Forum » Šola » Feri (RIT) - matematika
Feri (RIT) - matematika
Wheely ::
Pozdravljeni,
obiskujem 1. letnik Računalništva in informacijskih tehnologij (UNI) na FERI-ju. V prvem semestru bom najverjetneje brez težav opravil vse predmete, razen Matematike (Matematka 1) :( Glede na natrpanost v mesecu januarju in februarju, bi mi ustrezalo če bi izpit iz matematike opravljal v poletnem izpitnem roku.
V 2. semestru me čaka predmet Diskretne strukture. Zanima me ali je ta predmet snovno povezan z Matematiko 1 in ali je potrebno kakšno predznanje (iz Matematike 1), da se ta predmet normalno naredi ? Namreč moje trenutno znanje iz Matematike 1 je porazno, praktično gledano ga sploh ni :D
Prosil bi mnenja in izkušnje, sploh tistih ki ste obiskali isti program ali šolo.
Lp, W
obiskujem 1. letnik Računalništva in informacijskih tehnologij (UNI) na FERI-ju. V prvem semestru bom najverjetneje brez težav opravil vse predmete, razen Matematike (Matematka 1) :( Glede na natrpanost v mesecu januarju in februarju, bi mi ustrezalo če bi izpit iz matematike opravljal v poletnem izpitnem roku.
V 2. semestru me čaka predmet Diskretne strukture. Zanima me ali je ta predmet snovno povezan z Matematiko 1 in ali je potrebno kakšno predznanje (iz Matematike 1), da se ta predmet normalno naredi ? Namreč moje trenutno znanje iz Matematike 1 je porazno, praktično gledano ga sploh ni :D
Prosil bi mnenja in izkušnje, sploh tistih ki ste obiskali isti program ali šolo.
Lp, W
dope1337 ::
Vprasanje za MAT1 ... Mas Kutnjaka? Ce je tako, ti je lahko zal, da nisi hodil na vaje ... Kolokviji so bili res na izi (ni bilo nic kar ne bi jemali na vajah), pri izpitu tega naceloma ne pricakovati :D Upam, da vsaj tebi za razliko od mene rata narediti z izpitom.
Drugace pa nisma na istem programu (Jz sm na ITK-VS).
TUKAJ (prijavi se z digitalno identiteto, ce ti ne dela povezava) najdes predmetnik svojega programa. Klikni na posamezni predmet, za podrobnejsi opis snovi, ki se obravnava pri le-tem.
TUKAJ pa najdes podrobnejsi opis predmeta Diskretnih struktur. Poglej si mal kaj se obravnava v MAT1 ter DS in malo primerjaj.
Na prvi pogled, ti bo se kako prislo prav znanje iz MAT1 (sploh kar se tice funkcij ter mnozic).
Kaj vec ti pa lahko pove kdo, ki je dejansko obiskoval ta predmet. Pa veliko srece
Drugace pa nisma na istem programu (Jz sm na ITK-VS).
TUKAJ (prijavi se z digitalno identiteto, ce ti ne dela povezava) najdes predmetnik svojega programa. Klikni na posamezni predmet, za podrobnejsi opis snovi, ki se obravnava pri le-tem.
TUKAJ pa najdes podrobnejsi opis predmeta Diskretnih struktur. Poglej si mal kaj se obravnava v MAT1 ter DS in malo primerjaj.
Na prvi pogled, ti bo se kako prislo prav znanje iz MAT1 (sploh kar se tice funkcij ter mnozic).
Kaj vec ti pa lahko pove kdo, ki je dejansko obiskoval ta predmet. Pa veliko srece
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()
lebdim ::
Uuuu, razen kombinatorike mi je učna snov pri vašem predmetu zelo všeč. Gre pa za osnovne koncepte. Vidim, da boste spoznali tudi teorijo grafov, zelo zanimivo .
Pri učenju limit, odvodov in integralov si lahko pomagaš s tečajem na EDX-u. Zdej ne vem, kaj ste pa delali pri matematiki 1...
Pri učenju limit, odvodov in integralov si lahko pomagaš s tečajem na EDX-u. Zdej ne vem, kaj ste pa delali pri matematiki 1...
dope1337 ::
Zgleda res zanimiv predmet ja xD
Mi je skoraj zal, da na ITK-VS nismo imeli tega namesti Diskretne Matetematike (osnove vektorjev, matrike, binarne relacije).
Je res dobra osnova za vsakega dobrega programerja.
Mi je skoraj zal, da na ITK-VS nismo imeli tega namesti Diskretne Matetematike (osnove vektorjev, matrike, binarne relacije).
Je res dobra osnova za vsakega dobrega programerja.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
-Albert Einstein
-Albert Einstein
galu ::
MAT 1 in DS na FERI obravnavata čisto drugo snov, tako da predznanje iz MAT1 ni lih relevantno.
Tako to gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FERI RačunalništvoOddelek: Šola | 3714 (3343) | Anivia |
» | Informatika VŠ (Ekonomska šola Murska Sobota)Oddelek: Šola | 2414 (2059) | lebdim |
» | FERIOddelek: Šola | 3367 (3153) | amacar |
» | FERI kateri programOddelek: Šola | 2493 (2088) | Something |
» | FERI-nasveti!Oddelek: Šola | 11761 (10306) | tony1 |