» »

Nenehno izgubljanje povezave

Nenehno izgubljanje povezave

PrimalScream ::

Zdravo!
Prenosni računalnik imam povezan preko wifija in nenehno, ko brskam po spletu nahajam na težave pri povezavi. Dobivam vse od naslednjih kod: dns probe finished no internet; err connection timed out; dns probe finished nxdomain; err network changed....Situacija je ista na Chromu kot na Firefoxu. Skušal sem poiskati rešitev že sam, vendar od vseh ponujenih, ki sem jih našel, te niso delale, oziroma so mogoče delovale le kratek čas. V cmd sem cpisoval komande kot so: ipconfig /release, ipconfig /renew, ipconfig /flushdns, netsh winsock reset....ampak kot že rečeno, nobena ni zalegla. Je verjetno kaj narobe z modemom? Naj še omenim, da je bila situacija enaka pri prejšnjem prenosniku, ampak se je naenkrat sama razrešila. Težave so pa se v bistvu začele, ko so od Siola zamenjali in namestili nov modem. Pravijo sicer, da na njihovi strani naj bi vse delovalo.
Hvala za pomoč.

Rippy ::

Ti siol/amis modemi so zelo nezmogljive zadeve. Mogoče ti to pomaga odkriti napako;

- Ponavadi zmorejo precej nizko število aktivnih povezav, če imaš konstanto odprt torrent odjemalec poskusi brez njega (na vseh napravah v hiši). Če to odpravi napako potem zmanjšaj najvišje število povezav na nekje 200-500 dokler ne najdeš stabilno število.
- Če imaš večje število wi-fi naprav je možno, da ne zmore, poskusi z manj.
- Včasih zna biti kakšen mobitel "konflikten" in sesuva povezavo. Ne vem zakaj ampak Amisov Thomson tg782t je res sovražil prijateljev Blackberry.

Če nič od tega ne reši zadevo, odnesi prenosnik prijatelju in tam preizkusi stabilnost, lahko gre za slabo wifi kartico v prenosniku.

Če je karkoli od zgoraj lahko tudi kupiš kakovosten router in pokličeš operaterja, da ti nastavi modem v "bridge" način. To pomeni, da se odklopi "usmerjevalni" in wifi del modema in to delo prevzame precej bolj zmogljivi usmerjevalnik.

AC_DC ::

Rippy
Ne vem zakaj ampak Amisov Thomson tg782t je res sovražil prijateljev Blackberry.

Si o tem obvestil amis heldesk ? So ponavadi kar pripravljeni pomagati/rešiti težavo.
Po mojih izkušnjah ima amis dosti boljše zadeve, kot ta jajc od siol sagem in innbox V50.


PrimalScream
Če greš na razdaljo 2 metra od modema, je kaj boljše ?
Če si v bloku, potem lahko da je zasmeten wifi spekter.

nekaj od tega vzemi, operaterjev modem naj dajo v bridge mode:
http://www.edigital.si/single-band-rout...
http://www.edigital.si/single-band-rout...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

b3D_950 ::

Nekaj podobnega sem imel pred kratkim in sicer na modemu od Amisa. Če si se z iphonom povezal na wifi je cel net bil neuporaben (ping dolg 1-5 sekund). Takoj ko si izklopil wifi na iphonu je spet delalo normalno. Z android telefonom na wifi ni blo problemov. Klical ene 5x Amis, itak se vsakič nekdo drug javi, ampak noben ni imel ideje kaj bi blo. Testiral sem tudi z TP-LINK, mikrotik routerjem, modem v bridge načinu ampak ni blo nč boljš. Verjetno je tisti modem enostavno prešvoh ali pa kakšna zastarela implementacija, slaba linija, kakšna čudna improvizacija DSLAMov v sami centrali.

Čudno mi je bilo tudi to da je bil attenuation line čez 400dB (nisem čist prepričan za naziv parametra), vem da so ble čudne velike številke v dB.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b3D_950 ()

PrimalScream ::

Na modem sta brezžično povezani samo dve napravi, prenosnik in mobitel (živim v hiši). Težava je še vedno prisotna, tudi če je torrent odjemalec izklopljen ali pa če je prenosnik bližje modemu. Tudi mobitel mislim, da ne povzroča problemov, ker je situacija enaka, če ni povezan ali če se povežem z drugim. Zgleda, da bom moral le počakati, da se situacija razreši sama, kot se je na prejšnjem prenosniku....
Hvala vsem za nasvete in pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem povezave Mitsubishi Wi-Fi z Routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
184187 (3041) p|X|
»

Wifi z navadnim routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
5596 (489) BorutK-73
»

Router očitno omejuje prenose na optiki

Oddelek: Omrežja in internet
121729 (1234) AC_DC
»

Blokiranje URL-jev na Amisovem modemu Enkom?

Oddelek: Omrežja in internet
9742 (587) pirx
»

Problem z usmerjevalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
6912 (714) AC_DC

Več podobnih tem