» »

Oneplus X

Oneplus X

««
2 / 13
»»

Tody ::

Jnovak, ta telefon ni bil mišljen da bo flagship killer, v oneplusu so očitno pogruntal oz kot sami pišejo exprimentirajo z novim segmentom in upravičeno, Iphone ljudje kupujeje tudi zaradi dizajna in večina folka nima pojma kaj je notr. Kaj zmore A9 itd itd. Tako so tudi oni naredili lep telefon z manj tehnološko naprednimi zadevami. Tisti ki bi radi top of the top pa imajo oneplus 2 na voljo.

jnovak ::

Aha, cool. No ne poznam zgodbe, zato sem vprašal :)
Saj design na fotkah zgleda gut. Kaj pa build quality?

Tisto glede iPhona se pa ne bi povsem strinjal - večina nima pojma kaj je notri, ker se mu ni treba s tem obremenjevati, saj dela tekoče. Pri poplavi Android telefonov je pa ogromno takih, ki ne delajo tekoče, zato uporabniki raje vnaprej preverimo kaj je notri.
Pa ni mogoče primerjati IOS SW, ki je prilagojen točno določenemu HW v tistem letu ter na drugi strani Androida, ki ga lahko vsak naloži na karkoli se mu poželi.

Tody ::

Ja se strinjam z vsem :) Glede kvalitete ti pa neznam povedat :) Jaz ga bom kupil pa ti lahko čez pol leta povem kako in kaj :D

Tody ::

Amm samo tok za info... moj invite traja še 9+ dni. Šele 5 novembra lahko zadevo kupim od takrat naprej se šteje 72 ur... al neki... baje bodo mel pa med 2 in 4 tud neko določeno količino za prodat brez invajta.

jnovak ::

To boš že takoj videl, ocenil in primerjal z ostalimi napravami, ki si si jih do sedaj lastil ali sprobal.

Pred dnevi sem ga prvič videl - design je zanimiv (med trenutnimi mi je všeč tudi HTC One A9) - tako da sem se začel malo bolj zanimati ... povsem zadostuje mojim zahtevam, ampak nima pa nobene prave prednosti pred mojim obstoječim aparatom (tako da bi bila menjava bolj v rangu "impulse purchase").

PrimozR ::

Jerry000 je izjavil:

Kako ste tok hitro dobili invite? Mene sam zanima če se to bol splača kot Nexus 5X...drugače bi pa za božička punci vzel...samo je malo prehitro. A tok mal časa maš pri invite? 72ur? Sem mislil da ko dobiš dobiš, ni časovne omejitve. Kdo ga je naročil :)?

To je ves catch, če ne porabiš, invite dobi nekdo drug.

Tody je izjavil:

Nexusa 5x malce težje vrjetno dobiš v slo? pa vsaj v ameriki je za skoraj 100 usd dražji.

Pa v Evropi je 5X 100 EUR dražji, kot v ZDA. Now do the math... :)

jnovak je izjavil:

Kake so prednosti OnePlus aparatov?

Sem mislil, da gre pri teh telefonih za nek skupek top tehnologij za kar se da ugodno ceno. Ampak zdaj, ko vidim specs OnePlus X, pa mi ne deluje, da bi bilo temu ravno tako.
Ni mišljeno kot neka brez vezna kritika, ampak res sem mislil, da bo nekaj na nivoju 2015 modelov, ne pa leto, leto in pol starih aparatov. Kdor ima Z3 Compact oz. še tisti, ki ima Z1 Compact, se mu ne splača menjati.

Morda so v proizvodnji kupovali masovno (da so dobili boljšo ceno na enoto) še za izdelavo OnePlus One, in jim je zdaj HW ostal, pa jih bodo vgradili v OnePlus X.
Novembra 2015 novo izdani gsm (vsaj v tem rangu) bi pa ja lahko že bil na 64-bit procesorjih.

Kater telefon za 270 EUR pa po specifikacijah pride blizu specifikacijam OnePlus X? Še najbližje je verjetno Moto G, ki je bistveno bolj oklesten telefon.

Kako ti koristi 64-bitni procesor v telefonu? Kaj je tista ključna lastnost 64-bitneža v primerjavi z 32-bitnežem?

Snapdragon 801 je verjetno uporabljen ker je že star in zato poceni - izdelan je na preverjenem (relativno poceni) procesu, morda je v igri tudi kaka zaloga, itd. Vseeno gre za dober CPU. Pod črto verjetno v rangu Snapdragona 806 iz 5X, le da je nekoliko manj varčen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Spock83 ::

Raje 801 ali 806 kot 810.

PrimozR ::

Ma 806 je sicer IMO kar dobra izbira. Dve hitri jedri sta verjetno dovolj, itak imaš zadaj še štiri počasna. Štiri hitra boš pa res potreboval samo pri najzahtevnejših igrah oz. čem podobnem. No, sam sem itak bolj za nezahtevne, casual igre :)

jnovak ::

Joj, PIPI ...
Jaz postavim vpr. in posebej zaradi tebi podobnih še komentar, da ni kritika, ampak povsem korektno in konkretno vprašanje, ti mi pa odgovarjaš z vprašanji na način, kot da je vse povsem jasno, in da bi folk še z lune moral takoj opazit te ogromne prednosti mobilnika. Lej, ti bom odgovoril z argumenti pri vsakem od mojih (ne tvojih) zadržkov:

1) Oneplus X je v cenovnem rangu Z1 compact (v tujini tudi Z3 compact ni več tako zelo drag).

2) Oneplus 1 in 2 sta vsak v svojem obdobju bila občutenje cenejša od high-end konkurence, zato sem tudi enako pričakoval od malčka X.

3) V svojem aparatu imam enak chipset kot naj bi ga imel Oneplus X in mi več kot zadostuje. Ob morebitni menjavi aparata pa sigurno ne bi menjal na nekaj enakega oz. slabšega (if possible, I prefer upgrade to downgrade).

Zakaj bi želel 64-bit namesto 32-bit? Zato ker bi pričakoval, da je v leto in pol novejši tehnologiji moč dobiti energijsko učinkovitejši (hkrati tudi hitrejši) HW. That's it.

4) Kar je tudi lahko (pri nas) slabost je to, da konkurenčne mobilnika lahko dobiš pri operaterjih za ugodnejšo ceno v primeru vezave (again, govorim zase - kdor kupi v prosti prodaji mu to ne pomeni nič).

-----
Tako jaz gledam na Oneplus X. Je dobra izbira, super je, da je nekaj všečnega in zmogljivega tudi v manjših dimenzijah, ampak ni pa to več tako "revolucionarno" kot je bil Oneplus One.

antireal ::

Men se zdi da je teh kitajskih telefonov ze malo morje. Vsi priblizno enake oblike in vsi kr vredu za uporabo.

PrimozR ::

1) Z1 (compact) je EOL, ne bo več posodobitev, kupuješ le izključno (dve leti?) staro zalogo. OnePlus X je nov telefon.

2) še enkrat, kater telefon s primerljivimi specifikacijami stane 270 €? Kaj pa 370 €? Meni se zdi prekleto ugoden glede na ponujeno.

3) je point, zame bi bil tudi 801 upgrade, a vseeno, CPU tudi ni vse. Imaš v trenutnem telefonu boljšo baterijo? Več RAMa? Enake oz. boljše wireless povezljivosti (torej LTE in n WIFI)? Boljši zaslon? Kako je s pričakovanimi posodobitvami (okej, tukaj je tudi OnePlus nekoliko neznanka)?

Kaj ima 64 vs 32 bitov veze z učinkovitostjo (energetsko)?

4) če pogledamo le Xperio, Z5 compact je v Nemčiji tam-tam s Telekomovo ceno. Such saving! Much cheaperness!

Pesimist ::

kaj zaj kak oz kdaj bom dobo invajt haha. I need one fast.

