Forum » Loža » Normiran s.p. vprašanja... ?
Normiran s.p. vprašanja... ?
Temo vidijo: vsi
Zako ::
Koliko si plačal skupno prispevke in davke letno za letos? Jaz sem preračunal da se mi splača it na navadni polni SP in bom letno plačal 12k EUR manj prispevkov in davkov.
Zako je zakon!!!
srus ::
Koliko si plačal skupno prispevke in davke letno za letos? Jaz sem preračunal da se mi splača it na navadni polni SP in bom letno plačal 12k EUR manj prispevkov in davkov.
Ampak potem moraš izvesti figuro Boštjančič - v storitveni dejavnosti moraš ob 121k dohodka prikazati 120k stroškov (nakazila slamnatim podjetjem v davčno oazo in podobno).
ninti ::
Cca 10k za prispevke in davke. Še nisem na 6mestni številki zaslužka na leto, kot predvidevam, da si ti.
12k manj za davke je pa vrhunsko.
bm1973 ::
Ravno včeraj bi na SPOT točki, ustanovil s.p. za ženo, pa smo malo čvekali z uradnico.
- Veliko normiranih s.p. zamudilo rok za zaprtje. Ta ponedeljek je bilo prepozno. Tako da ne samo, da bo plačal prispevke in oddal DDD-DDD za leto 2026, novega normiranega s,.p. ne bo mogel odpreti 5 let.
- Zaprlo se je ogromno normiranih s.p.
- Kdor je pravočasno oddal vlogo za zaprtje, se mu lahko zgodi, da ne bo takoj vidno na SPOT portalu, ker imajo cel kup sprotnega dela. Ampak datum zaprtja bo vseeno 31.12.2025. Tako da ne panike delat.
- Veliko normiranih s.p. zamudilo rok za zaprtje. Ta ponedeljek je bilo prepozno. Tako da ne samo, da bo plačal prispevke in oddal DDD-DDD za leto 2026, novega normiranega s,.p. ne bo mogel odpreti 5 let.
- Zaprlo se je ogromno normiranih s.p.
- Kdor je pravočasno oddal vlogo za zaprtje, se mu lahko zgodi, da ne bo takoj vidno na SPOT portalu, ker imajo cel kup sprotnega dela. Ampak datum zaprtja bo vseeno 31.12.2025. Tako da ne panike delat.
hendriks ::
Se ne bom zmotil, če bom rekel da vas je 50% sodelujočih v tej temi volilo Goloba. 22. marca pa požret slino in volit NSi, če želite da vam kaj ostane od prihodka.
matic492 ::
Kaj pa veš, eni grejo živet k hrčkom
X870 AORUS Elite, R9 9900X3D, 64GB, INNO3D RTX 5080, HX1000i
Webmojster ::
srus ::
Webmojster je izjavil:
Se ne bom zmotil, če bom rekel da vas je 50% sodelujočih v tej temi volilo Goloba. 22. marca pa požret slino in volit NSi, če želite da vam kaj ostane od prihodka.
Jaz bom pa prvič v življenju leve volil. Glej koliko s.p.-jev se zapira. Manj konkurence zame :)
Tipično slovenceljska, ko ti je najhujša konkurenca Joža iz sosednjega nadstropja, ali Francl iz sosednje ulice, ko se prerivate pri koritu razpisov javnega sektorja.
Nas je pa nekaj tu, ki so nam konkurenca Kitajci, Indijci, Romuni, Švedi, Nemci.
karafeka ::
Webmojster ::
Webmojster je izjavil:
Jaz bom pa prvič v življenju leve volil. Glej koliko s.p.-jev se zapira. Manj konkurence zame :)
Tipično slovenceljska, ko ti je najhujša konkurenca Joža iz sosednjega nadstropja, ali Francl iz sosednje ulice, ko se prerivate pri koritu razpisov javnega sektorja.
