Forum » Loža » odvisnost predhodnih dohodkov na socialno podporo
odvisnost predhodnih dohodkov na socialno podporo
the man ::
na centru za socialno delo so mi rekli, da moram prinesti bančne izpiske iz zadnjih 3 mesecev.....še prejšnji mesec sem dobil štipendijo v višini okoli 100 evrov( je ne dobivam več). a to pomeni da moram čakati še tri mesece za socialno podporo? hvala za vaše odgovore
AC_DC ::
Ne.
Če si dobil v tem času štipendijo ali kakšen drug dohodek na trr pomeni le, da bo dsp nižja.
Če si dobil v tem času štipendijo ali kakšen drug dohodek na trr pomeni le, da bo dsp nižja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
otago ::
Mislim da ne. Gledajo stanje na računu. Prejemnik lahko ima manjši znesek na računu (nekaj 100 eur), je lastnik starejšega vozila.
Mato989 ::
JA, prosim ne poslušaj, ker enake težave so imeli moji znanci iz drugih krajev, sicer na našem CSDju lepo poveš da si prenehal prejemat, oz. je zadnjič blo tisti mesec in si gospodična to označi na izpisku, drugje pa kar trgajo....
Najbolj ziher, je tako da daš vlogo not po 3 mesecih od zadnjega nakazila, pol boš dobo maksimalno.
Najbolj ziher, je tako da daš vlogo not po 3 mesecih od zadnjega nakazila, pol boš dobo maksimalno.
jalovec09 ::
Maximalno socialno dobi samska oseba, ki živi na drugem anslovu kot starši, če živiš s kom, ki ti lahko pomaga odbijejo.... če živiš doma dobiš okol 200 evrov ali malo več.
Upoštevajo se dohodki za leto 2015, prihrankov imaš lahko max. tam 750 evrov, avto v max.vrednsoti 8000 evrov....
Če si imel v l.2015 študentko nakazilo se seštejejo dohodki deli s 12 in dobljeno vsoto odšteje od 200 evrov.
Vse to piše na CSD ali pa kak forum.
Upoštevajo se dohodki za leto 2015, prihrankov imaš lahko max. tam 750 evrov, avto v max.vrednsoti 8000 evrov....
Če si imel v l.2015 študentko nakazilo se seštejejo dohodki deli s 12 in dobljeno vsoto odšteje od 200 evrov.
Vse to piše na CSD ali pa kak forum.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jalovec09 ()
Massacra ::
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr...
Kaksne dohodke si imel pred nastopom pravice ni pomembno, ce ustrezas opisanim pogojem! Vrednost je 288€!
Kaksne dohodke si imel pred nastopom pravice ni pomembno, ce ustrezas opisanim pogojem! Vrednost je 288€!
BorutO ::
Jaz vam pa povem tako ... Po pameti s socialno podporo. Če je res finančna kriza, ti drugo ne preostane, kot da jo imaš, če imaš dovolj denarja za sproti, se socialne izogibaj. Ko enkrat umreš bodo tvoji najbližji, oz. tisti, ki bo prevzel tvoje premoženje, mogli ves denar vrniti, ki si ga dobil iz socialne podpore. Pred parimi meseci je ravno en sosed mogel plačati skoraj 20.000 eur državi, ker je njegova mama dobila toliko pomoči od socialne.
Mato989 ::
Jaz vam pa povem tako ... Po pameti s socialno podporo. Če je res finančna kriza, ti drugo ne preostane, kot da jo imaš, če imaš dovolj denarja za sproti, se socialne izogibaj. Ko enkrat umreš bodo tvoji najbližji, oz. tisti, ki bo prevzel tvoje premoženje, mogli ves denar vrniti, ki si ga dobil iz socialne podpore. Pred parimi meseci je ravno en sosed mogel plačati skoraj 20.000 eur državi, ker je njegova mama dobila toliko pomoči od socialne.
Zakaj zavajaš? Tako je bilo pred 1 septembrom 2014... od zdaj je takole:
Če je zapustnik pomoč iz prejšnjega odstavka prejel za več kot 12 mesecev, se dedovanje zapustnikovega premoženja omeji do višine prejete pomoči, zmanjšane za 12 najvišjih mesečnih zneskov, nato pa zmanjšane še za 1/3 od preostalih mesečnih zneskov prejete pomoči.
Ampak kolikor sem seznanjen se to "resetira" če zmes ne prejemaš socialne potem 6 mesecev.
win64 ::
On je hotel dedovat premoženje. Lahko se tudi odpove dedovanju pa ne bo potrebno nič plačati.
telexdell ::
A po mamini smrti je lahko dal državi, za časa njenega življenja pa ne direktno njej???
PS- ko bom enkrat 2 m pod zemljo, me za to kaj bodo podedovali tisti, kateri mi za časa življenja niso pomagali, ko sem bil v stiski zagotovo ne bo bolela glava.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 33988 (14782) | St235 |
» | Socialna podpora - nisem upravicen?Oddelek: Loža | 18694 (14498) | Iatromantis |
⊘ | Dobra plat socialne podpore pri mladih? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9165 (8360) | dzinks63 |
⊘ | Ne splača se ji delat za 500 evrov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10293 (8560) | Gandalfar |
⊘ | minimalna plača ali socialna pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14474 (12974) | Gandalfar |