» »

Konflikt v Siriji

Konflikt v Siriji

Temo vidijo: vsi
««
63 / 285
»»

XsenO ::

Smrekar1 je izjavil:

Bryn je izjavil:


Assad se je moral znebiti kemičnega orožja že nekaj časa nazaj, tako da od takrat uporabljajo kemično orožje le "zmerni" in "ne-zmerni" glavorezci.


Kar seveda ni res.

http://www.aljazeera.com/news/2015/04/s...

Helikopterje uporabljajo samo sile klavca Assada, leta 2015 so dokumentirano izvedli napade s kemičnim orožjem iz helikopterjev. Torej kdo je kriv?


Al Jazeera could not independently verify the reports.

Ups ane?
1 + 1 = 1

Smrekar1 ::

XsenO je izjavil:


Al Jazeera could not independently verify the reports.

Ups ane?


To samo pomeni, da oni tam niso imeli novinarja. Temu se reče odgovorno novinarstvo, priznaš, da se nekaj takega ne da nesporno dokazati. Pri RT tega še niso vzeli. Pač, navadi se na to, da imajo celo arabci neprimerno kvalitetnejše medije od Rusov.

Vanich ::

Nekaj se dogaja v Raqqi. Vsesplošna ljudska vstaja proti Daesh?

Link 1
Link 2

Smrekar1 ::

Vanich je izjavil:

Nekaj se dogaja v Raqqi. Vsesplošna ljudska vstaja proti Daesh?

Link 1
Link 2


Ko bi bilo vsaj res. Ampak je Pepčeva izbira virov žal taka, da jim najbrž samo koledar prehiteva za 3 tedne in 4 dni :(

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Vanich ()

Bryn ::

Smrekar1 je izjavil:

Vanich je izjavil:

Nekaj se dogaja v Raqqi. Vsesplošna ljudska vstaja proti Daesh?

Link 1
Link 2


Ko bi bilo vsaj res. Ampak je Pepčeva izbira virov žal taka, da jim najbrž samo koledar prehiteva za 3 tedne in 4 dni :(


Očitno nekaj bo na tem: http://www.24ur.com/novice/svet/borci-z...

So ugotovili, da je Daesh malo preskrajen za njih, čudno da so šli k SAA in ne k "zmernim" glavorezcem :D

oo7 ::

Borci zapuščajo IS in se borijo na strani vladnih sil

Ker so sirske vladne sile in kurdski borci obkolili prestolnico samooklicane Islamske države Rako, to skrajno skupino zapušča vse več borcev in se pridružuje vladnim silam. Po težkih spopadih so v nedeljo vladne sile in kurdski borci zavzeli pet sosesk v mestu, pri tem pa jim je pomagalo 200 nekdanjih borcev IS.

http://www.24ur.com/novice/svet/borci-z...


Kot sem že zadnjič napisal Assad + Kurdi + Rusija = uspeh :)

AndrejO ::

Smrekar1 je izjavil:

Ko legalne podlage, ki so jo ameri uporabili za napad na Irak, sploh še ni moglo biti? :)

Enim pač ni več pomoči.

Nelegalna izvajanja velesil se skozi čas niso kaj dosti spreminjala. Pravna podlaga je bila v obeh primerih neobstoječa, izgovor pa neverjetno podoben.

Edina razlika je bila ta, da je je Nemčija morala incident izscenirati sama, Irak pa je s svojim ravnanjem ta problem iskanja izgovora razrešil.

Kakšna je bila "teža argumentov" oz. dimenzija laži, pa se je do danes že razčistilo. Blix je bil že takrat o tem kristalno jasen.

AC_DC ::

24kur prevod je napačen, ker vladnih sil ni v Raqqi (Ar-Raqqah).
Tuji isil člani so ogranizirali upor.


Obkolili :)) ;(( 8-O ???
4 marec, danes stanje ni toliko boljše.

rumena zgoraj je SDF & YPG


rdeča levo je SAA koridor do mesta Aleppo v provinci Aleppo, skrajno levo od njih (zelena) so FSA/al-nusra glavorezci, ostalo je isil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Smrekar1 ::

Kot sem rekel, enim tule žal prehitevajo koledarji in mislijo, da smo že danes 1.4.

