» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
100 / 385
»»

kumer ::

Xiaomi Mi Pad 3 Review: Mi Pad 2 With Enhanced Hardware
http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-mi-pa...

škoda da ne izdajo 10" android tablice

LP

Tinaamalaa ::

damirez je izjavil:

Jest sem dobil s kitajske mi 5s in zadnji mikrofon ne dela oz sumi, kar pomeni da med govorom reze frekvence suma, ker misli da je to noise iz okolja innposledica je da me na drugi strani slabo slisijo.

Telefon sem updejtal in naredil factory reset a ne pomaga. Trgovina pa ponudila 25€ nazaj. Na kitajsko nazaj ne bi posiljal. Zdej ali je mic zanic ali softwarska napaka. Samo je veliko ljudi ze porocalo o napaki, tako da ne vem vec...

Ma kdo kak basvet kaj narediti?

111111111111 je izjavil:

He, he, he. Dobra šala.

A ni tako, da ce je uvoznik mora biti tudi servis?

Lahko probas v build.prop spremenit
ro.qc.sdk.audio.fluencetype=fluence
V
ro.qc.sdk.audio.fluencetype=none

MrStein ::

buttcrack je izjavil:

servis že, a verjetno brez garancije

Če je uvoznik, potem je tudi garancija, ker je v Sloveniji po zakonu obvezna. Eno leto.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

buttcrack je izjavil:

Če je uvoznik, potem je tudi garancija, ker je v Sloveniji po zakonu obvezna. Eno leto.

Ni dve leti?

damirez ::

Elkotex servisira xiaomi telefone, ki so pri njih kupljeni.

Dejte mi malo pomagat, najnovejši update je na telefonu. Jaz bi dal drugi rom, ampak nimam pojma kako to naredim. Z androidi sem se nehal zajebavat tam nekje z Galaxy S1, ko smo rome skoz šaltal.

damirez je izjavil:

Dejte mi malo pomagat, najnovejši update je na telefonu. Jaz bi dal drugi rom, ampak nimam pojma kako to naredim. Z androidi sem se nehal zajebavat tam nekje z Galaxy S1, ko smo rome skoz šaltal.

Ah, nimas se niti odklenjen bootloader...toliko krat je ze napisano, da vec ne more bit tezko:)

Uporablja kdo 2 SIM-a?

Problem je, da internet (mobile data) vedno preklopi na SIM 1.
Čeprav nastavim da je naj SIM 2, ko poskusim odpreti kako spletno stran, gre čez SIM 1.
In v nastavitvah je spet nastavljen SIM 1.

Gre za Redmi Pro z China ROM-om (original, 8.1.2.0).
Motiti se je človeško.

Tinaamalaa je izjavil:

damirez je izjavil:

Ah, nimas se niti odklenjen bootloader...toliko krat je ze napisano, da vec ne more bit tezko:)

A je kj po neuradni poti, ker se mi res ne da čakat par dni da mi omogočijo unlock.

Pa kater rom naj sploh dam gor razen uradnega? Saj nič pametnega še ni.

Na Rn3 samo menjas recovery z svojim twrp in flashas v EDL, nato pa prisilno bootas v twrp, ker miui zamenja recovery.
Res ni skoraj nic custom romov za mi5s...xiaomi.eu je se najboljse pol ;)

next3steps ::

Tinaamalaa je izjavil:

MrStein je izjavil:

buttcrack je izjavil:

Ni dve leti?

Stvarna napaka, ki ti pride najbolj prav v prvih 6 mesecih od nakupa, nadalje pa kot zagotovilo za hitro diagnostiko (rok za odgovor je 8 dni).

miko22 ::

eno vprašanje.
imam CM rom na telefonu, Na telefonu imam vklopljeno šrifiranje. Sedaj sem poskusil namestiti drug rom, sem mislil,da ob wipe data, tudi šifriranje zgine, pa očitno ni tako. Sedaj pa ne morem več "not" razen v twrp
Rešitev?

miko22 je izjavil:

eno vprašanje.
imam CM rom na telefonu, Na telefonu imam vklopljeno šrifiranje. Sedaj sem poskusil namestiti drug rom, sem mislil,da ob wipe data, tudi šifriranje zgine, pa očitno ni tako. Sedaj pa ne morem več "not" razen v twrp
Rešitev?

Formatirat moraš data particijo :)

miko22 ::

MrStein je izjavil:

Uporablja kdo 2 SIM-a?

Čeprav nastavim da je naj SIM 2, ko poskusim odpreti kako spletno stran, gre čez SIM 1.

Zanimivo, malo pozneje pa dela OK.
Motiti se je človeško.

