Forum » Problemi človeštva » Konflikt v Siriji
Konflikt v Siriji
Temo vidijo: vsi

Samuel ::
Se strinjam 2300 , ki so jih dobili leta 2015, je zagotovo nepomembna stevilka. Toliko o tvojih strateskih povzetkih....
V letu 2017 zelo nepomembna, ker jih silno redko vidimo v ISISovih videih. Očitno so vsi uničeni zaradi učinkovitih iraških in ameriških napadov v zadnjih dveh letih.
Ajde recmo, irelevantno, kdo bo obnovil in privatiziral elektrarno.
Ko smo že pri tem članku, zakaj so uničili tole kontrolno sobo, piše tudi o tem:
"While the water level is high it did not reached alarming height yet, but the situation is still dangerous mostly because control room is destroyed. Currently only option for controlling the water level is to release it trough Northern spillway (controlled by SDF)."
Torej SDF sedaj edini kontrolira najpomembnejši del jezu in sicer kontrolo nad višino vode v zbiralniku. Pametno pametno.
A kdo bo obnovil? Po ustaljeni navadi največ Evropa, pa najmanj Rusija.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

zmaugy ::
A ni zanimivo, nestabilnost na trasi kontinentalne povezave med Nemčijo in Bližnjim vzhodom (nafto) traja že več kot 100 let.
Dobro so nas zajebali Angleži s prvo svetovno vojno, s katero so podaljšali življenje svojega nekoristnega imperija. Takrat skupaj z Rusi.
In lepo kurijo področje od konca druge svetovne vojne Američani z istim ciljem (omejitev direktnega dostopa Evrope do nafte na Bližnjem vzhodu). Divide et impera.
Mi tepčki pa si razbijamo glave v razmišljanju o "kompleksnosti situacije na Bližnjem vzhodu", LOL.
Dobro so nas zajebali Angleži s prvo svetovno vojno, s katero so podaljšali življenje svojega nekoristnega imperija. Takrat skupaj z Rusi.
In lepo kurijo področje od konca druge svetovne vojne Američani z istim ciljem (omejitev direktnega dostopa Evrope do nafte na Bližnjem vzhodu). Divide et impera.
Mi tepčki pa si razbijamo glave v razmišljanju o "kompleksnosti situacije na Bližnjem vzhodu", LOL.

Mr.B ::
Se strinjam 2300 , ki so jih dobili leta 2015, je zagotovo nepomembna stevilka. Toliko o tvojih strateskih povzetkih....
V letu 2017 zelo nepomembna, ker jih silno redko vidimo v ISISovih videih. Očitno so vsi uničeni zaradi učinkovitih iraških in ameriških napadov v zadnjih dveh letih.
Ajde recmo, irelevantno, kdo bo obnovil in privatiziral elektrarno.
Ko smo že pri tem članku, zakaj so uničili tole kontrolno sobo, piše tudi o tem:
"While the water level is high it did not reached alarming height yet, but the situation is still dangerous mostly because control room is destroyed. Currently only option for controlling the water level is to release it trough Northern spillway (controlled by SDF)."
Torej SDF sedaj edini kontrolira najpomembnejši del jezu in sicer kontrolo nad višino vode v zbiralniku. Pametno pametno.
A kdo bo obnovil? Po ustaljeni navadi največ Evropa, pa najmanj Rusija.
Ne potrjuje, svojega neznanja z nekimi domnevai. Verjetno ce zložiš za transport po širiini teh 2300 kosov, ti pride koliko km. Znaš oceniti koliko je bilo zraven še dodatnega orožja. No sej ti ne zahtevam da to napišeš tako kot zgoraj do metka natančno. Prav tako, me zanima, kdaj in na kakšen način so jih uničili, tega podatka verjetno tudi nimaš.
Za zaključek, pa vsi vemo kaj se je zgodilo kmalu zatem v siriji.
Tako da bi te prosil, ne komentiraj, če ne vidiš dlej od onega.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Ne potrjuje, svojega neznanja z nekimi domnevai. Verjetno ce zložiš za transport po širiini teh 2300 kosov, ti pride koliko km. Znaš oceniti koliko je bilo zraven še dodatnega orožja. No sej ti ne zahtevam da to napišeš tako kot zgoraj do metka natančno. Prav tako, me zanima, kdaj in na kakšen način so jih uničili, tega podatka verjetno tudi nimaš.
Za zaključek, pa vsi vemo kaj se je zgodilo kmalu zatem v siriji.
Tako da bi te prosil, ne komentiraj, če ne vidiš dlej od onega.
Ne bluzi že spet. Niti mi ni jasno kaj hočeš povedat.
Teh Humweejev NI VEČ. ISIS jih niti ne uporablja za samomorilske napade, ker jih nima več.
Humveeje je dobil iz kasarn iz Mosula, Ramadija, Faluje in tako dalje, ker je iraška vojska dobesedno kolapsirala v teh mestih.
SAA bi se lahko česa naučil v šestih letih vojne. Ali so zabiti fucktardi ali pa vede podarjajo orožje ISISu. Druge možnosti ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()

Samuel,
2300 jih je izpuhtelo, dej no dej. Ne blaimraj se dalje.
Ne bluzi že spet. Niti mi ni jasno kaj hočeš povedat.
Teh Humweejev NI VEČ. ISIS jih niti ne uporablja za samomorilske napade, ker jih nima več.
Humveeje je dobil iz kasarn iz Mosula, Ramadija, Faluje in tako dalje, ker je iraška vojska dobesedno kolapsirala v teh mestih.
2300 jih je izpuhtelo, dej no dej. Ne blaimraj se dalje.

Pizda, kaj bi rad povedal??!?!?
Zgodovina sprememb…

Ti povej meni, kaj se je dogajalo z opremo, onvojem ki je imel poleg ostalage še 2300 hummer-jev. Kej in kdaj so jo uničili...

Smrekar1 ::
Ti povej meni, kaj se je dogajalo z opremo, onvojem ki je imel poleg ostalage še 2300 hummer-jev. Kej in kdaj so jo uničili...
Operation Inherent Resolve @ Wikipedia
2300 Humveejev je število vozil, ki jih je iraška vojska izgubila in ne število vozil, ki jih je ISIS zaplenil. Številka 2300 Humveejev vključuje vse uničene v boju ali kako drugače, ter zapuščena in sabotirana vozila.

Od mene bi ti rad, da ti vsak Humvee povem, kaj se je z njim zgodilo???
TI SI PRFUKNJEN!

Starodavni ::
Operation Inherent Resolve @ Wikipedia
2300 Humveejev je število vozil, ki jih je iraška vojska izgubila in ne število vozil, ki jih je ISIS zaplenil. Številka 2300 Humveejev vključuje vse uničene v boju ali kako drugače, ter zapuščena in sabotirana vozila.
Se splača tudi pogledat bojno moč in izgube. Koalicija ima minimalne izgube, ISIS pa ogromne, temu se pa reče tehnološka učinkovitost, res je, da so gorivo, rezervni deli in bombe dragi, ampak zato pa so tudi toliko bolj učinkoviti.
Rezultati pa so po vseh teh letih opazni, saj je ISIS izgubil 25-30 % ozemlja in bo s časom še vse preostalo.

7982884e ::
primerjat stevilke isisa in mednarodne koalicije je brezpredmetno, bolje je primerjati z ucinkovitostjo rusov, ki caplja dalec zadaj. ce bi nad idlibom bdeli f-16, f/a-18 in b-52 z JDAMi tako kot so pozimi 2015 bdeli nad kobanejem, bi bila pokrajina idlib ze zdavnaj izpraznjena kakrsnihkoli ofenzivnih kapacitet, ne pa da so SAA se celotno 2016 utrujali pri alepu, 2017 pa ocitno pri hami. uspesna operacija iz palmire proti deir ez zorju, kot to pocne SDF vzdolz celotne severne sirije, je pa ocitno pravljica za lahko noc.

