Forum » Kaj kupiti » Kupujem nov računalnik in ne vem katero osn. ploščo vzeti!
Kupujem nov računalnik in ne vem katero osn. ploščo vzeti!
Jst ::
Lep pozdrav.
Kupujem nov računalnik na osnovi Intela. Računalnik bom uporabljal samo za programiranje in mi je zelo pomemben multitasking. Na enkrat je ponavadi odprtih do 6 programov. In sicer Delphi, Pervasive control panel, sql data manager, sql monitor, ultraedit in še nekaj malenkosti. Zelo mi je pomembno, da je računalnik stabilen in prižgan non-stop. Zato AMD takoj odpade. Jaz ne mislim resetirati vsakih nekaj ur! Zato sem si omislil naslednjo konfiguracijo:
INTEL P4 2.4/800 512Kb BOX
ZALMAN CNPS7000-CU
512MB PC3200 DDR DIMM
WD 80GB 7200 ATA100 8MB
RADEON 9000PRO 64MB DVI/TVOUT
LOG.CORDLESS DESKTOP MX
PLEXTOR PX48/24/48 IDE RET
PIONEER DVD120S 16X40X OEM
CREATIVE AUDIGY2
-----------------------------
Sedaj me pa zanima naslenje:
1. Katero osnovno ploščo vzeti?
2. Kaj bi vi tukaj spremenili?
3. Ali mi priporočate kakšno drugo grafično kartico (dx support mi ni pomemben, važna mi je kvaliteta 2d slike; moj gf2mx pogori na polni črti, zato tudi nvidia odpade).
4. Katero ohišje in napajalnik vzeti; važna tišina!
5. Tudi za dvd rom ne vem katerega. Tukaj mi je pa pomembna kvaliteta rippanja audio cdjev.
6. Ali se splača vzeti ECC ram? Ali je res bolj stabilen kot navaden?
Hvala za pomoč...
Kupujem nov računalnik na osnovi Intela. Računalnik bom uporabljal samo za programiranje in mi je zelo pomemben multitasking. Na enkrat je ponavadi odprtih do 6 programov. In sicer Delphi, Pervasive control panel, sql data manager, sql monitor, ultraedit in še nekaj malenkosti. Zelo mi je pomembno, da je računalnik stabilen in prižgan non-stop. Zato AMD takoj odpade. Jaz ne mislim resetirati vsakih nekaj ur! Zato sem si omislil naslednjo konfiguracijo:
INTEL P4 2.4/800 512Kb BOX
ZALMAN CNPS7000-CU
512MB PC3200 DDR DIMM
WD 80GB 7200 ATA100 8MB
RADEON 9000PRO 64MB DVI/TVOUT
LOG.CORDLESS DESKTOP MX
PLEXTOR PX48/24/48 IDE RET
PIONEER DVD120S 16X40X OEM
CREATIVE AUDIGY2
-----------------------------
Sedaj me pa zanima naslenje:
1. Katero osnovno ploščo vzeti?
2. Kaj bi vi tukaj spremenili?
3. Ali mi priporočate kakšno drugo grafično kartico (dx support mi ni pomemben, važna mi je kvaliteta 2d slike; moj gf2mx pogori na polni črti, zato tudi nvidia odpade).
4. Katero ohišje in napajalnik vzeti; važna tišina!
5. Tudi za dvd rom ne vem katerega. Tukaj mi je pa pomembna kvaliteta rippanja audio cdjev.
6. Ali se splača vzeti ECC ram? Ali je res bolj stabilen kot navaden?
Hvala za pomoč...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
- spremenil: Jst ()
c3R4R ::
1. PLATA: priporočam ti ABIT IC7-G
2.ti najbolj veš kaj potrebuješ
3. Grafa je v redu, razen, če si pripravljen financirati kaj več
4. Za ohišje vzeti chiefteca... ne bo ti žal!
5. /
6. /
2.ti najbolj veš kaj potrebuješ
3. Grafa je v redu, razen, če si pripravljen financirati kaj več
4. Za ohišje vzeti chiefteca... ne bo ti žal!
5. /
6. /
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
Han ::
1. ASUS P4C800 (nima ventilatorja na severnem mostu = tišina!)
2. Spomin: 2×512 MB. Mogoče trdi disk: Seagate Barracuda (zelo tih in zanesljiv).
3. Kartica je v redu, le na firmo pazi. Priporočam Gigabyte, Hercules ali CP Technology - v tem vrstnem redu. Verjetno bi ti odgovarjal tudi Radeon 9000 (brez Pro), ki ponavadi nima ventilatorja na hladilniku!
4. Ohišje: Antec ali Chieftec. Npr. Antec Performance II 635 (v ceno je že vštet 350 W napajalnik, vendar ga po moje lahko zamenjaš) ali Chieftec DG-01W, če je dovolj srednji stolp.
Napajalnik: Antec TruePower ali Enermax, vsaj 350 W.
5. Toshiba SD-M1712.
6. Ne.
2. Spomin: 2×512 MB. Mogoče trdi disk: Seagate Barracuda (zelo tih in zanesljiv).
3. Kartica je v redu, le na firmo pazi. Priporočam Gigabyte, Hercules ali CP Technology - v tem vrstnem redu. Verjetno bi ti odgovarjal tudi Radeon 9000 (brez Pro), ki ponavadi nima ventilatorja na hladilniku!
4. Ohišje: Antec ali Chieftec. Npr. Antec Performance II 635 (v ceno je že vštet 350 W napajalnik, vendar ga po moje lahko zamenjaš) ali Chieftec DG-01W, če je dovolj srednji stolp.
Napajalnik: Antec TruePower ali Enermax, vsaj 350 W.
5. Toshiba SD-M1712.
6. Ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
boštjan ::
ker so zelo redke v kokoški,pa zato ker že druge firme prodajajo kar refrenčne karte od ATI-ja
nodes ::
grafično bi ti priporočal 5200, drugače še wins ne boš več vidu kompletne.
Glede kvalitete 2D; kakšen Gainward na nVidia čipu prekaša ATI-ja
Glede kvalitete 2D; kakšen Gainward na nVidia čipu prekaša ATI-ja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16973 (9012) | Vlad Tepeš |
» | Pomoč pri odločitvi nakupa novih komponent (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4620 (3386) | maticm |
» | nove komponenteOddelek: Kaj kupiti | 1689 (1333) | T0RN4D0 |
» | Intel ali AMD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5186 (4340) | Zheegec |
» | Kakšna se vam zdi ta konfiguracija?Oddelek: Kaj kupiti | 1471 (1063) | Samuel |