Samael ::

MrStein je izjavil:

MrStein je izjavil:

Uporablja kdo 2 SIM-a?

Zanimivo, malo pozneje pa dela OK.

Jaz teh oz. kakršnih koli problemov glede uporabe neta na sim2 nisem zaznal (Redmi 4 pro, eu rom). Dial imam na sim 1, Internet pa na sim 2.

dominuspro ::

@damirez
Dosti bolj verjetna se mi zdi hardware napaka, kot software.
Brez unlocka lahko pozabiš na neuradni rom. Daj pa gor zadnji global stable 8.2.

Če bi bil telefon moj in garancije 100% nebi imel, bi telefon razstavil. Mic modul odklopil in nazaj priklopil. Ali pa še verjetneje kupil nov modul in zamenjal, ker se ga dobi sigurno pod 10EUR.

To je klasicni bug pri xoamijih...resitev je zgoraj, samo rabis root :)

Hvala za nasvete, najraje bi prej probal s flashanjem.
Zdej sem prebral da je telefon je bojda unlockan. Mi 5s se je baje unlcoka, ko se upgrejda na zadnji uradni 8.2.2.0 al neki. Pod nastavitvami ko pogledam, od developer options je unlcoked.? Kaj to pomeni?
Jest sem sicer 1 leto nazaj flashal redmi note 3 iz china v global. Po nekem guidu, ki je bil dolg ohohoh in kompliciran. Čeprav niti 1% nisem vedel, kaj delam. Mi je ratalo. Zanimivo če pogledam v redmi note 3 je pa lockan, tako da mi ni nič jasno.

Tokrat bi bilo fajn, da bi jest vedel kaj delam. Par v prašanj.
1. Kaj je to TWRP?
2. Kaj je to EDL?
3. Kaj je to ADB?
4. Ali je moj mi 5s unlockan potem?
5. Zakaj je redmi note 3 lockan, če sem ga flashal po neuradni poti?
6. Kaj je recovery in kaj je fastboot?
7. Kje dobim orignal rome in kje dobil neuradne DOBRE stabilne rome za xioami?

Vem da je veliko vprašanj in za poznavalce res smešnih. Samo bi bil res hvaležen če mi kdo odgovori.
Hvala

https://www.gizmochina.com/2017/04/07/x...
Xiaomi Mi Max 2 Spotted On GFXBench, Likely Sporting the Unannounced Snapdragon 660

Xiaomi Mi Max 2 Latest Details: Snapdragon 626 Chip, Sony IMX378 Sensor & More
https://www.gizmochina.com/2017/04/10/x...

knap ::

nakup brez davka, zakaj pa ne :)

no, prosim preberite tole temo in poglejte FB stran:

http://forum.telekineza.com/viewtopic.p...

https://www.facebook.com/Trust-buy-2180...
https://www.facebook.com/pg/Trust-buy-2...

kaj se bo iz tega izcimilo seveda ne vem, držim pa pesti, da bo ta trgovina uspešno zaživela, potem bodo xiaomi in ostali kitajci spet nekoliko cenejši :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: knap ()

gregor ::

zanimivo, na hitro sem pogledal cene in v primerjavi z grossoshop so nekoliko višje, cca 25 usd
čas bo pokazal kaj bo iz tega, problem je prodaja preko FB, očitno ne bo na AE...
garancija? itd

LP

buttcrack ::

kakšne so ble kaj cene v štartu za note 4(x)?

nejcmr ::

Pozdravljeni, kje priporočate da naročim xiaomi mi 5s plus, po možnosti brez davka in z garancijo.

Lp

gregor ::

ne vem če je še kje možno dobit brez davka, razen tega FB prodajalca, ki pa je nepreizkušen, nov na sceni...?
lp

Dimnik ::

Mislim, da je vreden zaupanja, ker je takoj po propadu top one začel omenjati, da bi z enim od njih sodeloval in prodajal telefone za njih.

Na njuškalo ima oglas za mi mix, sicer je rabljen, ker ga je imel za test oz, ga je dobil ugodno in ga vzel....

Relanium ::

Zadnjič na Grossoshopu naročen Redmi Note 4X (z doplačilom SF express - no customs) je na koncu šel preko carine z DHL-om.
- Telefon 157€ + 15€ doplačilo ta opcija
- DHL 56.80€ (carina + neko zavarovanje ki ga računajo)

Jebiga, tisti ki ste dobili brez bodite srečni.
Telefon ima zdaj po posodobitvi MIUI8 Global Stable 8.1.15.0 - brez slovenščine in brez slovenske regije.

