Forum » Sedem umetnosti » Black Panther
Black Panther
Temo vidijo: vsi
leiito ::
Film ni slab je pa hudo precenjen in tista ocena na RT je posledica strahu.
Zgodba je taka kot je ni slaba in nič posebnega.
Vsi tako hvalijo glavnega negativca Killmongerja men osebno ni bil nič posebnega.
Je pa res, da ima Marvel bolj šibke negativce (Nisem še gledal A:IW) tukaj je DC boljši Joker, General Zod, Ozymandias, Ras al Ghul, Two face...
Shuri je bila OK.
Najboljši lik v celem filmu mi je bil MBaku.
Zadnja borba tam na polju je bila dobra je bila pa toliko slabša med Tcallo in Killmongerjem. Govorim o tisti finalni borbi tam pri vlaku bila je porazna.
Everet Ross popolnoma nepotreben lik v filmu.
Klaue je bil dober lik pa tudi odigran je bil zelo dobro pač Serkis je odličen igralec.
Od 18 MCU filmov, ki sem jih gledal Black Panther paše tam nekje v sredino.
Zunaj je 19 MCU filmov Infinity war nisem še utegnil pogledati.
Meni se zdi ravno Klaue najšibkejša točka, v sodobnem filmu takega tipa comedic relief ni več potreben in tak komičen lik ne deluje prepričljivo. Top negativec je bil npr. tisti potetoviran tip v The Equalizerju, še geste z rokami je imel psihopatske, tudi top odigrano.
Btw, kakšno leto za Kaluuyo, Get Out in Black Panther.
krneki0001 ::
Kar mene skrbi je, kako lahko kdorkoli katerikoli Marvelov film označi za povprečen.
Če je film slab, potem je slab. In Marvelovi filmi so v veliki večini samo povprečni.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
opeter ::
Marvel dela inženirske izdelke za učinkovito polnjenje kinodvoran, ne pa filmov.
Temu nihče ne oporeka.
Folk gre v kino pogledat inženirski izdelek, poleg poje še kakšno kokico, pride ven zadovoljen, vendar pa je naslednji dan praviloma že pozabil na vse skupaj.
A čez mesec gre nazaj pogledat nov Disneyjev umotvor, saj mu je tam nekej v podzavesti ostal soliden občutek na prejšnje doživetje. Sicer se ne spomni, zakaj, ampak kričečebarvni plakat in svež vonj (za nekatere smrdeč) kokic ga ponovno pritegne kot drek muhe.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
jype ::
Ja, saj zato se mi zdi čudno, da je Black Panther pa nekaj posebnega samo zato, ker so v njem ljudje drugačne barve in ker se dogaja v Afriki.
Kot da bi imeli kaj proti temu dejstvu.
Kot da bi imeli kaj proti temu dejstvu.
M-XXXX ::
krneki0001 je izjavil:
Kar mene skrbi je, kako lahko kdorkoli katerikoli Marvelov film označi za povprečen.
Če je film slab, potem je slab. In Marvelovi filmi so v veliki večini samo povprečni.
Praktično vedno imajo dobro oceno, ogromnega medijskega pompa in odlično se prodajajo.
Jaz bi rekel da so v kar nekaj kategorijah odlični če ne celo fenomenalni. Veliko boljši kot praktično vsi ostali... Niso pa v vsem perfektni, to je pa res...
Skratka, odlični inženirski izdelki? Verjamem - ogledal sem si LOTR in potem tudi Hobbittses ali kakorkoli se že reče ta drugi trilogiji in moram priznati, da je obrtniški standard izjemno visok. Zgodbe? Hja, Tolkien, ane. Črno-bele so že v originalu, za film so jih zgolj poenostavili.
Nikec3 ::
Folk gre v kino pogledat inženirski izdelek, poleg poje še kakšno kokico, pride ven zadovoljen, vendar pa je naslednji dan praviloma že pozabil na vse skupaj.
Glede na to, da Marvel franšizo gradi že 10 let in da ljudje zadeve še vedno gledajo, to očitno ne bo držalo.
MCU je edina franšiza, ki tudi po 18 filmih še vedno najde nekaj novega, da jo ljudje še vedno gledajo.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
Ja, saj ne oporekam temu, da obvladajo svoj posel, oporekam temu, da je Black Panther drugačen od vseh ostalih.
MCU je edina franšiza, ki tudi po 18 filmih še vedno najde nekaj novega, da jo ljudje še vedno gledajo.In še vedno jedo McDonalds in še vedno pijejo sladke pijače in poslušajo pop?
