Forum » Pomoč in nasveti » Hud problem z diskom
Hud problem z diskom
spucek ::
Od septembra imam komp z disku IBM ic35 60GB.Vse je delalo v redu,dokler nism predvčerajšnjim končno inštaliral xpje.ko sm inštaliral vse driverje,sem š zadnjič resetiral mašino,a XPji se niso naložli več.Pisalo je le" insert system disk". Po par minutah mi je bilo jasno,da disk še dela,čeprav ga zazna le bios in fdisk.Particije so se zbrisale samodejno in tako sem izgubil veliko pomembnih podatkov.Disk sem na novo sparticioniru in formatiral,sedaj mi XPji 2 dni lepo delajo,disk prav tako ;) .
Zanima me kaj je bilo narobe, in ali se bo (res upam da ne) to celo ponovilo:dokler se ne bo to 2. naredilo,še ne bom paničaru okoli garancije.Ali bi pač že moral?
Sicer je bilo dokaj vroče v sobi,sam je bilo že topleje.V ohišju je bilo cca 37C,disk pa je mel 41C. Sam mislim da bi disk moral brezhibno delovati tudi pri 50C. Ali pa se motim?
Slisal in bral sem o težavah in napakah IBMovih diskov,sam tisti diski so crknali,nism še zasledil ,da bi se komu particije sesule in bi disk bil vsaj an 1. pogled še brezhiben(kako v XPjih pogledam,če ima disk kaj bad sectorjev?)
Če ima kdo kakršnokoli mnenje,komentar,nasvet bi mi zelo pomagalo,saj nimam pojma kaj se je zgodilo,le to vem,da 2 leti starega arhiva slik in glasbe ni več :evil: :x :!:
Zanima me kaj je bilo narobe, in ali se bo (res upam da ne) to celo ponovilo:dokler se ne bo to 2. naredilo,še ne bom paničaru okoli garancije.Ali bi pač že moral?
Sicer je bilo dokaj vroče v sobi,sam je bilo že topleje.V ohišju je bilo cca 37C,disk pa je mel 41C. Sam mislim da bi disk moral brezhibno delovati tudi pri 50C. Ali pa se motim?
Slisal in bral sem o težavah in napakah IBMovih diskov,sam tisti diski so crknali,nism še zasledil ,da bi se komu particije sesule in bi disk bil vsaj an 1. pogled še brezhiben(kako v XPjih pogledam,če ima disk kaj bad sectorjev?)
Če ima kdo kakršnokoli mnenje,komentar,nasvet bi mi zelo pomagalo,saj nimam pojma kaj se je zgodilo,le to vem,da 2 leti starega arhiva slik in glasbe ni več :evil: :x :!:
Previdnost je mati modrosti.
cekr ::
Nič panike!
Pri inštalaciji ti je prišlo nekaj narobe in ti ni dobro napisalo boot sektroja.
Sicer si sedaj na novo vse sparticioniral tako, da do starih podatkov ne boš mogel več, so pa programi, ki bi ti lahko rešili sliko praticij na disku.
Pri inštalaciji ti je prišlo nekaj narobe in ti ni dobro napisalo boot sektroja.
Sicer si sedaj na novo vse sparticioniral tako, da do starih podatkov ne boš mogel več, so pa programi, ki bi ti lahko rešili sliko praticij na disku.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Daniel ::
Evo, meni pa se je to že drugič zgodlo, na WD1200JB. Prvič sta šli ob particiji rakom žvižgat. Ko sem ga nesel sosedu, da bi mogoce še lahko resila kake podatke iz njega se mu je z priklopljenim diskom računalnik zaganjal čez pet minut, brez diska tam nekje 20 sekund. Ko sem že disk odpisal, ker ni pomagal niti fdisk, sem poskusil še delpart, ta je stare particije zbrisal in vse je spet delalo po starem, drugič par dni nazaj pa le prva, spet izguba podatkov. Druga particija je ostala nedotaknjena.
Sicer menim da ze probleme ni kriv disk ampak XP-ji, ki jim disk ne ustreza. Zanimivo dejstvo pa je da se mi na starem 20 GB disku to ni nikoli zgodlo. Vsake toliko casa mi nekaj preverja sistemsko particijo za napakami in Popravlja napake v "volume bitmap"- Kdo ve zakaj to dela? Particija pa je NTFS.
Sicer menim da ze probleme ni kriv disk ampak XP-ji, ki jim disk ne ustreza. Zanimivo dejstvo pa je da se mi na starem 20 GB disku to ni nikoli zgodlo. Vsake toliko casa mi nekaj preverja sistemsko particijo za napakami in Popravlja napake v "volume bitmap"- Kdo ve zakaj to dela? Particija pa je NTFS.
spucek ::
Ja zdej se zavedam da sm si unilu dokončno podatke,ker nism nč razmišlju in sm kr formatiru pa če drug filesystems m dal.eh bom pa drugič vedu..sam upam da drugič en bo.Ker če se še 1x sesuje kaj bom napizdu tiste na MSju zarad kurčevih XPjev,ali pa bom napizdu štacuno kjer sm HD kupu.
Previdnost je mati modrosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Narobe inštaliran boot sector, kaj naj storim? HITRO, če se da :DOddelek: Pomoč in nasveti | 1054 (716) | Spajky |
» | Error Loading Operating System - WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1485 (1432) | GaS |
» | Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1845 (1683) | zee |
» | Karseda neboleča reinštalacija OS WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1653 (1380) | @ljash |
» | Samo 2GB namesto 8GBOddelek: Strojna oprema | 892 (748) | Shkorc |