» »

Baterija za renosnik HP

Baterija za renosnik HP

jozerus ::

Preko Ebaya kupil novo baterijo, ki je povsem identicna z originalno.
Ko jo vstavim v prenosnik mi sicer napise polnjenje vendar se nic ne zgodi.
Cez cas izgine napis polnjenje in ostane na omrezju.
Prodajalec je visoko ocenjen in ima 99,8% pozitiven feedback, tako da ne vem ...
Kaj lahko probam se preverit

popster ::

In če odklopiš AC dela?

ne

Magic1 ::

Zadeva pač ne dela, piši trgovcu prek ebaya in zahtevaj denar.
Kupovati baterije preko ebaya je kar riskantno. KItajci dajejo not vse sorte namesto celic.
Magic

[D]emon ::

Zelo verjetno, da ima original baterija kaksno vezje, ki laptopu pove "Hej, original sem!", kupljena baterija pa ga nima.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Magic1 ::

Potem je pač nesmiselno, da tako robo Kitajci prodajajo prek ebaya, ker itak sledi dispute.
Magic

Kitajci bi lastno mati prodal preko ebaya.

gumby ::

Pri tem prodajalcu sem že kupil par baterij in so vse delale 100%. Cene so sicer višje, je pa problemov precej manj (= nič).
Sem se pa jaz tudi najprej opekel s kitajsko "kompatibilno" baterijo. No ja... stvar razdreš in vsaj celice lahko uporabiš za kaj pametnega ;)
my brain hurts

Ce si kaj "hekerja" lahko tudi odpres obe bateriji ter samo zamenjas celice iz originala s tistimi iz kupljene.

hojnikb ::

to se dostikrat ne da.
#brezpodpisa

d4vid ::

hojnikb ma prav, skoda poskusat. Baterija se zaklene. Prej bi baterijo vzivel ce bi na stare celice dal novo vezje. Celice v stari so najbrz se delujoce, ampak vezje ne pusti polnit/praznit.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

hojnikb ::

recimo na originalu k sn menju celice, je šlo vezije v kurac, k sn pa na ponaredku menju je blo pa vse kul. V obeh primerih je šlo za baterijo od 6910p
#brezpodpisa

hojnik, odvisno od tega kaksno tocno funkcijo opravlja tisto vezje. Ce gre samo za avtentikacijo v stilu "lej me, original sem", potem dostikrat ni problem. Ce so pa vmes se kaksne druge proizvajalceve svinjarije, je pa zgodba hitro drugacna. :)

Sam sem do zdaj imel problem samo z eno tako baterijo, ki je kruto smrt storila po menjavi celic.

bt22bt ::

Imel isti probelm na zaninem laptopu. Pomagalo je sledece:
- u device manager odinstaliras pod Batteries Microsoft ACPI-Compliant Control Mathod Battery (med postopkom imas racunalo priklopljeno brez baterije, samo AC napajanje)
- reboot da najde baterijo (driver)
- prvo filanje pa opravi potem kar v Biosu (da napolne preden gre v Winse).

Upam, da pomaga. Je pa ze kar precej casa minilo od takrat.

popster ::

Nevem če je to isti problem v primeru da se prenosnik ne zažene sploh ko je na polni bateriji.

Probal kot pravi bt2bt, odstranil driver, ugasnil, vstavil baterijo in boot, enako, v biosu pa pokaze staro baterijo.
Napise priklopljnen, 0% polnjenja, polnjenje prekinjeno.
Ce bi odstranil driverje v sistemski mapi a bi to kaj spremenilo.
Glede razdiranja in menjave cleneov ni panike, sam ne vem kako razdret, ker je zadeva precej kompaktna...e
prenosnik se pa zazene ce je baterija v prenosniku ali pa ne....

Nobenega nasveta ????

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jozerus ()

Prodajalec i Ebay de mi je odgovoril da je mogoce globoko izpraznjena in da je standardni napajalnik ne more napolnit.

solatko ::

Pri HP-jih veliko baterij ne trzne, zaradi nekompatabilne elektronike. Tiste, ki preverjeno delujejo, pa so cenovno zelo blizu originalu.
Če je sestava enaka, kot original, pomaga menjava elektronike, po navadi je popolnoma drugačna in se ne da enostavno to nardit.
Delo krepa človeka

kako pa razdreti ohisje, ostalo bom ze prespajkal, sam odpret je problem da g ane unicim

Mare2 ::

jozerus je izjavil:

Prodajalec i Ebay de mi je odgovoril da je mogoce globoko izpraznjena in da je standardni napajalnik ne more napolnit.

Sporoči porodajalcu in zahtevaj vračilo denarja. Kupi drugo baterijo, drugje. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija za prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
527555 (2556) Han
»

Popravilo baterije prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
272526 (1072) Vuli