Jerry000 ::

js tut še nism nič dobil -.-

Jerry000 ::

Koliko je potem cena tega? 270€? A je za nas še potrebno upoštevat 22% DDV + carino + poštnino?

Runnagain ::

Jerry000 je izjavil:

Koliko je potem cena tega? 270EUR? A je za nas še potrebno upoštevat 22% DDV + carino + poštnino?


Samo poštnina. Dajatve so v to ceno že vključene.
Seveda, če naročaš iz Oneplus.net strani.

Zgodovina sprememb…

Jerry000 ::

Koliko pa znaša poštnina? A lahko sploh kje vidim če bom sploh dobil ta invite? Že 1 teden sem prijavljen in nisem nič dobil -.-

Tody ::

Jerry000 boš pa še malce moral počakat :) Jaz sem uletel v eno skupino 5000 povabil očitno. Do 5 novembra se očitno ne bo dogajal nič kaj dosti, ker takrat bodo šele izdal telefon. Potem pa bodo reguliral povabila, glede na povpraševanje.

Jerry000 ::

Nekaj me še zanima. Nikjer nisem zasledil, ali je kamera na 1+X unlocked? Oziroma bom drugač evprašal, ali lahko rihtam zaslonko itd z 3rd party appi? Pri N5 naprej je to možno, kako je pa z drugimi telefoni pa ne vem

suhi ::

Pravkar dobil 72-urni invite na mail 8-) Lepo presenečenje, glede na to, da nisem prej imel nobenega stika z Oneplus firmo.

pobcc ::

Tudi jaz sem ga dobil in ga bom verjetno naročil, ker me je telefon res navdušil.
Ali je naročanje oneplus naprav še vedno po istem kopitu, da moraš naročati preko http://www.cheaperandmore.com/ ?

mjolnir ::

Jst sem ga tudi dobil in ga ne rabim. Tisti, ki bi ga rad naj mi samo na zs pošlje.

Tody ::

Pobcc glede na to da imajo Slovenijo na spisku ne.

Jerry000 ::

Jaz tudi dobil...pizda ravno ko sem mislil drugi teden skočiti do telekoma pogledat 5X...zdej pa kaj narest :). Pa še ovitkov jim je zmankalo vidim...rdečega bi pa je out of stock, tko kot ostali v tej grupi -.-

DuleKrtola ::

Dobil invite, ajde bomo vidli kaj porečejo jutri ko se začne prodaja. Računam da bo kar par tednov trajal da ga dobim v roke

Sami ::

Dobil invite, ga verjetno naročim za partnerko.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

suhi ::

Kako pa naprej poteka vse skupaj, ko claimaš invite? Koliko časa imaš potem, da zadevo tudi dejansko kupiš?

Jerry000 ::

72ur kot piše na invajtu se mi zdi morš tut nakup opravit...al se motim? Če ne, kaj se zgodi če claimaš in ne kupiš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

DuleKrtola ::

Jah vzamejo ti invite in ga dajo nekomu drugemu

amacar ::

72ur do claimanja, potem 2 dni za naročilo po claimanju. Sam sem ga podaril kolegu, je pa potrebno nekaj kolobicije da deliš invite, ki je prišel na tvoj mail. Več tule: https://www.reddit.com/r/oneplus/commen...

PrimozR ::

Ja, 72 ur je do konca claima, torej je verjetno pametno počakati do konca, če cincaš. Ko claimaš ostane le še 48 ur. Rahel nateg.

Sicer sem pa invite dobil tudi jaz. Žal sem ga že claimal, torej ga ne morem pošerati, a se bom verjetno v prvem valu odpovedal nakupu.

Jerry000 ::

Torej ti si claimal, in lahko potem prekineš to?

suhi ::

Ja kaj pa, te bojo tožili, če ne daš keša? :D

Jerry000 ::

Ne, sam mal čudno mi je. Sem mislil da z invite že opraviš nakup. Ok :), zdej sam še počakam da bo silicon case in stock jutri/podjutrišnem pol pa nabava :). Se mogoče ve koliko je poštnine?

suhi ::

Pri prejšnjih modelih je blo nekje 20-30€, če se ne motim.

