko...
Če prav razumem želiš, da kolega iz Španije naroči zate? Kako boš spravil do Slovenije? Telefon vsebuje Li-ion baterijo in po vseh pravilih ga ne moreš enostavno oddati na pošto. Seveda lahko to zamolčiš, se pa zna zgoditi, da namesto naprave dobiš le rdeč listek z obvestilom, da so pošiljko izločili :) IMO je to bolj komplicirano, kot če sam naročiš.
Anyhow, linkanih maš par povezav na AliExpress, kjer lahko sam naročiš in s "kodo" dobiš za cca. 160 EUR na dom z dodatki vred.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Če prav razumem želiš, da kolega iz Španije naroči zate?
ne kolega ma paypal, možnost imaš naročilo iz španije ali Kitajske do Slovenije!
https://www.aliexpress.com/store/produc...
ne kolega ma paypal, možnost imaš naročilo iz španije ali Kitajske do Slovenije!
Konlov ::
Scaramouche je izjavil:
Če prav razumem želiš, da kolega iz Španije naroči zate?
Sorry, tole sem čisto spregledal -- take opcije z dobavo iz Španije še nisem videl, danes je to 152 evrčkov, če ne vzameš dodatkov :) Ta verzija nima B20!
Za tistega, ki sem ga jaz linkal s kitajske in z B20 ... Če vneseš kodo + dostava z DHL, je končna cena cca 160 EUR in poleg dobiš PU case (prozoren) + zaščitno folijo + zaščitno steklo, polnilec je evropski, ne rabiš adapterja.
Mislim, da AliExpress nima možnosti plačila s PayPal!!!
Zgodovina sprememb…
Sorry, tole sem čisto spregledal -- take opcije z dobavo iz Španije še nisem videl, danes je to 152 evrčkov, če ne vzameš dodatkov :) Ta verzija nima B20!
sorry ne spoznam se tok, kaj je to b20?
Scaramouche je izjavil:
sorry ne spoznam se tok, kaj je to b20?
Ena od LTE frekvenc (800), če se večinoma giblješ po mestih komot preživiš brez.
hvala.
samo na tvojem linku ne moreš vseh zaščit skupaj označit ko kupuješ.
tukaj je potem z DHL(edino kar ti da brez carine?) 166€
tukaj je potem z DHL(edino kar ti da brez carine?) 166€
Samael ::
Par objav nazaj :)
Morda iz mojega narobe postavljenega vprašanja lahko sklepaš, da se ne spoznamo vsi na te stvari kot ti .
Ps.: Kaj pa ti ne dela, če LTE ne dela?
Po domače:
Načeloma ti dela VSE razen prenos podatkov (internet) v nekaterih krajih (nekaterih, ne vsepovsod) ne bo delal preko hitrejšega 4G omrežja, temveč počasnejšega 3G omrežja.
Sam recimo imam Redmi 4 pro telefon, na Telekomu, ravno tako brez B20 800MHz frekvence, pa mi 4G (LTE) dela v večini krajev, kjer se gibljem. Tam kjer mi ne, pač preskoči na 3G omrežja, kar pomeni nekoliko počasnejše brskanje podatkov in podobno, to je pa tudi vse.
Torej odgovor na tvoje vrašanje je, da tisto bo delalo pri nas, ti bo pa v okolici, kjer tvoj ponudnik telekomunikacijskih storitev nima bazne postaje s 800MHz frekvenco, internet delal s počasnejšo hitrostjo. Odvisno od ponudnika in krajev kjer se giblješ. Jaz tega napr. v Ljubljani in okolici pri Telekomu več ali manj ne zaznam.
Scaramouche je izjavil:
hvala.
tukaj je potem z DHL(edino kar ti da brez carine?) 166EUR
Izbereš "Standard" bundle ter samo barvo.
Shipping izbereš DHL (+ 19,50 EUR) in ne pozabiš vnesti kode v polje za sporočila prodajalcu.
Dodatke bodo samodejno priložili, ne rabiš nič naročati :)
In ponavljam -- AliExpress ne podpira plačilo s PayPal!
Zgodovina sprememb…
next3steps ::
Če smatraš, da je bolje da ima podatke Google in ne kitajci, oz. oboji v primeru kitajskih telefonov, potem imaš prav.
Fakt pa je, da nihče izmed nas ne ve kam ti podatki gredo oz. komu se prodajajo, niti v kakšni meri se zbirajo.
Če je to "concern", potem se je treba izognit uporabi teh gadgetov. Zato mislim da je že prepozno v današnjem svetu, kjer je tehnologija prodrla v vse aspekte življenja.
