Forum » Programiranje » Format datuma in ure
Format datuma in ure
abraxas ::
Če je potrebno zapisati datum in uro v formatu "dd.MM.yyyy HH:mm:ss" ,
kako točno potem izgleda string, v katerem so podatki za npr. 7. marec 2015 ob 09:02:06 ?
kako točno potem izgleda string, v katerem so podatki za npr. 7. marec 2015 ob 09:02:06 ?
black ice ::
Si si že odgovoril.
Pazi edino, da HH pomeni 24 urni zapis hh pa 12.
07.03.2015 09:02:06
Pazi edino, da HH pomeni 24 urni zapis hh pa 12.
abraxas ::
Hvala, black ice. :)
Ni pa mi bilo jasno, kaj pomeni dd z malimi črkami in mesec MM z velikimi.
Sem bil v dvomih, ali dd slučajno pomeni brez vodilne ničle, torej v obliki 7.03.2015.
In še vedno mi ni čisto jasno, kaj naj bi potem bilo drugače, če je mesec MM z veliko ali mesec mm z malo ?
Ni pa mi bilo jasno, kaj pomeni dd z malimi črkami in mesec MM z velikimi.
Sem bil v dvomih, ali dd slučajno pomeni brez vodilne ničle, torej v obliki 7.03.2015.
In še vedno mi ni čisto jasno, kaj naj bi potem bilo drugače, če je mesec MM z veliko ali mesec mm z malo ?
Mavrik ::
Ja poglej si v dokumentaciji programskega jezika a ne? Večinoma so definicije podobne a NIKAKOR niso iste.
The truth is rarely pure and never simple.
Sergio ::
Mesec "mm" z malo je minuta :)
Kot je Mavrik rekel... Posvetuj se z dokumentacijo.
Kot je Mavrik rekel... Posvetuj se z dokumentacijo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Programiranje | 331730 (71733) | Macketina |
» | VB6 velikost papirjaOddelek: Programiranje | 1310 (1223) | cekr |
» | OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10277 (8137) | BivšiUser2 |
» | [Ubuntu 12.10]Napaden streznikOddelek: Omrežja in internet | 1199 (1042) | Icematxyz |
» | [C++] Preverjanje ce je program dos ali win32Oddelek: Programiranje | 1402 (1058) | BigWhale |