» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
126 / 374
»»

Lucio ::

Kaj pa menite o Mi 5X? je vreden denarja in kako je z EU Global rom?

facepalm ::

Mi5x je mogoce malo predrag, za to kar ponuja.
Ravno danes pa je izsel EU (weekly) miui 9 rom za Mi5x, Rn4x in Mi6.

Jirzy ::

Ima kdo MiBand2 in bi se mu dalo napisat kratko recenzijo? Xiaomi se hvali, da sam zazna kdaj začneš vadbo in jo sproti shranjuje - to me nekako najbolj zanima. Ima GPS?

buttcrack ::

Vadbo že zazna, ampak je bolj tako tako... Light walk, light activity. Ostalo pa lahko sam prej nastaviš. GPSa za ta drobiž seveda nima. Je pa zelo fin sleep tracker.

SumTingWong ::

Meni je top zadevca. Nosim dnevno. Plus Mi Fit aplikcijo so sedaj posodobili, je še boljša. Baterija pa zdrži (če nimaš sleep analyzer ON) tudi cel mesec.

sajmon ::

Gledam med RN4 3/32 in 4/64. Ima kdo izkušnje, se splača dodati 20/30€ za verzijo 4/64 ? Gledam pri tej trgovini: http://www.grossoshop.net/international... Lahko tu pričakujem še kakšne dodatne stroške?

okica11 ::

glede mi band2: potrjujem: ni neki prestižni treker ampak sem se zelo navadil in mi pride ful prav kot ura. Občansno merjenje srca je tudi zanimivo. Merjenje spanca tudi ni slabo, koraki so tudi fajn :) Aplikacija je od nove posodobitve lepša ampak težko rečem da bistveno bolj uporabna (nisem našel nič ampak tudi nisem iskal--mogoče grafi pri spancu kdaj si šel spat v primerjavi z drugimi in potem za analizo kako sam ocenjujes svoj spanec). Kar se tiče baterije: če uro samo 1/2x na dan syncaš z telefonom in nimaš konstantno vklopljenega BL ter če nimaš vključenega avtomatskega vklopa zaslona pri vrtenju zapestja (pa še dodatno če si izklopiš obvestila o neaktivnost) lahko govorimo o res polnem mesecu dni. ČE bi še ugasnil merjenje srca v spanju najbrž še več. Mislim da je bil moj rekord ravno 30 dni :). Nosim jo že od božiča, vsak dan. Več kot fino je delovala zadnjih 7 mesecov na windowsphonu, sedaj zadnji mesec z mi note4 pa še boljše (android) hehe

edino kar pogrešam je da bi ura sama merila utrip na določen interval in shranjevala. Koliko vem shrane in meri utrip samo ko to uporabnik sproži. Druga stvar je merjenje med spanjem...

(po 17 dnevih sem trenutno na 47% baterije brez avtomatskega vklopa zaslona in brez obvestil o neaktivnosti+sync 2x na dan)

RejZoR ::

Sam imam neko kitajsko uro ID107 in mi sama meri srčni utrip tud čez dan (in mi izriše graf za zadnjih 24 ur). V zgodovini dlje od 24 ur imam sicer samo utrip v mirovanju. Samo preklopit moraš iz Manual na Automatic, pa meri tud podnevi na določene intrvale. Poglej če imaš mogoče tud ti podobno nastavitev...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Naprosyn ::

buttcrack je izjavil:

Je pa zelo fin sleep tracker.


Lahko malo obrazložiš s čim si zadovoljen (zanesljivost delovanja, pravilnost meritev...) ? Mi Band me zanima izključno zaradi monitoringa spanja zaradi česar je v testih tudi najpogosteje pohvaljen. Je pa po drugi strani pri uporabnikih tudi kritiziran, da večkrat kaže neumnosti. :)

Marko8 ::

Jaz Mi Fit kombiniram še z aplikacijo Mi Band Tools (se dobi na Playu), tu pa se da marsikaj nastaviti, tudi stalno merjenje srčnega utripa.

ivanuscha ::

sajmon je izjavil:

Gledam med RN4 3/32 in 4/64. Ima kdo izkušnje, se splača dodati 20/30EUR za verzijo 4/64 ? Gledam pri tej trgovini: http://www.grossoshop.net/international... Lahko tu pričakujem še kakšne dodatne stroške?


