» »

Vikend Poreč - kateri digitalni sprejemnik

Vikend Poreč - kateri digitalni sprejemnik

Jurrbe ::

Pozdravljeni,
na vikendu v Novigradu bi rad gledal TV preko antene. Ker imam starejši TV potrebujem digitalni sprejemnik gledam
https://www.bigbang.si/digitalni-spreje...
in tega
https://www.bigbang.si/digitalni-spreje...

So kakšne bistvene razlike, katerega priporočate?
Hvala!

Scorpia ::

Nima veze kater sprejemnik vzames, prej glej, da imas dobro anteno, ki se zna dobro usmerjat. V nasprotnem, bos lahko samo italijane gledal.
////

veso266 ::

to pa ne bo glih držal na Lošinju v kampu lahko res skoraj samo Italijane poslušam preko FM radija ampak ko so prenehali z oddajanjem Analogne TV v Italiji je bilo z Italijanskimi Televizijskimi programi konec (samo ko je tropo je bilo mogoče dobit kakšen Italijanski MUX)

PS: Priporočam kaj ki ti omogoča da ročno iščeš kanale (večina teh umesnikov ki sem jih probal ima samo avtomatsko iskanje ki je zanič za moje pojme)
Why do you need an e signature if everyone can delete it

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: veso266 ()

Blazz ::

Lanterna med porečem in novigradom... kupil top anteno, top kabel... takorekoč nbenga SLO kanala nisem ujel... veliko je tudi odvisno a si za hribom prot sloveniji al na vrh...

Scorpia ::

Veso... lošinj je že kar stran od italijanov... V Poreču oz. po istri je problem, da imajo italijani močne oddajnike in se umešavajo hrvatom. Zračna linija je pol manjša kokr do lošinja... Pa italijani ne spoštujejo frekvence ki jih je eu dodelila, tako da so vzeli vse proste frekvence zase in še z močnimi oddajniki preslišijo hrvaške in sploh slovenske.

Blazz tam bi mogu bp, dobiti SLO signal, edino če se ti ne dogaja to, da ti italijani frekvence motijo.

Npr. na Krku bp, loviš slo kanale, prav tako v Crikvenici, ki je nekoliko za hribom. Pa tudi s Raba sem slišal, da se da dobiti slo kanale.
////

Tarzan ::

Jap, s Krka vem da sem lepo glasno in jasno poslušal slovenski radio Val202. Tudi TV bi lahko, če bi vzel malo bolj sofisticirano anteno, sem imel samo fckin' DVB-T usb dongle in eno mini omni antenco, kar pomeni... mission impossible. Je pa tudi to sranje lovilo signal tam nekje do sredine Istre.

Tody ::

Kot ti že cena pove niso :) Drugi proizvajalec drugačna cena. Kot so pa drugi povedali, mogoče bi blo fajn kakega lokalnega mojstra poklicat pa da ti pove če maš sploh signal. Razen če veš da maš signal :D

Jurrbe ::

Sem vzel PROBOX HD1000, zadeva dela.
Zanima pa me zakaj ne delajo radijski kanali na televiziji, je razlog da gre signal iz strešne antene preko coax TV kabla? Ali bi to vseeno moralo delati?

msjr ::

Po moje bolj zato, ker DAB radio v Sloveniji (in na Hrvaškem) ne oddaja, FM tunerja pa ta zadeva po moje nima.

radmannsdorf ::

Slovenski radii zaenkrat še ne oddajajo v digitalni tehniki(razen tist ko je bil testno pred leti), ti pa imaš digitalni sprejemnik?
Pomoje je to to. Ravno COAX kabel pa je pravi, glasbeni stolpi imajo še prav COAX priključek.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je zdaj s televizijskimi programi prek antene?

Oddelek: Zvok in slika
81062 (612) rozman
»

Ali potrebujem digitalni sprejemnik za televizor?

Oddelek: Strojna oprema
62223 (2100) BorutK-73
»

Philips 42PFL7603D/12 digitalni sprejem

91247 (709) vlado44
»

TV na rač.

91666 (1375) BorutK-73
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik