Forum » Pomoč in nasveti » Iracionalno obnašanje perifernih naprav
Iracionalno obnašanje perifernih naprav
Seagram ::
Zdravo.
Ko vklopim računalnik, slišim kratko klikanje (pol sekunde), nato se včasih računalnik resetira med nalaganjem v Windowse.
Ko PC preide v Windowse, se periferni napravi (miška in tipkovnica) začneta obnašati čudno. Čujem zvočni signal, ki se ponavadi pojavi, kadar uporabnik vžge Sticky Keys (igranje z nastavitvami Sticky Keys v Ease of Access centru ne pomaga).
Primer: kadar je Caps lock lučka vklopljena, tipkovnica izpisuje male črke, in obratno; ukazi so pomešani (skoraj nobeno ločilo ni na svojem mestu). Ko uporabim miško, so ukazi prav tako pomešani, obnaša se kot da je neprestano aktiviran dvojni klik (ko za-hoveram nad kakšno mapo, jo recimo odpre 10x). Čez čas (odvisno, ponavadi okrog 10-15 minut) sistem nadaljuje normalno.
Sam sumim matično ploščo, ker začetek tega dogajanja sovpada s časom, ko sem menjaval heatsink, in mogoče takrat kaj zjebal.
Do sedaj sem storil naslednje:
- temeljito skeniral računalnik za potencialne viruse,
- očistil ohišje in komponente,
- uporabil drugo tipkovnico in miško.
Sistem:
- Operacijski sistem: Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
- Procesor:Intel Core i5 2500K @ 3.30GHz 35 °C Sandy Bridge 32nm Technology
- Matična plošča:Gigabyte Technology Co., Ltd. Z68P-DS3 (Socket 1155)
- Grafična kartica:1024MB ATI AMD Radeon HD 6800 Series (Gigabyte)
- Disk: 1397GB Western Digital WDC WD1502FAEX-007BA0 ATA Device (SATA)
- Ram: 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Kakšna ideja? Za odgovore se zahvaljujem.
Ko vklopim računalnik, slišim kratko klikanje (pol sekunde), nato se včasih računalnik resetira med nalaganjem v Windowse.
Ko PC preide v Windowse, se periferni napravi (miška in tipkovnica) začneta obnašati čudno. Čujem zvočni signal, ki se ponavadi pojavi, kadar uporabnik vžge Sticky Keys (igranje z nastavitvami Sticky Keys v Ease of Access centru ne pomaga).
Primer: kadar je Caps lock lučka vklopljena, tipkovnica izpisuje male črke, in obratno; ukazi so pomešani (skoraj nobeno ločilo ni na svojem mestu). Ko uporabim miško, so ukazi prav tako pomešani, obnaša se kot da je neprestano aktiviran dvojni klik (ko za-hoveram nad kakšno mapo, jo recimo odpre 10x). Čez čas (odvisno, ponavadi okrog 10-15 minut) sistem nadaljuje normalno.
Sam sumim matično ploščo, ker začetek tega dogajanja sovpada s časom, ko sem menjaval heatsink, in mogoče takrat kaj zjebal.
Do sedaj sem storil naslednje:
- temeljito skeniral računalnik za potencialne viruse,
- očistil ohišje in komponente,
- uporabil drugo tipkovnico in miško.
Sistem:
- Operacijski sistem: Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
- Procesor:Intel Core i5 2500K @ 3.30GHz 35 °C Sandy Bridge 32nm Technology
- Matična plošča:Gigabyte Technology Co., Ltd. Z68P-DS3 (Socket 1155)
- Grafična kartica:1024MB ATI AMD Radeon HD 6800 Series (Gigabyte)
- Disk: 1397GB Western Digital WDC WD1502FAEX-007BA0 ATA Device (SATA)
- Ram: 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Kakšna ideja? Za odgovore se zahvaljujem.
BorutK-73 ::
Si probal resetirat bios? V safe mode si probal? Pritiskaj F8 ko PC boota.
ps
Malo ranta:
Za ceno heatsinka bi dobil ssd, ki bi bil daleč boljša nadgradnja.
ps
Malo ranta:
Za ceno heatsinka bi dobil ssd, ki bi bil daleč boljša nadgradnja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Seagram ::
Zagnal sem PC v Safe modu, tam takšnih težav ni bilo. Ko sem ponovno zagnal PC v normal modu, prav tako ni bilo problemov. Kaj mi to pove? Sem z vstopom v safe mode kaj spremenil, ali je pač naklučje?
In pa glede SSDja namesto heatstinka...heatsink je bil 20EUR, SSD disk z neko normalno kapaciteto stane nad 50EUR. Sploh pa zakaj bi kupoval novi disk, če sem s tem zaenkrat zadovoljen.
In pa glede SSDja namesto heatstinka...heatsink je bil 20EUR, SSD disk z neko normalno kapaciteto stane nad 50EUR. Sploh pa zakaj bi kupoval novi disk, če sem s tem zaenkrat zadovoljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seagram ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Resetiranje računalnika.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2387 (2205) | Seagram |
» | Problem pri zagonuOddelek: Pomoč in nasveti | 3928 (3718) | RatedR |
» | Računalnik noče zaspatiOddelek: Pomoč in nasveti | 5832 (5328) | opeter |
» | Win XP stop errorOddelek: Operacijski sistemi | 2127 (1525) | mp3pesmi |
» | računalnik je malo zmešaloOddelek: Pomoč in nasveti | 1016 (697) | ZuPk0 |