» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
278 / 280
»»

kingsix ::

Saul Goodman je izjavil:

kingsix je izjavil:

x3ca je izjavil:

kingsix je izjavil:

Sva dala furs vse podatke.. Mava tam znance.. All checks out. Imava dokaze.. Plačana tunelnina, parkirnine, potrdila od direktorjev glede sestankov itd. Pač dobima =).
kaj naj če direktor X firme zahteva da prideva vsak teden na sestanek... Oz no nekak točno je opredeljeno vsakič da je furs res zadovoljen =)

Potem to niso fake stroski, ampak dejanski? To je pol drugo, pri visokih stroskih se splaca ne-normiranec.

Dobiva vse potrebno od nekoga drugega. Delama od doma =)

eni ste res bumbarji. si dobil potrebno validacijo?

Imava dve davčni inšpektorici in se eno višje "in command" v sorodstvu ali kot znanke. Vse preverile in vse stima. Ne sekiraj se.

Državi bi bp dal tam 25% vsega dohodka.. Ampak so postali prepohlepni sploh pa za ta servis, ki ga ponujajo. Krivi so si sami. Levaki so pač levaki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

Legon ::

ROFL, torej "višji" v FURS so ti povedal, da je vse OK, da prikazuješ fiktivne potne stroške? Jao, ampak pravljice po forumih lahko pa res prodaja vsak.

Um kdo pravi da oni vejo da kaj fiktivno? A na tem forumu res ne znate brat?

Kaj ko pride inšpektor mu tudi kr poveš kaj je fiktivno?

Kaj če b iti poznal koga na FURS Oz davčnega strokovnjaka ga nebi vprašal.. Lej to in to imam.. Ali je ok itd?

Eni ste res retardirani.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Saj zaradi takih goljufov kot sta z ženo pa potem v povprečju nenormirani sp-ji manj davka plačajo kot normiranci. Retardirano je pa, da to pišeš na javnem forumu.

Državi bp dam ene 25-30% dohodka.
Odločili so se, da bodo postali se bolj pohlepni. Sedaj bodo dobili manj. Dokler ne bo spet max 30% bodo pač dobivali manj. So si krivi sami.
Se posebaj ko imamo ministra za finance ki ima sp za svetovanje s 120k prihodka in ene par k dobička. Je on kar lep vzgled.

Aja kmalu se dobimo 2% dodatnih za dolgotrajno oskrbo... Skratka ni kaj.

Naj kar gnoj od levakov to bere in se malo vpraša.

Zgodovina sprememb…

Upam da si tudi proti nepremičninskem davku. Bo potrebno na volitvah izbrati boljšo opcijo od trenutne.

bm1973 ::

No ja, ko pride davčni inšpektor preveriti teh 1000+ EUR fiktivnih potnih stroškov, se bo vtaknil v vse...

- Ali imaš emaile od stranke, da moraš biti na lokaciji? Sestanek/delo/karkoli... (zgleda to imaš)
- Bo to dnevna ali 3 dnevna vožnja? 1x na teden lahko BP upravičiš vožnjo v Nemčijo, pa še to vprašpanje, če je dlje od Muenchna...
- Kilometrina na avtu
- Računi za vinjete
- Računi za bencin
- Računi za hotele

Karkoli bo manjkala, ti lahko zavrne potne stroške in plačaš kazen plus dohodnino... Se je zgodilo mojemu kolegu...

BTW., folk ki se ukvarja profesionalno z financami in računovodstvom, ne upa imet ivišjih fiktivnih potnih stroškov od 1000 EUR.

Sam toliko v info...

Ales ::

kingsix je izjavil:

Um kdo pravi da oni vejo da kaj fiktivno? ...

Jah, OK, morda so pa vsi glupi, s tvojo teto od prijatelja od babice vred.

Tvoji posti se berejo kot luftanje na polno, ker te frustrirajo davki. Koga pa ne... Upam, da se zato bolje počutiš, z dobrim rantom ni nič narobe.

Lahko pa bi vseeno počasi nehal. :D

delavec44 je izjavil:

Upam da si tudi proti nepremičninskem davku. Bo potrebno na volitvah izbrati boljšo opcijo od trenutne.

Sem proti vsakemu obiranju ljudi. Sploh pa ko država ponuja tak "servis" kot naša.

velikBrokoli je izjavil:

Torej, če potegnemo črto, se vama navadni s.p. bolj splača, ker nategujeta. Vedno je recept davčna utaja…

Dokler papirji štimajo, ni...

Vprašanje je samo kako siten zna biti davčni inšpektor.

1x na teden ni panike iti v Nemčijo. 2x na teden zna biti že problem...