Pop je popularna glasba. Edini čas ko množice ne bodo poslušale popa bo, ko glasbe več ne bo.
oo7 ::
10 najbolj uspešnih franšiz glede na BOx office
1. MARVEL CINEMATIC UNIVERSE
Worldwide Gross: $15,482,764,918
2. STAR WARS
Worldwide Gross: $8,926,772,232
3. HARRY POTTER
Worldwide Gross: $8,532,684,345
4. JAMES BOND
Worldwide Gross: $7,077,929,291
5. THE LORD OF THE RINGS
Worldwide Gross: $5,895,804,182
6. FAST AND THE FURIOUS
Worldwide Gross: $5,139,434,105
7. X-MEN
Worldwide Gross: $5,016,911,347
8. SPIDER-MAN
Worldwide Gross: $4,858,774,307
9. BATMAN
Worldwide Gross: $4,572,000,197
10. PIRATES OF THE CARIBBEAN
Worldwide Gross: $4,505,013,091
1. MARVEL CINEMATIC UNIVERSE
Worldwide Gross: $15,482,764,918
2. STAR WARS
Worldwide Gross: $8,926,772,232
3. HARRY POTTER
Worldwide Gross: $8,532,684,345
4. JAMES BOND
Worldwide Gross: $7,077,929,291
5. THE LORD OF THE RINGS
Worldwide Gross: $5,895,804,182
6. FAST AND THE FURIOUS
Worldwide Gross: $5,139,434,105
7. X-MEN
Worldwide Gross: $5,016,911,347
8. SPIDER-MAN
Worldwide Gross: $4,858,774,307
9. BATMAN
Worldwide Gross: $4,572,000,197
10. PIRATES OF THE CARIBBEAN
Worldwide Gross: $4,505,013,091
Povprečno na film
1.STAR WARS - 991,863,581 $
2.THE LORD OF THE RINGS - 982,634,030 $
3.HARRY POTTER - 948,076,038 $
4.PIRATES OF THE CARIBBEAN - 901,002,618 $
5.MARVEL CINEMATIC UNIVERSE - 814,882,364 $
6.SPIDERMAN - 809,795,717 $
7.FAST AND THE FURIOUS - 642,429 263 $
8.BATMAN - 571,500,024 $
9.X-MEN - 501,691,134 $
10. JAMES BOND - 294,913,720 $
1.STAR WARS - 991,863,581 $
2.THE LORD OF THE RINGS - 982,634,030 $
3.HARRY POTTER - 948,076,038 $
4.PIRATES OF THE CARIBBEAN - 901,002,618 $
5.MARVEL CINEMATIC UNIVERSE - 814,882,364 $
6.SPIDERMAN - 809,795,717 $
7.FAST AND THE FURIOUS - 642,429 263 $
8.BATMAN - 571,500,024 $
9.X-MEN - 501,691,134 $
10. JAMES BOND - 294,913,720 $
D3m ::
LOTR pwna vse po spisku.
Res je glede na kvaliteto.
Pa tudi če gledaš po številu posnetih filmov.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Vazelin ::
meni je od LOTR res top kvalitete samo zadnji del
Nolanova Batman trilogija je pa vsa vrhunska, morda zadnji del še najmanj
Nolanova Batman trilogija je pa vsa vrhunska, morda zadnji del še najmanj
Pop je popularna glasba. Edini čas ko množice ne bodo poslušale popa bo, ko glasbe več ne bo.
Kaj pa so Marvelovi filmi, če ne "pop"?
Kaj pa so Marvelovi filmi, če ne "pop"?
Kolega, ne mi žanra mešat z neko franšizo. Ljudje bodo vedno gledali filme za mase, ne bodo pa vedno gledali Marvelovih filmov. Tako kot bodo vedno poslušali pop, ne bodo pa vedno poslušali Bhritney Spears. Aja, je sploh ne več.
Sem ta vikend pogledal Črnega Ga...mislim Pantherja.
Nič posebnega razen, da je nazi film v črni preobleki.
Nič posebnega razen, da je nazi film v črni preobleki.
|HP EliteBook|R5 6650U|
stjan ::
Pa v bistvu je zanimiva mešanica Janeza Blonda, ki se dogaja med Zvezdnimi vojnami na Planetu opic.
yoco ::
Black Panther je zelo precenjen film. Črnska populacija ga bo seveda posvojila, ampak film je popolnoma povprečen. Za nedeljsko popoldne z kokicami in nič več. Svetlobna leta zaostaja za npr. Zimskim vojakom.
Še najboljše je živopisnost filma in vizualna privlačnost.
Se strinjam! Danes pogledal film in mi ni bil preveč všeč.
