Forum » Kaj kupiti » Nakup PC-ja
Nakup PC-ja
Csharp ::
Kupujem nov računalnik in bi potreboval nekaj nasvetov, saj zadnje čase ne sledim razvoju strojne opreme. Moja trenutna mašina je stara 11 let in nekaj mesecev in pričakujem, da bo tudi nov računalnik zdržal tako dolgo. Torej, zaradi starosti bo treba zamenjati vse komponente - osnovna plošča, procesor, RAMi, disk. Imam ohišje (kišto), skoraj nov 600W napajalnik (upam da bo za začetek dovolj) in DVD-RW.
Računalnik bi bil splošno uporaben: brskanje po spletu, urejanje dokumentov, poslušanje glasbe in predvajanje filmov, obdelava zvoka/slike/videa, programiranje ter poganjanje virtualnih sistemov. Na računalniku takorekoč počnem vse, le iger ne igram (razen tistih, ki jih sam programiram). Pomembno je, da bo računalnik deloval hitro, tekoče in bo tudi po nekaj letih še "v formi" oz. se ga bo dalo nadgraditi, saj računalnik kupujem za daljše obdobje.
Zanima me, koliko bi me stala takšna naložba. V prvi rundi bi kupil vsaj osnovne stvari (osnovna plošča, procesor, CPU cooler, RAM, disk). Kasneje pa bi po potrebi vložil še kakšen evro in nadgradil RAM, dodal še kakšen disk ali grafično kartico. Če govorim o številkah, v prvi rundi bi si lahko privoščil nekaj za 300-400 EUR, kasneje pa po potrebi. Kaj se da dobiti za ta znesek? Kaj priporočate in na kaj naj bom pozoren pri nakupu?
Računalnik bi bil splošno uporaben: brskanje po spletu, urejanje dokumentov, poslušanje glasbe in predvajanje filmov, obdelava zvoka/slike/videa, programiranje ter poganjanje virtualnih sistemov. Na računalniku takorekoč počnem vse, le iger ne igram (razen tistih, ki jih sam programiram). Pomembno je, da bo računalnik deloval hitro, tekoče in bo tudi po nekaj letih še "v formi" oz. se ga bo dalo nadgraditi, saj računalnik kupujem za daljše obdobje.
Zanima me, koliko bi me stala takšna naložba. V prvi rundi bi kupil vsaj osnovne stvari (osnovna plošča, procesor, CPU cooler, RAM, disk). Kasneje pa bi po potrebi vložil še kakšen evro in nadgradil RAM, dodal še kakšen disk ali grafično kartico. Če govorim o številkah, v prvi rundi bi si lahko privoščil nekaj za 300-400 EUR, kasneje pa po potrebi. Kaj se da dobiti za ta znesek? Kaj priporočate in na kaj naj bom pozoren pri nakupu?
- zaklenil: dzinks63 ()
trnvpeti ::
maticno 1150 , cca 50e (ce bos hotel preko 16G glej da ima 4ram slote)
i5 cpu 180eur ( i3 113eur je tudi lahko dovolj), za 1150 bos komot lahko nadgradil cez nekaj casa iz i3/i5 na i5/i7/xeon
ssd 250G 85e
ram 8G cca 40e, kasneje lahko nadgradis na 16G
1151 se ti ne splaca dati kaksnih 70eur vec za 5-10% vecjo hitrost, da bos imel hevc(ce bos dokupil grafiko , bo hevc ze na graficni) in tudi manj ponudbe bo cez cas za nadgradnjo na 1151
i5 cpu 180eur ( i3 113eur je tudi lahko dovolj), za 1150 bos komot lahko nadgradil cez nekaj casa iz i3/i5 na i5/i7/xeon
ssd 250G 85e
ram 8G cca 40e, kasneje lahko nadgradis na 16G
1151 se ti ne splaca dati kaksnih 70eur vec za 5-10% vecjo hitrost, da bos imel hevc(ce bos dokupil grafiko , bo hevc ze na graficni) in tudi manj ponudbe bo cez cas za nadgradnjo na 1151
dzinks63 ::
Imaš na razpolago dve temi:
Splošna privzeta tema: Nakup namiznega PC-ja
Računalnik za domačo uporabo
Splošna privzeta tema: Nakup namiznega PC-ja
Računalnik za domačo uporabo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik za PhotoshopOddelek: Pomoč in nasveti | 3511 (2843) | Riff |
» | Nov procesor - vprašanjaOddelek: Strojna oprema | 2053 (1517) | hojnikb |
» | Intel uradno izdal Skylake (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Procesorji | 42291 (26406) | SuperVeloce |
⊘ | Nakup novega namiznega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1531 (1378) | dzinks63 |