fikus_ ::
798 . . .
Rusi imajo probleme s financami. Če bi imeli primerljiv vojaški proračun, kot USA, bi lahko bili neprimerno bolj prisotni s svojo tehnologijo v Siriji.
Glede na to, koliko "letečih kant" so imeli/imajo prisotnih v Siriji, so dosti naredili.
Rusi imajo probleme s financami. Če bi imeli primerljiv vojaški proračun, kot USA, bi lahko bili neprimerno bolj prisotni s svojo tehnologijo v Siriji.
Glede na to, koliko "letečih kant" so imeli/imajo prisotnih v Siriji, so dosti naredili.

oo7 ::
Končno je Američane srečala pamet se vidi, da so republikanci veliko bolj pametni kot demokrati. Sirsko ljudstvo bo odločilo o usodi Assada ne pa kot so hoteli Hussein Obama ali zmešana Klintonca.

kow ::
Zdaj pa definiraj "sirsko ljudstvo". So to tisti pod SDF? morda pod Assadom? Idlib jihadisti? Nehaj govorit bedarije.

sivistol ::
Prvo vse terroriste vn ala nusra etc, ostanejo sam tisti turk pocket assad pa itsk ostane , rusi itak ne bojobdali
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sivistol ()

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Mato989 ::
Zdaj pa definiraj "sirsko ljudstvo". So to tisti pod SDF? morda pod Assadom? Idlib jihadisti? Nehaj govorit bedarije.
Sircev naj bi bilo 17 mio dvomim, da je vseh 17 mio v teh skupinah, ki si jih ti naštel.
Glede na število ilegalcev v Evropi jih je bližje 30 mio, če prištejemo še tiste v Libanonu Turčiji ipd...
Če verjameš :)
Kakorkoli, prvo vse nazaj dol poslat ki imajo azile enako v Afriko :)

konspirator ::
Mato989
Od teh silnih "milionov" ilegalcev v 2015-2016 je bilo samo 25% Sirjev.
V Turčiji, Jordaniji in Libanonu jih je 3 milijone.
Glede na število ilegalcev v Evropi jih je bližje 30 mio, če prištejemo še tiste v Libanonu Turčiji ip
Od teh silnih "milionov" ilegalcev v 2015-2016 je bilo samo 25% Sirjev.
V Turčiji, Jordaniji in Libanonu jih je 3 milijone.
--

hammock ::
Bombe na tovarno kemicnega orozja?
Ne Rusi ne Assad nimajo z uporabo kemicnega orozja kaj pridobit, lahko pa dosti izgubijo. Niti za trenutek ne verjamem, da je Assad uporabil sarin.
Ne Rusi ne Assad nimajo z uporabo kemicnega orozja kaj pridobit, lahko pa dosti izgubijo. Niti za trenutek ne verjamem, da je Assad uporabil sarin.

Vsakič ko gre KSA/TR glavorezecem za nohte iz nekega arhiva potegnejo kemično orožje.Zeh
https://www.almasdarnews.com/article/ju...
A fake. Their own propaganda pictures betray them. Wearing no protection clothes would kill the helpers. Sarin goes through the skin.
The stupids in the EC again jump the GCC payed Qaeda bandwagon.
BTW. The Oscar film was not by the White Helmets.
"The video was uploaded by an Al Qaeda affiliated group, Sarmin Coordination, and then transformed into a White Helmet video for corporate media and the UN."
http://21stcenturywire.com/2017/03/20/w...
And the dead children were either killed for or during them movie.
p.s. It would be interesting to find out the names of the current dead "sarin victims" if they are really kidnapped people it would be fatal for future and past Qaeda's White Helmet movies.
I confirm : minimal sarin dose can kill by simple skin contact, in fact, if I remember well, it hs it easier to kill by skin contact as you need a bigger concentration by breathing, moreover, an area poluted by this can still so for years i.e if it doesn't rains, moreover, it can end polluting water etc. You need an antidote and you need it very fast, you can auto inect 2 doses, 2nd 15min after the 1st and better run to an hospital, preferably with decontamination facility. If these 2 doses ain't enough, you may cope with 2 others under medical supervision. If still not enough, the 5th dose would kill you if the 4th hasn't done it already as it's a VERY powerful drug and well, if after the 4th the chemical agent goes on, you're fucked. Moreover, even NOW in KRG, there are birth defects due to sarin, nearly 30 years later and some areas are still contaminated. In some ways, use of nerve gas ends as much if not more polluting as nukes...
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()