Da bi pa bil Google dober samaritan, vsi ostali pa "bad guys" je pa precej precej naivna predpostavka. Tudi "better the devil you know" predpostavka ne drži, ker se nam verjetno niti ne sanja, kako Google in podobni vplivajo na naša življenja.
Bolje je, da jih imajo Kitajci. Njihove storitve še ne segajo v taki meri v našo življenje kot na primer Googlove.
Še ena glupa fora me mori na Note 4 -- na zaslon sem dodal widget (gradnik?) za koledar in nikakor ne morem/znam spremeniti velikosti, privzeto je 2x4, jaz pa ga želim raztegniti na 4x4. Pravzaprav ne morem spremeniti nobene velikosti kateregakoli widgeta. Ni ravno prva android naprava, ki jo mam v rokah, je pa prva, kjer to ne znam narediti
Klamzi ::
Glede Mi Band 2...
Dejanski čas meritve utripa in prikazan čas meritve utripa v Mi Fit aplikaciji se ne ujemata. Kaže da sem meril eno uro kasneje kot dejansko. Naprimer merim ob 14h, po sinhronizaciji z aplikacijo pa mi pokaže da je meritev bila opravljena ob 15h.
Ampak pazi, ko meritev utripa sprožim z aplikacijo, je čas meritve prikazan pravilno
Časi za ostale stvari so normalni.
Je kdo to opazil oziroma še ima kdo podobno napako? Sicer zame to ni deal breaker, ampak vseeno bi rad zadevo pošlihtal...
Dejanski čas meritve utripa in prikazan čas meritve utripa v Mi Fit aplikaciji se ne ujemata. Kaže da sem meril eno uro kasneje kot dejansko. Naprimer merim ob 14h, po sinhronizaciji z aplikacijo pa mi pokaže da je meritev bila opravljena ob 15h.
Ampak pazi, ko meritev utripa sprožim z aplikacijo, je čas meritve prikazan pravilno
Je kdo to opazil oziroma še ima kdo podobno napako? Sicer zame to ni deal breaker, ampak vseeno bi rad zadevo pošlihtal...
Še ena glupa fora me mori na Note 4 -- na zaslon sem dodal widget (gradnik?) za koledar in nikakor ne morem/znam spremeniti velikosti, privzeto je 2x4, jaz pa ga želim raztegniti na 4x4. Pravzaprav ne morem spremeniti nobene velikosti kateregakoli widgeta. Ni ravno prva android naprava, ki jo mam v rokah, je pa prva, kjer to ne znam narediti
Po resetu deluje ... Bi moral vedeti
skylon ::
Scaramouche je izjavil:
...Sorry, tole sem čisto spregledal -- take opcije z dobavo iz Španije še nisem videl, danes je to 152 evrčkov, če ne vzameš dodatkov :) Ta verzija nima B20!
Nekaj o tej Španski varianti. Čeprav ni pravega odgovora, ker na Hrvaško ne pošiljajo, v Slovenijo pa očitno...
http://forum.telekineza.com/viewtopic.p...
Vprašaj Iliona na tem forumu.
Scaramouche je izjavil:
...In ponavljam -- AliExpress ne podpira plačilo s PayPal!
Pa o Paypalu iz iste teme:
Killermode ::
Glede Mi Band 2...
Stestiral in meni dela enako. Če merim v aplikaciji je čas pravilno prikazan. če merim na uri in sinhroniziram pa piše da sem meril 1 uro pozneje.
Scaramouche je izjavil:
...Sorry, tole sem čisto spregledal -- take opcije z dobavo iz Španije še nisem videl, danes je to 152 evrčkov, če ne vzameš dodatkov :) Ta verzija nima B20!
Nekaj o tej Španski varianti. Čeprav ni pravega odgovora, ker na Hrvaško ne pošiljajo, v Slovenijo pa očitno...
Vprašaj Iliona na tem forumu.
Scaramouche je izjavil:
...In ponavljam -- AliExpress ne podpira plačilo s PayPal!
Pa o Paypalu iz iste teme:
Thx za info!
Koda je ista kot pri drugem z goldwaya ki ga je polpo priporočil in nima g20?
GW-EUsupport?
GW-EUsupport?
Infusion ::
Kje se dandanes najceneje dobi Xiaomi telefone in po možnosti iz EU skladišča? Imam namen kupit Xiaomi Redmi Note 4 64gb Snapdragon.
