» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
68 / 260
»»

Mato989 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Ja samo to ni enako... 2 stopnji DDV še vedno pomeni da oni na minimalcu plača žemljo 0,19 evrov in on z 5k plača 0,19 evrov

Jp. Cilj je čim bolj pravična obdavčitev, ne nepotrebno odiranje ljudi, ki imajo več denarja. Res je tudi, da sistem ni popoln. Ampak še vedno DALEČ pred flat rate davkom.

Da bi vsak v trgovini plačeval svojo ceno glede na dohodke pa v praksi seveda ni izvedljivo. To je zgolj neumno banaliziranje problemov.

Torej še enkrat:

- Progresivna obdavčitev očitno ne znižuje produktivnosti, glede na to, da imajo vse najbolj produktivne države progresivno obdavčitev.
- Pravična obdavčitev je taka, ki upošteva koliko si lahko kdo privošči, in ne operira z absolutnimi številkami.
- Cilj obdavčitve ni kaznovanje določene skupine ljudi, ampak pobiranje davkov tako, da le to čim manj vpliva na ljudi, hkrati pa še vedno generira dovolj prihodka za delovanje države.

Nikakor ni to neumno banaliziranje... FURS ima podatke o vsaki plači zaposlenega... enostavno bi imel app poskeniral bi QR kodo in bi glede na plačo videl koliko te stane izdelek...

Zakaj torej praviš da je FER da bogataš plača kajzerco 0,19€ in revež na sociali tudi 0,19€??? Tio mi razloži... in ne odgovor da nekaj ni izvedljivo ni dovolj dober...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mike_Rotch ::

Vi sploh ne poslujete in, kot smo že ugotovili, tudi če poslujete, svojega poslovanja ne boste spreminjali. Vam pa paše biti glasni in zganjati politično propagando. (Volili ste tako ali tako vsi Goloba.)

Kaj pa delamo? Gledamo u luft in čakamo na mesečna nakazila? :)

(in ne, nisem volil Goloba. Ne volim).

Nikakor ni to neumno banaliziranje...

Jap, točno to je.

Zgodovina sprememb…

Stikalo ::

So baje že nove informacije glede normiranih s.p. Bo tako da bo 20% priznanih stroškov namesto 80%, bomo pa tudi dobili bone za hrano :D HAHAHAAHAHA

cel golobji program je samo o višjih davkih na vse.

višji davki za vse, ne samo za peščico :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Stikalo ()

kriptobog ::

Mike_Rotch je izjavil:

Kako si lahko kaznovan če si reven? Če ti dobiš 100e in plačaš 10% plačaš 10e... to ni kazen to pomeni da plačaš 10% od prihodka... če dobiš 1.000e plačaš 100e prihodka... To pomeni PRAVIČNA obdavčitev, obdava sta procentualno v enakem deležu obdavčena.

Ne, to ni pravična obdavčitev, ker 10% pri 1000 eur pomeni razliko med tem, da lahko otroku kupiš knjige za šolo ali ne. Pri 5000 eur prihodka pa to pomeni mogoče dopust v hotelu s 4* namesto 5*.

Ravno to je je pravično. 10% pomeni pri vseh 10%. Vse kar je drugače je potem davek na uspeh in ni pravično. Zakaj mora biti nekdo kaznovan, ker je v življenju nekam prilezel in po možnosti nosi delo še domov, medtem ko se nek jamrač po šihtu vsede na kavč in si odpre pivo in udriha kako ni fer ker ima minimalca?

velikBrokoli ::

Levičarji ne razumejo, da če imaš 20% obdavčitev in zaslužiš 100k, boš plačal 20k davka. Nekdo na minimalcu, ki zasluži letno okoli 20k, bo pa plačal 4k davka. Zakaj to ne bi bilo pravično? Kvečjem ni pravično do tistih, ki več zaslužijo, ker morajo 4x več vplačevati :))

Masayoshi ::

Levičarji izhajajo iz mantre enakih želodcev, za njih je pravično samo če vsem po davkih enako ostane.

velikBrokoli je izjavil:

Levičarji ne razumejo, da če imaš 20% obdavčitev in zaslužiš 100k, boš plačal 20k davka. Nekdo na minimalcu, ki zasluži letno okoli 20k, bo pa plačal 4k davka. Zakaj to ne bi bilo pravično? Kvečjem ni pravično do tistih, ki več zaslužijo, ker morajo 4x več vplačevati :))

Desničarji očitno ne razumejo, da meni za teh 20 jurjev dol visi, moje življenje ne bo bistveno drugačno, če mi konec leta ostane 7, 8 ali 9 jurjev.