Tarzan ::
Precej predvidljivo so se tole spravili. Mosul - hudičevo visoko število civilnih žrtev je upočasnilo operacijo, St. Petersburg teroristični napad je simpatije obrnil napram Rusiji, sirski vojski pa gre presenetljivo dobro,...
Treba je bilo nekaj ukreniti in bele čelade so dobile nalogo, da uprizorijo nov show. Spet nova grozljivka.
Treba je bilo nekaj ukreniti in bele čelade so dobile nalogo, da uprizorijo nov show. Spet nova grozljivka.

Fritz ::
SAA pri Palmiri končno pritiska proti severu. Če jim uspe vzpostaviti stik s silami severno in očistiti kotel IS-a, bodo imeli bistveno bolj stabilno fronto.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

mtosev ::
kaj je SAA?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pac-Man ::

zdaj gledal cnn in trumpster je reko, da za je za kemični napad v siriji kriv obama.

hammock ::

konspirator je izjavil:
Vsakič ko gre KSA/TR glavorezecem za nohte iz nekega arhiva potegnejo kemično orožje.Zeh
A fake. Their own propaganda pictures betray them. Wearing no protection clothes would kill the helpers. Sarin goes through the skin.
The stupids in the EC again jump the GCC payed Qaeda bandwagon.
BTW. The Oscar film was not by the White Helmets.
"The video was uploaded by an Al Qaeda affiliated group, Sarmin Coordination, and then transformed into a White Helmet video for corporate media and the UN."
http://21stcenturywire.com/2017/03/20/w...
And the dead children were either killed for or during them movie.
p.s. It would be interesting to find out the names of the current dead "sarin victims" if they are really kidnapped people it would be fatal for future and past Qaeda's White Helmet movies.
I confirm : minimal sarin dose can kill by simple skin contact, in fact, if I remember well, it hs it easier to kill by skin contact as you need a bigger concentration by breathing, moreover, an area poluted by this can still so for years i.e if it doesn't rains, moreover, it can end polluting water etc. You need an antidote and you need it very fast, you can auto inect 2 doses, 2nd 15min after the 1st and better run to an hospital, preferably with decontamination facility. If these 2 doses ain't enough, you may cope with 2 others under medical supervision. If still not enough, the 5th dose would kill you if the 4th hasn't done it already as it's a VERY powerful drug and well, if after the 4th the chemical agent goes on, you're fucked. Moreover, even NOW in KRG, there are birth defects due to sarin, nearly 30 years later and some areas are still contaminated. In some ways, use of nerve gas ends as much if not more polluting as nukes...
Almasdarnews spet drži štange vsem, ki se borijo za njih.
Lahko potrdim: pisec tvojega zadnjega odstavka nima pojma ne o bojnih strupih in ne o Sarinu.

Smreki, sej vemo. Bolnica je problrm ne tovarna bojega strupa v rokah vkljucujoc belih celad.... move on.... dokler nr bofo ameri razcistili mosul, bo busdinesd as usual.

Ruski pravljičarji spet na delu - najprej v bližini ni bilo nobenih ruskih letal, po novem so bila in so izvedla napad na tovarno Sarina, kar je povzročilo katastrofo.
Mi lahko kdo obrazloži zakaj točno naj bi bile sile Rusko-Iranske osi manjše zlo kot ISIS? Hvala.
http://edition.cnn.com/2017/04/05/middl...
Mi lahko kdo obrazloži zakaj točno naj bi bile sile Rusko-Iranske osi manjše zlo kot ISIS? Hvala.