Akademija bo ustanovila letos posebno kategorijo za Oskarje najbolj popularen film samo zato, da bo Black Panther lahko dobil oskarja.
Ampak če gledamo najbolj popularen film potem bi to moral biti Avengers: Infinity war.
Ampak če gledamo najbolj popularen film potem bi to moral biti Avengers: Infinity war.
FTad ::
Akademija bo ustanovila letos posebno kategorijo za Oskarje najbolj popularen film samo zato, da bo Black Panther lahko dobil oskarja.
V ZDA je po zaslužku PB pred Infinity War. In Američane zanimajo samo ZDA, ne pa ostali svet.
BP je v Ameriki pred Avengerjim 22 miljonov $ na svetovnem trgu pa BP zaostaja za Avengersim 700 miljonov $.
Ja saj pravim, da bo BP zmagal 22 miljonov prednosti in koža kjer ni konkurence.
Ja saj pravim, da bo BP zmagal 22 miljonov prednosti in koža kjer ni konkurence.
sirjost ::
Wakanda je izjemen dosežek in pokaže kaj se da, če imaš v razvojnem laboratoriju sposobne ljudi.
No vidite, da so naciji kewl.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Daliborg ::
Meni tale Black Panther deluje kot nek forsiran lik kot češ da Marvel ne izpade rasist.
lp.
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Tr0n ::
:facepalm:
BP je bil ze davnega leta 1966 kralj Wakande in african po rodu. :)
BP je bil ze davnega leta 1966 kralj Wakande in african po rodu. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Akademija ne bo ustanovila posebne kategorije za Oskarja najbolj priljubljen film, ker je bilo preveč nasprotovanja.
Direktor Marvela je že najel agentko, ki bo začela lobirati, da bo Black Panter film nominiran za oskraja tokrat za najboljši film leta SPOILER ALERT - film bo zmagal in pobral nagrado za najboljši film leta.
Marvel has already begun the groundwork for a Black Panther Best Picture campaign, including hiring a veteran Oscar strategist and putting a "significant" awards season budget behind it -- something, as The Los Angeles Times points out, Marvel had never done before.
Marvel's strategy for getting Oscar voters to consider Black Panther for Best Picture includes leaning into the movie's "creative accomplishments and the global impact it made," according to the Times.
http://www.ign.com/articles/2018/08/24/...
gendale2018 ::
zaradi taki stvari mi je black panther vse manj všeč
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
čuvajte se žene, bit ćete jebene
Meni je vseeno. Sem pogledal, a dokaj hitro pozabil. Sicer se spomnim nekega preganjanja po neonskih ulicah in nekega nosoroga, a to je to.
Po pravici povedano sem bolj vesel, da so končno naredili film na DC-jevo temo Vodnega moža.
Po pravici povedano sem bolj vesel, da so končno naredili film na DC-jevo temo Vodnega moža.
Misliš Podvodnega moža.
Še Urško morajo najti.
No, okej. Saj Urška je že v filmu, sam' ma pač rdeče lase.
WallSreet ::
Ravnokar sem tudi sam pogledal Black Pantherja in moram priznati, da me je vse skupaj pozitivno presenetilo. Izjemno dober film z dobro zgodbo ter z odlično igralsko zasedbo in izjemno Cinematografijo in sporočilom. Marvel je z Black Panther-jem zadel v polno in to potrjuje tudi Box Office. Vesel sem da so črnci dobili svojega predstavnika v blockbusterjih. Prav žalostno kako so črni heroji slabo reprezentirani na velikih platnih. Blade 2004, Up Up and Away 2000, Meteor Man 1993, Blankman 1994, Spawn 1994 in to je to. Black Panther je prinesel svežino, ki si jo lahko čutil od samega začetka. Poleg tega se je še enkrat več pokazalo kako pomembno je da je v tovrstnih filmih celotna filmska ekipa od producentov, scenaristov, oblikovalcev kostumov, do frizerjev itd black, ki se dejansko spozna na te stvari.
Všeč mi je bilo predvsem kako so prikazali Killmongerja, kjer si dejansko dobil občutek da je pravi "Killer" ki mu je malo mar za ostale. Predvsem mi je bila všeč tista borba med black panterjem in killmongerjem ko sta se spopadla brez kostumov. Scena je bila izpeljana izjemno in si ob koncu dejansko dobil občutek da je Killmonger pravi morilec, še posebej potem ko je vrgel Black Panterja v prepad. Vse skupaj je bilo dokaj realno brez kakršnih koli nadnaravnih moči. Njegova neusmiljenost ko je v trenutku pokončal Zurija in še na začetku Klawa je bila prikazana na odličen način. Vse skupaj potrjuje tudi tista scena ob koncu ko se Killmongerjem spopade z Nakia-o, Okoye in Shuri. Killmonger popusti šele potem ko ga Black Panter zabode in ugotovi da je z njim konec.