@renofkinja
Sem že sam brskal prej kot sem sploh odprl to temo in ugotovil da bo verjetno prišlo na Honorbuyu najceneje in najhitreje. Pregledal sem vse te trgovine:
http://www.izberixiaomi.si/nakup-xiaomi...
Sprašujem pa še vedno zato, ker me zanima če poznate še kakšno drugo trgovino ki tukaj ni napisana.
Mislim da je v prihodnje bolje če porabiš svojo energijo da pomagaš ljudem kot pa da sklepaš nekaj po svoje.
Sem že sam brskal prej kot sem sploh odprl to temo in ugotovil da bo verjetno prišlo na Honorbuyu najceneje in najhitreje. Pregledal sem vse te trgovine:
http://www.izberixiaomi.si/nakup-xiaomi...
Sprašujem pa še vedno zato, ker me zanima če poznate še kakšno drugo trgovino ki tukaj ni napisana.
Mislim da je v prihodnje bolje če porabiš svojo energijo da pomagaš ljudem kot pa da sklepaš nekaj po svoje.
sajmon ::
Kje se dandanes najceneje dobi Xiaomi telefone in po možnosti iz EU skladišča? Imam namen kupit Xiaomi Redmi Note 4 64gb Snapdragon.
V sredini avgusta sem ga naročil na GrossoShop.net (http://www.grossoshop.net/international... Takrat je bil gold za 179€, black pa za 189€. Ker so bili dopusti in niso odpošiljali paketov, sem s kodo dobil zraven silikonski ovitek in zaščito za steklo ter brezplačno poštnino (pošiljanje iz EU v vrednosti 30€). Jutri pričakujem dostavo kurirske službe.
Na žalost je trenutno edini v akciji razrpodan, ostala dva sta pa za 230€.
facepalm ::
Zakaj pa taka zelja po EU skladiscu?
Ce narocis pri Goldwayu, dobis telefon na dom v cca 10ih dnevih brez davka in za nizjo ceno od zgoraj navedene.
Note 4x 32gb je cca 145eur, Note 4 international pa cca 165eur. Postnina vkljucena.
Ce narocis pri Goldwayu, dobis telefon na dom v cca 10ih dnevih brez davka in za nizjo ceno od zgoraj navedene.
Note 4x 32gb je cca 145eur, Note 4 international pa cca 165eur. Postnina vkljucena.
Zakaj pa taka zelja po EU skladiscu?
Kje ti na Goldwayu vidiš tako poceni 64gb verzijo s poštnino? Najcenejše brez nobenih dodatkov je 171€ s tem da piše da potuje paket od 16-25 dni.
butec ::
kupil bom Xiaomi Redmi 4X ali pro verzijo
podpora LTE B20(800Mhz) je na International Verzijah.
je razlika samo v verziji ROM ali tudi strojna oprema, da deluje na B20
Je že kdo kupil Global ROM in ga flashal z international ROM?
podpora LTE B20(800Mhz) je na International Verzijah.
je razlika samo v verziji ROM ali tudi strojna oprema, da deluje na B20
Je že kdo kupil Global ROM in ga flashal z international ROM?
klinker ::
Razlika je v HW, vseeno pa ne vem kaj se sekirate tolko za ta B20, ker ce bos ze najdu to lokacijo kjer LTE fura samo preko B20, bos vseeno imel 3G, ki pa je povsem ok.
Master_Yoda ::
Ni nujno, na eni lokaciji na Pohorju mi preklaplja med LTE in Edge, 3G pa zgleda ne vlece.
nofaith ::
a Redmi note 4x 3/32gb je uredu deal za 180$ s poštnino na honkong goldway, če bo zlata barva uredu bom uzel pa redmi note 4 international. Kupujem za očeta pa rabim samo enega da potrdi, da je to zakon za to ceno :D
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
facepalm ::
Note 4 (x) je med najbolje prodajanimi Xiaomiji.
Ce ga velikost ne moti, je to top telefon za ta denar.
Ce ga velikost ne moti, je to top telefon za ta denar.
nofaith ::
Sliši se super, pa se uradni lineage os vidim da je. Zdaj pa sploh nimam več pomislekov :D.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
Fif55 ::
Če sem prav razbral iz teh tem, se Xiaomi Redmi 4X Prime International Version 3GB 32GB brez dodatnih dajatev kupi na honorbuy.com ali grossoshop.net za cca 170€ ?
Na Goldway in Mi Store sem našel le Global verzije, ki pa ne podpirajo b20 oz. 800 mhz 4g frekvence. Ali sem kaj še spregledal ?