Tole je včerajšnja situacija:
Syrian Civil War @ Wikipedia

Kurdi so bili še včeraj kakih 30 km stran, vladne sile 100 km stran. Kar iznenada pa so tule neka konfuzna poročila o skupni ofenzivi kurdskih in klavčevih sil na obskurnih medijih, ki so znani po sejanju očitnih laži (Almasnews, RT) oz. medijih, ki so znani po slabem povzemanju tujih medijev (Pepčevi viri, 24 kur).
Moje mnenje je, da 24 kur malo preveč povzema napačne medije, podobno napačo delajo tudi nekateri drugi. Bi bilo sicer zelo lepo, če bi bilo res, ampak bitka za Rakko je še nekaj mesecev do let stran. :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

7982884e ::

gre se za provinco rako, ne mesto rako. ampak pričakovat, da bo nek študentski pisec novic na 24ur to pravilno skapiral, je tako optimistično kot pričakovat zadetek na loteriji.

AC_DC ::

Welcome tho chaos ali
American Foreign Policy: CIA-backed rebels are fighting Pentagon-backed rebels
http://www.hangthebankers.com/american-...

Starodavni ::

7982884e je izjavil:

gre se za provinco rako, ne mesto rako. ampak pričakovat, da bo nek študentski pisec novic na 24ur to pravilno skapiral, je tako optimistično kot pričakovat zadetek na loteriji.


Ista fora kot za provinco Alepo, oni pa so napisali da napadajo mesto Alepo, pa je bil napad na druge vasi, ki so bile v istoimenski provinci.

Pač novinarstvo je žal na dnu in potem ljudje, ki berejo te članke ustvarijo napačno sliko o dogajanju. Napad na mesto Raqqa je še daleč, veliko daleč, vprašanje če sploh bodo kdaj to napadli in osvojili, ker imajo vmes tako kurdi kot SAA polno žepov, ki jih morajo prvo počistiti in pacifizirati, šele pol pa lahko gredo direktno na glavno mesto.

Tarzan ::

Vsako podobno samoorganiziranje in predčasna ukinitev daesha, bo zadevo samo precej pohitrila. Če se ne bodo toliko ubadali z okoliškimi vasi in prostrano pustinjo, razvrtano, kot njiva polna voluharjev, potem bosta tako SAA, kot morebiti tudi kurdi kar hitro tam. Sploh, če se bodo res začeli masovno pridruževat SAA vojski, kot se to baje nakazuje.

Loocas ::

A to, da se ISISovci pridružujejo Asadovi vojski je ok, če pa se pridrižujejo FSA, pa ni ok?
Matev - najslabši troll vseh časov

Tarzan ::

Nisem rekel da je ok ali ni ok. Prehajajo iz ISIS v FSA non stop, praktično vsak dan gre nekaj ISISovcov proti Turčiji, ratajo FSA, ko se vrnejo z robo nazaj so pa ponovno ISIS.

FSA je en bulšit izraz, v katerega so zapakirali vse, kar ni ISIS in se bori proti Asadu. Ko bo jasno, komu ni do rezanja glav in bi lahko predstavljal dejansko opozicijo v demokratični ali kakršni-koli državi Siriji, potem bo to OK, bo pa treba najprej pokazati nekaj dobre volje in dejansko dokazati, da ni v igri spet le ena teroristična celica, ki migrira med frakcijami teroristov, ki se podijo po bližnjem vzhodu in si nadevajo različna imena skupin, da bi zakamuflirali svoja dejanja.

Trenutno je samo za dvoje udeležencev s področja Sirije povsem jasno, na kateri strani se borita. Kurdi in SAA. Ostali so, kot sem rekel, kmetje na šahovnici, s katerimi upravljajo nič kaj zmerni glavorezci. Od ISIS naprej in nazaj. Če se ISIS danes prekamuflira v kvazi zmerno opozicijsko stranko, da bi le zanje veljalo premirje. Boš temu nasedel?