(Nekoč itak gre gor kak drug rom, ampak zdaj dajem šanso MIUIju, pa mi je še kar všečen)

facepalm ::

Torej je trenutno najcenejsa opcija free shipping.

SumTingWong ::

Relanium, poskusi dobiti vsaj 15 € nazaj (shipping).

FoxKnox ::

Relanium je izjavil:

Zadnjič na Grossoshopu naročen Redmi Note 4X (z doplačilom SF express - no customs) je na koncu šel preko carine z DHL-om.
- Telefon 157EUR + 15EUR doplačilo ta opcija
- DHL 56.80EUR (carina + neko zavarovanje ki ga računajo)

Telefon ima zdaj po posodobitvi MIUI8 Global Stable 8.1.15.0 - brez slovenščine in brez slovenske regije.

(Nekoč itak gre gor kak drug rom, ampak zdaj dajem šanso MIUIju, pa mi je še kar všečen)

Pri slovenskem trgovcu te pride RN4X 230 EUR z breplačno dostavo in 2 letno garancijo:-)))

Očitno je z '' ugodnimi '' nakupi kitajskih telefonov konec, saj variante NO TAX niso ravno brez dodatnih stroškov (20-30 EUR zame ni no tax) in pa še vprašljiva garancija.
Pa še cene so višje kar za par 10 ojrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

počakajmo na trust-buy iz FB, da vidimo kaj bo iz tega, morda pa celo zaživi zadeva
LP

B_tec ::

zgleda je grossoshop spremenil tekst.
http://www.grossoshop.net/delivery-info...

včeraj še je bilo express in brez davka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: B_tec ()

roberto1 ::

Relanium je izjavil:

- Telefon 157€ + 15€ doplačilo ta opcija
- DHL 56.80€ (carina + neko zavarovanje ki ga računajo)

Če imaš uradni Global na napravi, mora bit posdobitev na 8.2.2.0 na voljo, kjer sta regija in jezik slo integrirana. Če ti ne najde updejta, ni official rom na napravi, druge razlage ni.
Če si slučajno plačal kakršnokoli zavarovanje dajatev ob naročilu telefona, ti morajo vrnit vsaj gole dajatve, stroške postopka pa tako ali tako ne dobiš vrnjene!
Glede na to, da si naročil SF Express in potem ni bilo tako izdobavljeno, jih zagnjavi da ti vsaj del plačanih dajatev pokrijejo.
Someday never comes!

B_tec je izjavil:

zgleda je grossoshop spremenil tekst.
http://www.grossoshop.net/delivery-info...

včeraj še je bilo express in brez davka.

sadaj imajo vsi z davkom razen FB trust buy ki pa je nepreizkušen, nov na sceni
pa verjetno brez garancije, AE zaščite ipd...

bo kdo naročil pri tem prodajalcu?

LP

flyby ::

jaz bom počakal še dober teden na predstavitev mi6... lahko pričakujem, da bo takrat padla cena za mi5?

DuCoM ::

Pozdravljeni,eno vprašanje za poznavalce.
Lastim si MI MAX,ki ima MIUI 8.2.1.0 Stabilna.Global version.
Zanima me,če je to nadgradljiva verzija,saj do sedaj še ni bilo nobene posodobitve.
Hvala.
Drugače pa telefon vreden svojega denarja.

kanarin ::

kanarin je izjavil:

No, končno sem se tudi jaz odločil za svoj prvi Xiaomi telefon. Izbral sem Redmi 4 Pro (grey) , včeraj zvečer nakazal sem 154 € 8(daj niti ne vem več kako sem prišel do take cene), izbral sem standardno Free Shipping dostavo, bom poročal, ko ga dobim koliko bo me bo stalo vse skupaj (upam da manj kot 200 €). Danes zhutraj sem dobil sporočilo, da je "your order has been shipped" :D

13 dan po naročilu sem prejel pismo s strani Carinske pošte (kaj čmo). Ker nikoli nisem še kupoval zadev večjih vrednosti iz tujine me je malo presenetilo to, da se predmeti vrednosti nad 150 € malo drugače obravnavajo (moj nakup je bil malo čez to vrednost - 154 €). Potrebno je namreč priložiti še neko "dispozicijo", glede na to kar berem se bojim, da bodo tudi stroški carinskega postopka večji. A lahko kdo kaj napiše, ki že ima izkušnje s tem ?

plačal boš ddv - 22% in strošek obdelave tvoje zadeve, cca 10, 15 eur
torej ne gre za mejo 150 eur kot si napisal ampak za mejo 22 eur nad katero se plača ddv, carine za tel ni
nekaj na to temo je tukaj:

https://carinska.posta.si/Help/Import#u...

