» »

Avtoradio

Avtoradio

kalcek16 ::

Zanima me če kdo ve kje bi se dalo bl poceni kupiti avtoradio na CD-je al pa na MP3-je. Rad bi, da bi bila sprednja ploščica snemljiva, da bi se jo dalo vzeti dol. Izhoda pa naj ima 4X45W. Za vsako dobro informacijo vam bom hvaležen.
  • spremenil: Tomi ()

bf4ed ::

No če boš že kupoval, potem kupi JVC avtoradio in JBL zvočnike. Najboljša kombinacija za najboljši zvok.

Kenwood pa sploh ne kupuj ker ma tak slabe base da se nič ne čuje, niti radio niti zvočnik.

JVC&JBL je 5x boljši>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bf4ed ()

borinho ::

Navadn Sony CDX 410 cena 36k, al pa Pioneer DEh 1530 40k, MP3 pa Pioneer DEH-3500 cena: 62k

Tody ::

KENWOOD ROCKS sam ga mam že več kot leto in ima 4X50w izhodne moči in ene 150 W zvočnike in če nisi decibel freak ali audifill weeeeč kot zadost!

iso2000 ::

Jaz mam od JVC-ja KD-LH7R (cd+mp3) in je dober avtoradio. Moti me samo, da ne morem nastavljat srednjetonskega območja. Drugače ima na papirju 4x50W oz. 19W RMS po kanalu. Kar je kar ok. Zraven je priložen tudi IR daljinček - čeprav ga jaz ne uporabljam. Ni pa bil ravno poceni: pred dobrega pol leta sem dal zanj 75K sit. Tistih cheap sony-jev na MP3 ti pa ne priporočam, ker imajo porazen zvok. JVC naj bi imel zvok boljši tudi od Kenwooda, ker ima vgrajen 20bit-en D/A konverter. Če je res pa ne vem. MP3-je bere dobro, ne glede na način stiskanja (VBR, CBR), podpira tudi CD-Text.
LP

Super Sonic ::

///Kenwood pa sploh ne kupuj ker ma tak slabe base da se nič ne čuje, niti radio niti zvočnik. ///:)
pojma nimaš

mene je še najbolj razočaral glih sony.
drugač pa jest mam na kenwood 4x50 kasetar prključen 2x300w pionner zvočnike in bassss 350w ter visokotonce 2x40w
posredujem še kenwoodov ojačevalnik (mislm da je kc 548-> e nism sure sm pozabu), mediapan polico in morm rečt da se sliši zvok fenomenalno.
vsak k se usede v avto dobi prijeten nasmešek na face.

ne vem no, uglavnem men je kenwood čist ok.

p.s.
tud ostale znamke (jvc, pionner, alpine so ok varijante, ampak zame je bil kenwood najbolj)

bf4ed ::

To sem zato napisal ker se primerjal kenvud in jvc na kenvud in jbl zvočnikih. In najboljša kombinacija je bla jvc&jbl. Od kenvuda pa se ni slišalo čisto nič dal sem base do konca gor pa ni tak šopalo kak pa na jvc basi na 0. Oba na jbl zvočnikih.

.>:D

BigWhale ::

Banzai!

Najboljs da kupis nekaj cim drazjega in cim bolj fancy, tko ene 40k mors dat najmanj za radio, pa potem se ojacevalec, pa zvocniki tud po ene 40-50k. Tko da ce das za vse skupaj ene 150k bo glih prav. Manj se ti ne splaca...

Pol bos imel Hi-Fi kvaliteto za vsako uro na dan kot bos v avtu in ti recem, to bo suval! Pol si pa namontiras se neonko pod avto, da bo ponoc ful fancy zgledal k se okol vozis.

Aja, pa obvezno si kupi tisto srebrno nalepko za na pokrovcek od tanka. Tist mors met obvezno!

Men moj radio ze ful suva, basi so ubitacni, pa zdej studiram ce cem kej boljsga kupit... ... k to je ze mal staro...

bf4ed ::

Ma da. Ojačevalec sploh ne rabiš.