PS: In ne, niso problem tisti kmetje na šahovnici. Tisti so prisiljeni izbrati zmerno do pretežno rezanje glav, če ne drugih, svoje. Ko bo Assad dovolj blizu, bo teroristom predstavljal alternativo in bodo imeli izbiro in možnost prebega. Tako, kot so jo in jo imajo, da prebegnejo k bolj zmernim teroristom, ki so pa itak v bistvu konglomerat, upravljan in financiran s strani istih igralcev malo severneje in južneje od Sirije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

Loocas ::

Matev - najslabši troll vseh časov

7982884e ::

govorice se porajajo, da so kurdi prispeli do predmestja deir-ez-zorja, potrditev bomo videli verjetno jutri.
na mapi: http://syria.liveuamap.com/en/2016/7-ma...
zdaj je že očitno, da je 2016 leto kolapsa isisa

Loocas ::

A-10:
Matev - najslabši troll vseh časov

Vanich ::

Daeš se je preusmeril na Tunizijo. - Najmanj 53 mrtvih ob vdoru Daeša v Tunizijsko obmejno mesto.

AC_DC ::

Reports That #ISIS entered #Saudi Arabia.
https://twitter.com/20news24/status/706...

K "svojim" na obisk :)).



avani ::

Ce bi koga zanimalo, Sam Harris se v zadnjem podcastu pogovarja z Michaelom Weissom o razmerah v Siriji in predvsem o isisu. Zanimiv pogovor, sploh ker je Weiss ze kar vec let dol in podaja zelo zanimive informacije. Nekaj kljucnih tock:
- vletenost starih iraskih generalov in varnostnih v islamsko drzavo
- obratovanje drzave, predvsem financno
- kako lahko le nekaj 10.000 borcev drzi v sahu celo regijo
- odnos med binladnom in zavahirijem, predvsem koliko je slednji bolj radikalen od prvega.

link

Fritz ::

"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Starodavni ::

@Fritz

navadno nakladanje tega avtorja, 3 svetovna vojna zaradi Sirije in Ukrajine, phahaa. V preteklosti je bilo še veliko več proxy warsov, bili so bolj krvavi, številčni, a ni izbruhnila 3. svet vojna.

Dokler bo atomsko orožje tu, se nam ni za bati, glede psihpatov, so pa od nekdaj na politiki, in drugih pomembnih položajih, ker so sposobni brez vesti žrtvovati in delati poteze, ki jih normalen človek ne bi mogel.

A tudi psihopati imajo svoje meje, ne bodo šli polno v vojno, ki jo bodo na polno izgubili, pa še kdo drug seveda.
Edini, ki lahko naredi totalno vojno z jedrskim orožjem je samo duševni bolnik, ki nima nič za izgubiti. Pa še tu so varnostni mehanizmi, da ne more en sam človek nadzorovati atomskega arzenal in sta potrebna dva ali 3 za aktivacijo.

Najbližje atomski oz 3 svetovni vojni smo bili v času kubanske krize, ko ni bilo teh varnostnih mehanizmov.

Fritz ::

@ starodavni
Malce pozabljaš kubansko krizo...osebno psihopatov ne bi podcenjeval. Tisti, ki je Nemčijo povedel v tisočletno cesarstvo in 'zmagovito' vojno, bi bil raje videl izginotje nemškega naroda kot poraz v vojni.

Je pa na zahodu nekoč veljalo, da se najbolj predatorski/psihopatski profili najdejo v gospodarstvu, bistveno manj v politiki in represivnem aparatu. Ker pa dandanes ravno ti predatorji obvladujejo tudi politiko (bodisi posredno ali neposredno, Berlusconi kot primer, Trump je naslednji) in posledično represivni aparat, ne bi izključil nobene možnosti. Že dolgo časa je jasno, da končni cilj ni ne Libija in ne Sirija temveč neodvisna regionalna sila - Iran. Sestrelitev ruskega letala s strani Turkov ni nič nedolžnega in v Siriji je trenutno nagneteno toliko sil in interesov, da se lahko mimogrede zakuha kakšno večje sranje (ne nujno globalno in jedrsko).
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Mr.B ::

Fritz,
v siriji sedaj samo Turčija dela sranje, ampak če bo denar dobila Grcija, je Turčiji jasno pokazano kaj si EU članice Nata mislijo. DO volitev v ZDA pa tudi ni kaj pametnega pričakovati, ker Obama pač ne bo imel še enega mandata... Tako da največjo pizdarijo, ki jo lahko rusi naredijo Nato članici, je da v OZN-ju predlagajo novo kurdsko državo, kar bo seveda v največje vesleje predvsem Turčije.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Smrekar1 ::

Fritz je izjavil:

Že dolgo časa je jasno, da končni cilj ni ne Libija in ne Sirija temveč neodvisna regionalna sila - Iran.