Ruski pravljičarji spet na delu - najprej v bližini ni bilo nobenih ruskih letal, po novem so bila in so izvedla napad na tovarno Sarina, kar je povzročilo katastrofo.
Bejž no bejž, spet neko kemično orožje. Taga pa ja nimajo bele želade. Morda bomo pa neznane priče videle napad na isto bolnico, v različnih časovnih intervalih. Ej ponavljal ponavljaj, ponavljal... na koncu ti ne bo več nihče verjel , fake news.

Mene samo zanima zakaj bi Assad uporabil kemično orožje tu nad civilisti PO TEM ko je ZDA rekla naj njegovo usodo določi ljudstvo v Siriji, ni pa uporabil kemičnega orožja v PUŠČAVI med samimi teroristi ki so napadli Palmiro???????
Iz tega logičnega vprašanja pride sklep da Assad ni uporabil kemičnega orožja. Je pa čisto možno da je bomba zadela skladišče kemičnega orožja, in če je to res, potem predvidevam da je tudi zadnji napad s kemičnim bila krivda teroristov.
Iz tega logičnega vprašanja pride sklep da Assad ni uporabil kemičnega orožja. Je pa čisto možno da je bomba zadela skladišče kemičnega orožja, in če je to res, potem predvidevam da je tudi zadnji napad s kemičnim bila krivda teroristov.

Mene samo zanima zakaj bi Assad uporabil kemično orožje tu nad civilisti PO TEM ko je ZDA rekla naj njegovo usodo določi ljudstvo v Siriji, ni pa uporabil kemičnega orožja v PUŠČAVI med samimi teroristi ki so napadli Palmiro???????
Z omenjenimi teroristi ima sklenjenih precej dogovorov o gospodarskem in vojaškem sodelovanju, mogoče zato?

Z omenjenimi teroristi ima sklenjenih precej dogovorov o gospodarskem in vojaškem sodelovanju, mogoče zato?
Mhm, seveda, kje so te listine dogovorov in pogodbe? Da bi zato šel demoralizirat svojo vojsko ki je že itak premaloštevilčna?
Tole bom verjel ko vidim pisne pogodbe z njegovim podpisom, če pa trdiš da to ve celotna njegova vojska, Hezbolah Iran in Rusi pa bi kdo že začivkal ker bi potem tudi kak vohunček zvedel...

Mhm, seveda, kje so te listine dogovorov in pogodbe?
Sem kdaj rekel da gre za podpisane pogodbe? Takih dogovorov pač ne boš zagovarjal na sodišču.
Da bi zato šel demoralizirat svojo vojsko ki je že itak premaloštevilčna?
Predvsem zato, da bi premagal upornike in kurde.
Tole bom verjel ko vidim pisne pogodbe z njegovim podpisom, če pa trdiš da to ve celotna njegova vojska, Hezbolah Iran in Rusi pa bi kdo že začivkal ker bi potem tudi kak vohunček zvedel...
Hezbolah, Iran in Rusi to vedo in jih ne briga. Kaj misliš, da gre njim za to, da premagajo zli ISIS slučajno? Bi mogoče kupil kak most, še nekaj jih imam naprodaj veš

Cervantes ::
Sem kdaj rekel da gre za podpisane pogodbe? Takih dogovorov pač ne boš zagovarjal na sodišču.
Hezbolah, Iran in Rusi to vedo in jih ne briga. Kaj misliš, da gre njim za to, da premagajo zli ISIS slučajno? Bi mogoče kupil kak most, še nekaj jih imam naprodaj veš![]()
Ne bo držalo.
Mostove sem že vse kupil jaz.

https://www.rtvslo.si/svet/guterres-je-...
Isti scenarij, drugi igralci:
http://www.mladina.si/148060/velia-vojn...
Privlečeno na plano, za osvežitev spomina.
Glede na to, da Asada obtožuje popolnoma ista mašinerija, kot je obtoževala Sadama, vam Evropejci s kančkom spomina pač ne verjamemo. Asadu je že 6 let non stop podtikajo stvari, ki jih počne ISIS-zahodna naveza. Tipu so ja že glumce-agente uturili na tistih demonstracijah, ki so potem "eskalirale". Za vse nejeverne dušice priporočam kakšen intervju z Asadom, odgovori povsem na mestu. Zahod bo naredil vse, da pripelje katarske cevi čez Sirijo, zato pričakujem še nešteto prirejenih resnic po godu zahodu. Zdaj pa admin nimaš druge, kot da me zbrišeš, ker smo že ravno v demokraciji in ne smemo imeti svojega mnenja, oz. ga ne smemo javno zapisati;)
Isti scenarij, drugi igralci:
http://www.mladina.si/148060/velia-vojn...
Privlečeno na plano, za osvežitev spomina.
--

