Forum » Programiranje » Programiranje problemi pri reševanju nalog!
Programiranje problemi pri reševanju nalog!
Xpie ::
Dogaja se mi to ko rešujem kakšne naloge iz programiranja in jih skoraj v celoti rešim, vendar mi vedno nekako na koncu zmanjka pika na i. Nekaj nalog mi uspe brez problema rešit pri nekaterih se mi pa zatakne, velikokrat zaradi kakšnih banalnih stvari kot so aritmetične logične operacije.
Ko smo v računalniški učilnici vidim da nekateri skorajda z lahkoto take naloge rešijo pač ne vem zakaj možno zato ker so boljši programerji, ali pa da se ne znam pravilno lotit problema. Zanima me predvsem kako vi rešujete probleme kot npr: list papirja ali kakšen drugačen postopek
Ko smo v računalniški učilnici vidim da nekateri skorajda z lahkoto take naloge rešijo pač ne vem zakaj možno zato ker so boljši programerji, ali pa da se ne znam pravilno lotit problema. Zanima me predvsem kako vi rešujete probleme kot npr: list papirja ali kakšen drugačen postopek
spletne-novice.si
Yacked2 ::
Odvisno o kako težkih algoritmih govorimo, ko se mi ustavi pomaga list papirja, za večje projekte pa že pred tem popišem A3 list s puščicami, okenčki, klicaji itd... sem pač bolj vizualen tip človeka.
Sredja šola/faks ? Če si nov v programiranju pomaga samo veliko vaje, pri čemer predpostavimo, da rešitev naloge na koncu tudi razumeš.
Sredja šola/faks ? Če si nov v programiranju pomaga samo veliko vaje, pri čemer predpostavimo, da rešitev naloge na koncu tudi razumeš.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Sem na faksu pa sem bolj na novo v teh vodah. Ne zahtevni algoritmi ala npr izris zvezdic, presek unij, itd...
spletne-novice.si
Sem na faksu pa sem bolj na novo v teh vodah. Ne zahtevni algoritmi ala npr izris zvezdic, presek unij, itd...
Hja začni delat, ker se snov zelo hitro nadgrajuje, prej kot začneš hitreje jih boš dohitel, čeprav so ostali v prednosti, saj veš, mlajši kot si, lažje se nečesa na novo naučiš.
Sej ne rečem, da ne rešujem nalog probam kolikor znam ko pa ne gre več pač ne gre al grem do profesorja ali pa do koga ki zna.
spletne-novice.si
Sej ne rečem, da ne rešujem nalog probam kolikor znam ko pa ne gre več pač ne gre al grem do profesorja ali pa do koga ki zna.
Zagotovo je kdo v razredu kdo, ki mu to ne povzroča težav pa ga prosi, da ti pomaga, lahko nalogo nalimaš tudi tukaj in jo skupaj rešimo ter razložimo (samo ne domačih nalog )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matematika (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 10489 (3363) | mirator |
» | Fri-programiranjeOddelek: Šola | 3604 (2043) | SimplyMiha |
» | Kaj sploh je programiranje? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 11008 (9009) | imagodei |
» | 'talenti' na razgovorih za službo (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12798 (9164) | Isotropic |
» | Najbolj plonkajo računalničarjiOddelek: Novice / Zasebnost | 8082 (6675) | DavidJ |