Iran si prej zasluži nekatere druge pridevnike kot pa "neodvisna regijska sila". Brez neke posebne preference:
- glavorezci
- Islamska država
- wannabe imperij
- mešalec dreka par excellence
- ...

Sestrelitev ruskega letala s strani Turkov ni nič nedolžnega


Tudi rusko bombardiranje legitimnih upornikov proti Assadu pod pretvezo, da bombardirajo ISIS ni nič nedolžnega. Poleg tega tudi neprestane ruske kršitve turškega zračnega prostora niso nič nedolžnega. Pa ruski napadi na MSF so zelo, zelo daleč od nedolžnega, pa uporaba kasetnih bomb nad mesti ni nič nedolžnega.

Vsaka izmed teh stvari je vsaj stokrat hujša od turške sestrelitve ruske konzerve.

in v Siriji je trenutno nagneteno toliko sil in interesov, da se lahko mimogrede zakuha kakšno večje sranje (ne nujno globalno in jedrsko).


To je res. Zanimivo se mi zdi, da podpiraš predvsem stran, ki brez genocida ne bo nikoli dala trajno vzdržne rešitve problema.

XsenO ::

Tudi rusko bombardiranje legitimnih upornikov proti Assadu pod pretvezo, da bombardirajo ISIS ni nič nedolžnega.


Obstaja sploh kakšen "legitimen" upornik, ki ni kako povezan s kakšno od terorističnih skupin?
1 + 1 = 1

Smrekar1 ::

XsenO je izjavil:


Obstaja sploh kakšen "legitimen" upornik, ki ni kako povezan s kakšno od terorističnih skupin?


Bolj ne kot ja, ampak če je povezanost s teroristično skupino razlog, da je stran nelegitimna, so vse strani v Siriji nelegitimne. Teroristična organizacija Hezbollah je namreč ključni podpornik klavca Assada. Ampak tisto so v redu glavorezci, ki se borijo proti fašizmu Zahoda ane.

XsenO ::

Smrekar1 je izjavil:

XsenO je izjavil:


Obstaja sploh kakšen "legitimen" upornik, ki ni kako povezan s kakšno od terorističnih skupin?


Bolj ne kot ja, ampak če je povezanost s teroristično skupino razlog, da je stran nelegitimna, so vse strani v Siriji nelegitimne. Teroristična organizacija Hezbollah je namreč ključni podpornik klavca Assada. Ampak tisto so v redu glavorezci, ki se borijo proti fašizmu Zahoda ane.



Ne bolj ciljam na to, da pod to pretvezo se čisti tudi ostala teroristična nesnaga. Kaj ti temu nasprotuješ?
1 + 1 = 1

Invictus ::

Smrekar1 je izjavil:

[
Iran si prej zasluži nekatere druge pridevnike kot pa "neodvisna regijska sila". Brez neke posebne preference:
- glavorezci (bomobmetalci)
- Islamska država (katolibani)
- wannabe imperij
- mešalec dreka par excellence

Si mal zamešal Iran z ZDA ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smrekar1 ::

XsenO je izjavil:


Ne bolj ciljam na to, da pod to pretvezo se čisti tudi ostala teroristična nesnaga. Kaj ti temu nasprotuješ?


Nasprotujem temu, da se podpira hujše teroriste z namenom uničiti manjše teroriste. Tebi se to zdi v redu?

Invictus je izjavil:


Si mal zamešal Iran z ZDA ...


Nope, jaz že ne.

Ti ... pa bi ga znal, ja. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

XsenO ::

hujše teroriste z namenom uničiti manjše teroriste


Definiraj kaj so hujši in kaj so manjši teroristi
1 + 1 = 1

windigo ::

Smrekar1 je izjavil:

Iran si prej zasluži nekatere druge pridevnike kot pa "neodvisna regijska sila". Brez neke posebne preference:
- glavorezci
- Islamska država
- wannabe imperij
- mešalec dreka par excellence
- ...