Jerry000 ::

torej vsegaskup cca 300€ pri tem modelu

phixion ::

Še malo prejle sem gledal na Oneplus.net steklo in en case za OnePlus X, zdaj pa tega ni več na strani... Bo jutri možno to naročit poleg?

Jerry000 ::

Poglej kaj piše, jaz sem šele prej opazil da piše na silicon coverju da je out of stock, in da bo možno naročiti jutri

phixion ::

Nič ne piše, jih sploh ni več na izbiro... upam da bojo jutri na voljo, da naročim vse skupaj:)

šernk ::

tudi sam dobil invite, ampak rabim tudi zaščitno steklo zravn :/
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Jerry000 ::

Jutri bo na voljo baje...jaz tudi čakam na silicon case :), na ekran bom pa eno folio dal (mogoče celo na ebay najdem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

phixion ::

Je komu že uspelo oddati naročilo?

Beli_Zajcek ::

Jaz sem že oddal naročilo & plačal preko Paypal-a.

phixion ::

A poštnina je 43€? A ni bila okoli 20 do zdaj?

Tody ::

Meni...

Poštnina je 24 eur skupaj z ovitkom za 9 eur me je prišlo 302 eura.

phixion ::

No zdaj bo končo speljalo. Zaščitno steklo je pa že Out of stock:(

Jerry000 ::

Bo kdo kak ovitek vzel? Malo me mika na bamboo, siliconi so pa vsi out of stock :(

Tody je izjavil:

Meni...

Poštnina je 24 eur skupaj z ovitkom za 9 eur me je prišlo 302 eura.

A to veš da ta ovitek dobiš zraven ko kupiš OnePlus X? Enega transparentnega maš že not v paketu, poglej kakšen unboxing :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

Tody ::

Mah bo pa za rezervo za 9 eurov se ne bom sekiral.

Jerry000 ::

malo so me presenetili, majo resno drage ovitke. Jaz bom brez nabavil in upal da bo na ebayu kaj po zmerni ceni. 30€ za ovitek je pa res overkill

DuleKrtola ::

A to veš da ta ovitek dobiš zraven ko kupiš OnePlus X? Enega transparentnega maš že not v paketu, poglej kakšen unboxing :)


10 min prepozno ;((

Tody je izjavil:

Meni...

Poštnina je 24 eur skupaj z ovitkom za 9 eur me je prišlo 302 eura.


Sam tale ovitek za 10 si nekje drugje naročil? A niso v štacuni dražji? Js sem skupaj z ovitkom in poštnino dal £228.98 = 324€ :S

Jerry000 ::

Moj total znaša 308€, vzel sem pa silicon ovitek za 14€. TIST KO HOČE SILICON NAJ POHITI, SO NA ZALOGI TRENUTNO :)

DuleKrtola je izjavil:

A to veš da ta ovitek dobiš zraven ko kupiš OnePlus X? Enega transparentnega maš že not v paketu, poglej kakšen unboxing :)


10 min prepozno ;((

Tody je izjavil:

Meni...

Poštnina je 24 eur skupaj z ovitkom za 9 eur me je prišlo 302 eura.


Sam tale ovitek za 10 si nekje drugje naročil? A niso v štacuni dražji? Js sem skupaj z ovitkom in poštnino dal £228.98 = 324€ :S

Je tut v štacuni transparenten ovitek 9€, oni dražji kot so bamboo itd so 30, silicon so 14

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()
««
2 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priporočilo za telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
246332 (5438) gusto
»

OnePlus 5T je tu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13530707 (23013) markobj
»

OnePlus Two (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34667949 (36661) Yossarian
»

One plus three (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7710176 (5628) M-XXXX

Več podobnih tem