Forum » Loža » Normiran s.p. vprašanja... ?
Normiran s.p. vprašanja... ?
Temo vidijo: vsi
Geho ::
Ja jaz zdaj razmišljam, da bi na normirancu pustu do 50k na leto, viške pa v tujini imel verigo podjetij, kjer bi denar parkiral za penzijo in ostalo.
matic492 ::
Ja, to ni ravno legalno oz. kot že parkrat predebatirano, če si ti lastnik podjetja v tujini in imaš tu davčno rezidesntvo, moraš plačat naš davek na dobiček.
Če govorimo o nelegalnih zadevah se pa da bolj preprosto naredit.. pač najdi si šiht, da ti izplačajo 50k na normiranca ostalo pa v kripto.
Če govorimo o nelegalnih zadevah se pa da bolj preprosto naredit.. pač najdi si šiht, da ti izplačajo 50k na normiranca ostalo pa v kripto.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
ales85 ::
Pa še tak denar je nelikviden, če ga hočeš parkirat do penzije.. meni osebno to ni v interesu, tudi če bi imel 1 miljon nekje v Dubaju, pa bi moral čakat 20 let, da ga lahko dostopam ali pa bi moral iti skozi neke hude kolobocije da pridem do njega.
Je pa zdaj odvisno, jaz sem še mlad, če ste stari 40-50 in imate v življenju za vse poskrbljeno in vam je dosti 50k na leto ostalo pa lahko parkiraš... potem je to druga zgodba.
Je pa zdaj odvisno, jaz sem še mlad, če ste stari 40-50 in imate v življenju za vse poskrbljeno in vam je dosti 50k na leto ostalo pa lahko parkiraš... potem je to druga zgodba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Ja, to ni ravno legalno oz. kot že parkrat predebatirano, če si ti lastnik podjetja v tujini in imaš tu davčno rezidesntvo, moraš plačat naš davek na dobiček.
Kripto so ene opcije, jaz bi pa bolj parkiral denar v delnice, pa potem če 10-20 let lepo pobral ven in imel lepo penzijo :3
Lahko, ampak imaš seveda catch da potem ne moreš dostopat do tega denarja :) Oz. lahko ampak plačaš davek na izplačilo, ki je praktično višji kot normiranc skupaj z prispevki (25%). Normiranc je pri 100k obdavčen 24%, pri 150k pa 34%
Tako da če že kaj, bi rekel da do 100k imate normiranca, kar je višek pa mogoče v kak DOO in investirat.
Tako da če že kaj, bi rekel da do 100k imate normiranca, kar je višek pa mogoče v kak DOO in investirat.
user4683 ::
Pa smo spet pri (napol, ce sploh) legalnih resitvah, ali pa resitvah, ki zahtevajo veliko vec dela in stroskov, kot je na koncu prihranek
Pa smo spet pri (napol, ce sploh) legalnih resitvah, ali pa resitvah, ki zahtevajo veliko vec dela in stroskov, kot je na koncu prihranek
Pa nima veze legalno ali nelegalno. Na papirju mora zgledati legalno vse ostalo pa po podobnem principu kot mož gospe predsednice... Še sam Holob je javno podprl tako početje, tako da nas ne sme skrbeti! Rabim samo malo bolj podrobna navodila kako je to un izvedu.
step 1: Najdeš si odvetnico za ženo
SamH ::
12k seveda ni malo, ampak vprasanje je bolj ali se to realno (in legalno) splaca optimizirati - in kako. Normiranc je (in bo se naprej) zelo poceni in enostavna oblika poslovanja.
Če bi to šel optimizirat ti sam (vem, da ne bi), kakšno pot bi izbral (nobena ni brez davčnega tveganja), da bi bilo tveganje in stroški sprejemljivi?
12k seveda ni malo, ampak vprasanje je bolj ali se to realno (in legalno) splaca optimizirati - in kako. Normiranc je (in bo se naprej) zelo poceni in enostavna oblika poslovanja.
Če bi to šel optimizirat ti sam (vem, da ne bi), kakšno pot bi izbral (nobena ni brez davčnega tveganja), da bi bilo tveganje in stroški sprejemljivi?
Dokler si lahko normiranec, ne bi šel optimizirat nič, tudi s temi novimi davki. Na srečo pa sam nimam problemov s tem
Folk pozablja, da strokovnjaki stanejo, pravilno postavljene firme v davčnih oazah pa še več. Za kaj? Da prišparaš teh 12k? Toliko bo šlo verjetno samo za strokovnjake in vodenje dobrega setupa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
Cupakabra123 ::
Cupakabra123 je izjavil:
Kaj se sekiras. Sej vleces 18k. Bos ze placal tisti davek.
Bom, pa ne v Sloveniji
Cupakabra123 je izjavil:
Bom, pa ne v Sloveniji
Zakaj potem zivis v Sloveniji?