Tole, mimogrede, sicer niso pridevniki. Ampak recimo, da si res zasluži vse te nazive. Zelo podobno ali pa še malo bolj to velja za Savdovo Arabijo. Pa celo Turčija, zaenkrat še brez rezanja glav, se trudi, da bi jima postala podobna. In če si načelen, potem bi se moral v enaki meri boriti proti obema (in v malo manjši meri proti tretji) vsaj podobno, kot se je razsulo in se razsuva Irak in Sirijo. Ker je sicer takšno vmešavanje tudi mogoče označiti za mešanje dreka, zraven pa imaš dejanski imperij, ki sicer ne reže glav, ampak z droni mori menda teroriste, vendar brez vsakega nadzora. Res pa je to zadnje vseeno bolje, kot bombardiranje mest in bolnišnic s kasetnimi bombami in tudi od bombardiranj tipa Shock & Awe (ne mi prosim utrujat s kirurškostjo).

Smrekar1 je izjavil:

To je res. Zanimivo se mi zdi, da podpiraš predvsem stran, ki brez genocida ne bo nikoli dala trajno vzdržne rešitve problema.

Vojne se navadno nehajo,
a./ s totalnim porazom/genocidom ene strani
b./ ko vse vpletene strani pogruntajo, da imajo od nadaljevanja vojne več škode, kot pa lahko s tem pridobijo, torej se vzpostavi neko ravnovesje moči, ki se zaveže v neko premirje ali mir

Zadnje je veliko težje, če imaš zraven večje brate, ki se lahko precej kapriciozno vključujejo v te boje. Da je pri tem katerakoli stran oziroma njen veliki brat apriori boljša od druge in ne pelje proti razrešitvi skozi točko a., pa je najprej na tebi da pokažeš.

Tarzan ::

No, točka c bi lahko bila, ko se najmanj dva večja brata usekata in je jasno, da bo vojna do konca pomenila eksterminiranje enih od podprtih vpletenih lokalcev. Potem se ponavadi začnejo pogovori glede premirja, da se ne izgubi še tistih nekaj podrepnikov, ki ostanejo. Je pa velika svinjerija to, kar se dogaja, Sirija je bila zajebana lokalno in globalno, uporablja se jo kot poligon za merjenja lulekov, izkorišča se begunce, na koncu pa vsi samo komaj čakajo, da se bo dalo račune na mizo in bodo sami plačali še za zmetane bombe in municijo. Da ne govorim o temu, kako komaj čakajo, da se bo začela obnova in delil plen.

Smrekar1 ::

windigo je izjavil:


Tole, mimogrede, sicer niso pridevniki.


Nekateri med njimi so.

Zelo podobno ali pa še malo bolj to velja za Savdovo Arabijo.


Seveda. Podobno tudi nasprotujem širjenju Savdskega vpliva, preko salafistov in njihovega islamofašizma. Žal pa je tako, da marsikdo nasprotuje zgolj nekaterim zlobnežem (v tem primeru Savdijcem), medem ko kuje druge zlobneže v zvezde.

Pa mimogrede, razlika med Savdsko Arabijo in Iranom je še v tem, da nas prva vidi kot zaveznike, drugi kot sovražnike. Že tu bi moralo vsakemu normalnemu človeku trkniti v glavo, da ne boš podpiral svojih sovražnikov v boju proti svojim zaveznikom. Nasprotuješ ali sovražniku ali obojim, ne pa nasprotuješ zavezniku in častiš sovražnika. To naredijo samo najhujši idioti.

XsenO je izjavil:


Definiraj kaj so hujši in kaj so manjši teroristi


A trupla štejejo?

http://www.vocativ.com/news/224151/syri...

Meni se zdi stran, ki ubije 7x več civilistov, kvječemu hujša. Kakšen kriterij imaš ti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

windigo ::

Smrekar1 je izjavil:

Pa mimogrede, razlika med Savdsko Arabijo in Iranom je še v tem, da nas prva vidi kot zaveznike, drugi kot sovražnike. Že tu bi moralo vsakemu normalnemu človeku trkniti v glavo, da ne boš podpiral svojih sovražnikov v boju proti svojim zaveznikom. Nasprotuješ ali sovražniku ali obojim, ne pa nasprotuješ zavezniku in častiš sovražnika. To naredijo samo najhujši idioti.