4/64 bi ti priporočal, ker potem skoraj ne rabiš sd kartice. Pri sd je problem ker aplikacije ne moreš dat gor, pa še vse kar je gor počasneje laufa. V primeru da uporabljaš 2 sim, tako kot jaz, pa sploh. Grossoshop je kul, ampak zdej majo do konca avgusta dopust. Sem ravno dobil Mi MAX 2 od njih, 4/64 international black, 259EUR z vsemi stroški skupaj. Odličen telefon, še precej bolj dodelan od Redmi Note 4 - boljša kamera, zaslon, stereo zvočniki, izdelava... tudi deluje izjemno tekoče. Xiaomi je zakon.

Zgodovina sprememb…

buttcrack ::

Meni se kot dodatek mi fit dopade mi band master app. Naštimaš interval za HRM na kolk hočš minut. Baje se ga da furat celo brez mi fita, amapak se nisem lotil...

Zdi se mi da ma celo malenkost bolj točne rezultate za spanje. Vsaj kar se awake time tiče, nično scanje pa to...

skodars ::

Tudi jaz jo uporabljam že približno kak mesec... Všeč mi je predvsem odklepanje telefona z njeno pomočjo ko prideš v bližino... Zraven uporabljam tudi mi band tools tako da mi razen obvestil za klice in ams-e prikazuje tudi ostala obvestila (viber, messenger, gmail...) Omogoča pa tudi stalno merjenje utripa. Baterija drži kot omenjate, plaval sem pa tudi že po eno uro z njo pa je še ni zalilo. Za moje pojme več kot odličen nakup za to ceno.

Mare3 ::

Če rabi kdo zaščitno steklo za Redmi note 4X naj mi piše ker imam enega viška.

stara mama ::

Zaščitno steklo imej raje kar na zalogi, nikoli ne veš kdaj ga boš rabil. No jst sem enega že moral menjat.
Ekologija™ in Trajnost™

OvCa77 ::

stara mama je izjavil:

Zaščitno steklo imej raje kar na zalogi, nikoli ne veš kdaj ga boš rabil. No jst sem enega že moral menjat.

Tudi jaz ga imam viška, ker ga ne uporabljam...
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Mare3 ::

stara mama je izjavil:

Zaščitno steklo imej raje kar na zalogi, nikoli ne veš kdaj ga boš rabil. No jst sem enega že moral menjat.

Ne rabim ga ker sem naročil napačnega :D

renofkinja ::

jest sem na goldway dobil dva zastonj zraven. eden precej debel in engea tankega. mi pa oboje deluje plastika ne steklo.

Prebeznik ::

Imam težavo na MI5. MMS-je sprejema v zelo okrnjeni resoluciji- največ 480x720. Kaj bi bil razlog?
Hvala

Boštjan2016 ::

Hrvaški kolegi Miuijaši pripravljajo srečanje v Zagrebu drugi ali tretji vikend v oktobru. Več:
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/...

Po dogovoru z organizatelji smo vabljeni tudi Miuijaši iz Slovenije. Zaradi lažje organizacije prosijo za čimprejšnjo info o številu udeležencev.
Torej, če bi se kdo udeležil tega srečanja naj mi to prosim sporoči na zs da posredujem naprej.
Se vidimo v Zagrebu!

errhec ::

Prebeznik je izjavil:

Imam težavo na MI5. MMS-je sprejema v zelo okrnjeni resoluciji- največ 480x720. Kaj bi bil razlog?
Hvala

Povprašaj pri tvojem operaterju, vendar mislim da je MMS sporočilo omejeno na največ 300kb, zato ti tudi pomanjša slike.
dd

PowerofPeopl ::

http://www.gearbest.com/smart-watches/p...

Bo v tem primeru kaj stroškov s carino, ker koliko vem do 22€ ni? Pa kako je s temi xiaomi urami, so dobre, se splača za to ceno jo vzet?

next3steps ::

Bojo problemi s carino, če ne bo gor spisana vsaj približno realna cena artikla.

roberto1 ::

PowerofPeopl je izjavil:

http://www.gearbest.com/smart-watches/p...