Tistemu, ki zasluži 20k letno pa 4 jurje pomeni ogromno.

Več kot očitno je, da vam osnove niso jasne. Da obstaja več vrst potrošnje, ki jih je potrebno ločiti. Da so določeni stroški fiksni in bolj ali manj isti za vse, drugi pa povsem variabilni.

Mato989 ::

Najbolj so pa zabavni tisti, ki hvalijo skandinavski model. Potem pa omeniš, da imajo tudi:

- socialno kapico
- razvito zasebno gospodarstvo
- veliko odprtost do tujih investicij
- zasebne klinike, ki sodelujejo v javnem zdravstvu
- državno financirane zasebne šole
- nizko stopnjo regulative

Ja to Mike ipd. tukaj ne dojamejo... oni bi vzeli visoke davke ne bi pa dali vseh bonbončkov ki jih imajo v tistih državah, tudi ne višino minimalne plače ne bi enačili...

Desničarji očitno ne razumejo, da meni za teh 20 jurjev dol visi, moje življenje ne bo bistveno drugačno, če mi konec leta ostane 7, 8 ali 9 jurjev.

Meni pa ne, če tebi dol visi, predlagam da jih zaslužiš in jih nakažeš meni =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

tony1 ::

Kakšna patološka afiniteta do vsega, ki ima v imenu "zasebno". :))

"Pa bo res? Trenutno je limit na nekih 2400 eur prispevkov, če plačuješ več, dejansko ne dobiš višje penzije. Socialna kapica bi to rešila, vendar je to preveč desničarski koncept za Slovence."

Einstein, "socialna kapica" pomeni točno to: davki so navzgor omejeni. (To s.p. že zdaj ima.) In nič drugega. To tudi pomeni (nimaš s.p.ja - verjetno niti službe ne - in zato ne veš), da ne moreš plačevati več.

Da pa je nato tudi penzija navzgor omejena, je posledica matematične logike in ne tvoje "preklete države". Daj, no. :|

Mike_Rotch je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Več kot očitno je, da vam osnove niso jasne. Da obstaja več vrst potrošnje, ki jih je potrebno ločiti. Da so določeni stroški fiksni in bolj ali manj isti za vse, drugi pa povsem variabilni.

Ti v življenju 20 jurjev še videl nisi. Kar je tudi skupno vsem levičarjem je tudi to, da so popolnoma nesposobni na odprtem trgu zaslužiti karkoli. Zato si pa tako želijo pobirati drugim

Mike_Rotch je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Tebi morda dol visi, jaz pa hitro najdem razloge za uporabo dodatnih 7, 8 ali 9 jurjev ekstra na koncu leta. Zakaj bi država odločala ali imamo dovolj denarja?

tony1 je izjavil:

Kakšna patološka afiniteta do vsega, ki ima v imenu "zasebno". :))

"Pa bo res? Trenutno je limit na nekih 2400 eur prispevkov, če plačuješ več, dejansko ne dobiš višje penzije. Socialna kapica bi to rešila, vendar je to preveč desničarski koncept za Slovence."

Einstein, "socialna kapica" pomeni točno to: davki so navzgor omejeni. (To s.p. že zdaj ima.) In nič drugega. To tudi pomeni (nimaš s.p.ja - verjetno niti službe ne - in zato ne veš), da ne moreš plačevati več.

Da pa je nato tudi penzija navzgor omejena, je posledica matematične logike in ne tvoje "preklete države". Daj, no. :|

Govorim seveda o redni zaposlitvi, kjer socialne kapice ni. Zato pa se veliko ljudi tudi odloča za normiranca.

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Zato, da te reveži ne bojo ob prvi priliki skuhali in pojedli, ker so lačni. Zweistein.

kikach ::

Meni je tudi za vikend znanec nabijal o pravični obdavčitvi. Kako mi lahko o pravični obdavčitvi govori človek, ki v letu dni plača tolko prispevkov državi kot jaz v 2 mesecih. Pa tukaj moja potrošnja DDV-ja ni všteta. Kje je tu pravičnost? Kje je pravičnost, da plačujem našo zdravstvo 500 EUR na mesec in ko grem k zdravniku 1x na 5 let se obnašajo do mene, ko, da sem zadnji pes? Zakaj moram jaz to plačevat?

matic492 ::

Taki ljudje še vidli niso več kot par jurjev na kupu in mislijo, da je čisto sprejemljivo da vsi živimo z jurja pa pol na mesec in vse kar je več naj država pobere in razdeli "bogim".
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Ja to Mike ipd. tukaj ne dojamejo... oni bi vzeli visoke davke ne bi pa dali vseh bonbončkov ki jih imajo v tistih državah, tudi ne višino minimalne plače ne bi enačili...