Da je Savdova Arabija zaveznik Slovenije (v čem že?) in Iran sovražnik (kje se izkazuje ta sovražnost?), boš moral pa malo bolje razdelati. Ker prej Savdska Arabija bolj konkretno podpira militantne islamske ekstremiste pri nas in v okolici, ki bi uvajali Šarijo, kar nasprotuje oz. je sovražno evropski civilizaciji, kot karkoli že pri nas počne Iran. Mogoče si nas pa samo zamešal z Izraelom, kjer so se resno ustrašili, da bi Iranci lahko bili sposobni izdelati pasje bombice in bi jih zato najraje zbombardirali nekam nazaj v kameno dobo.

AC_DC ::

Kredibilnost zahodnih medijev ali kako teroristi al-kaide (al-nusre) postanejo uporniki (rebels):
https://southfront.org/guardian-calls-a...

XsenO ::

Smrekar1 je izjavil:



A trupla štejejo?

http://www.vocativ.com/news/224151/syri...

Meni se zdi stran, ki ubije 7x več civilistov, kvječemu hujša. Kakšen kriterij imaš ti?


Recimo ta definicija je meni najbližja:

Terrorism is defined as political violence in an asymmetrical conflict that is designed to induce terror and psychic fear (sometimes indiscriminate) through the violent victimization and destruction of noncombatant targets (sometimes iconic symbols). Such acts are meant to send a message from an illicit clandestine organization. The purpose of terrorism is to exploit the media in order to achieve maximum attainable publicity as an amplifying force multiplier in order to influence the targeted audience(s) in order to reach short- and midterm political goals and/or desired long-term end states


Tako, da sta ISIS in Alnusra na višji stopnički.

So kakšna potrdila, da je Syrian Network for Human Rights pristen vir informaciji?
1 + 1 = 1

AC_DC ::

Kotel v Eastern Ghouta (vzhodno od Damaska) za nusro
https://www.almasdarnews.com/article/sy...

google maps je precej skop z imeni krajev, lokacija za referenčno točko Al Nashabiyah (zgoraj desno) http://tinyurl.com/zad935j .
Zebdeen je Zabdean http://tinyurl.com/j7hljpy .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Smrekar1 ::

XsenO je izjavil:


Tako, da sta ISIS in Alnusra na višji stopnički.


Stvar debate. Vsekakor je število proizvedenih trupel precej dobro merilo za količino uporabljenega nasilja - in tu Assad prekaša vse ostale strani v vojni za približno faktor 3. Zelo težko me boš prepričal, da sta Al-Nusra in ISIS hujša od njega, sploh pa ne s tem, da podaš definicijo terorizma, brez komentarja kaj to doprinese k argumentu.

Mr.B ::

In Te stevilke so za zadnjih20 let sledece : No smrekar?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

XsenO ::

Smrekar1 je izjavil:

XsenO je izjavil:


Tako, da sta ISIS in Alnusra na višji stopnički.


Stvar debate. Vsekakor je število proizvedenih trupel precej dobro merilo za količino uporabljenega nasilja - in tu Assad prekaša vse ostale strani v vojni za približno faktor 3. Zelo težko me boš prepričal, da sta Al-Nusra in ISIS hujša od njega, sploh pa ne s tem, da podaš definicijo terorizma, brez komentarja kaj to doprinese k argumentu.



Niti ni stvar debate, ker Asad je "le" tipičen krvavi diktator, toda to ga še ne naredi v terorista.

Po logiki več trupel lahko komot na primer rečemo, da je Hanry Truman eden največji teroristov.

Drugače nisi nič odgovoru na to, če lahko SN4HR jemlje za resen vir. Malo me moti to, da gre za še eno oddaljeno od dogajanja organizicijo
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

sodnicaN ::

vsi vsaj približno normalni so šli stran, zaj maš pa samo še norce raznih stopenj, s tem da so eni 'kao' (so tolk da dobijo orožje in urjenje brezplačno) na 'naši' (=ameriški) strani

vsi bi rezali glave, ampak razmerje moči in začasna zavezništva jim to trenutno onemogočajo

