Forum » Loža » Zunajzakonski partner
Zunajzakonski partner
Terminathor ::
Ali kdo iz PRAKSE ve, če je možno uveljavit kot olajšavo partnerko s katero živiva skupaj 2 leti in imava otroka starega 1,5 leta. Nisva pa prijavljena na istem naslovu....
jype ::
Ja, lahko. Verjetno bo treba na CSD kaj izpolnit, ampak zakon to vsekakor omogoča. "Kot olajšavo" verjetno misliš "vzdrževanega družinskega člana".
Matek ::
Jaz sem partnerko v podobnih okoliščinah (brez otroka) brez težav uveljavljal zadnji dve leti. Razen tega, da sem jo navedel na obrazcu, ni bilo potrebno ničesar urejati. Načeloma je "najhuje", kar se ti lahko zgodi, to, da moraš dokazovati obstoj zveze, kar pa v primeru, da jo res imata, ni nikakršna težava.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
koli99 ::
Sem tudi sam lansko leto klical na DURS in so mi zagotovili da lahko uveljavljaš tudi če ne živita na istem naslovu.
harvey ::
Terminathor je izjavil:
Seveda kot "vzdrževanega družinskega" da.
Ok super potem :)
Hvala
Seveda, samo moraš tudi navesti prejemke vzdrževanega člana, če jih ima. Drugače ti generalno potem v odločbi vržejo ven vzdrževanega člana. Recimo, če je jan in feb imela dohodke, uveljavljaš vzdrževanega člana od marca do decembra.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dohodnina / vzdrževani družinski članiOddelek: Loža | 7170 (4809) | harvey |
» | Vzdreževan družinski članOddelek: Loža | 2480 (2006) | imagodei |
» | dohodnina vprašanjeOddelek: Loža | 4196 (3649) | smacker |
» | DohodninaOddelek: Loža | 3916 (2990) | [D]emon |
» | Letosnja dohodnina - izplonili? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11629 (8800) | kekz |