Forum » Sedem umetnosti » Black Panther
Black Panther
Temo vidijo: vsi
bambam20 ::
Takšne stvari opaziš samo, ko je film dolgočasen.
Težko si toliko skoncentriran, da bi odmislil vse, razen filma.
Ne bom se strinjal, ker je glasnost v kinu tako močna , da preglasi srebanje po slamici. Ravno tako, ko nekdo se pritožuje, da ljudje gledajo na telefon pomeni, da ni osredotočen na film.
Ne vem kam hodite gledat filme. V cineplexxu je zvok zelo glasen. Možno, da je v Koloseju drugače. Se ne spomnim, ker sem bil v koloseju na zadnje 2012.
M-XXXX ::
Sem šel včeraj gledati omenjeni film.
Meni osebno eden slabših Marvel filmov. Gledljivo, da ne bo pomote, definitivno ni presežek.
Scene niso epske, fighti tudi ne, CGI ni za dol past (ni slab da ne bo pomote),... povsod mi je average.
Meni osebno eden slabših Marvel filmov. Gledljivo, da ne bo pomote, definitivno ni presežek.
Scene niso epske, fighti tudi ne, CGI ni za dol past (ni slab da ne bo pomote),... povsod mi je average.
M-XXXX ::
Like a give a crap
Je pa res da nisem nek ljubitelj črnske kulture in mi je tudi to bil minus filma. Od neumnih običajev do grdih varnostnic....
But thats me...
Je pa res da nisem nek ljubitelj črnske kulture in mi je tudi to bil minus filma. Od neumnih običajev do grdih varnostnic....
But thats me...
jype ::
Zanimivo, da kritiki pravijo, da je film za svoj žanr presenetljivo dober. Verjetno zgolj ni po okusu tistim, ki "niso neki ljubitelji črnske kulture", torej približno desetim odstotkom prebivalcev, ki se imajo za zaščitnike določene skupine ljudi, glede na rekordne zaslužke.
krneki0001 ::
Kritiki morajo tako govorit, ker sjw-ji pritiskate nanje. Kateri od kritikov bo kaj drugače povedal, ga boste itak takoj označili za rasista.
Drugače je pa film zgolj povprečen in tam nekje kot thor: ragnarok ali resident evil zadnji del. Patetično in ne bo za doma spravit in še enkrat pogledat.
Drugače je pa film zgolj povprečen in tam nekje kot thor: ragnarok ali resident evil zadnji del. Patetično in ne bo za doma spravit in še enkrat pogledat.
krneki0001 je izjavil:
Kritiki morajo tako govorit, ker sjw-ji pritiskate nanje.Haha.
krneki0001 je izjavil:
Kateri od kritikov bo kaj drugače povedal, ga boste itak takoj označili za rasista.Objektivno je film odličen za svoj žanr. Neudobno se ob njem počutijo izključno rasisti.
krneki0001 je izjavil:
Drugače je pa film zgolj povprečen in tam nekje kot thor: ragnarok ali resident evil zadnji del. Patetično in ne bo za doma spravit in še enkrat pogledat.Jasno, da ne. Saj še noben akcijski superherojski film od Marvela ni bil.
Nikec3 ::
in tam nekje kot thor: ragnarok ali resident evil zadnji del.
No no, Ragnaroka mi pa ne boš dajal v isto kategorijo kot Resident Evil.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
Oboje je kr neki skup nametano brez pametne zgodbe in brez pomena.
Pa sem fan resident evil franšize (in zombi apokalipse na splošno), samo ta zadnji del je bil pa lih tok patetičen kot thor.
Pa sem fan resident evil franšize (in zombi apokalipse na splošno), samo ta zadnji del je bil pa lih tok patetičen kot thor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
next3steps ::
krneki0001 je izjavil:
Kateri od kritikov bo kaj drugače povedal, ga boste itak takoj označili za rasista.Objektivno je film odličen za svoj žanr. Neudobno se ob njem počutijo izključno rasisti.
Ga bom pogledal. A če ne bo širil meja, dal moji osebnosti nove razsežnosti, ali manipuliral s čustvi, pridejo k tebi domov na obisk nacisti
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: ahac ()
next3steps je izjavil:
Ga bom pogledal. A če ne bo širil meja, dal moji osebnosti nove razsežnosti, ali manipuliral s čustvi, pridejo k tebi domov na obisk nacistiKaj zdej, si že? Js ga nism še vidu, tko da uresnic ne vem, razumem pa, da se nekateri še vedno niso sprijaznili, da v njem ni "reprezentativne količine belcev".
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: ahac ()
Raw ::
Vidu. Ni slab, bo še kdaj za pogledat.