Na Goldway in Mi Store sem našel le Global verzije, ki pa ne podpirajo b20 oz. 800 mhz 4g frekvence. Ali sem kaj še spregledal ?
robertko ::
Global Version Original Xiaomi Redmi 4X 0Pro Mobile Phone 4 X 3GB RAM 32GB Snapdragon 435 Octa Core 5.0" 4G LTE 4100mAh CE B4 B20
http://s.aliexpress.com/ryaqAjem
(from AliExpress Android)
Evo link za Goldway, lepo piše da podpira B20. Sicer samo v črni barvi na zalogi, cena 118,5€ + 20€ DHL shipping.
Vtipkaš obvezno kodo GW-EUsupport in dobiš še gratis dodatke.
http://s.aliexpress.com/ryaqAjem
(from AliExpress Android)
Evo link za Goldway, lepo piše da podpira B20. Sicer samo v črni barvi na zalogi, cena 118,5€ + 20€ DHL shipping.
rebertko hvala ti!
Sem danes popoldne iskal pa prisežem, da mi ga ni pokazalo, vsaj z b20 ne. Vidim, pa da sem z******. Jaz sem prvo poiskal trgovino in potem telefon. Našel sem: https://www.aliexpress.com/store/produc...
Kaj sta 2 Hongkong Goldway trgovini ?
Sem danes popoldne iskal pa prisežem, da mi ga ni pokazalo, vsaj z b20 ne. Vidim, pa da sem z******. Jaz sem prvo poiskal trgovino in potem telefon. Našel sem: https://www.aliexpress.com/store/produc...
Kaj sta 2 Hongkong Goldway trgovini ?
ta koda velja tudi če naročim iz Španije preko tegal linka?
Oba linka sta za isto trgovino. En je standardni, drugega so naredili zaradi zadnjih razprodaj ki trajajo sedaj na AliExpressu. Če boste naročevali iz Španije ni priloženih dodatkov.
Boljša je varianta iz Chine, boljši support, boljša kontrola kakovosti, ta ki nam je uredil kodo in je Eu support, pravi tako in tudi pravi da bo prej zadeva dostavljena če naročamo iz Chine.
Boljša je varianta iz Chine, boljši support, boljša kontrola kakovosti, ta ki nam je uredil kodo in je Eu support, pravi tako in tudi pravi da bo prej zadeva dostavljena če naročamo iz Chine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: robertko ()
Oba linka sta za isto trgovino. En je standardni, drugega so naredili zaradi zadnjih razprodaj ki trajajo sedaj na AliExpressu. Če boste naročevali iz Španije ni priloženih dodatkov.
Moraš vedno izbrati standard s kodo, ker če izbereš zlatega z drugim dodatkom ne dobiš ostalih dodatkov?
Robertko, hvala za pojasnilo :)
ja to mene tudi zanima, če bi na primer vzel paket z slušalkami in vpisal to kodo, bi vseeno dobil steklo in ovitek ?
ja to mene tudi zanima, če bi na primer vzel paket z slušalkami in vpisal to kodo, bi vseeno dobil steklo in ovitek ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Fif55 ()
Ja mislim da je tako, lahko pa vprašam.
Sicer pa ti dodatki niso neke velike kvalitete in vrednosti, mogoče bolj za prvo silo.
Drugače pa še enkrat zakaj se gre pri sporočilu prodajalcu v obliki kode:
"Molim Vas ne zaboravite da koristite kupon prilikom placanja GW-EUsupport
- maskica i staklo na poklon
- prioritetni processing
- moja podrska
- bolji status svih nas ubuduce za eventualne reklamacije, sto vise kodova, to vise brige oko nasih potreba."
Sicer pa ti dodatki niso neke velike kvalitete in vrednosti, mogoče bolj za prvo silo.
Drugače pa še enkrat zakaj se gre pri sporočilu prodajalcu v obliki kode:
"Molim Vas ne zaboravite da koristite kupon prilikom placanja GW-EUsupport
- maskica i staklo na poklon
- prioritetni processing
- moja podrska
- bolji status svih nas ubuduce za eventualne reklamacije, sto vise kodova, to vise brige oko nasih potreba."
klinker ::
Sej tako steklo kot ovitek so bolj kot ne grozni in primerni lih dokler se ne ubavi kak Nillkin H+pro glass in malo bolj kulturen ovitek
Sej tako steklo kot ovitek so bolj kot ne grozni in primerni lih dokler se ne ubavi kak Nillkin H+pro glass in malo bolj kulturen ovitek
Dej link za to steklo ki je res dobro..