» »

Onekey recovery (obnovitev sistema)

Onekey recovery (obnovitev sistema)

kseniiia ::

Program Onekey recovery se ne zažene in javlja, da je bil program onemogočen s strani skrbnika ter da izdajatelj ni vreden zaupanja. Program je original od lenova za obnovitev sistema z eno tipko. Kaj storiti, da zaženem ta program za obnovitev?? Hvala :)
  • poskusilo klonirati: kseniiia ()

AC_DC ::

Datum imaš pravilno nastavljen ?
Katera verzija Onekey ?

Program Onekey recovery se ne zažene in javlja, da je bil program onemogočen s strani skrbnika ter da izdajatelj ni vreden zaupanja.

Zaganjaš ga od kod ?

shinko ::

Kater OS?

solatko ::

Če si vmes menjal sistem, one key recovery ne dela več.
Delo krepa človeka

radmannsdorf ::

OneKey gumb je ob pritisku padel v ohišje prenosnika. Pa tudi recovery ni delal. Originalno je bil gor Win 8.1, potem pa Win 10. Računalnik je bil formatiran par dni nazaj, danes pa mi ne uspe priti v sistem. Lenovo loop, obnovitev sistema, traja v nedogled. Kaj mi je storiti? CD/DVD enote nima.
V BIOS pridem, USB boot je omogočen, ampak noče bootat Win inštalacije s ključka.

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf - Če imaš navaden HDD je možno, da je okvarjen sektor, na katerega windows zapiše, nekj nepremakljiv fail. Preglej disk in še enkrat instaliraj.
Če ti pri instalaciji ni naredilo dodatne particije - sistemsko particijo od 300-700MB, se tudi zna to dogajat.
Delo krepa človeka

kako pa naj se lotim? nebi ga rad razdiral in hdd jemal ven, čeprav v najslabšem primeru bom tudi to naredil in ga formatiral v pc-ju.
v bistvu bi rad bootal iz usb, pa mi nekako ne uspe. delam zdaj še enkrat bootable usb z win usb toolom. prejšni je bil narejen z rufusom.

ok če grme v meni, kjer so dodatne možnosti, izberem usb boot, potem pa mi napiše: "System doesn't have any USB boot option. Please select other boot option in boot manager menu.

Zgodovina sprememb…

ah. sem dal na Legacy v bios, zdaj pa je takoj bootal iz usb-ja. upam da bo šlo gladko skozi.

radmannsdorf - Če delaš z legalnim OS, potem bi morala it tudi instalacija v UEFI, problem je, ker imaš sedaj disk v MBR načinu, UEFI pa ti naredi GPT pariticijski sistem.
V UEFI ti štarta iz datoteke EFI, ki ti jo windowsovo orodje za izdelavo ISO ali USB medija, ustvari, vendar bi moral disk spremeniti, najlažje s programom
http://www.disk-partition.com/free-part...
Delo krepa človeka

ja, win je legalen. zdej vse dela tako kot mora, nisem nič spreminjal. sepravi bi vseeno moral dati disk v GPT način al lahko pustim? sem pa na disku vse particije zbrisal, vse skup formatiral in namestil sistem.

Imaš sedaj, če daš disk manager - upravljanje diskov dve particiji - prva sistem velika okoli 300MB in ostalo, na kateri je celoten sistem in je označena s C.

Če nočeš bombončkov, ki jih nudi GPT (neomejeo število activnih particij), lahko pustiš tako, kot je.
Če ti ni naredilo dodatne particije, boš imel čez nekaj časa zopet probleme in je bolje, da sistem naložiš še enkrat (če ne prej, ko ti bo naložilo nov sistem zaradi posodobitve na drug build).
Delo krepa človeka

takole je zdaj. in ja, bom kar pustil. hvala za pomoč :)

Bi moral delat, samo en problem boš imel, če dokumentov ne boš spravljal redno drugam, če se ti bo sesul sistem, boš tudi ob večino dokumentov.
Zato si takoj, z orodjem, ki sem ti ga zgoraj linkal, naredi še eno particijo. Za sistem pusti kakšnih 100GB, ostalo pa imej za podatke,...
Pozneje, ko to bo sistem zapisoval po celem disku, boš to precej težje naredil.
Delo krepa človeka

bom naredil.

bom naredil. a če jo pa naredim z Disk Managerjem, pa ni ok?

Zgodovina sprememb…

Verjetno tudi, če pač obvladaš delo s tem programom, ga seveda uporabi, saj je to njegov namen.
Delo krepa človeka

seveda, to je 2min dela :) sem mislil da je tisti tvoj kaj posebnega, hehe. vse je urejeno. hvala ti še enkrat.

Sej so te programi več ali manj enaki, samo pri nekaterih tolk zakomplicirajo uporabniški vmesnik, da je praktično za tistega, ki ne ve kako se to dela, praktično neuporaben.
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
678767 (7324) ngc2392
»

Naredil novo particijo... racunalnik se ne zazene vec

Oddelek: Operacijski sistemi
131940 (1412) solatko
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520008 (2246) Mare2
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

3610798 (8312) krepki
»

Upravitelj diskov kaže nekaj, računalnik nekaj drugega

82298 (2092) novuporabnik

Več podobnih tem