Mu pa nekaj manjka - na vseh področjih je za odtenek slabši od sestrskih filmov. Od igralske zasedbe, kjer je bila Letitia Wright aka Shuri slaba izbira, učinkov, zgodbe, do splošnega vzdušja.
Ima sicer nekaj novih prijemov, naprimer zlitje&sožitje&kontrast med starotipno afriško tematiko in pravcato sci-fi tehnologijo. Je hit-and-miss, z nekaj dobrimi idejami in rešitvami.
Mu pa nekaj manjka - na vseh področjih je za odtenek slabši od sestrskih filmov. Od igralske zasedbe, kjer je bila Letitia Wright aka Shuri slaba izbira, učinkov, zgodbe, do splošnega vzdušja.
Ima sicer nekaj novih prijemov, naprimer zlitje&sožitje&kontrast med starotipno afriško tematiko in pravcato sci-fi tehnologijo. Je hit-and-miss, z nekaj dobrimi idejami in rešitvami.
I am what I am and I do what I can
Od igralske zasedbe, kjer je bila Letitia Wright aka Shuri slaba izbira...
Zanimivo, meni je bila ona super izbira.
Sc0ut ::
krneki0001 je izjavil:
Oboje je kr neki skup nametano brez pametne zgodbe in brez pomena.
Se cisto strinjam. Pa tako kot je en zgoraj napisal, nikjer nic epskega. Par pretepov, en malo vecji mnozicni fajt... Bad guy je enga pomagaca kar ubil, ostali pa so nekje izviseli... Kr nekaj. King pa je itak bil kot nek froc ki se ves cas zaletava v zid. Nikjer ni imel inteligentnega momenta.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Raw ::
Od igralske zasedbe, kjer je bila Letitia Wright aka Shuri slaba izbira...
Zanimivo, meni je bila ona super izbira.
Nisi edini, ki mu je igralka všeč, ampak Shuri bi morala neka super inteligentna inženirka, celo pametnejša od Starka. Meni Letitia ne daje nobenega vtisa inteligence, prej obratno. Igra mi preveč plehko, sicer pa Shuri ni najbolj prepričljiv karakter v filmu, kar tudi ne pomaga.
I am what I am and I do what I can
Vazelin ::
Kot sem že napisal je bil Black Panther povsem soliden film v žanru. Ni pa presežek v stilu Zimskega vojaka (ki je celo dober triler) ali tanovih Avengerjev. Škoda ker Daniel Kaluuya ni bil več v kadru.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Kot sem že napisal je bil Black Panther povsem soliden film v žanru. Ni pa presežek v stilu Zimskega vojaka (ki je celo dober triler) ali tanovih Avengerjev. Škoda ker Daniel Kaluuya ni bil več v kadru.
Se strinjam.
oo7 ::
Film ni slab je pa hudo precenjen in tista ocena na RT je posledica strahu.
Zgodba je taka kot je ni slaba in nič posebnega.
Vsi tako hvalijo glavnega negativca Killmongerja men osebno ni bil nič posebnega.
Je pa res, da ima Marvel bolj šibke negativce (Nisem še gledal A:IW) tukaj je DC boljši Joker, General Zod, Ozymandias, Ras al Ghul, Two face...
Shuri je bila OK.
Najboljši lik v celem filmu mi je bil MBaku.
Zadnja borba tam na polju je bila dobra je bila pa toliko slabša med Tcallo in Killmongerjem. Govorim o tisti finalni borbi tam pri vlaku bila je porazna.
Everet Ross popolnoma nepotreben lik v filmu.
Klaue je bil dober lik pa tudi odigran je bil zelo dobro pač Serkis je odličen igralec.
Od 18 MCU filmov, ki sem jih gledal Black Panther paše tam nekje v sredino.
Zunaj je 19 MCU filmov Infinity war nisem še utegnil pogledati.
Zgodba je taka kot je ni slaba in nič posebnega.
Vsi tako hvalijo glavnega negativca Killmongerja men osebno ni bil nič posebnega.
Je pa res, da ima Marvel bolj šibke negativce (Nisem še gledal A:IW) tukaj je DC boljši Joker, General Zod, Ozymandias, Ras al Ghul, Two face...
Shuri je bila OK.
Najboljši lik v celem filmu mi je bil MBaku.
Zadnja borba tam na polju je bila dobra je bila pa toliko slabša med Tcallo in Killmongerjem. Govorim o tisti finalni borbi tam pri vlaku bila je porazna.
Klaue je bil dober lik pa tudi odigran je bil zelo dobro pač Serkis je odličen igralec.
Od 18 MCU filmov, ki sem jih gledal Black Panther paše tam nekje v sredino.
Zunaj je 19 MCU filmov Infinity war nisem še utegnil pogledati.
