» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
389 / 389
»
»»

iKst_ ::

Govorim iz izkušenj iz zgodovin servisov nekaj tisoč telefonov,updejti do max 2 leti(varnostni popravki),kak pa pride novejša verzija sw androida za kitajca pa niti slučajno,dokazano je potem več problemov kot koristi..

Govoriš na pamet. Pišeš o "kitajcih", to so lahko low end telefoni za 100€ ali flagshipi za 1500€. Razlika v supportu je očitna.

Xiaomi 17 je podprt do HyperOS 8. Trenutno smo na 3. Se pravi, vsaj 5 verzij OS updatov in 6 let garantiranih security updatov.

damirj79 ::

easyrider3 je izjavil:

damirj79 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Ne govorim jaz tako v tri dni ampak samo povem kar vidim in lahko sedaj še to povem,da je prav zdaj žena potožila,da tudi njej se je telefon ustavil pri 85% polnjenja in kar stoji ves čas(Xiaomi Redmi Note 12).Takoj ,ko je naredila ponovni zagon je pa spet začel polniti in ja kakor pravi je pred dvema dnevoma imela posodobitve. Pred nekaj leti nazaj mi je Sony Xperia Z3 Comapct po posodobitvah crknil a ker je še bil pod garancijo sem dobil novega in takoj prodal. Tudi Samsung Note 4 je po posodobitvah bil slabši in mi celo onemogočil povezave na odprtih wifi mestih.
Zdaj pa grem naročit novi telefon pa pika.

Pod nastavitvami baterije imaš vključeno intelligent charging, v tem primeru se baterija naenkrat v enem kosu napolni do 80-85% in ne gre naprej, če rebootaš ali večkrat vklopiš ali počakaš več časa, potem se napolni do 100%.

Nimam jaz vklopljeno pametnega polnjenja in meni tudi pri 31% baterije ni polnilo dokler ni bil narejen ponovni zagon. Včeraj zvečer ko sem prišel iz službe sem spet dal polniti in seveda spet ni hotelo polniti samo z pol Watta je polnilo in normalno narediš ponovni zagon in začne polniti ti na polno.

.

.

V tvojem primeru skoraj sigurno ni intelligent charging.. Zdej za Redmi ne bi vedel, koliko ga lomijo z updejti in raznimi SW bugi, glede na opis, je to tvoj primer.. ali pa fuč baterija, ali kalibracija ali polnilnik ali... predlagam, da se ne sekiraš in za skwzibwh kupi telefon, za katerega misliš da ti bo ok in upaj, da bo brez bugov. Sem imel Xaomi 10 in deluje OK še zdaj, zdaj imam Xiaomi 14 in je tudi popolnoma OK, vse je delalo BP in še vedno dela BP. Najboljše pa je, da ga na polnilec priklopim za 10min če je zjutraj skoraj prazen in do večera zdrži BP, ker se napolni 50-60%. Da bi s Samsungom čakal pol ure, mi na kraj pameti ne pade, kaj šele z ajphonom 1 uro... za si rezat žile.

easyrider3 ::

Xiaomi Redmi Note 8 Pro in sedanji Poco X5 Pro imata isto pomanjkljivost,ko se na obeh včasih zgodi,da nima več prave hitrosti mobilnih podatkov in je potreben ponovno zagon.
Itak pa sedaj hočem telefon kateri bo imel wireless polnjenje,hitro polnjenje,dober fotkic,dobro baterijo ampak cen aje pa tudi drugačne kakor dosedanji moji telefoni ampak kaj čem probat moram tudi kdaj flagship telefon

WizzardOfOZ ::

Technics je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Technics je izjavil:

Zlato pravilo pri kitajcih: Telefonov se ne posodblja,če dela vse ok!!! To velja za Xiaomi(poco),Oppo(realme),oneplus,Umidigi..itd.,ker njim ni cilj da boste gonli en telefon 5 let ampak 1-2leti max in seveda kupili novega.

Ne drži.
Vsako posodobitev, ki pride za xiaomi 14, naložim in telefon deluje brez problemov ves čas (mislim, da sem ga v začetku 2024 kupil).
Če se je že pojavilo kako hitro praznenje baterije, sem preveril, kateri program draina baterijo in ga odstranil, pa namestil alternativo.

Govorim iz izkušenj iz zgodovin servisov nekaj tisoč telefonov,updejti do max 2 leti(varnostni popravki),kak pa pride novejša verzija sw androida za kitajca pa niti slučajno,dokazano je potem več problemov kot koristi..

Na xiaomiju 14 dobim skoraj vsak mesec po en security update in že vsaj 5x update sistema v dveh letih in pol, zadnjega pred nekaj tedni.
Trenutno sem na HyperOS 3 in android 16 (začel na HyperOS 1 in android 14). Pa vse deluje normalno.

Poco 6X 5G ima hčerka. Tudi nobenega problema, pa je telefon star že več kot 3 leta. Updejti redno.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
««
389 / 389
»
»»