flyby je izjavil:

jaz bom počakal še dober teden na predstavitev mi6... lahko pričakujem, da bo takrat padla cena za mi5?

ne pričakuj da bo takoj padla, isti dan
morda čez nekaj časa, nekaj tednov, mesec, dva...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kumer ()

matobeli ::

Carina je res 0%, ampak do 150€ se sploh ne ugotavlja kakšno blago je v paketu (razen izjem). Nad 150€ pa je potrebno predložiti potrebne dokumente da je notri telefon ter v katero skupino za carinjenje paše. To ugotavljanje se verjetno dodatno nekaj malega plača, ne glede na to da je carinska stopnja 0% za take izdelke.

To da ni carine menda vemo vsi, ampak dejansko pri carinskem postopku obstaja neka meja 150 € - citiram "Zahtevno carinjenje (samo za fizične osebe) (nad 150 EUR, trošarinsko blago, posebnosti ...)" in samo to znese 22 €, to je cenik. V mojem primeru pomeni vsaj 154+34+22=210€ (pa sumim, da bo zraven še kakšen dodaten strošek). Na pošiljki je bila deklarirana vrednost 20 $, ampak seveda ta trik že zdavnaj ne pali več. Poročam, ko dobim račun oz. telefon.

Zanimivo, zdaj sem preverjal na Goldway kakšna je trenutna cena Redmi 4 Pro (grey) - pa sploh ne moreš izbrati tega modela. Dodali so dostavo iz Španije, ampak v Slovenijo ne pošiljajo. Sem pa preveril še na Honorbuy (kar priporoča portal izberixiaomi) in tam se ta model trenutno dobi že za 195 € (EU Warehouse Express). Torej ugodneje kot me bo verjetno stalo iz Goldwaya.

Dimnik ::

Nemoreš ga izbrati zato, ker ga ni na zalogi....zlatega gre normalno iz kitajske in standard shiping ali dhl....

Gtonek1 ::

https://si.mobileshop.eu/phablets/xiaom...

Kako je z to stranjo? Ima kdo izkušnje, garancija ?
Lp

roberto1 je izjavil:

Če imaš uradni Global na napravi, mora bit posdobitev na 8.2.2.0 na voljo, kjer sta regija in jezik slo integrirana. Če ti ne najde updejta, ni official rom na napravi, druge razlage ni.
Če si slučajno plačal kakršnokoli zavarovanje dajatev ob naročilu telefona, ti morajo vrnit vsaj gole dajatve, stroške postopka pa tako ali tako ne dobiš vrnjene!
Glede na to, da si naročil SF Express in potem ni bilo tako izdobavljeno, jih zagnjavi da ti vsaj del plačanih dajatev pokrijejo.

Dobra novica, Grossoshop mi je vrnil celotne dajatve (jaz pa sem najprej prosil za vrnitev plačila SF express)
Kapo dol kitajcem!
No, če so zdaj na strani spremenili pogoje, itak ne bo šlo več vnaprej.

Glede roma sem ga potegnil iz xiaomija dol 8.2.2.0 (global stable) in updejtal, vse vredu s slovenščino vred.
Edino mikrofon pri pogovorih je malo tih, kolikor berem je bug v tej verziji

roberto1 ::

Grosso je malce razširil kategorijo "shipping from Europe" in dal zraven tudi nekaj Xiaomijev. 195€ oz. 189 po kodi za popust za Note 4x se mi zdi dokaj dobra cena.
Someday never comes!

amacar ::

Gtonek1 je izjavil:

https://si.mobileshop.eu/phablets/xiaom...

Kako je z to stranjo? Ima kdo izkušnje, garancija ?
Lp

Naročil od tu nexusa 5x, prišel v roku par dni, bilo bp, plačal po povzetju. Z garncijo še na srečo nimam izkušenj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

misso ::

Pozdravljena ekipca.

Ali je že kateri menjal zvočnik na Redmi note 3?

Vsak zvočnik uničim zaradi opilkov....
Tudi CAT telefoni tukaj pogrnejo, zdržal pa je hidravlično olje :D

Bi mi to kateri zamenjal več na ZP (plačilo).

Xiaomi Redmi 4x recenzija...
http://www.racunalo.com/xiaomi-redmi-4x...

Imam problem z MMSi (Telemach, RN4X)
Dobil sem novo kartico, ko sem jo vstavil je prenos podatkov delal že od začetka, APNji so bili nastavljeni samodejno, samo MMSi ne delujejo.
V čem je fora?
««
100 / 385
»»