» »

Kje dobiti vodotesna ohišja za kamere?

Kje dobiti vodotesna ohišja za kamere?

Ribič ::

Zdravo!

Zanima me ali kdo ve kje v Sloveniji oz. v EU bi se dala dobiti kakšna majhna zunanja IP66/vodotesna ohišja za videonadzorne kamere. Želim dobiti le ohišja brez črevesja in drobnarije, saj bi elektroniko želel izdelati in položiti lastnoročno (imam že delujoč "DIY" prototip IP kamere z IR osvetlitvijo). Torej rabim samo ohišja. Na ebay-u oz. aliexpress jih sicer imajo po 10 dolarjev vendar pa pride visoka poštnina, da te kap.

Še par slik za predstavo:



d4vid ::

Dummy kamere mogoče?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

bluefish ::

d4vid je izjavil:

Dummy kamere mogoče?
Zakaj bi imela dummy kamera vodotesno ohišje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Tarzan ::

Glede na ime bi rad imel videonadzor ribolovne cone, kjer mu dummy kamera kaj dosti ne pomaga, že tako sramežljive ribe ne grizejo. :D

Siddh ::

Zakaj pa ne narediš svojega ohišja? Kupiš PVC cev ustreznega premera, spredaj zalepiš pleksi steklo, zadaj pa narediš odstranljiv pokrov z gumijastim tesnilom.


Ribič ::

Dummy kamer imam že cel kup in nobena nima vodotesnega ohišja.

Siddh: Prosim pokaži mi kako se izdela kvaliteten in vodotesen odstranljiv pokrov z gumijastim tesnilom. Kakšnega posebnega znanja glede modelarstva žal nimam.

mihec87 ::

Si pogledal mogoče se da ohišje dummy kamere zatesnit/zalepit da je potem vodotesna...

Odvisno kako veliko oz premera je vse skupaj je vse skupaj, glede na to je več opcij...

Siddh ::



Ribič ::

Fantje, da ne bo pomote. Ne izdelujem podvodne kamere ampak navadno video nadzorno kamero, ki je vodotesna (v ohišju ne želim vlage).

mihec87: Možno bi bilo. Glavna težava pri teh ohišjih je sprednja stran, kjer je montirano stekelce. Težava je v tem, da noben model izmed dummy kamer, ki sem jih nabavil, ni imel pokrova, ki bi se dal "zatesniti". Nekateri pokrovi so le z zasukom zataknjeni na ohišje, drugi pa so zopez priviti z enim samim vijakom, na drugi strani pa so spet samo zataknjeni. Problem, ki ga vidim, je v tem, da ni nikjer prostora za tesnilo in da pokrov ni dovolj močno pritrjen na ohišje, da bi tesnil. Lahko bi sider vse zalepil ampak potem kamere nebi dobil več narazen. Ravno iz tega razloga sem se odločil, da bi prišel skozi enostavneje, če bi ohišje kar kupil.

Siddh: No, super in zelo lepo, vredu, krasno. Sedaj mi pa prosim povej kje v Sloveniji lahko dobim takšne plastične dele, še posebej tiste z vrezanim navojem in pokrovi. Ravno teh ne najdem nikjer. Če poznaš kakšno trgovino, ki se specializira za prodajajo takšne cevarije, sem zelo zainteresiran.


lp

Siddh ::

Torej ti hočeš, da je odporna na vlago in dež? Ni namen, da se potopi? Kupi PVC cev za kanalizacijo fi 110 ali kako pač rabiš, spredaj zalepi kos pleksi stekla z silikonom. Zadaj pa iz plastike ali lesa krog, ki je malo manjšega premera kot je notranjost cevi, ga oblepi z gumo ali pa uporabi sponke za pritrditev gume (zračnica od kolesa) in boš imel velik čep s katerim boš pokril zadnjo stran. Če želiš še malo premaži z kakšno mastjo. V ta čep še zvrtaj luknje za kable, ki jih potem zaliješ s silikonom. Na dnu še lahko zvrtaš par malih luknjic, če slučajno začne teči voda noter, da bo sproti ven tekla. Manj kot eno popoldne dela, vključno z iskanjem materiala po trgovinah. Plus te kanalizacijske cevi so na eni strani razširjene, da se nataknejo na drugo cev, na tisto stran bo verjetno lažje dat čep. Pobarvaš v neko manj vpadljivo barvo in je zadeva končana.

Sicer pa dobiš tudi čepe za kanalizacijske cevi:
http://www.instal.si/index.php?c=573


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Siddh ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnostna kamera - backdoor - Sricam

Oddelek: Informacijska varnost
185565 (5077) poweroff
»

Oljno hlajen računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
428318 (5870) Vanadium
»

Timelapse fotoaparat

Oddelek: Zvok in slika
102295 (2048) zaburek
»

Doma narejeni vodni bloki in hladilna rebra.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
3511500 (4984) sash
»

Vodno hlajenje by Japan power!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
545456 (3946) T0RN4D0

Več podobnih tem