Ne bluzi. Ti bi rad, da ti nekdo nekaj, plačal pa bi mogoče čez leto, 2, 5, nikoli. Ne dela tako. Če želiš nekaj zgraditi je treba najprej investirati.

Meni pa ne, če tebi dol visi, predlagam da jih zaslužiš in jih nakažeš meni =)

Saj ti jih, posredno preko davkov.

Ti v življenju 20 jurjev še videl nisi. Kar je tudi skupno vsem levičarjem je tudi to, da so popolnoma nesposobni na odprtem trgu zaslužiti karkoli. Zato si pa tako želijo pobirati drugim

Hmm... Photoshop skillz?

Ti je mamica, ki dela kot zdravnica v javnem sektorju in tolče nadure al pa fotr policaj nakazal? Ti tale denar na trgu nisi zaslužil. Pa ja fotoshop je tud varianta. To se še opico lahko nauči.

jest10 ::

Masayoshi je izjavil:

Ti tale denar na trgu nisi zaslužil.

Ni ga ker?

Ker njemu niso stvari jasne, pa projecira na druge.

jest10 je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

Ni ga ker?

A si ti tud iz unga polja kjer inteligenca ni glih običajna dobrina?

Mike_Rotch je izjavil:

Ker njemu niso stvari jasne, pa projecira na druge.

Lol, projicira, projicira ajnštajn. Nauč se materine besede.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Masayoshi ()

Hmm, ironija :)

Ejga, nauč se slovensk govort, jebemumater.

Zgodovina sprememb…

Mike_Rotch je izjavil:

Hmm, ironija :)

Ejga, nauč se slovensk govort, jebemumater.

Nauč se logike cepko mamin, nekaj je pogovorno prcanje na forumu, nekaj pa očitno nepoznavanje pravilne besede.

Zgodovina sprememb…

Se opravičujem, gospod. Upam, da mi vaša ekselenca oprosti moje nepopolnosti.

Masayoshi je izjavil:

jest10 je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

Ni ga ker?

No usral si se. Zdej pa probaj še odgovoriti, če ni pretežko zate

jest10 je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

jest10 je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

Ni ga ker?

ti si pa izgleda še pod nivojem cockroacha (ups MRotcha), dajta se sama zmenit pa me ne vabit v vajino kloako.

Nemogoče, so mi na SloTechu nekateri trdili, da je večina folka, ki objavlja o takih številkah, trolov! Fejk! :)) V Sloveniji nihče ne služi več kot 1500 na mesec :)

/s, da ne bo kdo mislil, da sem resen.

CoreySteel ::

RIP nitka Normirani s.p.
Twitter: @CoreySteel_

LukiYo ::

Masayoshi je izjavil:

Ti je mamica, ki dela kot zdravnica v javnem sektorju in tolče nadure al pa fotr policaj nakazal? Ti tale denar na trgu nisi zaslužil. Pa ja fotoshop je tud varianta. To se še opico lahko nauči.

Desničar, ki misli, da je dandanes zaslužit 20k v mesecu ali dveh nemogoče? Nemogoče...

Na eni od prejšnjih firm sem imel isto. Odvisno od tega kako flegma si :) Jaz sem contractor pa več gigov imam. Nisem finančno odvisen od ene firme tako, da mi ni problem vzeti prosto, ko meni paše. Redno zaposleni kolegi so pa dejansko koristili manj dopusta kot, če bi bila doba določena. So potem uvedli priporočilo, da si zaposleni vzamejo vsaj 5 tednov dopusta.

Pat_MaGroin ::

Hvala za motivacijo :).

LukiYo je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

Desničar, ki misli, da je dandanes zaslužit 20k v mesecu ali dveh nemogoče? Nemogoče...

Libertarec ki ve, da sta levičarska nakladača MR in Lukisomething, žal za to povsem nesposobna.

Najbolj pa je zanimivo da večje davke zagovarja bebo, ki po lastnih trditvah plačuje samo 4% dohodnine. Soli pamet nam, ki mirno plačujemo velik del v 45% (in jih bomo izgleda zopet po 50% drugo leto) dohodnini in plačujemo neomejene prispevke. Only in Zlovanija. Fotelj levičarji.

