» »

Pomoč pri nalogi (Uvod v algoritme)

Pomoč pri nalogi (Uvod v algoritme)

Quantum ::

Pozdravljeni! Ker sem novinec pri algoritmih bi rabil vašo pomoč pri prvi domači nalogi. Moja vpisna številka je 35150056

1. Naloga
V podatkovno strukturo vrsta in sklad (vzporedno) vpisujete in iz njih odstranjujete števke svoje vpisne številke, in sicer števke (vstopne elemente) pobirate iz vpisne številke od leve proti desni.
a) Najprej v vsako strukturo vpišite prvih 5 števk vpisne številke
b) Iz vsake strukture odstranite 3 elemente(števke)
c) Vpišite naslednje 2 števke vpisne številke
d) Odstranite 3 elemente

Na koncu vam mora ostati 1 števka, ki je niste nikamor vpisali, ter 6 števk, ki ste jih dobili pri odstranjevanju. Za vsako zgornjo točko narišite predstavitev podatkovnih struktur, kjer bo razvidno stanje v strukturi po izvršenih korakih (obvezno označite stran dodajanja, brisanja), ter vrstni red elementov vnosa (in ob odstranjevanju iznosa). Tokrat odstranjevanje elementa pomeni združitev izpisovanja elementa in brisanja elementa.

2. Naloga
Naj bo tabela T ravno tako velika, kot je dolga vaša vpisna številka. Naj bodo v tabeli T števke vaše vpisne številke. Na tabeli T izvršite razvrščanje z navadnim vstavljanjem in zapišite algoritem po korakih. Zatem preštejte,

a) koliko številksih primerjanj ste v postopku naredili
b) koliko odločitev ste v postopku naredili
c) kolikokrat ste vpisali element v tabelo

Prosil bi, če mi lahko nekdo reši ti dve nalogi. Dejstvo je, da se bom potem lažje učil za kolokvij.

ps. Rešitve mi prosim posredujte tukaj ali na email: saso.cuc15@gmail.com. Opravljeno delo bom tudi plačal seveda:) Lepo prosim za rešitve!

Hvala! lp Q

_Hammer_ ::

Če iščeš nekoga, da mu plačaš, da ti naredi tvojo domačo nalogo za faks, ne vem, če je glih pametno objavljat svoje podatke - mail in vpisno številke. :)

joze67 ::

Kakšno pomoč pričakuješ?
Tole je kruh in maslo na vsakem programu računalništva, pa še kje. Če se u zatakne - kaj boš kasneje, ko bo šlo zares?
Smo pa (verjetno) pripravljeni pomagati v konkretni stiski. Torej, kaj si že naredil in kje si se znašel pred steno?

Yacked2 ::

Ne, dejstvo je, da si len in si celo leto zabušaval, sedaj ko moraš pa nekaj sam naredi pa tema, če nisi niti toliko, da bi pogooglal in probal rešit sam se niti ne trudi, ker izpiza tako ali tako ne boš naredil, ker si preveč butast.

Sedaj pa hitro odstrani svoj mail in vpisno številko, da ne boš imel še kakšnih težav z disciplinsko komisijo.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C++] Naloga seznam

Oddelek: Programiranje
223283 (2558) Matic1911
»

BASH skripta za ustvarjanje uporabnikov

Oddelek: Programiranje
71059 (828) golobich
»