Cupakabra123 je izjavil:
Cupakabra123 je izjavil:
Bom, pa ne v Sloveniji
Kdo pravi, da živim v Sloveniji? Če vem nekaj stvari o normirancih in davkih na splošno in me zanima kam gre davčna politika Slovenije, še ne pomeni, da živim v Sloveniji.
Cupakabra123 je izjavil:
Cupakabra123 je izjavil:
Bom, pa ne v Sloveniji
Kdo pravi, da živim v Sloveniji? Če vem nekaj stvari o normirancih in davkih na splošno in me zanima kam gre davčna politika Slovenije, še ne pomeni, da živim v Sloveniji.
Migrant pravis? Ew. Zdaj ni vec tako impresive da sluzis 18k.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cupakabra123 ()
Emigrant. Če od tega ostane 15k neto, stroški in kvaliteta življenja pa so podobni slovenskim, potem pomoje ni slabo, kjerkoli že sem
Zgodovina sprememb…
Kdo pa je reku da dela 8 ur na dan?
Glede na to, da non-stop trolam tukaj ocitno res ne delam 8h. Zakaj bi, z eno nogo sem ze v "penziji", samo se cakam "pravi trenutek" da grem fulltime v trolanje in druge hobije. Potencial gor ali dol, kes tudi ni vse...
velikBrokoli ::
Cupakabra misli, da je boga za jajca prijel, ker ga je ena firma redno zaposlila za 5k bruto. Nima pa jajc, da bi s.p. odprl in več zaslužil (ker je itak vse rožnato), vse jasno.
Tisti, ki pa trdi, da je 12k letno zanemarljivih, naj mi pa pošlje ZS pa naj teh 12k nakaže meni na TRR. Jih bom z veseljem prevzel.
Tisti, ki pa trdi, da je 12k letno zanemarljivih, naj mi pa pošlje ZS pa naj teh 12k nakaže meni na TRR. Jih bom z veseljem prevzel.
Ja pred penzijo bi pricakoval, da dev pride do takega zneska. Jaz imam 5 let izkusenj in sem na skoraj 6k :D
Cupakabra123 je izjavil:
Ja pred penzijo bi pricakoval, da dev pride do takega zneska. Jaz imam 5 let izkusenj in sem na skoraj 6k :D
In to je okoli 3500 neto? Čestitke, zaslužiš male pare če je tebi OK, da ti država pobere skoraj 50%, be my guest. Namesto, da bi se zavzemal za razbremenitev redne zaposlitve, je tebi bolje, da normirance bolj obdavčijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
Po 5 letih delovnih izkusenj (po faxu) sem bil jaz na dobrih 100k/leto z normirancem.
OK dovolj merjenja k*rcev :) 6k ni slabo, ni pa tudi nekaj blazno norega v teh casih.
OK dovolj merjenja k*rcev :) 6k ni slabo, ni pa tudi nekaj blazno norega v teh casih.
Zgodovina sprememb…
velikBrokoli je izjavil:
Cupakabra123 je izjavil:
In to je okoli 3500 neto? Čestitke, zaslužiš male pare če je tebi OK, da ti država pobere skoraj 50%, be my guest. Namesto, da bi se zavzemal za razbremenitev redne zaposlitve, je tebi bolje, da normirance bolj obdavčijo.
Fak a res js sem pa lih hotu novo Teslo kupit
velikBrokoli ti si verjetno za to, da poberes celo placo na racun ane? Drzava bo pa od donacij obstajala ane? :D
Je pa res, da bi morali uvesti socialno kapico, samo kaj ko so loleki Goloba volili namesto NSi.
Je pa res, da bi morali uvesti socialno kapico, samo kaj ko so loleki Goloba volili namesto NSi.
velikBrokoli je izjavil:
Cupakabra123 je izjavil:
Naj sosedu crkne krava...
Maxl ::
SDS vložil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o zakonu o dohodnini: https://www.24ur.com/novice/slovenija/o...
Novi davki bi bili smiselni, če bi jih država porabila razumno. Dokler pa trošijo denar in ga mečejo v JS in ponzi pokojninski sistem, pa bi raje čim manj denarja doniral v državno malho.
FireSnake ::
Cupakabra123 je izjavil:
Vsi za Jajota, samo da jim ni treba davka placat
Davek se plača, kaj tebi ni jasno?
Malo kar tako na pamet?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Cupakabra123 je izjavil:
Dokler 100k sluzite, ni noben bav bav ta novi davek.
A si tako fouš, ker sam ne moreš? Nisi toliko sposoben?
By the avtocesta v tujini 100k ni nek hud presežek ampak standard. Če si ti revež in ne zmoreš več, ti ne moremo mi pomagat!