Pa nalepko pa osvetljavo.:D >:D

Super Sonic ::

pravjo mlad in neumen
nekateri ste usekani v eno. drugi smo v drugo stran.
jest osebno imam musko zato da se sprostim in ne zato, da bi se vazu okol kaj imam.
zdej govort da je kenwood zanic je neumnost, ne bom pa trdil da je bolsi od jvc oz. bilo katere druge firme.
znano je tud, da ima sam cd, visji zvok kot kasetar.

p.s.
BigWhale veliko tvojih postov berem in tist kar me zmot pr teb je to, da se vedes tko, kot da nisi nikol v zivljenju bil mlad in delal neumnosti. Kot da si vedno zivel po predpisih in uzival ugled druzbe (ja, je pa hkrati res da se vedno lahko prcas)

Zgodovina sprememb…

iso2000 ::

Ne vem, ali je tista pripomba name letela (Hi-Fi kvaliteta 1 ura itd...) , ker sem napisal ,da naj bi imel JVC zaradi 20 bit. D/A konverterja boljši zvok. Če bi natančno bral, sem napisal , da ne vem če je res. Prav tako naj pripomnim, da sem napisal pač lastno mnenje, ki se je izoblikovalo na lastnih izkušnjah in te so, da ima Sonyjev "ta poceni" MP3+CD avtoradio pač zame zanič zvok. Nisem pa napisal, da je Sony na splošno zanič. Ker sem na to precej občutljiv, sem moral kupiti boljši avtoradio in zanj odšteti kolikor pač sem. Ne vem, zakaj je to narobe. Pa se s tem nič ne hvalim in nočem biti nič "fancy". Pač sem kupil kar se mi je zdelo najboljše za najnižjo možno ceno.
Pač ima vsak svoje vrednote in so mu določene stvari v življenju pomembnejše od drugih. Meni je recimo veliko bolj pomembno, da imam v avtu, ali doma kvaliteten zvok Hi-Fi-ja, medtem ko npr. me nič ne moti, če imam malo strgane hlače, ali raztegnjen pulover na sebi. Ali če se en teden ne obrijem.
BigWhale: kakšno fršterkarijo imaš (če pač imaš), pa ti v avtu? Me zanima, ko se tako norca delaš... Kot da smo neki frajeri in snobi... Zna biti, da ne razumeš nekoga, ki je pripravljen dat veliko denarja za veliko muske, vendar se zaradi tega ni potrebno delat norca. Pač nisi tak tip in namesto, da po nepotrebnem trošiš moj čas, da sem prebral tvoj post in svoj čas, da si ga napisal, rajši sodeluj v temah, ki jih razumeš in te resnično zanimajo.

Naj napišem še malenkost o avtozvočnikih: Če smo že pri firmah: ne kupovat zvočnikov kot so Pioneer, Sony... Rajši kupujte kaj v stilu Infinity, JBL, Focal, Magnat... Po možnosti z ločenim visokotonskim in srednje-nizkotonskim zvočnikom, ter kretnico vmes. Pozorni pa bodite na RMS moč - (če piše na ovalnih zvočnikih 300 W, je to bolj tako, tako - to je peak power, te moči zvočnik dolgoročneje ne bi preživel). Ravno tako je pomemben podatek občutljivost zvočnikov - označena z dB/W. Višja kot je - bolj naglas bodo igrali zvočniki ob isti jakosti vira (ojačevalca).

BigWhale ::

To Radeon:

Jest se zmeraj pocnem traparija, pa jih bom se do konca zivljenja... ;) Ostalih dveh stvari o predpisih in ugledu pa sploh ne bom komentiral, ker ne vem od kje ti to. :)

To iso:
Ne, post ni bil namenjen tebi...

V avtu imam tiste zvocnike, ki so prisli zraven avta, vem samo da so stirje spredaj in stirje zadaj, radio je pa bil pa tri leta nazaj najcenejsi Kenwood s CDjem. S katerim sem blazno zadovoljen, ker v vseh treh letih CD tudi enkrat se ni preskocil, pa se(m se) po blazno luknjastih cestah vozim.

Na dan se pa povprecno vozim kake tri ure, give or take a few mins, od tega je 2.5 ure za sluzbo in nazaj...

V bistvu povsem razumem nekoga, ki da velik denarja za velik muzike (ok, ce da 1kEUR za meter kabla tud ne razumem), ampak ne za v avto. Mogoce zato, ker sem se precej casa vozil z eno zmahano sluzbeno katro, kjer je blo cist vseen kak radio si mel not, ponavadi sva se s sodelavcem drla kar brez radia in si pela... ... na semaforjih so pa ljudje cudn gledal... ;>

Trosim tvoj/moj/whosever cas? A se ti ne zdi, da vsi zapravljamo cajt ze s tem, da sploh pridemo sem? :P 90% casa, ki ga clovek prezivi on-line je stran zmetanega... V vecini primerov.. :)

PS: Pa ne vseh mojih postov prevec osebno jemat... :) Takrat ko bo treba, bom to ze napisal.... Jaz se brijem enkrat na 14 dni, ce se... :P