Nas je pa nekaj tu, ki so nam konkurenca Kitajci, Indijci, Romuni, Švedi, Nemci.
Še bolje, bodo dopoldan trgovine pa ceste bolj prazne, ker boste imeli redni šiht.
Držim pesti za še en Golobov mandat.
delavec44 ::
urosz ::
ViperR ::
Jaz normalno delam, hkrati sem pa na sociali in ne plačujem prispevkov. 1k zaslužka, 6 mesecev
Kdor je presegel mejo mu je boljše zdaj zapret in delat nič, pa potem 1.1.2027 začet delat (ker se mu šteje zadnje 2 leti), kot pa preiti na navadni sistem obdavčitve.
Ah, kot da se zadeve ne da rešiti...
Eni ste pa res brez idej in domišljije...
Točno to...
Eni ste pa res brez idej in domišljije...
Kdor je presegel mejo mu je boljše zdaj zapret in delat nič, pa potem 1.1.2027 začet delat (ker se mu šteje zadnje 2 leti), kot pa preiti na navadni sistem obdavčitve.
Točno to...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
A naročniki vas bojo pa kar čakali, ali kako?
Jaz pišem objave po odvetniško, ne bom komentiral ilegalnih stvari in raznega dela na črno in obvodov :D
Je pa moj SP tudi zaprt ;(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
ctxtext ::
Pozna kdo koga z normiran s.p., preko katerega bi lahko delal/izdajal racune v letu 2026 :) ?
Rabim samo za eno leto, z 1.1.2027 sem zopet na (svojem) konju...
Rabim samo za eno leto, z 1.1.2027 sem zopet na (svojem) konju...
velikBrokoli ::
Jaz zapiram in grem na doo, drugih alternativ itak ni... bomo pa 15 let na minimalcu, očitno je državi to cilj s temi ukrepi.
normada ::
Evo nas, v temi smo sami "izbrisani"...
Sam grem na d.o.o., na srečo smo ga odprli že prej, tako da bo pogoj 18 mesecev izpolnjen že pred 1.1.2027, ko bom ponovno odprl normiran s.p.
Seveda se nadejam pa nove vlade, ki bo davčno ugodnejša za privatni sektor oziroma zlasti za male podjetnike. Morda spremenijo že kaj sredi 2026 in lahko odprem že prej. Četudi mi edini 2 stranki, ki podpirata dvig meje za normirance (in nasploh nižje davke) v nekaterih pogledih nista blizu, je davčna politika vsekakor tista, ki prevlada pred vsem ostalim.
Sam grem na d.o.o., na srečo smo ga odprli že prej, tako da bo pogoj 18 mesecev izpolnjen že pred 1.1.2027, ko bom ponovno odprl normiran s.p.
Seveda se nadejam pa nove vlade, ki bo davčno ugodnejša za privatni sektor oziroma zlasti za male podjetnike. Morda spremenijo že kaj sredi 2026 in lahko odprem že prej. Četudi mi edini 2 stranki, ki podpirata dvig meje za normirance (in nasploh nižje davke) v nekaterih pogledih nista blizu, je davčna politika vsekakor tista, ki prevlada pred vsem ostalim.
Nobena stranka ne podpira 500k v 2 letih. Borijo se za drobiž. Ta omejitev je brez zveze...
Če lahko navaden s.p. zasluži neomejeno, naj še normiranec. Ali pa naj omejijo navadnega.,..
Če lahko navaden s.p. zasluži neomejeno, naj še normiranec. Ali pa naj omejijo navadnega.,..
chort ::
Po 12 letih zapiram s.p. in odpiram d.o.o., na normiranca ne grem več, ker mi je postal limit prihodkov zadnjih nekaj let precej omejujoč (ves čas sem moral pazit, da ne bi česa prebil). Moram pa priznat, da me je presenetilo koliko časa sem bil normiranec, ob odprtju sem pričakoval samo kake dve do tri leta ugodne davčne sheme. Če bi lahko izbiral, bi zaradi enostavnega poslovanja verjetno ostal normiranec, kljub večjim davkom, tako pa izbire zares nimam.
