Forum » Omrežja in internet » Inštalacije "mikro vtičnice"
Inštalacije "mikro vtičnice"
nikobanfi ::
Dober dan,
Pred nekaj dnevi sem kontaktiral svojega Internetnega operaterja glede mojega interneta, ker zadnje čase zelo slabo deluje. Vprašal me je kakšno telefonsko vtičnico imam in sem odgovoril da tisto staro 3 nožno. Svetoval mi je da naj zamenjam vtičnico z novo t.i. "Mikro vtičnico". Danes sem kupil to vtičnico za 5 evrov. In sedaj jo moram inštalirat, samo nevem kako. Na vtičnici so označene barve Modra/bela, Oranžna/bela, Oranžna, zelena/bela, zelena/oranžna. Sedaj je vprašanje kam moram katero vtaknit. Jaz imam samo 4 kable 2x po Modra/bela.
Zato vas hočem vprašat kam naj katero dam, saj se iz tega nič ne razumem.
Hvala
Lp.
Pred nekaj dnevi sem kontaktiral svojega Internetnega operaterja glede mojega interneta, ker zadnje čase zelo slabo deluje. Vprašal me je kakšno telefonsko vtičnico imam in sem odgovoril da tisto staro 3 nožno. Svetoval mi je da naj zamenjam vtičnico z novo t.i. "Mikro vtičnico". Danes sem kupil to vtičnico za 5 evrov. In sedaj jo moram inštalirat, samo nevem kako. Na vtičnici so označene barve Modra/bela, Oranžna/bela, Oranžna, zelena/bela, zelena/oranžna. Sedaj je vprašanje kam moram katero vtaknit. Jaz imam samo 4 kable 2x po Modra/bela.
Zato vas hočem vprašat kam naj katero dam, saj se iz tega nič ne razumem.
Hvala
Lp.
Bakunin ::
najbolje je, da na telekom parico preko "3M" konektora (ali kaj podobnega) daš neposredno TRDOŽILNI UTP, ki ga zaključiš z RJ11 konektorjem. Pazi, da boš imel ustrezni Rj11 za trdožilni UTP ali pa poberi "zobke" iz kakšnega trdožilnega RJ45 konektorja.
ali pa plačaj "terencu" da ti on uredi. :)
ali pa plačaj "terencu" da ti on uredi. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bakunin ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravilna vezava UTP kabla v mrežno vtičnicoOddelek: Omrežja in internet | 43623 (4880) | dvihtelic |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28151 (13880) | denisbegood |
» | Rešitve za nedelujoč 40m UTP kabel na relaciji modem - tv komunikatorOddelek: Omrežja in internet | 3492 (2783) | nerro32 |
» | LAN Vtičnice na eni strani in RJ45 konektor na drugi straniOddelek: Omrežja in internet | 8962 (4684) | krop |
» | 15m dolg mrežni kabel - ne delaOddelek: Omrežja in internet | 9742 (9040) | racunalnicar |