Aka, navadni gnoji.

Zgodovina sprememb…

Masayoshi je izjavil:

Najbolj pa je zanimivo da večje davke zagovarja bebo, ki po lastnih trditvah plačuje samo 4% dohodnine. Soli pamet nam, ki mirno plačujemo velik del v 45% (in jih bomo izgleda zopet po 50% drugo leto) dohodnini in plačujemo neomejene prispevke. Only in Zlovanija. Fotelj levičarji.

Aka, navadni gnoji.

Kdo ti brani, da odpreš normiranca in še ti plačuješ 4% dohodnine?

Zakonodaja, delam za enega naročnika z vsemi elementi delavnega razmerja. Pa ja, ko jebe zakonodajo a ne. Pa delodajalec se ne gre takšne igre. Razmišlja pa o selitvi. Jim ni jasno da že pri 72k delavec pade v najvišji razred. Pa kapice pri prispevkih ni.. vsi ki primerjate obdavčitve primerjajte tudi pri kakšnih zneskih so posamezni razredi. Dobrega inženirja lahko dosti bolje z manjšimi bruto stroški plačuje praktično povsod drugod po Evropi.

Daš odpoved in se preizkusiš na trgu, a ne? A nisi prej nekaj govoril o tem?

Lol, nismo vsi junior koderji, ki ste očitno ekstatični pri 60k bruto...

Tole prerokovanje ti gre bolj slabo od rok. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi počasi nehal.

Pa ne dvomim, da bi nekdo tako genialen kot si ti z lahkoto nafilal normiranca. V čem je torej problem?

Zgodovina sprememb…

Geho ::

velikBrokoli je izjavil:

Nemogoče, so mi na SloTechu nekateri trdili, da je večina folka, ki objavlja o takih številkah, trolov! Fejk! :)) V Sloveniji nihče ne služi več kot 1500 na mesec :)

/s, da ne bo kdo mislil, da sem resen.

Na redni zaposlitvi jih je precej malo s takimi zneski kot jih imamo normiranci oz. tak v Sloveniji še nisem srečal podjetja, ki bi tolko plačal neto+dodatke na mesec kot meni pride zdaj neto dobiček. Plus kot freelancer lahko delaš za več strank, kot redno zaposleni ne (vsaj legalno zelo težko).

Mike_Rotch je izjavil:

Tole prerokovanje ti gre bolj slabo od rok. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi počasi nehal.

Pa ne dvomim, da bi nekdo tako genialen kot si ti z lahkoto nafilal normiranca. V čem je torej problem?

Lol, si sam ponosno priliv pokazal ;). Teb gre bolj slabo provociranje. Si le še en bedni foteljski levičar, ki praktično ne plačuje davkov, pridiga pa kako je potrebno drugim še dvigniti le-te. Podn, fante, podn.

Kakšno provociranje že? Ti si pisal neumnosti, zdaj si pa jezen, ker nisi edini na svetu, ki je od blizu videl 20 jurjev. Mogoče zaznavam malo narcisoidnosti?

Si le še en bedni foteljski levičar, ki praktično ne plačuje davkov

Plačujem jih toliko kot je treba. Če ti nisi sposoben optimizirati svojega poslovanja to ni moj problem.

pridiga pa kako je potrebno drugim še dvigniti le-te. Podn, fante, podn.

Ja? Kje točno to piše?

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Tip, ki sedaj pametuje po blogih o poštenem deležu družbi, je sedaj dolga leta filal svoje žepe, čeprav bi že do sedaj lahko družbi nakazoval pošten delež. Govno to pametovanje. Vsaj tiho naj bo. Sedaj ko si je napolnil žepe pa glasen lol. Adijo svet>:D

Kar iznenada je dobil razsvetljenje o poštenem deležu družbi :D lahko je srat s polnimi žepi.
S T F U:D

Sit lačnemu ne verjame;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

trancer01 ::

Davki v Sloveniji so visoki zaradi neobstoječe socialne kapice. Sama dohodnina sicer ni ekstremno visoka, so pa prispevki. Pri obremenitvi plače je treba upoštevati vse in ne samo dohodnine. Prav tako je za oceno celotnega davčnega primeža v državi treba upoštevati še DDV, trošarine in razne prispevke, ki se obračunajo neposredno pri porabi denarja. Ko vse skupaj sešteješ, je Slovenija med najbolj obdavčenimi državami na svetu.