Muenchen 800km gor in dol, 4x na mesec je 3200 km. Je kar nekaj stroškov, zna pokriti kako bolj poceni pogodbo...

matic492 ::

Pogleda kilometrino na avtu in čez en mesec koliko imaš :)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Bo še tržna niša prevrtavanje kilometrov v naprej :D

Geho ::

delavec44 je izjavil:

Bo še tržna niša prevrtavanje kilometrov v naprej :D

Sej vmes prevrtavaš naprej, ko avto prodajaš, pa pred servisi in registracijo pa prevrtavaš nazaj :))

spinner ::

kingsix je izjavil:

Državi bp dam ene 25-30% dohodka.
Odločili so se, da bodo postali se bolj pohlepni. Sedaj bodo dobili manj. Dokler ne bo spet max 30% bodo pač dobivali manj. So si krivi sami.
Se posebaj ko imamo ministra za finance ki ima sp za svetovanje s 120k prihodka in ene par k dobička. Je on kar lep vzgled.

Aja kmalu se dobimo 2% dodatnih za dolgotrajno oskrbo... Skratka ni kaj.

Naj kar gnoj od levakov to bere in se malo vpraša.

1k dobička*

Samo on lahko, on ma znance malo višje v FURSu in v vladi hehehe.

Pa še kake profi pralce denarja pozna.

link_up ::

Dobri ste, da kokodakate nad tako nizkim davkom, kot ga imate spjevci...jaz moram pri doo placati skoraj 33% samo, da lahko delavcu dam bruto...in potem mora se on placati dajatve...efektivno drzava zahteva 40% od dela penzionista, da lahko fotru kaj pomagam...

in potem kokodakate, ker je davek 20% lol. :) valda, dejmo utajo prakticirat, ker potem bomo brez tezav? Resno, zaradi 15% razlike bi si sli komplicirat lajf?
In and Out

Mato989 ::

link_up je izjavil:

Dobri ste, da kokodakate nad tako nizkim davkom, kot ga imate spjevci...jaz moram pri doo placati skoraj 33% samo, da lahko delavcu dam bruto...in potem mora se on placati dajatve...efektivno drzava zahteva 40% od dela penzionista, da lahko fotru kaj pomagam...

in potem kokodakate, ker je davek 20% lol. :) valda, dejmo utajo prakticirat, ker potem bomo brez tezav? Resno, zaradi 15% razlike bi si sli komplicirat lajf?

Hočeš rečt, ker ti plačuješ noro veliko na d.o.o. bi morali bit vsi veseli da lahko plačujemo preveč glede na servise ki jih dobimo?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

spinner ::

link_up je izjavil:

Meni iz efektivno 15% davka gre na 50% (pri obeh sem vključil prispevke). Ni glih 15%.. še dobr da nimam kredita.. oh wait, imam ga.

link_up je izjavil:

Zanimivo da imaš DOO in zaposlene, pa mešaš totalno nepovezane davke... kaj ima davek od dobička SPo veze s tem, koliko plačamo davka na plačo delavca? DOOju je 100% plače skupaj z davki strošek, tako da to kar si napisal, sploh nima smisla v tvojem kontekstu.

samo ogledalo vam postavim, ker ste tako glasni...izvolite resen biznis furat, ki hrani par deset lacnih ust...mhm, za place in davke moras imeti biznis in denar...

nepovezani davki lol...vazen je procent, ne kater davek je...
In and Out

Zanimivo je, da ljudje, ki plačujejo visoke davke, privoščijo vsem, da bi plačevali visoke.

Oni ne bi plačevali nižjih davkov, niti se za to ne borijo...

Mato989 ::

link_up je izjavil:

samo ogledalo vam postavim, ker ste tako glasni...izvolite resen biznis furat, ki hrani par deset lacnih ust...mhm, za place in davke moras imeti biznis in denar...

Seveda ampak davek od dobička se ne nanaša na davek od plač... oz se izključujeta...

Kakorkoli... namesto da bi se ti pridružil borbi po manj davka, nam govoriš da bi morali biti srečni ker smo obdavčeni manj od tebe ampak kumulativno za servise ki jih dobimo, še zmeraj veliko preveč.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

link_up je izjavil:

Davek nad 75k dohodnine je 50%, samo ogledalo ti nastavim, zakaj se buniš glede 40% davka?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

CyberDuck ::

Madona, tu je pa kar nekaj davko nimfomanov. Hiperdavkovna motnja v podvigu od kar vsi hodimo na plesne vaje. No ja, nekdo mora to plačati.

itak, servis na max, davki na min. To gotovo deluje ja. :) Nima veze, ampak za jokat pa res nimate materiala.
In and Out

socialec ::

Ta tema je normiran s.p...

