» »

Kateri kamin na drva

Kateri kamin na drva

MaticKregar ::

Kupujem kamin, zanima me kaj izbrati. Rad bi, da je topel cez celo noč, ker imam ponoči mrzlo. (kurim na drva-centralna).

Budget je recimo do cca. 600 eur. Zaenkrat sem imel ogledano http://www.merkur.si/ogrevanje-in-hlaje...

Po možnosti lahko tudi rabljeno, da bi seveda plačal ceneje, ampak na bolhi nič pametnega ne najdem. Kakšne ideje, še za kakšen model? Mogoče ima to omenjeno doma in kako je zadovoljen?
Se pravi, rad bi, da je kurišče veliko in pa da je topla celo noč. Se pravi ob 23 ponoči naložiš in je ob 6ih zjutraj še žerjavica..

Hvala

dj_uro ::

Sam uporabljam Golobov kamin Pingo za 45m2

Od 22h (30c) do 5.30h(16c) zdrzi ob zunanji temperaturi cca -5,6,7c
vw-klub.si

jnovak ::

MaticKregar je izjavil:

Se pravi ob 23 ponoči naložiš in je ob 6ih zjutraj še žerjavica.
Ne vem, bi prej rekel ne kot ja - glede na izkušnje z Nordico (podobni cenovni razred, 600-700 €, odvisno od akcij).
Tudi odvisno kak les misliš notri naložiti & kok polno. Če je pa smiselno, da ti ravno ponoči ogreva na polno ... pa sam najbolje veš. Saj lahko tudi zjutraj hitro zakuriš & prostor se ti takoj segreje.

MaticKregar ::

Pri punci imajo plamen-tena. Zvečer dobro naložijo in zjutraj normalno naložijo, je še žerjavica, tudi peč je še topla. Če ne bo druge, bom mogoče vzel enakega, edino oblika mi je pri valvasor bolj všeč, ker gre v višino. Še kakšen predlog oz iskušnja?

http://www.plamen.hr/Proizvod.aspx?Prod...

Zgodovina sprememb…

jnovak ::

No pol je to to, imaš sam več izkušenj s tem - morda pokliči in se pozanimaj še direktno @Lokaterm.
Jaz nisem pravi kontakt za primerjat; (1) peč je bolj zaradi vzdušja in za back-up, če ostalo odpove, tako da se kuri le parkrat na leto in (2) večinoma z briketi (polena so dlje držala) & (3) ne nalaga se polno, ker že tako noro greje in je hitro (pre)vroče.

red_baron ::

zdravo.

Poglej peči: http://www.france-turbo.si/.

jaz imam to peč Že tretjo sezono in jo ne zamenjam za nobeno drugo. Ima inovativen dovod zraka iz vrha in rabi vsaj 5kg pepela, da dela. je brez šamota, vendar greje nenormalno.

Ogrevam samo s tem in imam tri otroke, tako da imamo tudi 27 stopinj.

Pepela je minimalno- 2x letno nesem ven eno večjo skledo za solato pepela.

Prej sem imel peč Nordica in sem 1x tedensko čistil peč, tukaj pa 2x letno.
Cena je bila cca 1600€ z montažo, vendar je vredna vsakega centa.

Res priporočam.

Aston_11 ::

Če dimnik nima mase, ne bo grel ponoči. Kar pomeni, da rabi ali šamot v kurišču ali pa da je obzidan z masivno opeko ali šamotom. P/P je opeka. Ta se čez dan segreje, ponoči oddaja toploto. Če bo kamin samo iz pleha, ponoči ne bo grelo nič.

(Glede pepela se ne sekirat, ali gre v zrak in ga zunaj podihaš ali pa ga odneseš ven v posodi in ga kaj malega podihaš usput. So pa pepel drobni delci in ga ni fajn imeti v zraku.)

lukas1995 ::

Tudi mi imamo doma peč france-turbo. Sicer je bila nekolika draga, vendar odlično opravlja svoje delo. Tako da priporočam vsem! Imajo tudi spletno stran, kjer si lahko ogledate ponudbo.

Pa toplo zimo vam želim :)

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

SkIDiver ::

Mi smo imeli Lokaterm model Jamnik (brez kake keramike). Ob 22ih se je naložila, počakalo, da je lepo zagorelo in nato zaprlo, da je lepo počasi gorelo. Zjutraj ob 6ih si samo odprl lopute za primarni in sekundarni zrak, malo pobezal v kup pepela in žerjavke, da je žerjavka prišla na plano, naložil polena in je v nekaj minutah zagorelo.

Mi smo po nakupu menjali "nebo" v peči za krajšega, ker je peč sicer rada malce zakadila v prostor. Po menjavi za krajše nebo nismo meli več težav z dimom, ki bi uhajal iz peči. Iz tega naslova je dobro, če ima celotni dimnik notranji premer 15cm, ker je izhod za dim premera 15cm na peči. Mi smo imeli notranji premer dimne cevi 13mm, zato smo morali namestiti krajše nebo.

Dotični model lahko dobiš tudi s keramiko na vrhu in ob strani za akumulacijo toplote. Če nasuješ ob strani savski pesek je cenejša opcija. Lahko pa kupiš šamotno opeko in jo zložiš notri in nekoliko upasaš po meri namesto savskega peska.

maqito ::

Bom napisal kar v to temo, pa upam, da mi uspe kdo odgovoriti na moje vprašanje - sem namreč pred nakupom kaminske peči na drva (brikete) - bolj kot ne za sekundarno gretje oz. za recimo do 3-4x na mesec, da bom zakuril, bolj za vikend, če bom doma - sicer imam prvotno ogrevanje na elektriko. Zatorej tudi nisem gledal v nekaj extremno drag cenovni razred. Pa še malce omejitve oz. nočem preveč razbivati po stanovanju.

Torej iskal sem priklop zadaj in sem prišel do zaključka, da bi oz. bom vzel Thorma kaminsko peč Merano. V prilogi dimenzija peči zadaj oz. kjer je za priklop z zadnje strani. Pri sebi imam pa trenutno urejeno luknjo v dimnik cca 61,5 cm od tli - druga priloga

 Kaminska peč Merano

Kaminska peč Merano



https://imgur.com/a/Zr7Rp7E

Vprašanje je, ali je možno enostavne montaže glede na zgornje podatke?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maqito ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova mala lesena hiša - katera peč na pelete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
699989 (8440) Vanich
»

Kateri kamin na trda goriva?

Oddelek: Loža
174260 (3345) red_baron
»

Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja

Oddelek: Loža
4017667 (5036) letmein
»

Kakšna peč je to?

Oddelek: Loža
409148 (6931) cordoba
»

Je bolj vroča žerjavica ali ogenj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7818695 (16324) urosh

Več podobnih tem