» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
322 / 322
»
»»

pingme ::

Stripy je izjavil:

Prispevki se obračunajo od osnove: Osnova x 0,75 x 0,382. Osnova nad 60k je 100% prihodkov. Takoj ko prideš nad minimalno osnovo (za lani 1332,57 x 12), se ti torej obdavči 20% dohodnine + 28,65% prispevkov (0,382 * 0,75).

Še 2% več za oskrbo, torej 0,402 :(

bm1973 ::

Kako je z izstopom iz normiranca in ponovnim vstopom?

bm1973 je izjavil:

Lahko … čez pet let ;-)

jest10 ::

bm1973 je izjavil:

jest10 je izjavil:

Ma daj, odpri ga že enkrat in ne utrujaj več. Ker mi tukaj ti ga ne bomo, pa če še tako jokaš

Povej kaj koristnega, ali pa STFU...

Torej ti ne rabiš več napisati niti besede.
Ker nisi uspel sprdeti še nič koristnega

spinner ::

Kdaj se bo potem sprejemalo ta zakon? Zdej je samo uradno objavljen kakšen bo, če ga sprejmejo, kajne?

jan_g ::

Je že sprejet v parlamentu in objavljen v uradnem listu. Zdaj se čaka, če bodo delodajalci sprožili ustavno presojo in če bojo, ali bo ustavno sodišče zadržalo izvajanje zakona do odločitve.

Aha hvala!

Kripto mesi ::

bm1973 je izjavil:

Hkrati pa ima normiranca naštudiranega v nulo. Spinner ti je sedaj jasno kakšnega bluzatorja imamo tu?

bm1973 je izjavil:

spinner je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Meni vseeno, 31.12.2025 zapiram s.p.

Nimam še rešitve. Zna biti celo d.o.o.

Pri tako velikem prihodku sem siguren da imaš nekaj buffera in ti je po tem takem d.o.o. res no-brainer.

Imam precej bufferja, ampak ne da se mi ukvarjati s tem.

Normiranca imam naštudiranega do konca, ne da se mi zdaj zajebavati z d.o.o.

@Kripto mesi, ja je res sicer, da ni čist jasno oz. vsaj nisem zasledil kako je po novem zakonu možen ponoven vstop (po koliki letih) v normiranca. Ampak mi pa postaja jasno ja.. :P

velikBrokoli ::

Kaj pa če s.p. preoblikuješ v d.o.o? Mogoče to ne šteje ravno v "zaprtje spja" in lahko spet odpreš normiranca po kakšnem letu?

tecton ::

Neglede na to kako se bomo razbezali in preoblikovali slovenski podjetniki, mislim da je Golob naredil dovolj koristi... vsi na volitve spomladi :)

bm1973 ::

velikBrokoli je izjavil:

Kaj pa če s.p. preoblikuješ v d.o.o? Mogoče to ne šteje ravno v "zaprtje spja" in lahko spet odpreš normiranca po kakšnem letu?

Mislim, da ni tako preprosto...

https://mladipodjetnik.si/podjetniski-k...

Že roki so dolgi...

Bolje ustanoviti kar nov d.o.o

velikBrokoli je izjavil:

Dvomim. Preoblikovanje je zgolj zaradi prenosa sredstev, pravno nasledstvo, … še vedno pa “izstopiš” iz normiranstva (verjetno bi šlo, če bi še obstajal normirani doo, pa so ga ukinili), razlog (redna zaposlitev, dejanski stroški, doo) ni pomemben.
Poleg tega tudi prenos iz doo nazaj na sp kolikor vidim ni mogoč (zgolj iz dno na sp).
««
322 / 322
»
»»