Zdaj grem pa vrt zalit, ce ne bo solata crknila... (je ostalo se nekaj vode od prejsnjega dezja :P)

Eschelon ::

Kenwood (poslušal dva različna modela 4x45) ima problem z basi(prešibki) in visokimi(premočni) toni, zvok pa izpade suh, prazen. Če bo kdaj denar za kupovat, bom raje kupil kak JVC, dotlej pa bom kar obdržal svojega Kenwooda (ker je dve leti delal b.p.). Prej je bil v avtu Blaupunkt (ki pa se je skvaril) in razlika v kvaliteti (barvi) zvoka je očitna. (In NE - ne da se porihtati zvoka z nastavitvami, samo malo manj slab je...).
Ljudje itak niso neki zvokoljubi in za večino bo kenwood super, pa še zelo zanesljiv je. Sploh pa o kaki dobri reprodukciji zvoka v avtu nima smisla govorit, za to rabite dober prostor in dobro opremo. Zato svojo glasbo poslušam doma, za poročila po cesti je pa Kenwood še predober.

bf4ed ::

odiedog pa to jim jaz že celi čas govorim, pa me ne poslušajo.>:D

radeon power pa reče da pojma nimam, če ne sprobaš ne veš.>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bf4ed ()

||_^_|| ::

Jst mam trenutno aiwo cdc-mp3 4x45w. Za povedat nimam nič slabega razen tega da ma mal težave z RWji k so snemani z 10x ali več. Pa mal kičasta je. Drugač je pa bombica. Nekoč bo njeno mesto zavzel kakšen pioneer. nekoč:)

kalcek16 ::

No tko... Zdj sem kupu avtoradijo Pioneer DEH-P2500RB,ki ma moder zaslonček pa 4x50W izhoda. Zdj me sam še zanima kere zvočnike nabavt,ker ojačevalca nebom.

||_^_|| ::

zvočnike tut pioneer kupi.

iso2000 ::

Bog ne daj pioneer zvočnike kupit! Škoda denarja! Malo si poglej, sem že napisal post katere firme so solidne in na kaj moraš biti pozoren. Očitno nisi pozorno bral c, c, c:|

Binji ::

Mah ne smes tko delat: ta firma je kul, ta ni. Najboljse je it nekam pa poslusat razlicne zvocnike (bass pa to more bit na 0) in zbrat tiste, ki ti najboljse igrajo (tvojo zvrst muske sevede)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

iso2000 ::

Res ne moreš tako delat, vendar so firme ki so specializirane predvsem za izdelavo zvočnikov in firme, ki imajo širši spekter izdelkov. Poleg tega si lahko prepričan, da boš dobil za podobno ceno boljše zvočnike od npr. Magnata kot od Pioneerja.
Drugače pa, če le imaš možnost si omisli za spredaj 16cm mid-bas in ločen visokotonski zvočnik za v armaturo ali stebričke. Pa kretnica mora biti vmes. Za konkreten primer : npr. Magnat Stratos 216 - imajo zelo linearno krivuljo zvoka, so solidno močni (120W RMS in imajo 91 dB/W - tudi brez ojačevalca bodo dobro delali) Zadnje cene so bile malo čez dvajset tisočakov. Ne vem pa, če se še dobijo, ker je to starejši model in so ga morda umaknili iz prodaje - lani jeseni je bil še naprodaj. Sicer ti niso res vrhunski, vendar so dober primer za zmerno ceno.
Če boš probaval zvočnike v trgovinah - nesi sabo svojo glasbo in daj naglas - če začne že zgodaj - pri razmeroma nizkih glasnostih kaj škrtat, potem takih zvočnikov ne kupuj.

dr.J ::

Avtoradio? Becker. Če imaš denar, še zvočnike. Ne bo vam žal!

Ojačevalci, pa full basi - v glavnem brez veze. Glede na velikost kabine (cca 2m) so prve 'bas' interference začnejo nekje pri 150 Hz - sicer imajo več od tega tisti ob cesti...

DavidJ ::

Hehe.. potem pa imaš radio na štirih kolesh. In ti vkradejo radio z avtom in ne avto z radijem. ;)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

dela ::

sej kenwood radiji niso slabi. Samo zvočnike majo bol tak...
JBL pa tudi ni nujno najbolši. Če iščeš kaj dobrega za mali dnar poglej za magnate

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kupujem avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
564672 (2960) miraldi
»

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

Oddelek: Kaj kupiti
409582 (8995) sirotka
»

kateri avtoradio na cd za 35 do 40 tisoč

Oddelek: Na cesti
212795 (2223) lenivec
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
525780 (4186) dunker

Več podobnih tem