Zaradi nominalne podpore svetohlincev (NSi) ali preoblečenih komunjar (SDS) nikakor ne bom volil, ker je nekaj procentov drugačna davčna politika precej nižje na moji prioritetni lestvici kot to, da živim v socialnem okolju, kjer me na ulici nihče ne bo štihnil za 5€.
Zaradi nominalne podpore svetohlincev (NSi) ali preoblečenih komunjar (SDS) nikakor ne bom volil, ker je nekaj procentov drugačna davčna politika precej nižje na moji prioritetni lestvici kot to, da živim v socialnem okolju, kjer me na ulici nihče ne bo štihnil za 5€.
Zaradi nominalne podpore svetohlincev (NSi) ali preoblečenih komunjar (SDS) nikakor ne bom volil, ker je nekaj procentov drugačna davčna politika precej nižje na moji prioritetni lestvici kot to, da živim v socialnem okolju, kjer me na ulici nihče ne bo štihnil za 5EUR.
Žal so ravno levičarji uvozili največ štihačev na ulicah. Menda mentalni bolniki piše v člankih.
Da ne bom čisto off topic. Tudi sam sem pred meseci zaprl normiranca in sem trenutno na neplačanem sabaticalu. Na srečo je prihrankov dovolj, da se ne bom zanašal na zavod kot nekateri v tej temi. Mi je bilo predstavljeno, da je kar problem dokazati razlog zaprtja in upravičenost do nadomestila drugače.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Spura ::
Jst se vedno ne razumem zakaj toliko ljudi iztopa iz normiranega. So vsi zasluzili vec kot 240k v 2024+2025?
Jst se vedno ne razumem zakaj toliko ljudi iztopa iz normiranega. So vsi zasluzili vec kot 240k v 2024+2025?
Tudi če niso, menda so problem višine prispevkov nad 60k.
Nad 65k prispevki zelo hitro rastejo, ce delas 100k+ letno je doo dosti bolj ugoden.
Pat_MaGroin ::
Jaz rabim enega, ki bi mi danes kupil na amazonu macbooks brez ddv. Rabis amazon business accent. Pošlji ZS :).
velikBrokoli je izjavil:
ampak saj je tudi slovenski doo dokaj ugoden, če ne potrebuješ keša 15 let.
Mi lahko bolj podrobno razložiš? Recimo, da ves dobiček vsako leto vseh 15 let obdržiš v podjetju. Koliko potem plačaš davka na koncu ob likvidaciji?
Nič, ker po 15 letih pade na nulo, samo moraš firmo zapret, kot si napisal.
Na computeruniverse mislim da so ceneje, tu sem ga jaz naročil: https://www.computeruniverse.net/en/p/1...
Pat_MaGroin je izjavil:
Jaz rabim enega, ki bi mi danes kupil na amazonu macbooks brez ddv. Rabis amazon business accent. Pošlji ZS :).
Na computeruniverse mislim da so ceneje, tu sem ga jaz naročil: https://www.computeruniverse.net/en/p/1...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
johnnyyy ::
Pred kakšnim letom mi je ena pravila, da nekateri zapirajo sp zaradi prispevkov. Namreč za polnega normiranca moraš biti 9 mesecev polno zavarovan. In da profitirajo 3 mesece prispevkov, ga zaprejo in potem spet odprejo.
jest10 ::
Pred kakšnim letom mi je ena pravila, da nekateri zapirajo sp zaradi prispevkov. Namreč za polnega normiranca moraš biti 9 mesecev polno zavarovan. In da profitirajo 3 mesece prispevkov, ga zaprejo in potem spet odprejo.