Vesel sem da se je Marvel končno odločil za korak naprej in svetu predstavil Black Panterja. Tudi če ti film ni bil všeč je potrebno priznati da je lepo da so tudi črni otroci dobili svojega super heroja. Če se za trenutek postavite v kožo nekega 8 letnega dečka iz nekega Ghetta v Baltimorju ali pa iz kakšne revne države v Afriki je prav prijeten občutek.
Afrika je res izjemno zanimiv kontinent o katerem ne vemo prav veliko. Afrika je ogromna tako po velikosti, kot prebivalstvu in predvsem resursih. Kako živijo v Afriki in kaj se tam pravzaprav dogaja o teh stvareh skoraj ne beremo. Morda bo nekega dne dejansko obstajal prostor kot je Wakanda kjer je tehnologija naprednejša od preostalega sveta. Morda pretiravam vendar kdo bi vedel? Afriško prebivalstvo se bo do leta 2050 skoraj potrojilo. Morda bo čez 100 let Afrika na prvem mestu. Celotna zgodba o vibranium-u in tehnologiji me je popolnoma navdušila in prevzela. Mislil, da je Marvel s tem zadel v polno. Vsa tehnologija je bila prikazana dokaj realno (vsaj meni se je tako zdelo). Vseskupaj me je prijetno presenetilo. Naj še enkrat poudarim da je bila cinematografija popolna!
Nekaterim so všeč cheesy/Wack Avengersi oziroma razni Justice League-i, Deadpooli, Star Warsi ki smo jih videli že 100x na velikih zaslonih in se samo še ponavljajo. Skrajni čas da pride do konkretnih sprememb kajti talenta se ne da ignorirati v nedogled.
Všeč mi je bilo predvsem kako so prikazali Killmongerja, kjer si dejansko dobil občutek da je pravi "Killer" ki mu je malo mar za ostale. Predvsem mi je bila všeč tista borba med black panterjem in killmongerjem ko sta se spopadla brez kostumov. Scena je bila izpeljana izjemno in si ob koncu dejansko dobil občutek da je Killmonger pravi morilec, še posebej potem ko je vrgel Black Panterja v prepad. Vse skupaj je bilo dokaj realno brez kakršnih koli nadnaravnih moči. Njegova neusmiljenost ko je v trenutku pokončal Zurija in še na začetku Klawa je bila prikazana na odličen način. Vse skupaj potrjuje tudi tista scena ob koncu ko se Killmongerjem spopade z Nakia-o, Okoye in Shuri. Killmonger popusti šele potem ko ga Black Panter zabode in ugotovi da je z njim konec.
Vesel sem da se je Marvel končno odločil za korak naprej in svetu predstavil Black Panterja. Tudi če ti film ni bil všeč je potrebno priznati da je lepo da so tudi črni otroci dobili svojega super heroja. Če se za trenutek postavite v kožo nekega 8 letnega dečka iz nekega Ghetta v Baltimorju ali pa iz kakšne revne države v Afriki je prav prijeten občutek.
Afrika je res izjemno zanimiv kontinent o katerem ne vemo prav veliko. Afrika je ogromna tako po velikosti, kot prebivalstvu in predvsem resursih. Kako živijo v Afriki in kaj se tam pravzaprav dogaja o teh stvareh skoraj ne beremo. Morda bo nekega dne dejansko obstajal prostor kot je Wakanda kjer je tehnologija naprednejša od preostalega sveta. Morda pretiravam vendar kdo bi vedel? Afriško prebivalstvo se bo do leta 2050 skoraj potrojilo. Morda bo čez 100 let Afrika na prvem mestu. Celotna zgodba o vibranium-u in tehnologiji me je popolnoma navdušila in prevzela. Mislil, da je Marvel s tem zadel v polno. Vsa tehnologija je bila prikazana dokaj realno (vsaj meni se je tako zdelo). Vseskupaj me je prijetno presenetilo. Naj še enkrat poudarim da je bila cinematografija popolna!
Nekaterim so všeč cheesy/Wack Avengersi oziroma razni Justice League-i, Deadpooli, Star Warsi ki smo jih videli že 100x na velikih zaslonih in se samo še ponavljajo. Skrajni čas da pride do konkretnih sprememb kajti talenta se ne da ignorirati v nedogled.