Hezbolah, Iran in Rusi to vedo in jih ne briga. Kaj misliš, da gre njim za to, da premagajo zli ISIS slučajno? Bi mogoče kupil kak most, še nekaj jih imam naprodaj veš![]()
Torej hočeš rečt da brez dokaza nekaj trdiš? Ni to nekako nedemokratično? Nedolžen dokelr ti ni dokazano da si kriv... ampak ne pred Ameriškim sodiščem ampak nepristranskim... In to ni v Haagu niti v USA.

Torej hočeš rečt da brez dokaza nekaj trdiš?
Dokazov je dovolj, samo ni pogodba, temveč dokumentacija ki sledi iz dogovora.
http://news.sky.com/story/is-files-reve...
Ti si rekel, da je pogodba zate edini sprejemljivi dokaz, kar je popolnoma nerazumen standard dokazov, tako v ZDA kot tudi v Haagu.

Torej hočeš rečt da brez dokaza nekaj trdiš?
Dokazov je dovolj, samo ni pogodba, temveč dokumentacija ki sledi iz dogovora.
http://news.sky.com/story/is-files-reve...
Ti si rekel, da je pogodba zate edini sprejemljivi dokaz, kar je popolnoma nerazumen standard dokazov, tako v ZDA kot tudi v Haagu.
Tako kot zgodeb o kemičnem orožju itd... že videno. move on

nič ne vidim vidim narobe s tem, da je oboroževal moderate opozicijo. dvomim, da je komu všeč assodov režim.zdaj gledal cnn in trumpster je reko, da za je za kemični napad v siriji kriv obama.![]()
V bistvu je sokriv za celo pizdarijo v Siriji. Ce nebi oborozeval 'upornikov' z TOWi bi ze zdavnaj bilo vsega konec.
troll in action

Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Hja, toše, bi ti bil pravi ZDA d/r senator.
Nič ne veš, vse ti je v redu.
Žalostno.
Kdo je assod ?
Režim Mira Cerarja ti je ok ?
Self irony ?
Moderate opozicije v Siriji nikoli ni bilo.
Razen če imaš al nusra/zinki islamiste za "moderate".
btw, islamist po definiciji ne mode biti moderate, saj tako postane infidel.
http://northwoodsministries.blogspot.de...
Nič ne veš, vse ti je v redu.
Žalostno.
Kdo je assod ?
troll in action
Self irony ?
nič ne vidim vidim narobe s tem, da je oboroževal moderate opozicijo.
Moderate opozicije v Siriji nikoli ni bilo.
Razen če imaš al nusra/zinki islamiste za "moderate".
btw, islamist po definiciji ne mode biti moderate, saj tako postane infidel.
http://northwoodsministries.blogspot.de...
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()

Tako kot zgodeb o kemičnem orožju itd... že videno. move on
Jap, če ignoriraš vse dokaze o tem kako slab je Assad izgleda čisto kul dečko. ISIS tudi btw.
Kaj ima to veze o dokazovanju. Men se zdi da imaš ti mal napačne precepcije pri razumevanju. Verjetno po nekaj letih nakladanja baba kazala, bo pač potrebno kaj resnejšega kot baba kazala tudi dokazati. Zadnja zgodba kemičnega oročja je jasna. Ti bi sedaj rad pripeljal zgodbo, da ja Asad plačeval bele čelade oz. zmerno opozicijo da je izdelovala kemično orožje al kaj. A se že nisi pri tem dovolj zblamiral.

konspirator je izjavil:
očitno nam je všeč, ker doma smo glasovali za njega