Tako jih dela dosti v turizmu. Čez zimo zaprto.
hendriks ::
Paranoik. Tako bi lahko razmišljal le, če bi imeli na oblasti slovenskega Mileia. Pa še to če kaj spremljaš kako je sedaj v Argentini, se ni za bat. Država bo v 5 letih med top 30, če ga ne bo kakšen zblojen levičar šicnil.
Paranoik. Tako bi lahko razmišljal le, če bi imeli na oblasti slovenskega Mileia. Pa še to če kaj spremljaš kako je sedaj v Argentini, se ni za bat. Država bo v 5 letih med top 30, če ga ne bo kakšen zblojen levičar šicnil.
Ja vidimo, kako jim morajo ZDA odpisovati dolgove ...
johnnyyy ::
Hja, nisem spraševal o detajlih, ker meni se je zdelo to precej mimo. Pač če obrneš 50k€ tiste 2k prispevkov v 3 mesecih ni tak big deal, da bi šel zaradi tega zapirat sp. Samo mogoče nekomu ki ima na leto 15k prihodkov pa to veliko pomeni.
Hja, nisem spraševal o detajlih, ker meni se je zdelo to precej mimo. Pač če obrneš 50k€ tiste 2k prispevkov v 3 mesecih ni tak big deal, da bi šel zaradi tega zapirat sp. Samo mogoče nekomu ki ima na leto 15k prihodkov pa to veliko pomeni.
No sej ti imajo tam do 20k prihodkov. V bistvu jih ne razumem, ker bi marsikateri več izvlekel z navadnim s.p.jem, kot z normircem.
Na srečo je prihrankov dovolj, da se ne bom zanašal na zavod kot nekateri v tej temi. Mi je bilo predstavljeno, da je kar problem dokazati razlog zaprtja in upravičenost do nadomestila drugače.
Saj ima vsakl normiranec dovolj prihrankov (razen enega mojega frenda).
Bom šel na zavod, da državi poberem denar, nič zaradi drugega. Če se ti ni ljubilo ukvarjati z dokazili, si pač len.
Jaz imam že emaile od strank, fiktivne itak, ki obrazložijo razlog zaprtja.
velikBrokoli je izjavil:
Če boš dosti zaslužil, greš pač v Dubai...
Ja, sploh če imaš tukaj 3 otroke, je to neverjetno simple poteza. Pa kdo bi živel tam, sredi puščave? Grem potem raje na Hrvaško, ampak saj je tudi slovenski doo dokaj ugoden, če ne potrebuješ keša 15 let.
Dubai je pač offshore scena, ne vem koliko zdaj stane tam podjetje, ker rabiš neko licenco po novem. Imam pa kontakt, in se bom malo pozanimal...
Za vse ostalo je Mastercard.
Hrvaška je rešitev, če postaneš tam davčni rezident. Kar je pri familiji malo težje... Ampak nekaterim je tudi to uspelo...
Zgodovina sprememb…
Bom šel na zavod, da državi poberem denar, nič zaradi drugega. Če se ti ni ljubilo ukvarjati z dokazili, si pač len.
Ali len ali pa preveč ponosen. Se še odločam.
Res da se mi tudi simulirati na razgovorih (ki bi bili sigurno eskpresno kmalu napoteni) ne da preveč. Slovenija je pač majhna. Enako velja pri zdravniku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Jaz bom šel z užitkom na par razgovorov v Sloveniji.
Da malo vidim kadrovske punčare in vase zavezovane šefe ITja.
Kake nebuloze mi bodo prodajali... Bom poročal tukaj...
Pač, sem pa naravni malo žleht, pa rabim iti malo od doma in se malo zabavat
.
Da malo vidim kadrovske punčare in vase zavezovane šefe ITja.
Kake nebuloze mi bodo prodajali... Bom poročal tukaj...
Pač, sem pa naravni malo žleht, pa rabim iti malo od doma in se malo zabavat
Zgodovina sprememb…