ameriški in evropski interesi se tukaj ne pokrivajo (pustimo razne pravljce o demokraciji in človekovih pravicah, evropski interes je da majo svoje diktatorje, ki jih držijo pod kontrolo in ne dovolijo prostega pretoka ljudi (ni beguncev), da se nafta prodaja v evrih (trenutno sicer sanje, ampak če bi se potem bi tudi mi lahko tiskali denar in živeli na račun drugih). ameriški interes je da se nafta prodaja v dolarjih, da sta savdska arabija in perzijski zaliv varna in da nafta teče naprej, da je evropa/rusija/kitajska na slabšem, iran bi bil lokalna velesila in hoče da jih drugi pustimo na miru pri tem kako notranjo politiko imajo, izraelu je čisto kul da se pobijajo med sabo (dokler se pobijajo med sabo se z njimi ne morejo), erdogan očitno misli da je novi sultan, rusi hočejo pomorsko bazo, ki je lahko odprta celo leto (isto kot krim), pokazat da so spet velesila, da se prodaja njihova nafta (po možnosti v njihovi valuti), za ljudi pa itak dol visi vsem stranem

Smrekar1 ::

XsenO je izjavil:


Niti ni stvar debate, ker Asad je "le" tipičen krvavi diktator, toda to ga še ne naredi v terorista.

Po logiki več trupel lahko komot na primer rečemo, da je Hanry Truman eden največji teroristov.


Seveda je važen kontekst. Kontekst smrti, ki jih proizvede Assad je popolnoma enak konekstu smrti, ki jih proizvede recimo ISIS, in popolnoma drugačen konekstu smrti, ki jih je proizvedel Truman.

Drugače nisi nič odgovoru na to, če lahko SN4HR jemlje za resen vir. Malo me moti to, da gre za še eno oddaljeno od dogajanja organizicijo


Če imaš kak boljši vir kar na dan z njim.

Mr.B ::

Smrekar1,
Seveda je važen kontekst. Kontekst smrti, ki jih proizvede Assad je popolnoma enak konekstu smrti, ki jih proizvede recimo ISIS, in popolnoma drugačen konekstu smrti, ki jih je proizvedel Truman.

Torej je v semantiki problem ozirom lepöe skladno z javnim interesom...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Smrekar1 ::

Mr.B je izjavil:


Torej je v semantiki problem ozirom lepöe skladno z javnim interesom...


Ne, problem je v tem, da eni tule navijate za klavca Assada in to poskušate potem prodati kot boj proti zlu.

XsenO ::

Smrekar1 je izjavil:

Mr.B je izjavil:


Torej je v semantiki problem ozirom lepöe skladno z javnim interesom...


Ne, problem je v tem, da eni tule navijate za klavca Assada in to poskušate potem prodati kot boj proti zlu.


Ne gre se za "boj proti zlu", ker kot sem že večkrat rekel gre za boj med črnimi in temno sivih strani. Zame se gre predvsem za računico:
Verjetnost, da se pripadnik Assadovega režima ali kurd razstreli ali naredi pokol sredi Evrope je manjša od 1%đ
Verjetnost, da se pripadnik ISIS, Alnusre ali zaveznik Alnusre razstreli ali naredi pokol sredi Evrope je večja od 1%

Tako, da ja bom "navijal" za stran, ki se bojuje proti teroristom.
1 + 1 = 1

Smrekar1 ::

XsenO je izjavil:


Verjetnost, da se pripadnik Assadovega režima ali kurd razstreli ali naredi pokol sredi Evrope je manjša od 1%


Za kurde ne rečem, Assadovi zavezniki so pa povzročili že kar nekaj sranja. Nekaj se ga še vedno dogaja v Ukrajini.

Tako, da ja bom "navijal" za stran, ki se bojuje proti teroristom.


Ampak Assad je bil tisti, ki je povzočil dvig Al-Nusre ter omogočil dvig ISIS v Siriji. Zakaj mu ne nasprotuješ?

XsenO ::

Ampak Assad je bil tisti, ki je povzočil dvig Al-Nusre ter omogočil dvig ISIS v Siriji. Zakaj mu ne nasprotuješ?


Za dvig ISIS nasploh lahko okurcamo američane zaradi vakuma moči, ki so ustvarile v Iraku. Fun fact Američani so izpustili iz zapora trenutno vodjo ISIS
1 + 1 = 1

Smrekar1 ::

XsenO je izjavil:


Za dvig ISIS nasploh lahko okurcamo američane zaradi vakuma moči, ki so ustvarile v Iraku.


Vakuum moči je ustvaril kar lepo iranski agent Al-Maliki. Ameri so imeli dokaj uspešne milice proti ISIS, ki jih je dal ukiniti.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: XsenO ()
««
63 / 285
»»