"Afrika je res izjemno zanimiv kontinent"
"Morda bo nekega dne dejansko obstajal prostor kot je Wakanda"
"Mislil, da je Marvel s tem zadel v polno."
|HP EliteBook|R5 6650U|
krneki0001 je izjavil:
Oboje je kr neki skup nametano brez pametne zgodbe in brez pomena.
Pa sem fan resident evil franšize (in zombi apokalipse na splošno), samo ta zadnji del je bil pa lih tok patetičen kot thor.
Se cisto strinjam. Pa tako kot je en zgoraj napisal, nikjer nic epskega. Par pretepov, en malo vecji mnozicni fajt... Bad guy je enga pomagaca kar ubil, ostali pa so nekje izviseli... Kr nekaj. King pa je itak bil kot nek froc ki se ves cas zaletava v zid. Nikjer ni imel inteligentnega momenta.
Meni je pa ravno to všeč da so bile borbe prikazane na dokaj realen način brez nekih lasarjev in nadnaravnih moči kot je to značilno pri cheesy/Wack Avengersih in Deadpoolih. Samo poglej si novega Aquaman-a kjer pri eni sceni dvigne 10 tisoč tonsko podmornico potem v drugi sceni pa komaj lovi sapo v borbi z navadnimi ljudmi. LOL
"Afrika je res izjemno zanimiv kontinent"
"Morda bo nekega dne dejansko obstajal prostor kot je Wakanda"
"Mislil, da je Marvel s tem zadel v polno."
Hahaha
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WallSreet ()
Meni je pa ravno to všeč da so bile borbe prikazane na dokaj realen način brez nekih lasarjev in nadnaravnih moči kot je to značilno pri cheesy/Wack
Resno ???
Po vrhu vsega je pa še CGI zanič.
Temu se reče borba
Seveda sem govoril o borbi med T'chall in Killmongerjem, te T'chall in M'bakujem! Še enkrat si preberi. Te borbe so potekale z meči in ščiti in ravno tovrstne scene so mi bile še najbolj všeč. Samo poglej si kakšnega Avengersa nič drugega kot ognjene kepe, lasarji in ostali nadnaravni crap.
Seveda sem govoril o borbi med T'chall in Killmongerjem, te T'chall in M'bakujem! Še enkrat si preberi. Te borbe so potekale z meči in ščiti in ravno tovrstne scene so mi bile še najbolj všeč. Samo poglej si kakšnega Avengersa nič drugega kot ognjene kepe, lasarji in ostali nadnaravni crap.
Čakaj malo saj Black Panther je v Avengersih saj gre za canon zgodbo tudi filma Black Panter.
Drugače je pa ravno v Wakandi največ laserjev in letečih ladij.
Kar se pa tiče Box Offica je pa BP zaslužil toliko samo zaradi Amerike drugje po svetu pa nič posebnega.
Vazelin ::
Evo še enkrat pogledal Black Panterja. Meni je zabaven in gledljiv movie. Recimo ni sicer takšna "epopeja" kot Aquaman ampak sem bolj užival ob drugem ogledu Pantherja, kot ob prvem Aquamana.
Sicer škoda, ker pantherja ne igra killmonger (Jordan mi je precej karizmatičen igralec, komaj čakam tudi da pride Creed 2). Ampak overall je film gledljiv in v svojem žanru v prvi polovici razpredelnice.
Sicer škoda, ker pantherja ne igra killmonger (Jordan mi je precej karizmatičen igralec, komaj čakam tudi da pride Creed 2). Ampak overall je film gledljiv in v svojem žanru v prvi polovici razpredelnice.
ProGo ::
Sem pogledal še Blackkklansmana, in je presenetljivo dober. Mogoče celo boljši kot Black Panther.
Upam da eden ali drugi dobi oskarja, ker sta res odlična.
arnecan1 ::
Sem pogledal še Blackkklansmana, in je presenetljivo dober. Mogoče celo boljši kot Black Panther.
Blackkklansmana še nisem gledal, tako da ne morem komentirati, ampak Black Panther enostavno ne bi smel kandidirati za resnejše kategorije, kot sta npr. najboljši film igralca ali režiserja.
Lahko pa se poteguje za kakšno kostumografijo ali sliko. To da je Black Panther nominiran za najboljši film, je pač nekakšna politična korektnost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Black Panther: Wakanda Forever [Black Panther 2] (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 9883 (3038) | Gregor P |
» | Captain America : Civil War (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 38055 (14084) | opeter |
» | Oscars 2019 [Nominations Out Now]Oddelek: Sedem umetnosti | 5424 (4135) | Vazelin |