Everet Ross služi kot pripovedovalec, oziroma je tam zato, da laiki padejo v Wakando. Ni nujno potreben, ni pa tudi nič narobe, da je zraven.
Film ni slab je pa hudo precenjen in tista ocena na RT je posledica strahu.
@M-Power, tokrat si v enem stavku zajel vso bistvo. Black Panther je dober film. Ni pa tako dober kot Winter Soldier, prvi Guardiansi ali Infinity War.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
@M-Power, tokrat si v enem stavku zajel vso bistvo. Black Panther je dober film. Ni pa tako dober kot Winter Soldier, prvi Guardiansi ali Infinity War.
Tudi meni sta Guardians in Winter Solider top 2 v MCU.
Če pa gledam celoten Marvel potem pa bi tema dvema filmoma dodal še Logana in Deadpoola to so 4 najbolši Marvelovi filmi na moji lestvici.
SimplyMiha ::
Preveč so hypali ta film, pa so bili posledično pričakovanja visoka, tako da je razočaranje neizbežno. Kaj vse so pripravljeni narediti za višjo prodajo!
Izi ::
Sci-fi komedija. Afričani in vesoljska tehnologija
Kratkočasen in gledljiv film, ki ga hitro pozabiš. 6/10
Kratkočasen in gledljiv film, ki ga hitro pozabiš. 6/10
multikuturna res ne, multiverska pa ja. Že ena vera je preveč. In dokler ne bomo izkoreninili ver, toliko časa multikulturna družba ne bo mogla zaživeti.
Nabijaš samo ti. Dokler se boste vere oklepali ko pijanec plota, toliko časa družba ne bo multikulturna.
Aquafriend ::
Zanimivo, da kritiki pravijo, da je film za svoj žanr presenetljivo dober. Verjetno zgolj ni po okusu tistim, ki "niso neki ljubitelji črnske kulture", torej približno desetim odstotkom prebivalcev, ki se imajo za zaščitnike določene skupine ljudi, glede na rekordne zaslužke.
Si predstavljas, da bi film popljuvali. To ne gre. Oziroma gre vendar bos fasal zaljivke, da si rasist ipd. Nisem gledal filma, tako da ne vem ce je upraviceno ali ne. Ne mene poslusat, ker zlo mal gledam filme. Postavi se v kozo kritika. Je treba dat malo spodbude tudi afroamericanom. Kam bi prisel, ce bi jim popljuval eno izmed redkih filmov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
krneki0001 je izjavil:
multikuturna res ne, multiverska pa ja. Že ena vera je preveč. In dokler ne bomo izkoreninili ver, toliko časa multikulturna družba ne bo mogla zaživeti.
Zaznavam fašizem.
LeQuack ::
Sem gledal in je še kar gledljiv, ampak tipičen Marvel movie pač. So good guys, pridejo bad guys, good guys jih premagajo, the end. S tem da je bad guy res komedičen, straight outta compton pride ke v Afriko lol pa začne ukazovat. Smeh.
Spoiler:
No ampak ta "bad guy" hoče tehnologijo deliti z ostalimi, good guys pravijo ne, to je sam oza nas, zato ubijejo bad guya, in nato si premislijo in sedaj hočejo tehnologijo deliti z ostalimi. What the hell man.
Spoiler:
No ampak ta "bad guy" hoče tehnologijo deliti z ostalimi, good guys pravijo ne, to je sam oza nas, zato ubijejo bad guya, in nato si premislijo in sedaj hočejo tehnologijo deliti z ostalimi. What the hell man.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
jest10 ::
krneki0001 je izjavil:
Fašizem pa zelo težko. Fašisti so bili, ste in bodo vedno samo levičarji.
Fašizem je totalno desna orientacija
krneki0001 je izjavil:
Fašizem pa zelo težko. Fašisti so bili, ste in bodo vedno samo levičarji.
Fašizem je totalno desna orientacija
A je tudi po tvoje jype res prešel na desno, ko hoče na vsak način biti fašist?
Levičarji ste fašisti. Vsi enaki, vsi ovce, samo bele je treba pobiti, izločit, ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Qcube ::
Pogledal in bi ocenil 6/10.
Še CGI v kazinoju ko se črnka pretepa s palico je malenkost out of synch.
Sem pa razočaran ker niso dali 100% samo črne igralce not, že ker so imeli lepo priložnost.
Še CGI v kazinoju ko se črnka pretepa s palico je malenkost out of synch.
Sem pa razočaran ker niso dali 100% samo črne igralce not, že ker so imeli lepo priložnost.
Magic1 ::
Se ka strinjam, da je 6 kar realna ocena. Pač še eden od povprečnih Marvelovih filmov, ki je pa zelo uspešno zajahal trenutne trende, ki so v modi.