Z veseljem bi prebrali nasvete in napotila v kakšni drugi temi, recimo glede d.o.o.

Po možnosti brez ukrivljenih ogledal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

socialec je izjavil:

Ta tema je normiran s.p...

Z veseljem bi prebrali nasvete in napotila v kakšni drugi temi, recimo glede d.o.o.

Po možnosti brez ukrivljenih ogledal.

se strijnam, pac me je pogrelo nekaj drugega in sem stresel nad vami. Se opravicujem.
In and Out

socialec ::

Absolutno ni problema, nasprotno...

Sam vidim to kot začetek lepega znanstva in koristnega sodelovanja, le v drugi, ustreznejši, temi.

I/T normiran s.p. je prva stopnička, marsikomu sicer bila zlahka zadostna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

krasno! Sem vedel, da je tema, ampak search na st je pac ... search na st. Hvala!
In and Out

olly ::

Prosim za vašo pomoč

Sem normiranec in nisem DDV zavezanec.
Ali lahko izdam račun na domačem trgu v USD in angleščini?

Zelo sem zmeden ker nikjer ne najdem informacije o tem

Hvala

glavic ::

olly je izjavil:

Prosim za vašo pomoč

Hvala

Komot :)
Musselli bizi

Ales ::

olly je izjavil:

Prosim za vašo pomoč

Hvala

Pokličeš računovodstvo in vprašaš. Ali pa končno FURS. Spraševati take specifike na forumu je bolj tako tako, sicer pa... gre za tvojo kožo.

tecton ::

X stories https://x.com/okampakzakaj/status/18761...
glede na komentarje se bomo slovenci se dolgo casa vrteli v krogu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tecton ()

Butasta objava, kdorkoli jo je napisal.... ni čudno da vse trigera, če je napisal "dela" za tuje podjetje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

glavic je izjavil:

olly je izjavil:

Prosim za vašo pomoč

Hvala

Komot :)

Ni res, Zakon o rabi slovenskega jezika zahteva uporabo slovenskega jezika pri poslovanju v Sloveniji in so predpisane tudi sankcije. Pri poslovanju s tujino to ni problem. Dodatno, ce poslujes s fizicnimi osebami je to tudi krsitev Zakona o varstvu potrosnikov.

Tako da jaz bi v takem primeru imal racun izdan v obeh jezikih, pa se izognes potencialnim tezavam.

S strani FURS je vseeno, lahko pa zahtevjo prevode racunov v primeru recimo nadzora.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Spura ::

link_up je izjavil:

O cem ti kokodakas. Ce si navaden s.p. pa nimas stroskov je davek tm 50%. Ce ne se vec.

Ojej, spet bo treba naučiti ljudi dohodninsko lestvico...

https://fu.gov.si/fileadmin/Internet/Da...

50% plačaš šele nad 78k. Pa še to samo na zaslužek na 78k.

Ah vidim da so vsaj neki pametnega nardili in mal prestavili dohodninsko lestvico za 2025.

Ni prav veliko, ampak jebi ga, inflacija...

Kaya123 ::

za tiste ki nameravamo zapirati SP v letu 2026 ker bi izpadli iz normiranstva, je ok ce si znizamo prispevke v 2025 za 20%?

Ce bo furs ugotovil da si jih za brezveze znizal ti bodo pac popravili izracun in bos placal za nazaj. Edino kar se bos izognil so kazenski % za 2026.

Kaya123 ::

torej lahko le znizas prispevke ce bodo prihodki nizji?

MikeRotch ::

Da, za max. 20%.

Ravno tako si lahko znižaš akontacijo.

Sam napišeš en dopis, da tvoj zaslužek ne bo tak v tem letu.

prozac ::

naj me nekdo popravi:
prispevkov ne mores znizat (razen v ekstremnih razmerah z veliko dokazovanja).
Znizas le akontacijo za do 20%, ampak to se ti itak v vsakem primeru poracuna ob koncu leta.

Lahko si znižaš prispevke max 20%, samo ne smeš imeti potem to leto prometa več, kot lani.

novak-t ::

Oboje si lahko zmanjšaš. Dohodnino lahko napoveš, prispevke pa max za 20%. To sem jaz lani oboje uporabil, ker sem šel lani na dejanske stroške. Je pa tako, da če imaš potem več dobička kot prejšnje leto, plačuješ naslednjo leto polne prispevke + 20%

oboje znizas s podo_opsvz obrazcem (polje 85)?

Ne, akontacijo moraš znižat z vlogo. Prispevke pa tam.

katero vlogo pa? ddd_ddd?
««
278 / 280
»»