» »

Računalnik z windows 8.1 noče iti v BIOS mode

Računalnik z windows 8.1 noče iti v BIOS mode

Jiffle ::

Ko kliknem v Advanced options in nato windows startup setting in nato restart, se mi nič ne zgodi ( ne gre v BIOS mode ) ampak je zaslon samo črn. Kako pridem v BIOS mode?

BorutK-73 ::

Baterijo na matični ven za par sekund da se bios resetira.

Zgodovina sprememb…

Ja sem dal vn enkrat za 5 sekund zdaj mi pa noce ven se racunalnik normalno prizgat. Je prizgan , lucka sveti toda , toda na monitorju se nič ne pokaze (monitor je v redu). Sm ze veckrat probal bios restirat z bios baterijo in tisto ka zamnas iz pina ena dva na dva tri in nazaj . Kako se popravi?

Han ::

Je bilo za to potrebno odpirat novo temo v sklopu Operacijskih sistemov?

CR2032 "gumbek" baterija je v računalniku zgolj zato, da se ohranijo BIOS nastavitve. Če jo pravilno vzameš iz podnožja in po 5 minutah vstaviš nazaj, računalnika ne "poškoduješ". Poškoduješ ga lahko, če to počneš nepravilno, npr. ne izklopiš napajalnika oziroma ne iztakneš napajalnega kabla iz elektrike, se prej ne razelektriš (na radiatorju ali vodovodni pipi), se dotikaš kontaktov na osnovni plošči s kovinskim predmetom...

Navedi sestavo računalnika in starost komponent.

Imam grafično nvidia geforce gtx 750 ti Twin frozr , i3 3.4ghz, maticna plosca asus crossfire b75 pro3-m. Še kej ? Se opravicujem za dve isti temi samo živcen sem ka nujno rabim nazaj racunalnik.

Si probal video izhod na matični? Mogoče ti je video izhode prestavil v biosu.

Najlepša hvala BorutK 73, to mi je pomagalo.

Sedaj pa prestavi v biosu nazaj na dedicated graphics ali PCI express in po restartu prestavi video kabel na grafično.

sodnicaN ::

to se zgodi če imaš vklopljen uefi ultra fast boot...

za windows ne vem (predvidevam da maš nekje nastavitev za it v uefi) v linuxu maš pa poseben ukaz ki ga resetira direkt v bios

maš tud v biosu nastavitev, da v primeru odklopa iz omrežja je prvi boot normalen, torej samo izklopiš napajalnik in ti bo šlo v bios

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215157 (4908) acookook
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

3610792 (8306) krepki
»

Računalnik se resetira (forever)

291903 (1387) GTX970
»

Ni slike

Oddelek: Strojna oprema
211344 (1165) Tr0n
»

Kako naj ponovno naložim xp-je? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
685593 (4828) pilotgirl84

Več podobnih tem