Bo v tem primeru kaj stroškov s carino, ker koliko vem do 22EUR ni? Pa kako je s temi xiaomi urami, so dobre, se splača za to ceno jo vzet?


Če bo skupaj s poštnino stalo manj kot 22EUR (kar v tvojem primeru je tako), potem ne boš plačal davka. Če bodo odpirali in se jim bo zdel premajhen znesek, jim pošlješ račun in je to to!
za tak denar je Mi Band solidna zadeva!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roberto1 ()

Boštjan2016 ::

V kratkem naj bi končno res zaživel uradni slovenski Miui forum- vsaj tako je obljubljeno. Zato prosim vse uporabnike: prispevajte vanj karkoli- vprašanja, mnenja, nasvete...karkoli že, le da bo povezano z Xiaomijem in/ali Miuijem. Kitajce zanima edino to koliko je vsebine na forumu, dvomim pa da bodo prevajali kaj pišemo.
Dostopen je na naslovu:
http://miui.website/community/categorie...

M@73Y ::

Glede na to, da je na forumu veliko uporabnikov redmi note 4 aparatov, me zanima je že kdo namestil developer MIUI 9 rom? In če ga je, je bolje počakati uradni global stable ali pa se ukvarjat z developer global, glede hroščev?
Danes je za redmi note 4 prišla zadnja posodobitev MIUI 8, stable 8.5.4.0, kjer pa pod Sodelavci ni omenjenega našega slovenskega prevajalca Boštjana, kar ni pošteno do njega, saj se lahko samo njemu zahvalim(o) za slo prevod.
..jump into psytrance tunnel..

Boštjan2016 ::

@M@73Y
Če uporabljaš Xiaomi EU rom tam sva z Markom navedena v Nastavitve- Slo prevod
v global romu pa...
Kitajci pač nas ne smatrajo za enakovredne drugim- npr. Indija, Brazilija ipd
takle mamo...
Je pa tudi pri global romu še en sodelavec- tudi Boštjan
tako da si me morem in smem lastiti vseh zaslug
res sem bil pa začetnik vsega tega

Scaramouche ::

Je velika razlika med 2gb verzijo https://si.mobileshop.eu/mobilni-telefo...

in 3gb verzijo?

Naprosyn ::

Kakšna je razlika ne vem, lahko ti pa povem da 3 GB model z MIUI Global 8.2.10.0 ni ravno bliskovito hiter, še posebej ne pri preklapljanju med programi. Mene občasno že malo pojezi (Google Maps se pri pomikanju po karti rad zatika), sem pa drugače še kar nezahteven in s telefonom zadovoljen. Mogoče za to niti ni krivo pomanjkanje RAM-a, ampak vseeno, pri 2 GB izkušnja ne more biti boljša.

Scaramouche ::

Naprosyn je izjavil:

Kakšna je razlika ne vem, lahko ti pa povem da 3 GB model z MIUI Global 8.2.10.0 ni ravno bliskovito hiter, še posebej ne pri preklapljanju med programi. Mene občasno že malo pojezi (Google Maps se pri pomikanju po karti rad zatika), sem pa drugače še kar nezahteven in s telefonom zadovoljen. Mogoče za to niti ni krivo pomanjkanje RAM-a, ampak vseeno, pri 2 GB izkušnja ne more biti boljša.



https://si.mobileshop.eu/mobilni-telefo...

Potem tud kaj takega ni dovolj hitro?

Naprosyn ::

Nisem probal. Ima 3 GB, ima pa tudi drugačen čip, kar spet lahko pomeni razliko v hitrosti.
Ne sicer razumeti kot da Redmi 4X 3/32 ni za drugega kot klicanje. Mene moti malo bolj kot bi koga drugega, ker sem verjetno pričakoval malo večjo razliko glede na prejšnji telefon (2 GB RAM, star, zmatran), pač v smislu več vsega, vse je novo, že prejšnji je bil ok, kaj bo šele sedaj. Pa ni take razlike. Sedaj sem se par dni slučajno igračkal s Samsung Galaxy J7 (2016), 2GB RAM, Marshmallow 6.0.1, v uporabi dobro leto. Zanemarljiva razlika, pa tako nižje rangirani Samsungi kot Touchwiz bojda ne slovijo po hitrosti.