Poslovneži v ozadju si pošteno manejo roke.
Poslovneži v ozadju si pošteno manejo roke.
Magic
yayo ::
Pogledal, malce mi asocira na blacksploitation filme iz sedemdesetih, a'la Shaft in Cleopatra Jones, ampak v bistvu je tipična Marvel pravljica, le da so vsi liki črni, kar mi je čisto ok. Je pa Disney naredil biznis stoletja z rasnim marketingom. Kaj za boga se imate, slovenceljni, tolio za kregat pa mi ni jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Jah, eni pravijo, da je film preveč črn, drugi pa pravimo, da pravljice ne morejo bit "preveč" karkoli.
yayo ::
mah, meni so vsi Marvel filmi v bistvu en in isti kurac, pogledaš, ko se ti ne ljubi gledat nič bolj kompliciranega in pozabiš v par dnevih. V Pink Panterju mi je, iskreno povedano, manjkalo nekaj jošk.
krneki0001 je izjavil:
Film je podpovprečen, pa ne zaradi igralcev ali samo "tačrnih".Zaradi česa pa?
arnecan1 ::
Black Panther je zelo precenjen film. Črnska populacija ga bo seveda posvojila, ampak film je popolnoma povprečen. Za nedeljsko popoldne z kokicami in nič več. Svetlobna leta zaostaja za npr. Zimskim vojakom.
Še najboljše je živopisnost filma in vizualna privlačnost.
Še najboljše je živopisnost filma in vizualna privlačnost.
Moja lestvica vseh MCU filmov brez Avengers Infinity war, ker ga še nisem utegnil pogledati
1:Guardians Of Galaxy
2:Captain America: Winter solider
3:Captain america: Civil War
4:Iron man
5:Avengers
6:Guardians of Galaxy 2
7:Dr Strange
8:Iron man 3
9:Thor 3: Ragnarok
10:Spiderman: Homecoming
11:Ant-man
12:Avengers: Age of Ultron
13:Black Panther
14:Iron man 2
15:Thor
16:Captain america: First Avenger
17:Thor 2 Dark World
18:The Incredible Hulk
1:Guardians Of Galaxy
2:Captain America: Winter solider
3:Captain america: Civil War
4:Iron man
5:Avengers
6:Guardians of Galaxy 2
7:Dr Strange
8:Iron man 3
9:Thor 3: Ragnarok
10:Spiderman: Homecoming
11:Ant-man
12:Avengers: Age of Ultron
13:Black Panther
14:Iron man 2
15:Thor
16:Captain america: First Avenger
17:Thor 2 Dark World
18:The Incredible Hulk
opeter ::
Meni pa Guardians of the Galaxy ni nič posebnega. Sem gledal, ampak ziher ne bi dal med prvih pet.
Captain America: First Avenger mi je bil bolj zanimiv in sem si ga tudi že večkrat ogledal (sploh ker tolikokrat ponavljajo na teveju). Winter Soldier mi je vsekakor na prvem mestu.
Captain America: First Avenger mi je bil bolj zanimiv in sem si ga tudi že večkrat ogledal (sploh ker tolikokrat ponavljajo na teveju). Winter Soldier mi je vsekakor na prvem mestu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vazelin ::
Moj seznam marvel filmov nekako:
1. Winter Soldier, Infinity War 1
2. Ironman
ostalo je vse precej generično Tudi meni so Guardiansi overrated as fuck :P
1. Winter Soldier, Infinity War 1
2. Ironman
ostalo je vse precej generično Tudi meni so Guardiansi overrated as fuck :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
leiito ::
Na net je pred dnevi prišla 10 bitna verzija. Film je gledljiv bolj kot tipični superhero akcioner in nekateri dialogi so odlični, je pa zaskrbljujoče, da tako rasističen film vzbuja tako navdušenje. Če bi bile mize obrnjene in bi v nekem filmu na tak način slavili belo kulturo in se tako izražali o črncih, kot se liki o belcih, bi mediji 24/7 poročali o supremacistični subverziji.
Sicer pa našim temnejšim bratom iskrene čestitke, Wakanda je izjemen dosežek in pokaže kaj se da, če imaš v razvojnem laboratoriju sposobne ljudi.
Sicer pa našim temnejšim bratom iskrene čestitke, Wakanda je izjemen dosežek in pokaže kaj se da, če imaš v razvojnem laboratoriju sposobne ljudi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Black Panther: Wakanda Forever [Black Panther 2] (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 9883 (3038) | Gregor P |
» | Captain America : Civil War (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 38055 (14084) | opeter |
» | Oscars 2019 [Nominations Out Now]Oddelek: Sedem umetnosti | 5424 (4135) | Vazelin |