Forum » Zvok in slika » Filtriranje mp3jev
Filtriranje mp3jev
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
rap3r ::
Snemu sm en dogodek na diktafon ki ma navadne avduo kasete.
Seveda se je pojavu šum in me zanima s kerim programom bi ta šum najlaži odpravu oz saj zmanšu ker je zelo moteč.
Zadeve mam ful velik saj v wav formatu zasede 4gb
hvala
Seveda se je pojavu šum in me zanima s kerim programom bi ta šum najlaži odpravu oz saj zmanšu ker je zelo moteč.
Zadeve mam ful velik saj v wav formatu zasede 4gb
hvala
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
iso2000 ::
S cooleditom se da lepo rešit.: Odpreš wav datoteko, poiščeš kje je samo šum, brez posnetega zvoka (ponavadi že na začetku oosnetka), označiš ta šum in greš na effects -> Noise reduction-> Noise reduction. Ko se ti odpre okno izbereš get profile from selection in zapreš to okno. Označiš celoten posnetek in greš ponovno v Noise reduction Menu, ter daš ok.
Tam imaš potem še različne nastavitve za odpravljanje šuma (intenziteta ...) S tem se je najbolje malo igrat - zato ti priporočam, da si najprej shraniš manjši del posnetka posebej in na njemu poskušaš kaj lahko dobiš ven - 4gb je veliko za obdelavo.
Če imaš posnet samo govor, lahko malo omejiš šum tudi s tem, da porežeš višje frekvence zvoka - malo se igraj z equilajzerjem, da boš ugotovil pri kateri frekvenci ti rezanje ustreza. Pri govoru je najpomembnejše srednjetonsko območje, ostalo pa lahko do neke mere zanemariš. Najlažje boš prišel do dobrih rezultatov, če boš preizkušal različne možnosti.
LP
Tam imaš potem še različne nastavitve za odpravljanje šuma (intenziteta ...) S tem se je najbolje malo igrat - zato ti priporočam, da si najprej shraniš manjši del posnetka posebej in na njemu poskušaš kaj lahko dobiš ven - 4gb je veliko za obdelavo.
Če imaš posnet samo govor, lahko malo omejiš šum tudi s tem, da porežeš višje frekvence zvoka - malo se igraj z equilajzerjem, da boš ugotovil pri kateri frekvenci ti rezanje ustreza. Pri govoru je najpomembnejše srednjetonsko območje, ostalo pa lahko do neke mere zanemariš. Najlažje boš prišel do dobrih rezultatov, če boš preizkušal različne možnosti.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iso2000 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "mrtve pike" na Nikon D5100Oddelek: Zvok in slika | 1017 (783) | Tac20 |
» | adobe auditionOddelek: Zvok in slika | 1727 (1402) | Fatboyslim |
» | Program za odstranjevanje šumovOddelek: Programska oprema | 1892 (1815) | Caligula |
» | iz stolpa (kasete) v wav -- šumenje?!Oddelek: Zvok in slika | 1117 (965) | gumby |
» | Smart Bitrate ControllOddelek: Zvok in slika | 1421 (1197) | morphling1 |