» »

200MMX na 233

200MMX na 233

MaKjaVelli ::

Najprej bi povdaril, da o navijanju nimam pojma in se nisem nič ubadal s tem... do sedaj! :)

Imam star Pentium 200MMX na plošči ki podpira maksimalno 233Mhz. Maksimalna hitrost vodila je 66Mhz, tako da mi za povečanje frekvence preostane le povečanje faktorja iz 3 na 3.5

Vem da ne bom pridobil ogromnih hitrosti, vendar se pri 200Mhz tistih 33Mhz tudi nekaj malega pozna.

Procesor je bil kupljen konec julija 1997, torej ravno na meji, ko je začel Intel vgrajevat zaklepanje množilnika. Ne vem ali je moj procesor zaklenjen, ali ne, ampak sklepam, da če je zaklenjen, da ne bo deloval na višji frekvenci in pika :)

Torej, zanima me slednje:
- obstaja kakšna možnost, da procesor preneha delovat?
- glede na to da ima procesor 6 let, obstaja večja verjetnost da crkne ali ne?
- sklepam da bo dosedanje hlajenje zadostovalo, ali pač?

Torej, preden se podam v to... bi prosil za kakšen nasvet.

Hvala

mile ::

jst mam moj ruter navit iz 200 na 225 :D in sploh nisem opazu, da že par tednov ni ventilator delu, s tem da je zadeva skoz obremenjena

VASkO ::

brez skrbi navij, to itak skoraj nic ni

moj 200mmx je delal lepo tudi na 290,5mhz (83x3.5)brez posebnega hlajenja

poglej, ce ti plosca slucajno res ne podpira kakih 75mhz FSBja. povecinoma so te "moznosti" na takih platah ostale nedokumentirane. poglej na netu za svoj model plate

Koliko pa se je poznalo razlike v praksi med 200 in 290,5 Mhz? Ker to je teoretično 45% več...

Sem poiskušal nastavit množilnik na 3.5, pa mi ne dela, oz. dela na 166 Mhz, tako da mislim da ne bo nič. Da bi pa plata podpirala višje frekvence FSBja pa močno dvomim. BTW je plata od Concorda in čipovje VX. Glede te plate pa je bore malo, če ne kar nič na netu.

Dr_M ::

ce je procesor keramicen potem ne mores visat mnozilnika, lahko ga samo nizas.na zalost. ce pa je plasticen potem bi pa se mnozilnik mogu visat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

razlika je bila ogromna! NFS4 mi je letel tekoce na 290 in voodoo2, na 200 pa je stekal. mislim, da je visok FSB bil zasluzen za to. pa divxi so mi zaceli lepo delat, prej so se zatikali pa zvok je zaostajal.

VX pravis. hmm, to cipovje od VIAe je prvo predstavilo 75mhz FSB, tak da mora it, samo ni dokumentirano ali pa ti ne najdes. na plati mora pisat.

Tukaj so navodila za mojo ploščo: www.pcpartner.com.hk/man/intel/832003.p...

Obstaja JP4, kateri naj bi bil rezerviran za prihodnje nadgradnje, mogoče je to to. Ne vem pa ali mora biti na 1-2 ali 2-3 poziciji. Na slepo pa se raje ne bi igral.

Če kdo pozna zadevo, bi ga prosil za pomoč.

ali3n ::

ti kar probaj - nima se kaj narest... skruil ne boš nič...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Frgazor ::

vasko: vx je cipovje od intla in nikakor ne podpira 75mhz fsb...

Dr_M ::

uradno ne...neuradno pa do 83mhz>:D :D :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

tocno
moja napaka
430VX je

Frgazor ::

za tistih neuradnih 83mhz pa rabs konkretno plato :)

Dead_Eye ::

na moji chaintech 5vlm0 z VX chipsetom v bistvu niti ne morem naštimat množilnika več kot 3x, torej 3.5x, ker je položaj DIP stikala za 3.5x enaka kot 1.5x - zato ti je verjetno napisalo 166Mhz. poskusi fsb navit na 75, po mojem bi moglo 99% delovat če imaš p166MMX in ne kakšnega cyrixa al IDT winchipa...
The one and only

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj namestit na p100mhz mašino

Oddelek: Operacijski sistemi
271638 (992) Azrael
»

Navijanje 486 procesorja

Oddelek: Navijanje
81339 (1175) Dr_M