Masayoshi je izjavil:

jest10 je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

jest10 je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

Ni ga ker?

ti si pa izgleda še pod nivojem cockroacha (ups MRotcha), dajta se sama zmenit pa me ne vabit v vajino kloako.

Še kar čakam odgovor. A bo kej?

LukiYo ::

Masayoshi je izjavil:

Zakonodaja, delam za enega naročnika z vsemi elementi delavnega razmerja.

Se strinjam da so te razlike preveč ekstremne.

tecton ::

Minister je Han, sekretarja pa Zidan in Frangez.
Imho je za gospodarski sektor to zelo slab obet, ampak sedaj itak ni drugega kot da pocakamo in vidimo kaj bo, upam da ne unicijo malih podjetnikov (s.p., d.o.o).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tecton ()

kikach ::

tecton je izjavil:

Minister je Han, sekretarja pa Zidan in Frangez.
Imho je za gospodarski sektor to zelo slab obet, ampak sedaj itak ni drugega kot da pocakamo in vidimo kaj bo, upam da ne unicijo malih podjetnikov (s.p., d.o.o).

Oni ne kadrujejo politično, ampak njih zanimajo strokovnjaki :)
Mislim, da vsi skupaj nimajo 15 let delovne dobe v realnem sektroju. Je pa res, da bodo firme, kot so Pomgrad, Panvita živele na polno.

tecton ::

ZveeZ ::

tecton je izjavil:

https://manager.finance.si/9000541/Razv...

Povzetek? Nimamo vsi 900€+ mesecnega dohodka, da bi si lahko privoscili placevat za Finance;)

matic492 ::

ZveeZ je izjavil:

tecton je izjavil:

https://manager.finance.si/9000541/Razv...

Povzetek? Nimamo vsi 900€+ mesecnega dohodka, da bi si lahko privoscili placevat za Finance;)

Jaz sem se nekje nekako registriral da mi zdaj par člankov zastonj odpira drugače.

Svetovno uspešnih podjetij ne bodo naredili ljudje z minimalno plačo. Če želimo razvojni preboj, moramo spodbuditi najboljše ljudi, da še povečajo svoje ambicije. V Sloveniji se vrhunskim inženirjem, tržnikom, prodajalcem in menedžerjem bolj splača jadrati po Kornatih kot trdo delati, saj jim od vsakega dodatnega evra, ki ga zaslužijo, 66 centov pobere država.

...
Januarja sem želel nagraditi svojega vodjo razvoja za zelo uspešno delo v minulem letu s 4.600 evri nagrade. Ko je od tega zneska na svojem računu videl samo 1.500 evrov, medtem ko je šlo več kot tri tisoč evrov za davke in socialne prispevke, je motivacijski učinek nagrade v celoti izpuhtel. Če bi v Sloveniji uvedli razvojno kapico, bi se izplačilo na njegov račun povečalo za 50 odstotkov, medtem ko bi država od njega še vedno dobila 2.300 evrov dohodnine
...
Normiranci so trenutno največji davčni obvod, ki ga množično zlorabljajo posamezniki, ki delajo za tuja tehnološka podjetja, saj jim omogoča obdavčitev prihodkov po 4,5-odstotni efektivni stopnji. Če bi zdaj normirance v tehničnih in IT-dejavnostih, ki so imeli v letu 2020 skupaj več kot 700 milijonov evrov prihodkov, obdavčili po normalni davčni stopnji, ki velja v Sloveniji, bi brez težav pobrali dodatnih 250 milijonov evrov davkov in prispevkov ter s tem v celoti nadomestili izpad prihodkov v zdravstveno in pokojninsko blagajno, ki bi ga prinesla uvedba razvojne kapice.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Se še komu zdi 4600 eur bruto nagrade malo vodjo razvoja? Kaj pa, če bi slovenska podjetja začela izplačevati konkurenčne plače in nagrade, pa ljudem ne bi bilo treba iskati obvodov?

Geho ::

Mike_Rotch je izjavil:

Se še komu zdi 4600 eur bruto nagrade malo vodjo razvoja? Kaj pa, če bi slovenska podjetja začela izplačevati konkurenčne plače in nagrade, pa ljudem ne bi bilo treba iskati obvodov?

To je samo en del, drugi del je da so dajatve prevelike. Tam je treba prvo zmanjšat. Podjetje mora pa vsako pri sebi razčistit, ali je smiselno delat za drobiž ali bolj smiselno bit konkurenčen in dobro plačan in tudi potem dobro plačati zaposlene. Če podjetje komajda napraska skupaj za plače, potem delajo nekaj narobe.
««
68 / 260
»»