Ampak na koncu je za take denarje vseeno super izbira. Marsikaj naj bi se itak dalo spremeniti tudi z namestitvijo drugega ROM-a.

Mare3 ::

Čisto odvisno koliko uporabljaš telefon. Če visiš cel dan na njemu opaziš tudi pol sekunde počasnejše delovanje, če ga pa čez dan ne uporabljaš prav pogosto te pa tudi 2 sekunde počasnejše delovanje ne moti prav veliko.

gregor ::

Xiaomi Mi5X Review - Practice Makes Perfect?
http://www.gizchina.com/2017/08/17/xiao...

roberto1 ::

Ugodne cene Xiaomi danes na Gearbestu. Če kdo kupuje slučajno. V Nemčijo imajo nek "Germany Express Zollfrei", za Slo pa ne vem. So pa cene precej dobre!
Someday never comes!

gregor ::

Xiaomi Mi MIX 2 Design Revealed By Mi MIX Designer Phillippe Starck
https://www.gizmochina.com/2017/08/18/x...

matobeli ::

Ob temule sta Samsung in iPhone videt kot lanska modela :))

Scaramouche ::

roberto1 je izjavil:

Ugodne cene Xiaomi danes na Gearbestu. Če kdo kupuje slučajno. V Nemčijo imajo nek "Germany Express Zollfrei", za Slo pa ne vem. So pa cene precej dobre!



https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...


Kako naj vem ali bo carina ali ne?

Naprosyn ::

Nikjer nisem našel, da bi bila v Germany Express vključena Slovenija. Precej verjetno da v tem primeru plačaš uvozne dajatve.

ivanuscha ::

Mal logike no, Germany express gre samo v Nemčijo, iz Gearbesta dobijo samo nemci garantirano brez carine, obstajajo pa nekr firme ki lahko pošiljko iz Nemčije preposljejo na poljuben naslov v eu.

zzbil ::

Zdravo! Mene pa zanima kje se da najceneje (če se da) dobit globalno verzijo XIaomi mi5/s?(Nujno mi morajo delati podatki pravilno)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zzbil ()

broken/link ::

zzbil je izjavil:

(Nujno mi morajo delati podatki pravilno)

kaj pomeni, da delajo podatki pravilno? če s tem ciljaš na to, da telefon podpira tudi LTE B20 - take verzija mi5/5s še ne obstaja.

zzbil ::

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp... a to je potem nateg al kako? :(

SumTingWong ::

Network:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz

Ne, ta mobitel ne podpira B20 oz. 800MHz 4G. Kar je jasno napisano tudi na strani Gearbesta.

klinker ::

Delate iz manjka B20 stalo kot da bo fon neuporaben brez ;((

MacLeod ::

Koliko vem mi5 in mi6 nimata LTE B20 podpore, lahko uporabniki, ki imate katerega od teh poveste kako je v praksi kaj s tem? Je prenos ok ali je počasno vse skupaj?

renofkinja ::

macleod.

ce imas doma internet vsaj 100/20 potem si primeren za lte. če tega nimas lte ne potrebujes!

Mare3 ::

Danes je mojega RN3 nekaj zmedlo, ko kličem je zvok preko zvočnika zadaj in ne na slušalki pa sem mislil da sem ponesreči vklopil zvočnik pa ni nič drugače tudi če izberem da bi bilo preko zvočnika. Slušalka spredaj dela ker skype mi pa predvaja zvok normalno samo pri navadnik klicih ne dela nevem kako je to možno??

-valvoline- ::

note 4 note 4x sd625. a je sploh kasna razlika med obema?Prodal sem note 4x z 16gb spomina ker dejansko ma frej samo 7, zdele bom narocil z 32gb pa ne vem ali note 4 ali 4x.

facepalm ::

Ce je navaden note 4 (brez lte b20), sta enaka.

buttcrack ::

note 4x je po defaultu brez b20
««
126 / 374
»»