Itak pa moj zaslužek tudi pomeni vlaganje naprej v razvoj in nove projekte in potencialno tudi nove zaposlitve. Samo povej še kdo si, da vem, da te nikoli ne najamem!
barakus ::
"SDS vložil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o zakonu o dohodnini"
A to kej vpliva na zadevo z normiranci?
pingme ::
Si šel v temo in vprašal, ker se ti ne da par zadnjih postov prebrati? Ja, če uspejo z zavlačevanjem (ker predlog bo seveda zavrnjen) do novega leta bo ostalo tako kot je, torej 80% do 100k.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pingme ()
FireSnake ::
Vse piše.
Beri!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
sentiš ::
A je pri spremembi iz polnega s.pja v popoldanski treba še kakšne dodatne interne akte sprejeti, ali samo naredim obrazca M2 in M12 in je to to?
Recordman ::
Ta trditev seveda v splošnem ne velja. Veljala bi le v posebnem primeru, da si hkrati lastnik in poslovodna oseba, živiš v Sloveniji in vodenje podjetja opravljaš iz Slovenije. Tovrstna ureditev je zgolj teoretična možnost, tudi izvajanje (dokazovanje) obdavčenja s strani FURSa bi bilo sila zahtevno, možno le s sodelovanjem lastnika in tuje davčne uprave.
Pegaz ::
> Tovrstna ureditev je zgolj teoretična možnost, tudi izvajanje (dokazovanje) obdavčenja s strani FURSa bi bilo sila zahtevno, možno le s sodelovanjem lastnika in tuje davčne uprave.
Imaš vir oz. več informacij? Če prav razumem, torej praviš, da v praksi FURS ne more dokazati, da je lastnik firme v tujini tudi poslovodna oseba?
Imaš vir oz. več informacij? Če prav razumem, torej praviš, da v praksi FURS ne more dokazati, da je lastnik firme v tujini tudi poslovodna oseba?
Tidule ::
Pri tem se predvsem pozablja, da je v davčnih zadevah ( za razliko od ostalih prekrškovniknih zadev) dokazno breme bistveno bolj porazdeljeno, da ne rečemo obratno. Kar pomeni, da se boš hitro znašel v situaciji, ko boš ti fursu moral dokazovat kako točno izvajaš poslovodenje iz tretje države. Izmenjava med davčnimi organi, pa je vsaj znotraj EU na relativno visokem nivoju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
Ta trditev seveda v splošnem ne velja. Veljala bi le v posebnem primeru, da si hkrati lastnik in poslovodna oseba, živiš v Sloveniji in vodenje podjetja opravljaš iz Slovenije. Tovrstna ureditev je zgolj teoretična možnost, tudi izvajanje (dokazovanje) obdavčenja s strani FURSa bi bilo sila zahtevno, možno le s sodelovanjem lastnika in tuje davčne uprave.
Si že slišal za Evropsko unijo? Poročanje je avtomatizirano in obvezno...
Razen seveda če se greš kakšne bolj eksotične rešitve. Razne Romunije in podobne zadeve pa takoj odpadejo.
Ne samo EU ampak v celotni OECD druščini in še precej širše je kar precej avtomatičnega poročanja, vsako leto pa se obseg poročanja in držav še razširi. Če neka država letos še ne sodeluje si ne bi upal trditi, da bo čez nekaj let še tako.
Recimo samo o finančnih računih si Slovenija podatke izmenjuje s 107 državami (oz jurisdikcijami). To seveda ne pomeni, da si s toliko državami izmenjuje tudi podatke o lastniških strukturah in poslovanju podjetij, je pa vsaj nek namig, da izmenjava različnih podatkov ni neka izjema, ampak že skoraj pravilo.
Recimo samo o finančnih računih si Slovenija podatke izmenjuje s 107 državami (oz jurisdikcijami). To seveda ne pomeni, da si s toliko državami izmenjuje tudi podatke o lastniških strukturah in poslovanju podjetij, je pa vsaj nek namig, da izmenjava različnih podatkov ni neka izjema, ampak že skoraj pravilo.
Zgodovina sprememb…
phnj90 ::
Si že slišal za Evropsko unijo? Poročanje je avtomatizirano in obvezno...
Samo kako je to 'poročanje' izvedeno? Je push (z neodvisnimi kopijami in arhivami podatkov vseh vrst) ali na zahtevo (izgleda bolj smiselno) preko namenskih standardiziranih APIjev po članicah? Če je push, mora biti kar fina tehnološka rešitev zadaj, tudi GDPR je verjetno prilagojen. Je kdo kaj delal na tem - tudi za FURS?
Vsekakor gre za "push" sistem - države partnerice morajo avtomatično posredovati podatke o osebah, ki so davčni rezidenti druge države. Katere vse podatke si izmenjujejo in v kakšnem formatu mi ni znano.
Saj je v bistvu vseeno, to je tako, kot bi vprašal kako poteke izmenjava podatkov nadzornih kamer, ker hočeš ukradit kilo krompira v trgovini.
Oziroma no, ne vem če ma smisel to spraševat po javnih forumih.
Oziroma no, ne vem če ma smisel to spraševat po javnih forumih.