Forum » Strojna oprema » 4K ali 8K
4K ali 8K
strom_15 ::
Pozdravljeni.
Zanima me kakšne so minimalne strojne zahteve računalnika za nemoten ogled 4K ali v bodoče 8K?
Predvsem pa me zanima, katera komponenta v računalniku je najpomembnejša pri predvajanju visoko resolucijskih videov.
LP
Zanima me kakšne so minimalne strojne zahteve računalnika za nemoten ogled 4K ali v bodoče 8K?
Predvsem pa me zanima, katera komponenta v računalniku je najpomembnejša pri predvajanju visoko resolucijskih videov.
LP
popster ::
grafična in procesor, razen če uporablaš kak screen mirorring, potem rabiš tudi fon 4k
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
Scorpia ::
Imaš softversko kodiranje, kar zahteva bolj procesor. Nekako i3 bi že bil dovolj, čeprav je tudi g2020 prebavil 4k. Če imaš program, ki zna obremeniti, grafično kartico, pa procesor ni pomemben.
Če imaš hardversko kodiranje, kot jo imajo naprimer današnji mobiteli, tablice, kakšen HD predvajalnik, ne rabiš niti močen procesor niti grafično.
Današnji računalniki vsi bp prebavijo 4k.
Če imaš hardversko kodiranje, kot jo imajo naprimer današnji mobiteli, tablice, kakšen HD predvajalnik, ne rabiš niti močen procesor niti grafično.
////
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scorpia ()
klinker ::
8K ne vem ce ze kaj hw pospesuje, za 4K imas pa ze cheap android boxe na aliexpress ki to furajo bp na 60hz.
Imas nekaj v "kaj kupiti" na to temo.
Imas nekaj v "kaj kupiti" na to temo.
dj_uro ::
Imaš softversko kodiranje, kar zahteva bolj procesor. Nekako i3 bi že bil dovolj, čeprav je tudi g2020 prebavil 4k. Če imaš program, ki zna obremeniti, grafično kartico, pa procesor ni pomemben.
Ravno obratno
vw-klub.si
AC_DC ::
Današnji **intel** računalniki vsi bp prebavijo 4k.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
nikolahodin ::
Pozdravljeni.
LP
Za 4k video je 4tb hdd dost in 8k video pa že rabiš 8 Tb ali 10 tb hdd. Za 4 in 8 k video rabiš dobro grafično kartico ( trenutno nevem katera je najboljša ), rabiš 4k monitor z kablom hdmi 2.0a. Še bolje Display port 1.4a kabel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nikolahodin ()
Mare1337 ::
mene pa zanima kaki stroj bi rabil za 2k monitor ? pac igram vecino, LoL, Hurtworld,pa kaki the culling pa tu pa tam bf4 :)
drugace mam fx 8120 4.0, 8gb vegance 1886, in amd r9 270x windforce 2gb :)
Alien123 ::
nikolahodin je izjavil:
mene pa zanima kaki stroj bi rabil za 2k monitor ? pac igram vecino, LoL, Hurtworld,pa kaki the culling pa tu pa tam bf4 :)
Kupiš monitor 4k resolucije in hdmi 2.0
če te sprašuje za 2k, kaj ti nekaj z 4k..
stroj pa hmm.. vsaj i5 in r9 390/x, fury/x, nano.. Sam zdaj ne kupuj grafičnih ker se ne splača, lahko pa proc komot
nikolahodin je izjavil:
Kupiš monitor 4k resolucije in hdmi 2.0
če te sprašuje za 2k, kaj ti nekaj z 4k..
stroj pa hmm.. vsaj i5 in r9 390/x, fury/x, nano.. Sam zdaj ne kupuj grafičnih ker se ne splača, lahko pa proc komot
Predlagam mu 4k monitor zato ker nevem ali mu bo 2k resolucija štekala na full hd monitorju. 2k resolucija je nekaj vmes med 1080p in 2160p. Tebi za gledat 8k resolucijo trenutno predlagam tole https://www.techtradecenter.si/monitor-...
sodnicaN ::
odvisno od kodeka in nastavitev uporabljenih pri kodiranju
in dekoderja in nastavitev uporabljenih pri predvajanju
že 720p se ti bo zatikal ob pravih kombinaciji (probaj madvr in daj vse nastavitve na max, ti garantiram zatikanje marikje)
in dekoderja in nastavitev uporabljenih pri predvajanju
že 720p se ti bo zatikal ob pravih kombinaciji (probaj madvr in daj vse nastavitve na max, ti garantiram zatikanje marikje)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 74285 (24127) | Yenk |
» | 4k monitor in 1080p resolucija v igrahOddelek: Pomoč in nasveti | 1881 (1392) | Compufreek |
» | Čuden takojšni izklop PC-jaOddelek: Igre | 835 (612) | Sami |
» | Upgrade ali nov računalnik? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4438 (3476) | DarwiN |